|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nezrelost v odnosih
16.3.2007 13:51:58   
živa
Ena filozofska tema.

Tile zadnji posti na temi Družina in partnerski odnosi so me resnično začudili. Res ne vem, ali sem tako naivna ali za luno, ampak se mi zdijo zgodbe, kot jih berem ta teden, popolnoma neverjetne in pubertetniške.

Ne vem:
1. ali si človek zatiska oči in noče videti partnerja takega, kot je v resnici, in se zato poroči z njim,
2. ali se poroči z njim kljub temu, ker naivno verjame, da se bo spremenil,
3. ali pa se partner res v trenutku spremeni.  

Pravijo, da je s polno ritjo lahko sruser posted image (raje cenzuriram, da ne bom preveč vulgarna user posted image ) - jaz sem v odnosu namreč zadovoljna in lahko takole komentiram - ampak ali se res poročimo s človekom, ki tako grdo ravna z nami (velja za oba spola, da ne bo pomote), in nato še vztrajamo v neosrečujoči zvezi, se žrtvujemo ipd. Kako se lahko poročiš s človekom, ki ni niti toliko zrel, da bi se vsedel in pogovoril o prenehanju zveze, ampak raje grozi, trmari in ignorira user posted image ? Meni se zdi to kot v puberteti ali še huje.

Sočustvujem s puncami v taki situaciji, ampak res ne morem verjeti, kakšne partnerje si sploh zbiramo!? user posted image Da se razumemo, moji bivši so imeli tudi take popadke, jaz sem imela pa hvala bogu toliko pameti, da se s kom nisem skupaj vselila, poročila, imela z njim otroka. Pa je prišel pravi in tudi čas za skupno življenje, poroko in otroke.

Lp,

živa    
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nezrelost v odnosih
16.3.2007 13:56:50   
soncece24
Ne vem če gre ravno za nezrelost v takih primerih, bolj za to, da te ljubezen lahko kdaj tako zaslepi, da vidiš samo to kar hočeš videti - potem pa se zbudiš iz sanj in je resnica precej grenka. Žal.

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nezrelost v odnosih
16.3.2007 13:57:31   
Anonimen
Ljudje smo nagnjeni k olepševanju stvari. V zakonu in na splošno. Ala moj otrok/mož pa tega nikoli nebi naredi/rekel, moj pa že ne, saj bo boljš, ma sej ni tako hudo...ipd.
Ne vem ali zaradi sramu, da je ljudi sram da ni vse super doma ali zakaj. To se tudi jaz včasih sprašujem zakaj ljudje ne vidijo očitnega.

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nezrelost v odnosih
16.3.2007 14:00:59   
Taula
Ne vem:
1. ali si človek zatiska oči in noče videti partnerja takega, kot je v resnici, in se zato poroči z njim,
2. ali se poroči z njim kljub temu, ker naivno verjame, da se bo spremenil,
3. ali pa se partner res v trenutku spremeni.  

Prvi dve točki se strinjam, tretjo pa ne. Veliko jih je slepih oz. se slepijo da se bos spremnil, da ga bo njena ljubezen spremenila, ali pa da bo bolje po poroki, pa po otroku...itd. Oseba se ne bo spremenila če ne bo sama želela.
nekatere je preveč strah zapustiti partnerja ker ne vedo kaj jih potem čaka, ali pa so finančno odvisno od njega. Eni so z njim že iz navade, ali pa zaradi otrok. Sami napačni razlogi. Samo eno življenje imaš, preživi ga z osebo katera te ljubi in ravna z tabo kot si zaslužiš.user posted image







_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nezrelost v odnosih
16.3.2007 14:10:23   
ronja
IZVIRNO SPOROČILO: soncece24

Ne vem če gre ravno za nezrelost v takih primerih, bolj za to, da te ljubezen lahko kdaj tako zaslepi, da vidiš samo to kar hočeš videti - potem pa se zbudiš iz sanj in je resnica precej grenka. Žal.


To ni ljubezen, to je zaljubljenost! Ljubezen je, ko imaš partnerja res zelo zelo rad oz. ga ljubiš ravno zato, ker točno veš, kakšen je. Zavedaš se njegovih napak, vendar te te na motijo toliko, niso tiste, ki se ti zdijo nesprejemljive. In jih sprejmeš skupaj z njim, ker so del njega. Ker se zavadaš tudi vsega dobrega, ki jih ista lastnost prinese (redko so te napake samo slabe in obratno, redka lastnost je samo dobra, odvisno od situacije)... In ker veš, da je kljub tem napakam najboljšiuser posted image

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nezrelost v odnosih
16.3.2007 14:14:57   
živa
Točno tako, ronja. In meni je nezrelo, da se že v tej fazi poročiš, zanosiš ipd. Nezreli so mi pa tudi partnerji, ki grozijo, trmarijo, ignorirajo in sploh zavestno prizadenejo partnerja in celo otroka.

Lp,

živa

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nezrelost v odnosih
16.3.2007 14:42:10   
Dejča
Jaz se tudi čudim, kaj vse se dogaja in kakšni ljudje so pristali skupaj - ali so se kdaj v življenju sploh bili zmožni pogovarjati - in ne samo biti vzhičeni od "oh in sploh ljubezni" eden nad drugim. S svojim sedanjim možem sva skupaj že več kot 13 let - od tega poročena le dobri dve leti in pol. Najina pikica bo kmalu dopolnila 2 leti, pričakujemo pa še drugega user posted image . Šla sva tako čez dobro in slabo, pa vendar sva se vedno pogovorila o praktično vsem. Je bilo tudi nekaj joka, pa treskanja z vrati, vendar sva vedela, da se za najin odnos splača. Postala sva zrelejša in odgovornejša - zdaj lahko mirne druše rečem, da moža še nikoli v življenju nisem imela raje. V odnos in zakon nisva nikoli hitela, dom in družino sva si uredila, ko sva imela službe (bila oba neodvisna, saj si kljub vsemu NE ZNAM predstavljati, da bi me finančno podpiral mož), ko sva dala najbolj nora leta skozi, ko sva videla malo sveta, skratka užila življenje brez otroka.
Zdaj si življenja brez najine hčere ne znava predstavljati, vsepovod jo jemljeva s seboj, po drugi strani pa brez problema pustiva pri starih starših, če rabiva nekaj časa zase.
Mož mi pomaga pri vseh stvareh, nobeno gospodinjsko delo mu ni tuje - otroka enakovredno vzgajava oba - in meni se zdi to samoumevno. Za najin odnos se trudiva oba - (še) vedno. In najbolj pomembno mi je, da ne dela cele dneve, da čas preživimo skupaj - pa s tem ne mislim, da kdaj pa kdaj ne potegne dlje - oba imava takšni službi, kjer je to včasih nujno - vendar nama delo ni na prvem mestu.

Moje mnenje je takšno - da če se niste nikoli znali pogovarjati in si niste bili najpomembnješi na svetu, ampak je bilo vse prej - od službe, prijateljev, staršev - potem ne bo v zakonu nič drugače. IN ZELO, ZELO naivni ste, če mislite drugače. Za skupno življenje pa je potrebno še kaj drugega kot slepa zaljubljenost.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nezrelost v odnosih
16.3.2007 15:22:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: živa

Ne vem:
1. ali si človek zatiska oči in noče videti partnerja takega, kot je v resnici, in se zato poroči z njim,
2. ali se poroči z njim kljub temu, ker naivno verjame, da se bo spremenil,
3. ali pa se partner res v trenutku spremeni.  


Vse troje je možno. No, razen pri zadnji točki se s tem "v trenutku" glih ne bi strinjala, vendar če je posredi npr. kakšno varanje, se to lahko zgodi precej hitro. Sicer jih je pa veliko, ki živijo v iluziji in nočejo videti realnosti, dokler jih ta ne useka po buči, marsikdo pa naivno verjame, da se bo partner s poroko ali še bolje, z otrokom spremenil. Še sama sem bila včasih taka trapa, da sem razmišljala v stilu točke 2, samo sem se k sreči streznila oz. spametovala še pred poroko in otrokom, tako da sem moža izbrala ne samo s srcem, ampak tudi s trezno glavo.

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nezrelost v odnosih
16.3.2007 16:43:49   
Anonimen
Zanimiva tema user posted image .

S prvima dvema točkama se strinjam, tretja se tudi zgodi, a redko.

Zakaj je tako?
- Eni so nesamozavestni in imajo o sebi tako slabo mnenje, da si nekje globoko v sebi mislijo, da si vse slabo, kar jim servira partner, tudi zaslužijo.
- eni sa mazohisti - ne morem si razlagat drugače, da leta in leta ponavljajo, kako imajo vsega dovolj, a se vedno znova vračajo v slab odnos.
- eni so imeli preveč zaščitniško/permisivno/avtoritativno vzgojo. Starši jim niso prestavili življenja takega kot je in kot se kot odrasli niso sposobni spopadat z vsakdanjimi problemi. Ostali so na čustvenemu nivoju najstnikov -  živijo v nekem navideznem svetu ala španske limonade ali romani Victorie Holt, kjer kljub problemom na poti sledi srečen konec, ponavadi s poroko (kot da se s poroko vse konča user posted image )

V naši družbi se vedno znova sliši floskula "potrpi, saj ni tako hudo user posted image user posted image user posted image .
Ena najbolj butastih stvari, ki sem jih slišala v življenju, je bila izrečena, ko sva bila s partnerjema skupaj kakšno leto. In sicer: "spremeni ga sedaj, ko sta še frišna". Halooo?! Le zakaj bi ga spreminjala? Imam ga rada takega kot je, z dobrimi in slabimi lastnostmi, s tem, da se teh slabih tudi zavedam in jih sprejemam. In tu je glavni problem: nekdo se je spomnil, da moramo spreminjat svoje najdražje. Heh, ampak to vendar ne gre. Spreminjamo lahko samo sebe, drugih ne. Pa še sebe samo, če smo za to motivirani. In enim očitno to sploh ni jasno in vztrajajo, vztrajajo, vztrajajo, a je iz dneva v dan slabše.
 

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nezrelost v odnosih
16.3.2007 18:43:55   
daddy
  Ankica , ( ponovno ) bingo user posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nezrelost v odnosih
16.3.2007 18:48:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Zanimiva tema user posted image .

S prvima dvema točkama se strinjam, tretja se tudi zgodi, a redko.

Zakaj je tako?
- Eni so nesamozavestni in imajo o sebi tako slabo mnenje, da si nekje globoko v sebi mislijo, da si vse slabo, kar jim servira partner, tudi zaslužijo.
- eni sa mazohisti - ne morem si razlagat drugače, da leta in leta ponavljajo, kako imajo vsega dovolj, a se vedno znova vračajo v slab odnos.
- eni so imeli preveč zaščitniško/permisivno/avtoritativno vzgojo. Starši jim niso prestavili življenja takega kot je in kot se kot odrasli niso sposobni spopadat z vsakdanjimi problemi. Ostali so na čustvenemu nivoju najstnikov -  živijo v nekem navideznem svetu ala španske limonade ali romani Victorie Holt, kjer kljub problemom na poti sledi srečen konec, ponavadi s poroko (kot da se s poroko vse konča user posted image )

V naši družbi se vedno znova sliši floskula "potrpi, saj ni tako hudo user posted image user posted image user posted image .
Ena najbolj butastih stvari, ki sem jih slišala v življenju, je bila izrečena, ko sva bila s partnerjema skupaj kakšno leto. In sicer: "spremeni ga sedaj, ko sta še frišna". Halooo?! Le zakaj bi ga spreminjala? Imam ga rada takega kot je, z dobrimi in slabimi lastnostmi, s tem, da se teh slabih tudi zavedam in jih sprejemam. In tu je glavni problem: nekdo se je spomnil, da moramo spreminjat svoje najdražje. Heh, ampak to vendar ne gre. Spreminjamo lahko samo sebe, drugih ne. Pa še sebe samo, če smo za to motivirani. In enim očitno to sploh ni jasno in vztrajajo, vztrajajo, vztrajajo, a je iz dneva v dan slabše.

Zadnji trije stavki še kako držijo.user posted image

< Sporočilo je popravil Dalija -- 16.3.2007 18:49:58 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?