|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost in bolniška
16.3.2006 17:18:49   
Anonimen
Vse tiste ki ste noseče, kakšna možnost je da je lahko nosečnica celo nosečnost doma na bolniški, kakšne težave ste imele, da vas je ginekolog dal v bolniški stalež ? Kdo pa napiše bolniško, ali ginekolog ali splošni zdravnik ?

Hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost in bolniška
16.3.2006 17:29:32   
Eolina
V prvem trimesečju lahko dobiš bolniško, če ti je tako slabo, da ne moreš brez WC-ja. Ena moja sodelavka je res ful boga...
Odvisno je tudi od tega, kakšno delo opravljaš.
Js sem na bolniški, ker so mi pred kratkim odkrili žolčne kamne. V mojem "blaženem" stanju to ni ravno najbolj fino, če razumeš.
Bolniško ti predpiše tvoj G, osebni zdravnik samo administracijo vodi. Torej osebnega moraš obvestit, da te je G dal na bolniško.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nosečnost in bolniška
16.3.2006 17:31:19   
niki#
To je čisto odvisno od ginekologa, ki ga imaš. Nekateri ti za živo glavo ne bodo dali bolniške (in jih moraš ponavadi zamenjati) drugim pa samo namigneš, da bi rada ostala doma navedeš razlog (napr.naporna, stresna služba, delo z otroci, strankami -stalen stik, možnost okužb...)
Pa srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nosečnost in bolniška
16.3.2006 17:48:19   
Kalina
Jaz sem na bolniski ze od samega zacetka..zdaj sem dobla odlocbo od komsije da so mi podaljsali do konca nosecnosti, pise pa da zaradi visoko rizicne nosecnosti, kar je napisal moj G kot razlog.  

_____________________________

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu niki#)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nosečnost in bolniška
16.3.2006 18:13:21   
bskrle
Bolniška je lahko zaradi zdravstvenih težav (slabosti, uroinfekti ), tvoje osebne anamneze,
predhodnih porodov in delovnega mesta. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nosečnost in bolniška
16.3.2006 19:24:54   
sazi
Kot pravi niki#.
Ni bilo šans, da bi ostala, doma, pa nisem bila brez problemov. Na koncu, ko pa je bil itak v planu že dopust in porodniška, se je pa precej zakompliciralo in so mi morali predčasno umetno sprožiti porod. Res ne vem, kaj bi mi moralo manjkati, da bi me moj G poslal na bolniškouser posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nosečnost in bolniška
16.3.2006 20:16:57   
Ro-La
prva nosečnost- enojajčna dvojčka, eden se ni razvil user posted image
druga nosečnost- hipertiroza

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nosečnost in bolniška
16.3.2006 20:18:39   
Mina1
Bolniško predlaga G sam in napiše predlog oz. kao nek delovni nalog za osebnega zdravnika. Slednji ti odpre bolniški stalež. In tako vsak mesec, če G meni, da je to iz zdravstvenih razlogov nujno potrebno, dobro ali recimo priporočljivo. Naprej niti vleče tvoj osebni zdravnik.

Samo če si npr. na bolniški več kot 1 mesc, mora tvoj osebni zdravnik podati mnenje zdravniški komisiji in točno specificirati, zakaj bi bilo dobro, da si ti tekom nosečnosti doma. In potem ti komisija odobri ali pa ne odobri daljše bolniške. Meni so v obeh nosečnosti dali bolniško vse do konca.

V prvi nosečnosti je šlo za visoko rizično nosečnost (pred tem s.s., starost nad 30 let, izredno stresna služba itd), v drugi nosečnosti pa je bila NS tak zelo slaba, da so potem sledile intenzivne preiskave, AC in na podlagi tega so predlagali bolniško.

Povedala bom takole: nekatere bodoče mamice oz. nosečke so res boge in nujno potrebne bolniške, spet druge pa se super počutijo in bi bile rade doma čisto tako brez razloga. 

Jaz sem se v obeh nosečnosti tako zelo presekirala, še posebej v drugi, kjer je bila prava živčna vojna, pa bi raje videla, da bi imela super normalno nosečnost brez težav in hodila lepo v službo. 

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nosečnost in bolniška
16.3.2006 20:18:43   
Grascakinja
Splošni zdravnik te da na bolniško na predlog ginekologa.

Sicer nosečnost ni bolezen, čeprav je posebno stanje, in načeloma bi povprečna nosečnica na nerizičnem delovnem mestu lahko delala celo nosečnost, če nima večjih težav.

Če sprašuješ, kaj si moraš izmisliti, da bi šla na bolniško, nimam pojma. Za nastop bolniške so potrebni utemeljeni zdravstveni razlogi. Danes je zaradi množičnega izkoriščanja bolniški stalež med nosečnostjo kar težko dobiti in marsikatera, ki ima res težave, zaradi simulantk nastrada. Res grdo. Sama sem delala do 7m nosečnosti, potem pa sem zaradi koniziranega MV in nevarnosti prezgodnjega poroda bila na staležu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nosečnost in bolniška
16.3.2006 20:24:33   
KODA
V taprvi nosečnosti sem bila od 6 tedna v bolniški.V tadrugi nosečnosti pa od 14 tedna.Poznalo se je pri denarju.
Taprvič sem morala ostati doma zaradi astme.Tadrugič pa zaradi grozečega prezgodnjega poroda in astme,kasneje se je pa še pojavil diabetes.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nosečnost in bolniška
16.3.2006 20:56:24   
mojca75
Draga Anonimna,

sama sem delal do prejšnjega tedna - ko sem bila v 32 tednu, sedaj sem na dopustu, sledi porodniška.

v razmislek pa tole: Baje so v zadnjem času močno poostrili kontrole, tako da tudi nosečnice preverjajo zakaj so na bolniški in ČE SO DOMA. Ne vem kje sem prebrala, na žalost si nisem pribeležila, da je bilo lansko leto od 17.000 nosečnic, 12.000 nosečnic na bolniški (najverjetneje ne ves čas), pa vseeno se mi zdi to ogromna številka.

Tako kot je ena zgoraj zapisala, seveda naj gredo na bolniško tiste ki jih razmere (služba, zdravje) silijo v to, ampak ne vem zakaj bi šla na bolniško vsaka!? Nosečnost ni bolezen, ampak NAJLEPŠE OBDOBJE V ŽIVLJENJU!!!!! čE SI ZDRAVA, potem se mi zdi dobro da si aktivna.

sama ne vem kaj bi devet mesecev delala doma - španskih nadaljevank res ne morem gledati, pa brez zamere! 

Mislim da je vsaka ki ji zdravje služi lahko srečna da lahko dela, tiste ki pa ne morejo pa si zaslužijo porodniško, na žalost zaradi nekaterih potem druge z resnimi težavami nastradajo. Ginekologi pa mnogokrat težko prepoznajo tiste ki simulirajo.

Zdravo in lepo nosečnost želim vsem.

Mojcauser posted image

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nosečnost in bolniška
16.3.2006 21:07:44   
eva1
Jaz sem bila na bolniški, še predno se je sploh z Uz videlo da sem noseča(od 4 tedna dalje)-bila sem zaradi krvavitev ki so se pojavljale od začetka, predhodnji ss(krvavitve so trajale do 13 tedna), potem vrjetno me je obdržal na bolniški še zaradi službe(delam v zdravstvu-možnost okužbe, veliko dvigovanja...), v 28 tednu pa so se začele še težave z edemi, visokim pritiskom...

V drugi nosečnosti bom pa poskusila čim dlje delati, če bo le vse ok!

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nosečnost in bolniška
17.3.2006 9:03:05   
lelaval
Mene je moj G v 3. nosečnosi čez noč dal na bolniško s strogim ležanjem po 2 mesecih nosečnosti. Imela sem zaradi prejšnjih nosečnosti povešeno maternico in vezi, pa še konizacijo sem imela. Na dan, ko me je dal na bolniško, sem v urinu imela še preveč proteinov (posledica je lahko perklampsija in eklampsija - ko telo otroka zavrača kot tujek).
Pa sem v službi šefu rekla, da bom delala, kolikor bom lahko (včasih em lahko 8 ur, drugič pa komaj 4 ure), pa delam v pisarni, kar pomeni, da le sedim. A že sedenje je bil zame prevelik napor. Po mesecu dni pa sem šla na bolniško, ker sem še komaj hodila in do poroda ostala na bolniški.
Mi je bilo pa kar žal, da nisem hodila delat, saj sem tako rada pokazala svoj okrogli trebušček. user posted image

Sicer pa do 30 dni ti lahko brez problema napiše bolniško tvoj osebni zdravnik, potem pa že komisija odloča.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nosečnost in bolniška
17.3.2006 15:02:22   
zaliga
Pozdravljena!¨
Če je s teboj vse O.K., pojdi v službo!!!!!!!
Jaz sem doma že od 4 tedna zaradi krvavitev, pa zaradi enega ss.....in ti povem, da se mi že meša! Ni prijetno sedet doma, pa nikamor ne moreš zarad komisije, saj ti pridejo v kontrolo tud ob 11h zvečer ali za praznik...
Da ne govorim o denarju ki ga dobiš! Jaz sem prikrajšana, verjameš ali ne za 70.000 sit, kar pa ni malo, bi rekla da skoraj ena plača! Sem tud imela it željo delat po treh mesecih, a imam malo stresno službo, pa s strankami, pa težko dvigovanje...in me ni pustil! Kot so ti pa že napisale ostale, pa za te bolniško oceni tvoj G. vse ostalo naprej pa ureja tvoj osebni zdravnik, po 30 dneh pa odloča o tem komisija!
Če pa želiš izvedeti izgovore, da bi bila doma, pa jih vem kar nekaj, saj je moja kolegica na tak način preživela doma celo nosečnost!
Npr. pritisk in bolečinev spodnjem delu, bolečine v križu, slabosti, glavoboli, vrtoglavice, bruhanje...
Vso srečo in čimlepšo nosečnost ti želim!


_____________________________

Vsak dan za nas sije sonček, pa čeprav dežuje...



(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nosečnost in bolniška
17.3.2006 18:42:32   
Arabela
Hojla!

Sem v 12. tednu in do prejšnjega tedna mi je bilo ves čas slabo, konkretno slabo pa sem hodila ves čas v službo, razen enega ponedeljka, ko ni bilo šans, da vstanem iz postelje... Sem bila v 15.3. pri g, na rednem pregledu, pa sem omenila da me malce boli, pa je rekel, da se mi maternica rezteza in da ni nič hudega.... Naslednji dan pa v službi takšne bolečine, da nisem mogla ne stati ne sedeti...  Pa sem takoj šla k g.,  ki je naredila UZ, vse je ok, maternica se razteza in sem pač bolj občutljiva na bolečine.... Pa mi je napisala bolniško za 3 tedne, do naslednjega pregleda in počivanje...
Slabosti so sedaj minile, bolečine tudi niso bile ful hude danes, ampak če je g. smatrala, da moram počivati, potem jo bom ubogala, pa za bolniško nisem prosila... Bom pa šla vseeno občasno pogledati v službo, ker se mi po enem dnevu bolniške malce meša....

_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu zaliga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nosečnost in bolniška
17.3.2006 21:45:13   
Naja30
Saj se ni treba opravičevati, zakaj ste bile na bolniški. Je že tako, da nosečnost vsaka ženska doživlja drugače. Ena je lahko že zaradi slabosti ali raztezanja maternice (kot moja predhodnica) tako uboga, da ne more niti vstat zjutraj.
Tudi jaz sem bila mesec dni na bolniški najprej zaradi beljakovin, potem pa še bakterij v urinu. Pa mi tudi počivanje in mirovanje ni pomagalo, pa je plodu prenehalo biti srce. Zato mislim, da mora ženska najprej sebe poslušat in če se ji zdi tako prav, pač ostane na predlog G doma. Bomo že potrpele teh nekaj tednov, samo da bodo user posted image  ok.

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nosečnost in bolniška
19.3.2006 13:12:33   
Anonimen
zdravo! jaz sem noseča 5.tednov! V četrtek sem naredila test za nosečnost, ki je bil pozitiven! Pri ginekologu sem naročena v četrtek! Delala sem še v petek 17.3. povedala sodelavkam, ki so mi zamenjale službo-ja imam dobre sodelavke in naprej sem si pisala dopust-mam še lanskoletnega in od aprila naprej grem na bolniško neglede na to kako se bom počutila! Razlog leta 2003 sem v 37.tednu nosečnosti rodila mrtvo hčerkico-vzrok preeklampsija! Lepo nosečnost ti želim pa čim več lepih trenutkov

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nosečnost in bolniška
20.3.2006 8:55:37   
matahari
Stara sem 38 let, zame je to tretja nosečnost.Dopolnila sem 14 tednov in sem doma že od 18 januarja..imam zelo stresno delo in veliko terena..bilo mi je zelo slabo zato sem ostala doma..komisija mi je podaljšala bolniško do 4.4...upam, da bom takrat lahko šla v službo, ker kot rečeno tudi to poležavanje doma in da nikamor ne moreš pomeni vsaj zame en velik stres...ginekolog da predlog za komisijo in le-ta ti odobri ali zavrne bolniški stalež..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nosečnost in bolniška
20.3.2006 8:56:37   
matahari
Aja pa še to - kar se denarja tiče se zelo pozna - jaz sem poleg še brez stimulacije tako, da dobim 120.000 manj kar se mi zdi ogromno..

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: nosečnost in bolniška
20.3.2006 9:49:43   
Barbs
Matahari - a si se malo zatipkala? 120. 000 manj zaradi bolniške in stimulacije? user posted image Potem je tvoja plača takole, na hitro.... cca 800.000 neto - lepouser posted image
Tudi sama sem na bolniški - res se pozna pri plači -  meni os. predvsem zaradi potnih stroškov: če le te odmislim, pa bi se zaradi bolniške in stimulacije poznalo slabih 30.000 sit. Ampak, če si doma z razlogom, potem je brezveze o tem razmišljat. Jaz sem stara 36 let, to je moja tretja nosečnost, na začetku sem imela kar težave, potem pa G še pomislil ni, da bi me dal delat, čeprav sem se na trenutke kar vredu počutila. Pa tudi tako službo imam, da ne morem en mesec delat, en pa ne... so dobili zamenjavo za dve leti, pa je.

< Sporočilo je popravil Barbs -- 20.3.2006 9:53:04 >


_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: nosečnost in bolniška
20.3.2006 12:06:11   
Marjanda
Jaz sem v prvi nosečnosti normalno delala do 4 meseca (imam dve uri vožnje v eno smer v službo), nato sem začela krvaveti in me je dala za 14 dni na bolniško, potem sem delala do konca 6 meseca, ko sem imela probleme in me je dala na bolniško preko komisije, kljub temu sem rodila v 35 tednu.
Sedaj v drugi nosečnosti, me je od 4 meseca dalje dala na bolniško, zaradi prejšnje nosečnosti, slabosti materničnega vratu, pregrade v maternici.

LP M

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: nosečnost in bolniška
20.3.2006 13:06:20   
Anonimen
Mislim, da nobena nosečnica ni dobila bolniške za "brezveze", lahko da nič ne krvaviš in da ni nič vidnega, dosti je če delaš v službi pod hudim pritiskom in da mora še nerojeni revček to prenašat, potem pa še vse obveznosti doma.Potem pa še to,da se komisija spravlja na nosečnice, da jih ni sram, naj gredo raje mal pogled gradbenike, in podobno, ko si med bolniško hiše zidajo.Pol pa pravijo kako je nizka rodnost v Sloveniji.Kar mine mi, ko to kje slišim al preberem.
Sama sem drugič noseča, sem na bolniški in že v prvi nosečnosti sem bila, ker tako težko prenašam nosečnost in psihično in fizično,poleg tega sem bila na bolniški zaradi rizične nosečnosti , rodit mi je bilo pa mega.Sedaj sem na bolniški in kaj dobim od komisije-omejeno gibanje, samo do zdravnika, PA A SO NORMALNI, sem slabokrvna, kisika se ne nadiham niti v sekundi ker sem že celo nosčnost zaprta in čakam kdaj bodo te barabe pršle v kontrolo.Ne smem se gibat na zraku, fino mar ne?Ma zadavla bi jih, hvala za razumevanje.

(odgovor članu Marjanda)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: nosečnost in bolniška
20.3.2006 22:26:35   
Alisa
Jaz sem na bolniški od 2.mesca zaradi bolečin, ter tudi službo nimam glih lahko, ker delam v eni kavarni in je poleg težkega dela še ostali dejavniki (cigaretni dim, ter nočen šiht,...), trenutno pa čakam na novo odločbo.
Ali mogoče katera ve, ali je bil res sprejet neki zakon, da naj bi te premestili na lažje delovno mesto. Jaz sem to povedala šefu, vendar me nima kam dat. Se pa denarno res ne splača, ker je pol manj, kot sem imela plačo. Tko da moram zdaj tud malo gledat kam gre denar. Pa še komisija te preverja tko da moraš bit 24.ur dosegliv med štirimi stenami doma.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: nosečnost in bolniška
20.3.2006 22:41:45   
_katka_
Mene pa je hotel dat G takoj na bolniško, ker se dnevno vozim v eno smer več kot eno uro. Pa sem se raje dogovorila, da delam doma. Se mi zdi bolj odgovorno do delodajalca in vseh nosečnic, ki bolniško res potrebujejo. Je pa res, da ima verjetno malo katera možnost, da dela doma.

LP in zdravo nosečnost!

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: nosečnost in bolniška
21.3.2006 9:01:51   
Anonimen
ja, je  že tako da je od vsake nosečnice posebej odvisno kako in kaj se počuti....jest sem si nekako zadala, da bom poskušala čim dalj delati, se čim manj obremenjevati in pri tem zelo uživati...namreč sem si izračunala da bi dobila cca 100 000 manj plače, kar se mi zdi zelo veliko, če ne bi bila zares tako bolna da bi morala ostati doma...

(odgovor članu _katka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?