|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neotesan kuža :(
24.10.2009 21:02:03   
kajalin*
Kako sem ga hvalila,ko sem ga pred enim mescom pripeljala domov,dans je pa čist drug pes!Udomačil se je in je nemogoč!Prejšni lastniki niso imeli pojma o psih,niso ga vzgajali,pes jih je šolal,da ne morem verjet!
Pri nas ima najmanj 4 sprehode na dan en je daljši z igro,...doma skoraj ni nikoli sam,ampak je nemogoč!Krade,skače po stolih na mizo,izsiljuje na posteljo(tam je spal v njihovi postelji),pripravljen me je šavsnit,ko mu rečem DOL!Naskakuje vsakega(premoč),naju si ne upa več začel je hčero,jo zgrabi da mala nič ne more.Svoje igrače prinese na posteljo in zamenja za hčerine.Naj povem,da se dovolj ukvarjamo,ampak on nima dovolj!Prvih 14 dni je bil zlat,ubogal je,prijazen je bil zdaj pa čist drug,pa imamo od prvega dne isti red,on je kuža in pika,nema postelje,nema hranjenja pri mizi...
Sem že obupana,ker ni to moj prvi pes,vse sem lepo vzgojila,samo ta je grozen primer!Edino kar sem ga lahko odvadila je,da se ne zaganja v večje pse in da jih povoha-prej se jih je bal in se zaganjal v njih.
Kaj naj?Na trenutke jim bi ga vrnila,ker zdaj vem zakaj so ga prodali-kuža je nemogooooč!Kam se naj obrnem po pomoč?Me je parkrat že šavsnil,ker si ne dovoli nič rečt.Star je eno leto.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neotesan kuža :(
24.10.2009 21:11:58   
melanija
Kaj če bi vprašala kakšnega strokovnjaka v kinološkem društvu?


(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: neotesan kuža :(
24.10.2009 21:18:54   
Gina
Pelji ga v pasjo šolo. Če ne pa pojdi vsaj do strokovnjaka. Pes vas nima za gospodarja. To je pa problem potem.

< Sporočilo je popravil Gina -- 24.10.2009 21:19:26 >

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: neotesan kuža :(
24.10.2009 21:27:34   
kajalin*
To imam itak namen,ampak sem mislila za osnove poslušnosti,zdaj je pa ratal pravi satan!Vidi se,da so mu dovolili čisto vse,še jedel je kosilo iz njihovih krožnikov(mi je ženska sama povedla).Počlovečen kuža do amena.
sploh se ne naveliča,samo izsiljuje,500x na dan ga naženem iz postelje al pa dol iz mize(tace in glavo),sem že utrujena ker je že ubogal zdj pa ko da mu nisem nič rekla.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: neotesan kuža :(
24.10.2009 21:35:48   
Gina
A tvoj pa nima takega nastopa do psa, da bi ga upošteval? Pes si naredi hiearhično lestvico in če ima do enega rešpekt, je navadno tudi drugim članom družine lažje od psa kaj izvleči, da uboga.
Zakaj pa psa ne zapreš recimo na hodnik, če si v stanovanju? Potem se ti ni treba trudit ga ganjat s kavča. V resnici to ni rešitev, ampak si moraš avtoriteto ustvarit.
Mene psi navadno ubogajo, tudi sosedovi. Z našim grem pa mirne duše k veterinarju - ko je imel zadnjič nesrečo, sem ga v zelo živčnem hitenju po nesreči peljala brez povodca od doma, pa je šel sam tam na mizo kljub neskončnemu očitnemu strahu.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: neotesan kuža :(
24.10.2009 21:39:26   
kajalin*
Moj je premalo doma,sej ko je zaropota pa je pes ok.Ne sm v malem stanovanju in nimam vrat na hodnik.Ma če ga na grdo se zbuni nazaj lahja in grize,ni čist zdrave pametiuser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: neotesan kuža :(
25.10.2009 0:51:58   
wintertime
Primi ga, vrzi na hrbet, drži za gobec in glej v oči dokler ne odmakne pogleda, ni lepo je pa učinkovito!!! 

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: neotesan kuža :(
25.10.2009 10:35:45   
Arwenko
wintertime...s takimi jih bo pes še čavsnil, to si lahko mogoče privošči kak zelo izkušen inštruktor, pa še takrat se to dolvoročno maščuje, vsi ostali pa imajo točno 50/50 posto možnosti da jim rata ali pa da se jim kaj zgodi.

Skratka, prebrala sem na kratko, pa tudi dosti časa nimam. Pes je očitno po 14 dnevih ugotovil, da je lahko tudi šef v vaši hiši. Za začetek: UKINITE MU VSE PRIVILEGIJE!

To pomeni naslednje: ne sme na noben kavč ali posteljo, ko vas ni doma naj počaka v kletki ali boksu. Hrano naj dobiva samo iz roke in samo takrat ko se primerno obnaša, se pravi hranite ga hkratno s šolanjem. S tem bo on ugotovil, da je odvisen od tebe če hoče bit sit. Nikoli ne sme it pred tabo skoti vrata, če kje leži in hočeš ti tam it, ga skomandiraj da gre stran in idi ti mimo. Vsakokrat ko se obnaša, ga pohvali in nagradi. Vse ostalo poskusi ignorirat, kadar je res žleht pa sami FUJ, NE ali kakšen ukaz pač ste si izbrali, potem ga pa daste na ohlajanje, zapustite vi prostor npr. tako da bo videl da mu odtegujete pozornost. Ne pozabite, tudi negativna pozornost je za psa pozornost, se pravi dretje, kreganjje, itd. ne pomaga, ker on dobi s tem to kar je hotel, pozornost. Najhujša kazen je zanj odteg pozornosti. Če se na sprehodu ne bo obnašal, se obrnite in greste domov, tako bo ugotovil, da nikoli ne doseže to kar hoče.

To je nekaj osnovnih stvari. Ampak res osnovnih, mislim pa da resnično rabite pomoč. Pa pazite pri pasjih šolah, niso vse ustrezne za take težave, tako da raje izberite kakšno dobro in ne ravno prvo za ovinkom.

(odgovor članu wintertime)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: neotesan kuža :(
25.10.2009 23:26:43   
kajalin*
Ja šavsnil me je že parkrat,ignoriram ga že tolk,da mi je hudo,sploh ne najdem časa da bi bil crkljan in priden,ker je nemogoč.Ne pomaga,niiiič.Ma nekaj osnovnih prijemov poznam samo ta je nemogoč,res.V 5 min 20x DOL iz postelje to ni normalno,ko gre dol se obrene in stopi nazaj.Pa to od prvega dne!!!!Predrzen je in freh.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: neotesan kuža :(
25.10.2009 23:27:59   
kajalin*
Edino to mi še preostane,varianta s hrano bom probala,poročam.Jutri začnem :)

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: neotesan kuža :(
26.10.2009 7:47:52   
Anonimen
Se spet podpišem pod Arwenko. user posted image

Čimprej začnite delat poslušnost!! Če rečeš sedi se mora usest in dobi briket! Če rečeš sedi in se vleže, ponovi vajo! Ker to ni isto! Če te ne uboga prenehaj in mu vzemi hrano! Ko bo lačen bo že ubogal, verjemi! Na psa moraš gledat kot na lovca - on si mora plen (hrano) sam prislužit s tem da uboga! Če se pač ne bo potrudil, bo pač lačen! Čisto enostavno.

Če ti npr. skače po postelji ali naskakuje hčero mu odločno reči NE. Če še vedno ne uboga ga lahko včasih malenkost streseš za vratno gubo (tako počne tudi psica pri mladičih). Če še vedno ne zaleže, ga brez besed zapri v hodnik ali kopalnico, da bo sam. Če bo lajal, ga pusti tam dokler ne neha. Če bo priden greš po njega in takoj ko začne delat neumnosti, ga spet zapreš v kopalnico za 5 minut.

Samo doslednost je potrebna!!! Pa še to: več bosta delala na poslušnosti (obvezno tudi v šolo!) bolj bo pes normalen, več bo imel rešpekta.. Ker si še vseeno ti tista, ki mu daš ali pa ne daš hrano!

(odgovor članu kajalin*)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: neotesan kuža :(
26.10.2009 9:48:11   
kajalin*
Sej ko mu ukažem sedi,taco vse uboga,ko sva zunaj na prvi klic prileti.Najhuje je postelja,pa krade iz pulta,pleza na mizo,...Briketov ne je,tako da ne vem kako ga bom lahko,njemu to ni nagrada,mogoč pa če bo dovolj lačen bo tudi brikete jedeluser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: neotesan kuža :(
26.10.2009 10:45:20   
Arwenko
Ne daj mu nič drugega za jest in vsi naj se tega držijo, ponavadi pbupajo v kakšnem tednu tisti ta trdovratni primeri.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: neotesan kuža :(
26.10.2009 10:46:14   
Arwenko
Aja, mam en tak primerek doma, tak da govorim iz izkušenj, ko smo to zmogli, je šlo samo navzgor.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: neotesan kuža :(
26.10.2009 10:49:34   
Anonimen
Fora je v tem, da s tem, ko mu ti ukažeš sedi, tačko, prostor... počasi pridobivaš tudi avtoriteto. Ker kuža samo takrat dobi jesti in kmalu ugotovi, da si ti šef, ne on.

Če še vedno ne uboga, ko mu rečeš dol iz postelje, bi ga jaz popokala in zaprla nekam na samo za 5 minut. In ponavaljala toliko časa, da bo razumel.  Ker kuža ni neumen, ampak samo probava do kam lahko gre.

(odgovor članu Arwenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: neotesan kuža :(
26.10.2009 11:33:31   
kajalin*
Punce hvala vam za pomoč,ma ni vrag da ne zrihtam.Ne ni butast kuža,ampak si res preveč dovoli in je trmast.Hčerko je nehal naskakovati,ker sem ga vedno dol vrgla malo na grdo in že ko je skočil,ko je slišal hčerkin mamiiiii,se je ustrašil,zdj je ok ne poskuša več.Je pa tudi mala zelo dosledna,ko ga da na prostor vstraja pri tem in mu ne dovoli stran.Sej bomo zmogli... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: neotesan kuža :(
26.10.2009 12:52:31   
Anonimen
Itak, da boste!! user posted image

(odgovor članu kajalin*)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: neotesan kuža :(
26.10.2009 22:45:16   
petrovakarmenca

IZVIRNO SPOROČILO: wintertime

Primi ga, vrzi na hrbet, drži za gobec in glej v oči dokler ne odmakne pogleda, ni lepo je pa učinkovito!!! 



Vrzi na hrbet? In kje ste to slišali, če smem vprašati?

Kajalin svetujem, da se čimprej odpravite do strokovnjaka na tem področju oziroma nekoga, ki uči v pasji šoli in bo zagotovo z veseljem dal kakšen nasvet. Teh šol in ljudi, ki se na to spoznajo je danes res že veliko in skorajda v vsakem kraju. Saj zato pa so, da svetujejo, ker v nasprotnem primeru je pa potem živčnost v posameznih družinah, slaba volja in je vsega kriv pes, ki potem tava od enega lastnika do drugega.

(odgovor članu wintertime)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: neotesan kuža :(
27.10.2009 10:22:34   
petrovakarmenca
Sicer pa na hitro se ne da nič rešiti - govorim iz lastnih izkušenj - pomembna je vztrajnost in doslednost. Je pa tudi res, da so mladi kužki bolj razigrani in se potem sčasoma umirijo, ga je pa potrebno na nepravilnosti opozarjati seveda že od malega. Ampak na prijazen način - o tem pa vam bodo tako veliko povedali kinologi oziroma v pasjih šolah.

(odgovor članu petrovakarmenca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: neotesan kuža :(
27.10.2009 16:47:24   
kajalin*
Ponosno vam sporočam,da sta za nama prvi dve uri učenja pod strokovnim vodstvom(predvsem učenja mene),že takoj se poznajo rezultati,delala bom vsak dan,ampak zdaj vsej poznam prave prijeme.Kuža ni butast je pa hudo trmast,ampak je kr kmalu spoznal da ni več heca.Z inštruktorjem je delal tipi topi,ko pa sem ga js prvič zategnila oz cuknila z ovratnico,se mu je začelo...kot doma,kazalo je da me bo zopet šavsnil in inštruktor mi je rekel naj ga pripeljem do tega,da me bo hotel šavsnit,da ga bom kaznovala.Blo je grozno,ampak morala sem se naučiti in upam da tega ne bom rabila uporabljat.Ima pa pes(vsej za danes)rešpekt do mene in me tudi tu v stanovanju uboga brezpogojno,tudi ko sva dobila obisk ni skakal v nikogar.Ko ga dam na prostor tam počaka :)Ne iziljuje,vem da bo do jutri pozabil in zpet poskušal,ampak bom delala.
Petrovakarmen,ta kuža mora dobiti spoštovanje in postat podrejen,zato nikakor ne gre na lepo.No ne vem,cukanje za mene ni lepo,izgleda kruto,ampak bo treba dokler mu ne bo to ostalo v glavi.Vem,da je še mlad ampak čas za igro ima,ko pa želimo it spat on ne sme iziljevati,gristi,skakati po postelji,...Isto nima kaj skakati po mizi kot ena mačka,kljub temu da ni lačen,prejšna lastnica ga je hranila iz svojega krožnika in zato sploh ne loči kaj je prav in kaj ne.Zdaj sem pa prepričana,da vem zakaj ga je dala stran,ker je res neznosen in ti spije...Danes je pokazal vse svoje grehe,tako da ga je ta človek lahko spoznal v celoti.Šef je bil do danes,naprej ne bo.Zdej pa spi,ker je psihično utrujen hehehehe,prvih 15 min na travniju je bil v totalnem šoku in je iskal potuho pri meni,ko pa je ni dobil se je predal.Pa ko kej ne mara nardit kiha,in danes se je skihaluser posted image Hvala za pomoč,poročam dalje.

(odgovor članu petrovakarmenca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: neotesan kuža :(
27.10.2009 18:40:32   
petrovakarmenca
kajalin super! Glede prijaznosti sem imela pa v mislih pač, da se ne lotevamo neki skrajnih primerov, ne vem ena je omenila neko ''metanje psa na hrbet''. Cukanje, v stilu opa miško pa seveda je del učenja. Veliko uspehov in predvsem lepih dni, ker psi so res zakon ;)

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: neotesan kuža :(
27.10.2009 18:41:16   
petrovakarmenca
ups skrajnih prijemov, ne primerov user posted image

(odgovor članu petrovakarmenca)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: neotesan kuža :(
28.10.2009 7:25:41   
Anonimen
No, evo, saj sem vedela, da bo šlo!! user posted image user posted image user posted image Sedaj pa kar tako naprej, brez popuščanja in bo!!

(odgovor članu petrovakarmenca)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: neotesan kuža :(
28.10.2009 13:10:15   
kajalin*
Ja,sej sem razumela petrakarmen,ampak ti moram na žalost sporočiti,da je ta ukrep k mi ga je inštruktor predlagal,še bl krutuser posted image user posted image ,ampak sem mogla in se pozna,lej pes je danes 100 proti ena,pa sma komi en dan začela.To je res skrajnost,kadar me hoče ugrizit in to me je želel takrat k sm ga scukala do sebe ko ni ubogal poklic.Drugače je pa tudi danes,ko urcauser posted image ,uboga,sam enkrat ga cuknem pa dela naprej čist lepo!!!!Tudi laja ne za vsako figo,ker prej je bilo iz dneva v dan huje.Mal je še v šoku,js pa ga veselo crkljam,božam ker me uboga in sem zopet vesela da ga imam.
V glavnem punce,še tako nemogočega psa se da zrihtatuser posted image
Je pa španjel in te njegove oči so dolgo zavajale,da nas je vse okol šape sukal,hehehehe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: neotesan kuža :(
29.10.2009 8:00:12   
sanosan
petrovakarmenca - Samo toliko, to da psa spraviš na hrbet in da ga toliko časa tako držiš, dokler sam ne umakne pogleda oz. se umiri, je v pasjem žargonu predaja za tistega, ki je na hrbtu. In ni čisto nič kruto. Če še nisi nikoli opazovala mladičev in starejšega psa (ali pa plahega psa z dominantnim) v interakciji, je to njihovo čisto običajno obnašanje pred dominantnim psom. To v pasjem jeziku pomeni predaja oz. nič ti nočem. Dva dominantna psa se bosta pa stepla samo to te mere, dokler se eden od niju ne preda.

Pri kajalin pa so to naredili z nekim drugim prijemom, ki ji ga je pokazal inštruktor in je tudi tisto zaleglo (verjetno še bolj kot obračanje na hrbet, saj je pes že uveljavil svoj alfa položaj). Kakšen prijem pa je to, bo pa povedala kajalin. V njenem primeru je bistvenega pomena to, da daš psu vedet, da je na zadnjem mestu, da si ti alfa, nato so vsi drugi družinski člani, pes je pa na zadnjem mestu. Če pa je pes alfa, pa po vrhu še zelo dominanten, in če ne ukrepaš pravočasno in v zadostni meri, pes kaj hitro uide nadzoru in postane nevaren (lahko pa bereš, da se obnaša kot alfa samec v kardelu). ž

kajalin, samo tako naprej, brez popuščanja in kmalu boste imeli čisto normalnega socializiranega in prijaznega psa. Ko psa enkrat postaviš na svoje mesto v družini in se tega držiš, postane vse tako enostavno.

< Sporočilo je popravil sanosan -- 29.10.2009 8:03:22 >

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?