|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oblačenje
1.2.2008 12:24:45   
majaG76
kdaj ste svoje otroke nehale oblačit?

meni že preseda da se pusti tako razvajat ko pa vem da se že zna sam oblačit, pa 4 leta bo kmalu.
saj ga mislim tudi jaz, pa ko bi se tudi on kdaj potrudil.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: oblačenje
1.2.2008 12:43:47   
Noel
Tudi pri nas bo kmal 4 leta, pa se vseeno še kdaj pocrtamo z oblačenjem. Sicer se zna sama obleči, samo je pa res, da ko se mudi, jo pa kar na hitro jaz. Tako, da je odvisno od dneva.

(odgovor članu majaG76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: oblačenje
1.2.2008 13:20:50   
valentina2006
Naša je bla stara 5 let in se sama obleče normalno...Tud pri 4-ih se je, če je blo to v njenmu interesu...če smo šli naprimer v trgovino...drgač je pa zanala zatrmart...

_____________________________

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu majaG76)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: oblačenje
1.2.2008 13:51:15   
lelaval
Večje sem že pozabila, najmlajša pa si pri 2 letih hoče vse sama oblečt.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu majaG76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: oblačenje
1.2.2008 13:53:23   
viv_
Pri 4 letih se sama obleče po 8 uri zjutrj. Pred 8 je pa tok zaleplena, da se ne more...user posted image

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: oblačenje
1.2.2008 14:02:40   
Anonimen
A veš kaj naredi? Tako sem jaz in ful deluje.user posted image


Nastavi 4 prozorne lončke. Na enega daj nalepko z otrokovim imenom, na enega  z napisom mami, oči, na enega pa poševno črto. V en lonček pa daj fižolčke.

Potem se zmenite, kaj so njegove dolžnosti. Jaz sem jih napisala na list papirja in zraven narisala, tako da ve, kaj je kaj. Npr.: pospravljanje postelje, umivanje zjutraj, umivanje zvečer, da se sam obleče, da pospravi pižamo, da odnese umazane cunje, ko se zvečer sleče, v koš, pogrinjanje pogrinjkov in pospravljanje mize po obedu in podobne stvari.

In potem za vsako od teh dolžnosti, ki se jo spomni in naredi sam, lahko da v lonček s svojim imenom en fižolček. Če ga spomniš ti, kaj ima za naredit, da fižolček v lonček, kjer piše mami (no, pri nas sem mogla napisat tudi oči), če pa ga ti spomniš na nekaj, pa kljub temu tega ne naredi, pa dobi fižolček v lonček, kjer je poševna črta. Ko je njegov lonček poln (ali pa ko ima določeno število fižolčkov), pa za nagrado greste npr. v kino ali kaj takega. (Moj si je izbral Mc'Donalds, ker ga v kinu preveč ustnice pečejo zaradi kokicuser posted image )

Ti povem, da je moj otrok naslednji dan po tem, ko sva to uvedla, ob pol sedmih zjutraj sedel na kavču umit in oblečeč, postelja postlana, in čakal, kdaj greva v vrtec. Prej ga pa ob sedmih nikakor nisem mogla s postelje spravit.user posted image

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: oblačenje
1.2.2008 14:09:53   
Anonimen
moja se pri 3,5 počas zna sama oblečt , če se hoče. ponavad se hoče ravno takrat ko se nam ful mudi, tko da zravn skor živčnga fašem. tko da večinoma jo še js oblačim

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: oblačenje
1.2.2008 14:29:29   
Pajaca
Eno je kdaj se zna in drugo kdaj se. Ker pri nas se pri še ne 4 letih zna sama oblečt in to že celo leto. Mal ji edin žabe delajo probleme.

Ampak zjutraj za v vrtec se niti pod razno ne obleče. Ko smo pa čez vikend doma se pa lepo obleče, sam nogavičke prnese, da ji pomagam (včasih).

Drgač zna tud 2 letnega bratca sama oblečt, oz mu pomaga. Mu da gor zjutri nogavice, pa jopco...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: oblačenje
1.2.2008 14:34:13   
dana
Naš je star 3 leta in se zna sam obleči. Samo to mu "pustim" ob vikendih al pa zvečer za spat, ko se nam nikamor ne mudi, čez teden ga rajši jaz oblečem ker bi ga potem lahko čakala pol ureuser posted image  da bi se oblekel.

Je pa tako, da ko pridem v vrtec ponj ima hlače in pulover skoraj vedno narobe oblečeneuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?