|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neješč
24.4.2009 11:34:49   
darcik
LP! zanima me kaj naj naredim da bo moj user posted image  začel jesti. Star je že eno leto pa smo še zmeraj na flaši aptamila. Naj povem da je prejšnji teden bil cepljen in je dobil reakcije: driska, bruhanje, vročina. Že prej ni imel posebnega apetita zdaj po cepljenju pa sploh noče jesti. Tudi čaj mi zavrača tako da tud pit noče. Zgleda da se mu je gosta hrana začela upirat. Kako ste ve premagale to? Naj povem da res prav res ne mara nič. Tud frutek je začel zavračat kar ga je prej z veseljem zmazal.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neješč
25.4.2009 2:03:38   
tanci29
mogoče pa se je naveličal frutkov...poskusi mu ponuditi kaj novega, kar do zdaj še ni jedel da dobi kak nov okus.

(odgovor članu darcik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: neješč
25.4.2009 9:07:54   
botrca
Začni mu delat mlečne stvari: močnik, gres, keksolino, rižolino, čokolino...veš koliko je tega.

Sadje in zelenjavo mu kuhaj: krompir, korenček, cvetačo, brokoli,bučke...sto in ena varianta. Kombiniraj z mesom. Pa kak krompirjev zos, špinačo in pire krompir, fižolovo mineštro...

Daj mu kakav, jajčko, kekse, jogurte in pudinge, krof, sir, namaze, kako salamico (puranja ali piščančja prsa), sveži paradižnik in papriko, palačinke ali šmorn...

Ne dajaj mu fruteke in podobne kupljene zadeve, mogoče jih zato nima več rad, ker mu niti niso dobri.

Je drugače zdrav? Ni na kaj alergičen? V vrtec verjetno še ne bo šel.

< Sporočilo je popravil botrca -- 25.4.2009 9:08:19 >


_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: neješč
5.2.2010 10:24:46   
tanja k.
pozdravljene
mi mamo sedaj osem mesecno puncko.je pridna nasmejana skoz v akcij ko pa pride cas za jest pa je groza.borim se ze od 3meseca naprej takrat se je strmila in ni hotla sploh vec papat na prsih presla sem na flasko nekaj casa je lepo jedla 120-180mlekapotem pa spet borbe nosila sem jo ma vse zivo sem pocela sam da bo nekaj pojedla.hodila sem jo tudi tehtat ker se je premalo redila.potem sva zacele z gosto hrano okrog petega meseca je ful zbircna je par stvari pol se pa konca skrbi pa me ker noce nobenga sadja vse zivo sem ze probala tekocine pa tud zelo malo popije zato je ratala zaprta.zdaj pa ji dajem pred vsakim obrokom mleko kolikor ga hoce potom mal pocakam pol pa se gh ali delam narobe k potem ne poje dosti gh noce pa tudi nobenga jogurta skutke in podobnih stvari razen te kasice od milupe pa se to sam navadno res ful se borimo sedaj tehta mal cez 7kg pr 8-mesecih.se ma katera kaksen nasvet lepo prosim

< Sporočilo je popravil tanja k. -- 5.2.2010 10:30:14 >

(odgovor članu darcik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: neješč
5.2.2010 11:47:39   
manna
tanja k, a ti opisuješ našo punco? user posted image
Mi imamo tudi osemmesečnico, ki ima 7,2 kg. Ne mara sadja in zelenjave, jogurtov, skut,..ničesar!  Edino navadna mlečna kašica ji gre, ampak kadar je res lačna. Nimaš kaj nardit, saj očitno več ne potrebuje. Ponujaj ji zdravo hrano, enkrat bo že, pa tudi ni nič narobe če je bolj drobna. Jaz se tudi sekiram skoraj vsak dan, ko noče nič jest. Sem vesela že ko popije 100 ml AM.

No svetujem ti pa lahko edino to, da nehaš z raznimi dolgočasnimi spasiranimi kašicami in začneš s pravo hrano, jaz sem moji začela dajat kar jemo mi; na primer testenine z omakico in sirčkom, zelenjavo malo podušim na čebuli, dam začimbe, tudi malo solim,..skratka mora bit res okusno, ne pa neka plehka zanič kaša. Če je meni okusno, potem je ponavadi tudi njej. Pa ponudi ji v rokico skorjo kruha, kos sadeža, kos kuhanega krompirja, piškot, prepečenec.

(odgovor članu tanja k.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: neješč
5.2.2010 12:11:19   
tanja k.
zivjo ja pa ka ji das ti pol sam mleko za obrok nap.za kosilo saj nasa nap.poje spasiran korencek krompir spinacko pa kak rizek z govejo juho od mesa pa piscancje govedno sam poje recimo pol salcke za kofi men se zdi to premalo sam ko zgleda je to dovol za njo ce pol lepo zaspi al pa se igra

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: neješč
5.2.2010 12:28:02   
manna
Za zajtrk popije cca 80ml. Za kosilo ji ponudim zelenjavo,riž, testenine, juho oziroma kar pač mi jemo (naredim manj slano) in ponavadi poje nekaj žličk (5-10 žličk). Potem ko noče več, ji ponudim še AM in popije nekje od 50-100 ml (odvisno koliko žličk GH je prej pojedla). Potem ko jo uspavam, jo pa še malo podojim. Skratka kombiniram vse, ponujam vse, ..nekaj malega le sprejme.
Za malico popoldne poje mlečno kašico. Zvečer pa spet AM in dojenje (bolj za pocrkljat).

(odgovor članu tanja k.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: neješč
5.2.2010 12:30:27   
manna
Kar se tiče količine kašice -  ko sem tehtala koliko je pojedla je bilo če je bil dober dan, ponavadi tam okrog 40-50g.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: neješč
5.2.2010 12:44:08   
tanja k.
ja mava pa res podobne puncke kaksno omakco pa nardis zelenjavno nap.tudi paradiznik papriko navadne testenine al kupujes posebne ja rees borbe so velike

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: neješč
5.2.2010 13:21:37   
manna
Omakico naredim ponavadi tako da prepražim malo čebule, včasih dam tudi malo paprike zraven, potem recimo bučke, malo korenčka, malo česna, peteršilja,...kar je pri roki. Paradižnikovo omakico sem tudi že dala - uporabila sem pasterizirane pelate. Mesa sploh ne mara tako da ga ni še nikoli jedla. Včasih namesto začimb dam malo naribanega parmezana (kupim kos parmezana in ga ribam) ker nardi ful boljši okus. Tudi sirček ali kislo smetano zmešam noter včasih. Testenine sem kupila od plasmon, za dojenčke, vendar lahko daš tudi navadne brez jajc in jih malo zmečkaš z vilico. Ostalo zelenjavo (koleraba, cvetača, brokoli, špinača,...) večinoma nikoli noče, razen če zmešam noter toliko sirčka da sploh ni več videt zelenjave. Zelo rada pa je pojedla govejo juho.

Ja, včasih pride dan ko noče popolnoma nič jest, noče pa noče...Tako da tisti urnik ki sem ga napisala prej, velja kadar je dober dan.


(odgovor članu tanja k.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: neješč
5.2.2010 13:41:31   
tanja k.
ves pr nasi je se problem k usta odpira skoz enako od prve do zadne zlicke in ne vem kdaj koncat pol ji pa dostikrat tud zelodec obrne k ma verjetno prevec pa ponavadi cict vse zbruha nic ne ostane notri pol pa ponovi vajo pa vcasih poje se enkrat vcasih pa nic do naslednega obroka je mela refluks k je bla mansa sam zdaj naj bi  blo vredi po tazadnem pregledu sam ma ful obcutliv zelodcek

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: neješč
5.2.2010 16:04:34   
manna
Uf boščki..mi pa nismo meli nobenega refluksa in nobenih težav, tudi krčev ne. Naša pač ni navdušena nad hrano, to je vse.
Če dostkrat bruha, potem moraš res bolj pazit kaj ji daješ in koliko. Rajši daj malo manj, pa naj ima več obrokov.

(odgovor članu tanja k.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: neješč
5.2.2010 16:18:53   
Katy78
manna - praviš, da punčka ne je mesa. Probaj zmiksat malo pečenega ali pa kuhanega piščanca in dodati kislo smetano pa pikico soli in ji potem to namazat na kruh. Mogoče ji bo pa šlo.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: neješč
5.2.2010 20:36:55   
manna
Katy78, bom probala, hvala za nasvet! Sam nevem kjer mikser bi to lepo zmiksal... sem ravno razmišljala da bi naš zdelan star palični zamenjala s kakšnim res dobrim malim mikserjem.
A slučajno katera ve kjeri bi bil primeren, da je za majhne količine in da res lepo zmiksa vse v gladko kašo? A ima kjera tistega od Aventa, ki je menda prav posebej narejen za otroške kaše?

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: neješč
5.2.2010 21:00:36   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: manna

A slučajno katera ve kjeri bi bil primeren, da je za majhne količine in da res lepo zmiksa vse v gladko kašo? A ima kjera tistega od Aventa, ki je menda prav posebej narejen za otroške kaše?


Ja imam mini mikser Moulinex. Stane 30 eur. Deluje tako, da samo pritisneš na pokrov in začne miksat. Če hočeš čist gladko miksaš dlje, če hočeš še koščke zavrtiš samo parkrat. Meni se super obnese! Veliko bolje kot palični. Pa še za sekljanje čebule in ostalih drobnarij v gospodinjstvu ga uporabljam.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: neješč
5.2.2010 21:14:32   
lake
Moja je čist ista. Stara je 8 mesecev, težka 7kg, poje po par žličk zelenjave in sadja, v celem dnevu vsega skupej okol 80-100g. Tekočine razen mleka nič, zato ji pač še vedno dajem mleko na 3 ure, čeprov popije samo 90ml na obrok. Ni pa pretirana suhica zato se ne sekiram

Pediatrinja je rekla da je to ponavadi dedno, če kdo od vaju ni jedel kot dojenček. Začnejo pa baje jesti šele v šoli.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: neješč
5.2.2010 21:23:30   
manna
lake (in ostale z neješčimi), prav pomirjujoče je prebrati da nismo edini ki imamo še zmeraj take obroke kot jih imajo novorojenčki. Hvala...

Vem, vem da je dedno, sem bila jaz taka menda.

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: neješč
6.2.2010 20:21:13   
dushka
Moja punčka je tudi neješča. Pri skoraj 1 letu ima komaj 7 kg. Je edino rada kakšne juhce in pudinge, pa še to včasih ne. Mleko pa že od samega začetka nemara. Pa nič ne morem. Bo že prišel dan, ko bo začela bolj jest.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: neješč
6.2.2010 20:48:22   
tanja k.
zivjo mana kar se tice mesalnikov mam jest cist obicni palicni mesalnik obešen na steni pa še posoda pride zdraven pol ga pa sam naslonis na posodo pa zmiksas men se ful dopade pa tudi drag ni

< Sporočilo je popravil tanja k. -- 6.2.2010 20:50:40 >

(odgovor članu dushka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: neješč
8.2.2010 18:15:15   
daisyb
pozdravljena,

moj je zdaj star 8 mesecev in je tud zlo nejesc ze od zacetka. gh smo uvedli ze pri 5,5 mesecih...na zacetku je slo bolj slabo...pol pa je ze kar pridno jedel...imel je 4 obroke gh. sedaj pa noce vec minester...zacela sem mu dajat bolj hrano v kosckih, k hoce prezvekovat...ma jemo en obrok po eno uro in poje komi kakih 30 g...ne vem kaj naj..minester sploh noce.

sadje, jogurti in mlecne kasice pa se je za zdaj.

ne vem kaj ti svetovat...v glavnem nisi sama in erdina s tem problemom...

(odgovor članu darcik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: neješč
12.2.2010 21:01:29   
inč
ojla...

ja tut mi mamo eno pikico (5 mesecev) ki ni ravno ješča...mleka glih ne obožuje...poje kakih 90ml na obrok...pa smo začeli pri 4.mesecih uvajat GH (korenček, krompirček, kolerabico, brokuli, jabolko in hruško)...vse ma zelo rada razen korenčka. Pa sem ji dajala sadni obrok dopoldne in zelenjavni popoldne...pa je zlo težko kakala, tako da ji sedaj dajem le po en obrok.
A mi lahko katera svetuje kaj je še primerno za njen želodček...kakšne bučke, špinača...

hvala...pa lepo se imejte za pusta

papa

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: neješč
12.2.2010 21:28:41   
manna
IZVIRNO SPOROČILO: inč

ojla...

ja tut mi mamo eno pikico (5 mesecev) ki ni ravno ješča...mleka glih ne obožuje...poje kakih 90ml na obrok...pa smo začeli pri 4.mesecih uvajat GH (korenček, krompirček, kolerabico, brokuli, jabolko in hruško)...vse ma zelo rada razen korenčka. Pa sem ji dajala sadni obrok dopoldne in zelenjavni popoldne...pa je zlo težko kakala, tako da ji sedaj dajem le po en obrok.
A mi lahko katera svetuje kaj je še primerno za njen želodček...kakšne bučke, špinača...

hvala...pa lepo se imejte za pusta

papa


Korenček zapira, brokoli in cvetača lahko napenjata. Špinača in bučke so super, lahko prebavljive. Špinača odpira. Če daš sadje srovo, potem pazi da ne stoji predolgo ker na primer naribano jabolko ki dalj časa stoji, tudi zapira. Fajn so borovnice in sliva, lepo uredijo prebavo. Počasi lahko vse uvajaš, po malo in opazuj če bo kakšna reakcija. Edino jagod se še izogibaj.

(odgovor članu inč)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
12.2.2010 21:56:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu manna)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: neješč
13.2.2010 12:44:43   
koala
Še ena ki ima doma neješčega otročka. Moije dete je bilo do devetega meseca pretežno dojeno, kar pomeni da je GH bila smo za okušanje in spoznavanje nove konsistence. Pojedel je 3, 4 žličke in konec. Potem je nekako okoli 12 meseca za silo sprejel GH pa še vedno je pojedel zelo malo. Zdaj je dokaj zdrav 2 letnik (mučijo naju vnetja ušesk) je dobre volje je pa kakor kdaj, včasih veliko pride pa kak dan ko živi le od mleka.
Nasvet, sicer je zelooo težko, pomaga pa zeloo in sicer NE SE ŽIVCIRAT. Vem da je težko pa je vredno poskusit, ko sem mirna tudi dete bolj je.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: neješč
13.2.2010 19:51:03   
inč
hvala...manna...

bova probali še kakšno slivico in pa špinačko...ba bučke tudi...
...danes je za večerjo popapala kar 150ml spasiranega brokulija...mnjam njam...včeraj pa kar celo kuhano hruškico...mleko pa ne gre in ne gre...kaj čem...

adijos

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?