|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   našminkane punčke
21.5.2007 8:35:44   
Miss Piggy
Pri znanki sem večkrat opazila, da imata njeni hčerkici večkrat nalakirane nohte in s senčilom namazane oči (stari sta 7 in 3 leta)user posted image .

Kaj ve mislite o tem? A sem jaz preveč staromodna al mi enostavno ne potegne, ker imam doma fantka?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 8:42:47   
majas
Moje menje-kaj je ženska pri sebi? Ali pa je obsedena z tem? Pa meni na kraj pameti ne pride da bi pri teh letih namazala svojo hčerko. Ok se že pošališ z lakom enkrat in nikoli več. Da pa maže še oči. Ne res ,,, meni se pa to res ne zdi normalno.



(odgovor članu Miss Piggy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 8:46:17   
Maxica
Meni se to zdi grozno. Zakaj ne pustijo otrokom, da bi bili otroci? Tako malo časa so, pustimo jim to nedolžno otroškost. Najbolj grozno mi je, ko jih eni oblačijo v oblačila za odrasle v otroški velikosti, pa navijejo lase, pa našminkajo.user posted image  Nohtki mi še niso tako obupni, če so nalakirani, to bi moji punčki še pustila, če bi jo imela, kaj več pa ne. Tam do pubertete nič.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 8:47:59   
Anonimen
 .

Kaj ve mislite o tem? A sem jaz preveč staromodna al mi enostavno ne potegne, ker imam doma fantka?user posted image  

user posted image user posted image user posted image  jaz imam tudi doma fantka..in vsak dan gre ven z "inko" (prozoren labelo)...ker toliko časa je sitnaril dokler mu nisem kupila labela in se šminka z njim...user posted image  

(odgovor članu Miss Piggy)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 8:48:19   
superfly
Men se to zdi katastrofa. To so vendarle še otroci in mame bi morale imeti toliko pameti v glavi, da znajo presodit kaj je za otroka še igra kaj pa realnost. Ko vidim kakšno takšno deklico, vso nališpano in po možnosti še s pobarvanimi lasmi, postanem zelo zelo žalostna. Revice že v zgodnji letih zaznamujeo in zafrustrirajo z lepotnimi ideali namesto da bi jim vzgajali kakšne druge vrednote in znanje. Sej razumem, da se dekleta pač rada igrajo s cunjicami in lišpajo - ampak dokler je to igra in se otrok zaveda da se igra neko določeno vlogo je še ok, ko pa postane to realnost pa se mi res zdi nedopustno.
Ne vem, jaz bi takim mamicam včasih najraje kako okoli ušes, in jih poslala h kakemu psihiatru, da jim mal glave prelufta.

lps

< Sporočilo je popravil superfly -- 21.5.2007 8:50:45 >

(odgovor članu Miss Piggy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 8:50:16   
Marogica
Punce, kar pozabite.... Danajšnji trend je pač takšen. V našem vrtcu je s punčkami podobno, celo čevlje z visoko peto sem že videla pri 4 letnicah. Ne vem, naša generacija se še v srednji šoli ni ravno ličila oz. samo izjeme...danes je obratno.

In očitno se začenja vedno hitreje.user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 8:53:44   
majas
Ampak meni je prav žal...visoka peta. A joj..ne ne to mi je pa res grozno no.  Pa res ne moreš prelepega otroškega obraza spremeniti v klovna user posted image

In to ne more biti trend, ampak mogoče matere niso pri sebi, ki mažejo otroka ki je v vrtcu. In ne mi rečti da 3 letni otrok hoče da jo mati namže. ne jaz že nebi pustila!!!

< Sporočilo je popravil majas -- 21.5.2007 8:56:03 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 8:59:24   
poška
se vidi, da nimate punčk doma user posted image

punčke delajo to, kar delajo mame in če se mama šminka, bo to všeč tudi deklicam. in ja, začnejo se nalakirani nohtki, otroške senčke za oči... pač se igrajo. tako, kot se igrajo avtomehanike in šoferje, tako se igrajo frizerke, pa manikerke... saj ta mama ne sminka sama punčk, da bi bile lepše, to je pač igra vlog. meni se ne zdi nič takšnega, še posebej, ko se moja 6-letnica namaže z zelenim lakom, namaže okoli oči z roza in posuje z bleščicami. bratec 2-leti pa seveda zraven nadebudno gleda in kaj kmalu dobi roza ustnice


_____________________________

ko ko ko ko daaaak

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
21.5.2007 9:01:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu majas)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 9:01:40   
Dejča
Tudi meni je čisto mimo, pa sem se sama šminkala nekje od 11. leta dalje - vendar le s šminko bele user posted image  ali roza barve ter celo srednjo šolo. Pa nisem imela vzora v svoji mami user posted image , ker se ona nikoli ne liči user posted image . Toda pri 3, 5 letih - pa še po očeh? Nekateri res pretiravajo!!! Naša še ne 2-letna pikica sicer, ko me vidi, da se namažem z labelo (prozorno), želi, da potegnem še njej po ustih, toda da bi jo mazala z ličili - to se mi še nekaj let ne zdi normalno. Da pa bi ji barvala lase - sama sem se prvič pobarvala na faksu.

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 9:03:41   
majas
poška-že da se igra doma je vse lepo in prav. Ampak da ti greš z njo v mesto in da tako pripelješ v vrtec. Ne to pa se mi zdi res malo prehudo! Tako da... user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
21.5.2007 9:05:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 9:11:58   
rainbow
user posted image

ker imam doma dve punci - še dobro, da si ne lakiram nohtov in se ne pretirano ličim, ker vem, da bi že bili boji z mojo starejšo.
pri nas se to definitivno ne bo dovoljevalo. Že itak imam dovolj težav, ker ta velika je mahnjena na roza barvo. ampak, kot pravite večina, morajo biti meje.

v srednji šoli, ena dekleta so zrihtana v nulo, kot prfoks jih sploh ne dohajam.

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 9:27:00   
bambi
Ja, najprej je pri takšnih punčkah potrebno pogledati kakšne so njihove mamice in če je mamica vsa nališpana, se ne čudim, da je takšna tudi hči, ker veliko mam to počne, ker jim je všeč, če so njihove hčere takšne kot one. Temu potme rečejo, da je mala "zrihtana".... Poznam par takšnih mam.

No, jaz imam doma 20 mesečno navihanko, ki prav tako prileti, ko vidi, da si šminkam ustnice in seveda takoj želi, da potegnem še njej. Seveda je to prozoren balzam za ustnice, ampak to je tudi vse kar dobi in tako še bo nekaj časa. Če bo želela dobi svojo Labelo, tu se pa bo tudi končalo za par let..... pa se tudi jaz rada naličim, ampak občasno, če me user posted image  pelje kam na lušno. Da pa bi jaz moji hčeri dovolila pravo ličenje še ko je otrok, pa ne pride v poštev. Otrok naj bo otrok in naj tudi izgleda tako!!!!

_____________________________

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 9:48:00   
Felicity
Nisem brala drugih odgovorov.
Sem proti uporabi make-upa pri otrocih in ravno tako mi gredo naživce matere, ki svojim otrokom dovolijo barvanje las (tako punčke in fantki, ma majhni).
Ravno zadnjič sem videla punčko, na kolesu s pomožnimi koleščki (cca 3-4leta), sveži blond prameni na rjavi podlagi, kratka majčka s popkom ven in kratko (zelo kratko)  krilce. user posted image

Jaz pravim vse ob svojem času. Nič ne bodo zamudili.

< Sporočilo je popravil Felicity -- 21.5.2007 9:51:07 >

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 9:55:29   
Anonimen
če se doma igrajo in afnajo ok, se umije pa je konc igre. ni mi pa da bi namazana okol hodila. nohte še ne rečem ker tist lak je gor itak pol dneva pol se pa v pesku dol spraska, pa k glih teži ko se js lahiram, ampak da bi jo pa mazala za to da bo extra lepa in namazana mi pa na kraj pameti ne pade!

(odgovor članu Felicity)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 10:57:25   
honey
Sicer imam doma fantka (2 leti), ki je ves počen na špricanje las in na razne kremice in mazanje ipd., ampak to je doma!!! Ne vem, mu našpricam laske z regeneratorjem v spreju, če mene vidi, da se šminkam po ustnicah, hoče tudi on in mu dam prozorno labello, da se "našminka", zadnjič sem mu enkrat celo nohtke s prozornim lakom nalakirala, ker je na vsak način hotel, da on tudi, ko je mene videl, ampak to je doma. Ne vem, to se mi zdi vse skupaj tako pretirano, ko vidim kakšne majhne punčke, ki so dobesedno nafrfulene do kraja - oprostite izrazu, ampak so že prav kičaste. Včeraj npr. sva šla z možem ven na kosilo in je imela ena družba očitno obhajilo. O.K., obhajanka je bila res načičkana kot nevesta, pa dobro, naj jim bo. Ampak je bila tam ena majhna punčka, po moji oceni ni imela 3 leta, je imela neko tako rozasto oblekico, nekako čudno izrezano, spominjala me je na Petra Pana, nekako na škrice, pa neke mrežaste žabice in vsa okičena po laskih, z bleščicami po ličkih user posted image  - bljak, da dol padeš, res. Nekateri starši so pa res ubrisani, žal. Mislim, da je otrok najlepši, če ga oblečeš v normalna oblačila, nič kičasta, če pa že daš punčko v krilce, pa da je normalno krilce oz. oblekica in normalne žabice, ne pa mrežaste - kot kakšna ku...ica. Žal, to je moje mnenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 11:07:12   
Anonimen
Kot igra O.K., za ven pa ne. Nima pa to za pozneje nobene veze, se mi zdi. Vsaj to, če punčke v otroških letih šminke nič ne zanimajo, še ne pomeni, da ne bo pri 12 okoli hodila u nulo spedenana, z uhani do ramen in s trepalnicami, da jih komaj odpre. Vsaj jaz poznam eno tako.

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 11:29:20   
poška
kaj pa je razlika za doma in za ven? a se bojite kaj bo soseda rekla? včasih res smešno zgleda, ampak če ima malo bolj roza ustnice ni ne vem kaj hudega. igra je igra

naša se namaže po nohtkih in ji čisto pustim, tudi za v vrtec, zakaj pa ne? a škodi zdravju? jaz se nikoli ne lakiram, tudi make up imam samo malo okoli oči, kadar grem v službo. ona se pač rada igra mamice. pa se dobijo tri punčke skupaj, se mažejo, lakirajo in oblečejo princeske obleke od maškar. zvečer jo pa spucam, kot bi jo če bi bila cel dan v mivki.

pa v mrežastih najlonkah in miniki bi tudi z veseljem hodila okrog, ampak tukaj se pa moja toleranca konča.

sem pa kar malo presenečena nad vašim zgražanjem




_____________________________

ko ko ko ko daaaak

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 11:54:44   
Samoyedka
Superfly, dobro si napisala.

Tudi jaz pravim- eno je igra, drugo je pa lišpanje za "ven".  Ja, Poška, tudi jaz sem očitno zaplankana, ker sem odločno proti temu. Vidim potem šprancirat male punčke okrog po mestu, cele napackane po obrazu, v odprtih majčkah in krilcih, zadaj pa samo vidiš kako se kakšen star dec slini... Otrok je otrok in naj bo temu primerno tudi oblečen in umit, ne pa našminkan. Naježim se ko vidim po TV ameriške mame, ki vlačijo svoje punčke po lepotnih tekmovanjih in jih prav silijo prehitro odrasti z vsem tistim ličenjem, oblačenjem ipd. Polakirani nohtki, namazane očke, pobarvani laski pri malih punčkah so meni naravnost bljak user posted image , pa tudi sam otrok se včasih tako čudno nosi, ko kakšen taglavni puran na vasi (grdo sem napisala, ampak upam, da veste kaj mislim).

Igra je igra- verjetno smo se vse mazale kot otroci, pomerjale mamine obleke, natikale njihove čevlje, ampak razen za pusta, vsaj jaz nisem niti imela posebne želje, da bi takšna hodila zunaj. Vsekakor se časi spreminjajo- ampak a se vam to zdi, da na bolje? Meni ne...



_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu poška)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
21.5.2007 12:30:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Samoyedka)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 12:36:00   
Samoyedka
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Še vsak mladič je dobil pravo dlako takrat ko je odrastel, narava že ve zakaj.



user posted image user posted image user posted image


_____________________________

13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen
Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 13:10:54   
mika
joj men je pa takšno razburjanje čist smešno.

jaz sem moji dve in pol letnici nalakirala nohte, ker si jih je začela grizt. doma ni bilo nobene spremebe, razen tega, da je začela gledat risanke(frančeka). grizla si je oba kazalca, enega celo do krvi. rekla sem ji, da če si jih ne bo več grizla, ji bom nalakirala. ranjen nohtek sva pustili, ostale pa sem nalakirala. od takrat si jih ne grize več.
ko smo pri mojih na obisku in se sestra odpravlja ven, 'zrihta' še našo pupo. naredi čopke, z glosom namaže ustnice in jo naparfuma. pupa zelo uživa. kadar greva midve od doma si obe namaževa ustnice. njej sicer z labelo, ker itak ne ve kaj ji dam gor, samo da se svetiuser posted image .


(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 13:28:14   
mika
Bo hodila okoli in cedila sline starim dedcem, da se jim bodo dvigovali, al kaj???? Že tako je preveč pedofilije, kaj bo šele če bodo otroci na ven kazali odraslost???


ojoj, kam si pa ti zašla??????? jaz sem mojo 11let mlajšo sestro tudi šminkala in ji mazala nohte, sicer ne za v vrtec, ampak sem ji. in kaj se je zgodil? danes je urejena najstnica, ki ne pretirava v ničemer, zato res ne vem od kod bojazen, da bi se spremenila v nevem kakšno grozoto.

enkrat sem gledala izpoved obsojenih pedofilov: oni lovijo otroke, ki zgledajo čimbolj otroško in sanjajo o tem kako jih otroci prosijo, da jih naj naučijo sexa. našminkani ali ne našminkani, vsi otroci so potencialne žrtve pedofilov, samo zato ker so otroci.

< Sporočilo je popravil mika -- 21.5.2007 13:31:59 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: našminkane punčke
21.5.2007 13:37:37   
Anonimen
Tole si preberite, meni izredno lep sestavek specialne pedagoginje Damjane Šmid:

Punčka, ki ima pisane lase
Punčka s pisanimi lasmi – tako je mala Eva poimenovala deklico, ki jo je srečala na igrišču. Desetletna deklica res ni imela ne rjavih, ne rumenih, ne črnih las. Imela je pramene različnih barv, kar je za deklice njene starosti postalo nekaj običajnega. Pa je res treba tega? Mogoče bo tole zvenelo starokopitno, ampak vseeno bom povedala naglas. Otroci naj pred trinajstim, štirinajstim letom ne bi imeli na glavi ničesar drugega razen svojih las, kakšnega mini okrasja seveda in kdaj pa kdaj uši. Z vsem drugim mislim predvsem na barvo. Groza me je spreletela, ko sem pred kratkim pogledala v otroški voziček in tam videla še ne enoletnega fantiča, ki je imel prav pisano frizuro. Ne, ni se pobarval s prstnimi barvami, marveč mu je lase pobarvala kar njegova mama – le kaj jo je gnalo v to noro dejanje? To je vendarle tako, kot bi šla pobarvat modre spominčice, ki rastejo za našo hišo. Ali pa spreminjati cvetove češnje v bolj roza. Kaj niso vsi otroci sami po sebi tako lepi, da je vsako dodatno okraševanje z barvami kot »kič«? No, meni to ni všeč. Poleg tega da s tem krademo otrokom njihovo otroštvo, počnemo odrasli še nekaj. S tem, ko jim prezgodaj dovolimo početi stvari, ki so od nekdaj sodile v domeno pubertete in odraslega sveta – jim zelo prefinjeno krademo njihovo kasnejše orožje, s katerim bi se lahko uprli v puberteti. Včasih smo svojo puberteto pokazali prav s spremenjeno frizuro, drugačno obleko, z različno glasbo. Vse to sedaj otroci dobijo že v paketu, ki se mu reče otroštvo. In ko bi se morali v času pubertete upreti, se nimajo več s čim. Predčasno so uporabili tako frizuro, kot glasbo in obleko. Tako kažejo svoj upor in odpor s svojimi telesi – se drogirajo, režejo sebe, hujšajo in še kaj. Mogoče bi bili naši pubertetniki nekoliko bolj »normalni«, če bi jim odrasli pustili otroštvo nedotaknjeno. Nobene potrebe ne vidim, da zdrave, lepe otroke spreminjamo v pomanjšane odrasle. Ne barve na glavo, ampak pamet v glavo …

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?