Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
. Zanima me, če mi bi kdo znal odgovorit na to vprašanje. Že skoraj leto sem zaposlena. Nekje v zadnji polovici leta pričakujem, da bom začela delati po 4 ure, saj se v službo vrne mamica, ki jo nadomeščam in bova potem delali vsaka polovičko. V primeru, da grem jaz v tem času (ko bom zaposlena za 4 ure) na porodniško, na kakšen način mi bi le to izračunali? Ali bi upoštevali bruto za zadnjih 12 mesecev, ali bi ta bruto dali na polovico ali kako drugače? 
Fora je v tem, da bi skoraj ves čas delala 8 urni delavnik, le na koncu, mesec, dva pred nastopom porodniške bi delala 4 ure, ker si bova delavnik delili s kolegico. Ali to pomeni, da se mi bruto za zadnjih 12 mesecev razpolovi (take informacije sem nekje dobila) ali se upošteva normalno 100%, kakršenkoli je že bil. Res bi bila hvaležna za te informacije.
?!