|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrok zavrača GH
31.3.2016 18:06:53   
Tulipan88


Pozdravljeni,

hči je stara 7.mesecev in pol, do 6.meseca je bila polno dojena, nato sem začela uvajati GH, prvo korenček, kolerabo, zelenjavo v glavnem, zelenjavne juhice, je lepo sprejela, ko sem začela s sadjem, pa katastrofa, nikakor noče nič sadnega jesti, nič žitnega, sedaj mi noče niti več zelenjave jesti, ker bom predčasno končala porodniški dopust, bom jo začela dojiti samo še dvakrat dnevno, ponoči spi, se ne zbuja. Ker bo pol mož doma z hčerko, si seveda želim da bi pri 8.mesecih jedla vsaj 2-3 goste obroke. Uvajanje adaptiranega mleka pa se mi zdi čisto brez pomena pri otroku ki bo kmalu star 8.mesecev.

Zato me zanima kako jo pripraviti da bo jedla??? ker pri 7.mesecih sem računala da bomo imeli 1-gosti obrok že na polno uveden, ne pa da komaj kakšno žličko poje. Zelo lepo pije po navadnem kozarčku, tudi vodo rada pije, ampak jedla pa ne bi.

A je kdo imel podoben primer, kako ste to rešili???

Pri sinu nisem imela težav, uvajanje potekalo brez težav, zato sedaj ne razumem kaj se dogaja pri hčeri.

Hvala za pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrok zavrača GH
31.3.2016 20:10:48   
petea
kaj pa, da si mleko načrpaš za vmesno dnevno (krizno) obdobje?

Možno je tudi, da bo možu drugače jedla, kot pri tebi. Torej, da bo pri njem bolj samoumevno na GH, ker pač ni tebe na voljo.

(odgovor članu Tulipan88)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: otrok zavrača GH
1.4.2016 6:26:56   
Damuš

IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan88


A je kdo imel podoben primer, kako ste to rešili???



Pri nas je bilo zelo podobno. Do 6. meseca polno dojena, potem pa krize in težave z gosto hrano.
Kako se je pa hčerkica dojila (no, verjetno se še). je jedla vsake 4 ure ali je jedla bolj pogosto pa manjše obroke?

mi smo imeli že od vsega začetka težave z dojenjem (velika zahvala za to gre tudi "strokovnim nasvetom strokovnega osebja v porodnišnici). Hčerka se ni redila zadosti, dodatka ni hotela, če pa že pa je popila max. 30 ml. In sem jo tako dojila vsako uro. pri 10 mesecih, ko bi kao morala se dojiti samo še zjutraj in zvečer, sva se midve dojili 7x na dan. Ponoči je že od malega spala, večinoma se je zbudila samo 1x.

Seveda sem ji ponujala GH in po regelcih uvajala obroke Gh, ampak to je pri nas zgledalo tako, da je pojedla 2 žlički in konec. Če je imelamzares dober dan, je pri kakšnem obroku pojedla tudi več (to pomeni 4 žličke). Pa sem se lahko jaz ali mož ali kdorkoli na glavo postavili.
Mene je bilo kar groza, ko so druge mamice razlagale, da 7 mesečni dojenček poje 200 ml sadne al pa zelenjavne kašice. Naša pa NIČ.

Jaz (na srečouser posted image ) po porodniški nisem dobila službe, ker ne vem kako bi dala hčerko pri 11 mesecih v vrtec, ker je res mogoče pojedla 1 obrok GH na dan, ostalo je bilo dojenje.

Prav jesti (to pomeni, da je bila po obroku GH sita) je začela šele po enem letu. Sedaj lepo je - pač odvisno od dneva. In seveda še vedno ne poje nekih hudih porcij.

Najbrž ti nisem kaj dosti pomagala.

(odgovor članu Tulipan88)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: otrok zavrača GH
1.4.2016 9:04:41   
Tulipan88
hvala za odgovore

že sedaj mož ob popoldnevih ko pride domov, hčeri ponuja hrano, jaz se takrat odstranim iz prostora, in zaenkrat tudi pri njem ni uspeha.

hči se je prve mesece dojila zelo pogosto, tudi na pol ure, imeli smo kar precej težav, sedaj se doji na 2.uri nekje, spi od 20.ure zvečer - 5.ure zjutraj, mogoče se kdaj zgodi da se zbudi za dojenje, ampak zelo redko. tako da ko bom zjutraj takoj podojila preden grem v službo, in tako bo jo mož imel do 17.ure popoldan ko bom prišla domov, hči bo šla v vrtec, ker zasebno varstvo je tukaj pri nas 10.krat dražje kot bom plačevala vrtec, in babice, tetk za varstvo nimamo user posted image tako da če mi ne uspe do 11.meseca, ko bo tudi možu potekla porodniška, ne vem kako bomo, ker mož bo šel nazaj v službo. Hči pa definitivno v vrtec.

Preizkusila sem že vse mogoče, ampak vse 'mehkejše' variante ne funkcionirajo, sedaj sem pristopila zelo strogo, da vztrajam, da pije sam nesladkan čajček in vodo po kozarčku, če opišem rutino.... jo recimo podojim 4.krat od zjutraj od 5.ure do poldneva, nato dobi kašico kao za kosilo, in če je treba pol naprej cel popoldan ponujam samo kašico, proti poznemu popoldnevu jo nato podojim in pred spanjem jo spet podojim. ampak gospodična je raje lačna kot da je kašico, vem da ne smem zdaj popustit, ker če ne bomo imeli velik problem.

me pa zanima kako ste se drugi tega lotili, ker imam tak beden občutek da sem preveč zahtevna do hčere, ampak po drugi strani, pa imamo lahko kup težav pol z uvajanjem v vrtec, hči se lepo redi, se je skozi lepo redila, tako da me ne moti če bo zaradi uvajanja GH kaj izgubila, od protesta, ah ko bi le jedla.

ni mi pa jasno zakaj ne mara sadja, ki je sladko, a ni ponavadi tako da imajo otroci raje sadje kot zelenjavo user posted image


(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: otrok zavrača GH
5.4.2016 21:30:33   
bskrle
Jaz bi jo dojila, kot otrok rabi. Ko te ne bo, bo pač jedla ali pa bo lačna
in jo boš dojila, ko boš mogla.
Moj dvoletnik se ogromno doji, ker sem doma, če me ni doma 12 ur je normalno GH.
Ne obremenjuj se na zalogo in vnaprej

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Tulipan88)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: otrok zavrača GH
5.4.2016 23:06:43   
Bigmamma
Pozdravljena.
Mi sicer z uvajanjem nismo imeli problemov, so se pa zaceli malo kasneje, pri priblizno 9 mesecih prav tako ni zelela vec sadja. Jaz sem jo pac nehala silit, obcasno sem ji ponudila sadje, ce bi si gospodicna mogoce premislilauser posted image ce pa slucajno ni zelela kaksne zelenjave, sem pa dodala zlicko kisle smetane in ta je res delala cudeze, ker mlecne stvari je pa obozevala. Ko so ji zobki rastli ali ko je imela "svoj dan", je bilo tako hudo da je tudi po 4x na dan jedla le cokolino..vem, groza, ampak nekaj je pa le pojedla, z dojenjem preko dneva sva nehali pri osmih mesecih. Lahko je imela tudi igracko v rokah ali na mizi in jo pac opazovala, se zamotila pa je nekako slouser posted image
Drugace pa pravijo, da ko pridejo v vrtec in vidijo druge otroke jesti, tudi sami potem zacnejo.
Upam, da sem ti pomagala, saj sama vem kako je ko se potrudis in skuhas, potem pa ali izspuka ali pa drzi trdno zaprta usta..

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: otrok zavrača GH
6.4.2016 6:14:18   
Damuš

IZVIRNO SPOROČILO: Bigmamma

Drugace pa pravijo, da ko pridejo v vrtec in vidijo druge otroke jesti, tudi sami potem zacnejo.


Tole je pa cist res. Nasa sicer ni v vrtcu, ker sem doma, ampak občasno čuvam še enega fantka. In ko je ta fantek pri nas in jesta kosilo, naša punca poje take porcije, da sam gledaš.
Ko ga pa ni pa se kak dan tudi bockamo za vsak grižljaj. user posted image

(odgovor članu Bigmamma)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: otrok zavrača GH
12.4.2016 15:58:46   
Abelar
Moja hči do desetega meseca ni hotela pojesti toliko goste hrane, da bi bilo za en obrok. Bila sem sicer na porodniški (in še potem brez službe) in zato nisem imela takega problema, kot ga imaš ti.
Pediater je rekel, da naj nič ne skrbim, da eni pač začnejo jesti kasneje kot drugi in da ji nič ne manjka glede na težo in višino. Torej kar se zdravja tiče, ni nič narobe, da pa ravno ne bo lačna, bi morda poskusila z izbrizganim mlekom za tisti čas, ko te ne bo doma?

Držim pa pesti, da bo do takrat že začela jesti in boš ti bolj pomirjena lahko šla delat. user posted image

(odgovor članu Damuš)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?