|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nuhalna Svetlina
18.4.2019 9:05:00   
katjazaba
Pozdravljene,

Zanima me ali katera ve, če s lahko nuhalna svetlina opravi tudi po 14. tednu?

Hvala za odgovore user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nuhalna Svetlina
30.4.2019 11:01:10   
Michonne RR
Pozdravljena.

Najprej čestitke za user posted image user posted image

Morda ti pride prav odgovor dr. med. Darje Gašperlin Dovnik, specialistke ginekologije in porodništva z licenco FMF iz Londona za meritve nuhalne svetline.

Kaj pa, če smo za nosečnost izvedeli šele po 14. tednu nosečnosti? Je takrat pregled nuhalne svetline še smiseln in sploh mogoč? "Velikost nuhalne svetline raste s trajanjem nosečnosti. Če je v 11. tednu široka 1,2 milimetra, je v 14. tednu 2,5 milimetra, medtem ko je povprečna vrednost 2 milimetra. Za ustrezno meritev mora otrok ležati bočno, da lahko vidimo njegov profil in nosno kost. Toda, ker se po 14. tednu večina plodov vertikalizira, saj je njihova velikost že precejšnja, nuhalna svetlina ni več tako izrazita. Zato je meritev treba opraviti do končanih 13. tednov in 6 dni, ko je plod od temena do trtice dolg približno 84 milimetrov in je pozicioniran bočno (horizontalno). Toda tudi po 14.tednu je lahko UZ-pregled uspešen. Če je namreč nuhalna svetlina bistveno večja od običajne, kromosomske napake pa so bile z amniocentezo ali kako drugače izključene, smo s pregledom nuhalne svetline po 14. tednu ugotovili večjo možnost za srčne napake, ki se običajno iščejo šele po 14. tednu nosečnosti," nam je odgovorila Gašperlin Dovnikova.

Celoten intervju najdete tukaj

(odgovor članu katjazaba)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.