|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nedonošenček
3.2.2008 18:20:31   
Kabija
Lep pozdrav,
v 33 tednu sem rodila malega sončka Maia, najprej je bil v inkubatorju in kazalo je da je vse vredu nato pa je naenkrat pomodrel in nehal dihat ... zdaj je v kliničnem centru in stanje je stabilno

zanima me če je še kateta mamica s podobnimi izkušnjami in kako dolgo je zdravljenje trajalo oziroma za kaj sploh greuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nedonošenček
3.2.2008 18:24:36   
valentina2006
Kabija: Žal s tem nimam izkušenj...
           Upam, da user posted image  čimprej okreva...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

_____________________________

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu Kabija)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nedonošenček
3.2.2008 18:28:25   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

Žal tudi jaz nimam izkušenj z KcLj, vam pa želim vse dobro.user posted image

(odgovor članu valentina2006)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nedonošenček
3.2.2008 18:45:36   
Afnica
Naša 2 sta 30ur dihala sama, kasneje pa stalno slabše, dokler ni prišlo do tega, da sta rabila pomoč aparata. Po 3 dneh sta brez problema prenesla odklop iz aparata in dihala naprej sama.
 
Danes je vse b.p.
 
Vse dobro malemu Maiu.

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nedonošenček
3.2.2008 20:32:50   
katjes
Nič se ne boj. Takih otročkov je veliko, ko se rodijo - dihajo sami, potem pa nastopi dihalna stiska - tako kot pri tvojem, in zato pač potrebujo pomoč, ki jo je takoj dobil.  Večji kot je otrok in težji je - prej bo lahko samostojno dihal.
Bodi pri njemu in če boš imela možnost, ga čimprej pocrklaj in pogovarjaj se z njim - vse bo v redu.

(odgovor članu Kabija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nedonošenček
3.2.2008 21:15:38   
bibyzan
Ne vem kako misliš, ali mu je diahanje nastalo napor-dihalna stiska, ali je imel apneo-se pravi "pozabil" dihat.
Oboje se pojavlja pri nedonošenih, prvo zaradi nezrelosti pljučk, drugo pa zaradi nezrelosti možgančkov, ki do 37. tedna dozorijo in se praviloma to kasneje ne bi smelo dogajati. V kateri bolnici pa je bil, da so ga prestavli v KC?

(odgovor članu katjes)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nedonošenček
3.2.2008 21:45:54   
Sonnja
POZDRAVLJENE 29.1. sem rodila sina Kristjana v 32. tednu nosečnosti je v inkubatorju. rada bi delila izkušnje z vami ker mi v bolnici skoraj nič nočejo povedat sem se prestrašla ko sem prvi post prebrala.

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nedonošenček
3.2.2008 22:20:06   
Noseckica
Tudi jaz sem rodila v 32. tednu. Hčera je 21 dni potrebovala respirator, 25 dni pa je bila v inkubatorju. Zdaj je vse O.K., je zdrava punčka, brez težav.
 
Kabija, težko je "napovedat" karkoli.......čisto odvisno je, kako so pljučka razvita.
 
Sonnja, ti pa kar vprašaj vašega doktorja kako in kaj. Pa naj ti proba malo bolj konkretno povedat, da boš vsaj približno vedela pri čem ste....da ne boš v dvomih in nepotrebnem strahu.
 
Maiu in Kristjanu želim vse najboljše! user posted image

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nedonošenček
4.2.2008 12:11:15   
biba 78
Tudi jaz držim pesti za Maia in Kristjana.

Vse se bo s časoma uredilo. Otroci potrebujejo čas, eni manj drugi več, treba je samo verjet vanje. Je pa vsekakor hudo za nas starše, ker se seveda bojimo za svoje otročke, pa tako nemočne se počutimo, ko jim ne moremo in ne znamo pomagat.

Predlagam pa mamicam, da čimveč stvari vprašajo zdravnika, sami od sebe ne povedo radi, kako in kaj, razen če ni kaj hujšega. Naj vas ne bo sram gnjavit. Jaz sem že na koncu takšna vprašanja postavljala, da sem mislila, da me imajo za noro. Ampak mi ni žal. Naj bo še tako neumno vprašanje, dober zdravnik ti mora znat odgovorit.user posted image Pa še vseeno se še zdaj te pa te kaj spomnim in pokličem in vprašam.

Drage mamice malih borcev, le pogumno in z veliko optimizma v vsak nov dan.

Lp


_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu Noseckica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nedonošenček
4.2.2008 14:05:25   
san
kabija in sonnja, držim pesti za vajina sončka, da si kamlu opomoreta in boste kmalu skupaj doma v toplem domuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nedonošenček
4.2.2008 14:14:31   
Samrela
Draga Kabija,
imam zelo podobno izkušnjo kot ti. V 33. tednu sem rodila punčko in v nekaj urah se je dihalna stiska stopnjevala zato so jo s helikopterjem odpeljali v KC. (v nosečnsti nisem dobila inekcije za razvoj pljučk) Prve dneve so tudi meni rekli le, da je stanje stabilno in to so bile v bistvu zame dobre novice. Kaj več prve dneve niso mogli povedat. Zelo potolažena sem bila, ko so mi 3. dan povedali, da je UZ možganov b.p. V KC sem potem klicala 2x dnevno in vsi so bili zelo prijazni. Kljub temu, da sem trpela zaradi ločitve od moje punčke, pa sem se hkrati zavedala, da je v dobrih rokah. Kisik so ji nato vak dan zmanjševali in 6. dan so mi jo pripeljali že nazaj, saj ni potrebovala več kisika. Nekaj sni je bila še v ogrevani posteljici, 18. dan po rojstvu pa sva bili že doma.
Upam, da ti bo najina zgodba dala novega optimizma, jaz pa vama želim vse dobro in najboljše. Pa poročaj! user posted image

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nedonošenček
9.2.2008 14:04:07   
dvargek
naš mali tian je bil tudi rojen v 33. tednu in je z njim vse ok zdej že sam diha brez pomoći  respiratorja in je stabilen in upamo da bo tako tudi ostalo.Sedaj se že lepo redi tako da upam da bo hit ven iz inkubatorja da bom lahk šla dol k njemu.

(odgovor članu Kabija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nedonošenček
12.2.2008 10:35:45   
MARSELINO
naš malček se je rodil s 32. tedni z urgentnim carskim rezom (po mesecu dni mirovanja v bolnici zaradi placente previe in neštetih krvavitev se mi je odluščila posteljica). ob porodu so ga morali 2 min oživljati. prvi dan je nato imel vedno večjo dihalno stisko, dobil je krče, imel je možganski enden, nato pa se mu je še vnela popkovina, dobil je gnojno vnetje desnega očesa in zlatenico. skratka ena velika groza.
Po enem tednu so ga odklopili z respiratorja in želeli nadeti brčice, pa je zagnal tako pniko, da so mu jih odstranili in takoj je zadih sam. po enajstih dnevih je nehal dobivali antibiotike. po treh tednih sva odšla domov in od takrat je njegovo zdravje zelo dobro.
Danes je dečko star 7 in pol mesecev (korigirano 6) in njegove težave so skoraj pozabljene. po dveh EEgjih so mu ukinili tudi narkotike za krče, ti se niso več ponovili od takrat ko je dobil prvo zdravilo proi njim. zdravniki ne morejo vrjet, da je to isti otrok, ko berejo njegovo odpustnico iz bolice. edino kar  je hodimo na fizioterapijo, ker ima malce povečan mišični tonus, pa še fizioterapevtka pravi da fant lepo napreduje.
držim pesti za vašega malčka, verjami v dober iztek in ne obupaj. pokloni mu vso svojo ljubezen, ker jo zdaj zelo potrebuje.


(odgovor članu dvargek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?