|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   padec v nosečnosti
22.9.2007 14:35:39   
*ajla*
Pozdravljene!

Sem v zadregi. Pred 20 minutami sem se vračala domov s srehoda in se mi je v glavi zavrtel, pa ful mi je blo slabo, da sem padla. Padec je bil na kolena in roki, nisem pa padla na trebuh ali rit...zdaj me pa zanima, ker sem v 9 tednu nosečnosti ali je vse ok z mojo pikico??? V zdravstveni dom sem klicala in mi je rekla da če ni krvavitev in če nisem padla na trebuh da naj ne bi blo panike, sam mene vseeno skrbi, v bolnico me pa neverjamem da bi sprejel na pregled UZ, ker je vikend.
Kaj ve menite? A se je kateri med vami že zgodilo da je padla v nosečnosti? Prosim svetujte mi kaj naj naredim!

Hvala za odgovor!

LP

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 23.9.2007 6:35:37 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosim za nasvet
22.9.2007 14:37:12   
eya
Ne, po moje je vse ok.

Pazi za naprej, da se ti ne bo zvrtelo še kdaj in ne boš padla po kakih stopnicah...

Mogoče imaš premalo železa?

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu *ajla*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prosim za nasvet
22.9.2007 14:41:52   
*ajla*
sicer moram priznat, da sem pogosto slabokrvna in ko je test pokazal da sem noseča sem šla k osebni zdravnici pregledat kri, ki pa je bila v redu. V torek sem mela prvi pregled pri ginekologu, pa mi ni dal pregledat krvi. Nevem a to delajo na kasnejših pregledih, naredil mi je samo UZ in vaginalni pregled, ter vzel bris za pap test.

Hvala ti za odgovor.

(odgovor članu *ajla*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prosim za nasvet
22.9.2007 14:49:08   
Gina
V nosečnosti se pogosto totalno spremeni ženski pritisk. Sama sem imela med 2. nos. tako nizkega, da se mi je non stop vrtelo in bi lahko menda vsak dan dol padla. Nisem smela na hitro vstat ali kaj takega. Čeprav si na začetku nos., vseeno hormoni v tebi divjajo 100/h in povzročajo različne spremembe.
Ne vem, če bi padla zaradi premalo železa v krvi. Tisto ponavadi v resnici pregledujejo kasneje, ker prej ponavadi otrok še ne pobere toliko snovi iz matere, da bi bilo nujno preverjati, lahko pa opozoriš svojo osebno zdravnico ali G, da si imela že prej težave s slabokrvnostjo.
Obstaja tudi druga možnost, lahko se te kaj prijemlje, saj zdaj veliko viroz razsaja. Lahko bi tudi zato padla. Vendar ne glede na vse menim, da če nisi padla na trebuh, da zaradi padca samega otrok skoraj gotovo ni v nevarnosti.

(odgovor članu *ajla*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prosim za nasvet
22.9.2007 14:58:00   
*ajla*
tudi sama se tolažim s tem, ker nisem padla na trebuh ali rit, da naj nebi blo za otroka nevarno, ampak vseeno me ful skrbi, ker sem tko rekoč zrukala, stresla telo. Padec ni bil zelo močan ampak tud usedla se nisem. Enostavno na kolena in roke sem prdrvela. Tko kot če gledamo tamale ko komi začnejo tekat in pol zgubijo ravnetežo pa padejo na kolena in rokce...tko je blo tud pr men, samo da jst nisem tekla ampak hodila.
V sredo mam kontrolo pri osebni zdravnici in ji bom naročila, da naj mi ponovno preveri kri, sicer pa imam zadnej čase kr precej nizek pritisk.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prosim za nasvet
22.9.2007 15:12:45   
Tanayya29
No upam,da bo vse uredu,pomoje pa tudi ni panike veš!
Glede železa tako,kot je napisala Gina,na začetku otroček še ne pobere veliko...največ v zadnjem trimesečju!
In,če si ravnokar pregledala železo,potem ni bilo zaradi tega(tako hitro pa tudi ne pada).Meni je v 3 mesecih za 7..nč skrbet zaradi krvi.
Prej bo pritisk,če imaš doma merilec za krvni tlak,si ga kontroliraj(zjutraj in zvečer).

Srečno!


_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu *ajla*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prosim za nasvet
22.9.2007 19:08:53   
Pia77
Mislim, da si lahko brez skrbi. Mali plava v svojem bazenčku, ne verjamem, da je sploh začutil, da se kaj dogaja :)

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prosim za nasvet
22.9.2007 20:45:14   
Blejka26
tud jaz mislim da si lahko brez skrbi.Padec je bil na kolena in roke,tko da pozabi na skrbi.Ker si slabokrvna boš verjetno dobila tablete ali sirup..tudi jaz ga imam,ker imam premalo železa.vem pa kako je ko si prvič noseča-vsaka malenkost te zaskrbi.sem bila enaka.

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prosim za nasvet
22.9.2007 21:47:12   
Magi*
mislim, da v 9. tednu še ne bi smelo bit prav nič narobe, tudi če bi mal bolj na trdo pristala na riti. tudi v trebuh se tako močno ne moreš udarit, da bi lahko škodovala pikici, ker je maternica še povsem nizko v trebušni votlini.

glede vrtoglavice: jaz sem imela kri povsem OK, pritisk malce nižji kot običajno, pa se mi je skoz vrtelo. nekje do konca 3. meseca, potem pa sem se začela počutit odlično. veliko počitka, veliko tekočine, spremljaj si pritisk in daj pogledat kri, pa bo. pa, kot pravi Gina, ne na hitro vstajati. če se ti vrti med gibanjem, pa se zdajmalo manj sprehajaj - čeprav, jaz sem se ravno po gibanju 1000x boljše počutila.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu *ajla*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prosim za nasvet
22.9.2007 22:07:06   
*ajla*
hvala vam punce zlate ste...veliko ste me pomirile. Ful vam res hvala! Danes pop. pa nisem mogla da nebi poklicala ginekologa, ker mam šele 16.10 naslednji pregled in sem mu zadevo razložila in mi je prav tako reku da ker je bil padec na kolena da sem lahko brez skrbi in da če mi bo kaj škodovalo bo lahko samo skrb in preobremenjenost s tem...tko da sem zadevo zabrisala v koš in še na delite kliknula...tko da gremo naprej kot da nič ni bilo....odrgnjeno koleno se bo počasi zacelilo, ki pa mi itk sploh ni pomembno.
Res ste super in veliko ste me pomirile.
V sredo mam pregled pri svoji zdravnici in bom zahtevala ponovni krvni pregled.

Je pa to pač moja prva nosečnost in tega otročička si ne da samo midva želiva ampak je tud mojemu zelo bolnemu očetu prvi vnuk in dneve šteje kot vojak v vojski in se že sedaj zelo veseli tega trenutka in pravi da mu bo to dalo novo življenje in od kar je zvedu da sem noseča neprestano od veselja joka...tko da mu moramo to veselje in željo ispolniti. Drgač pa tko kot je domennatalija napisala vsaka malenskost te zaskrbi in to je točno tako.

Hvala vam še enkrat za odgovore in veliko sreče
pa-pa

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prosim za nasvet
22.9.2007 23:44:33   
lelaval
Si že pomirjena- a naj jaz še vseeno dodam svoje padce, da boš kasneje (čeprav ti želim, da jih ne bi bilo) brez skrbi.
Moja 1. user posted image  je potekala čez zimo in veš, da smo ženske nerodne, pa led in sem tudi jaz padla na ledu (noseča 6 mesecev) - padla sem na rit in mislila, da sem trebuh izgubila user posted image user posted image . A ni bilo nič - trebuh sem še imela velik, pupa je veselo brcala, jaz pa sem bila vesela, da ni hudega in nisem delala panike. V 2. user posted image  pa sem mesec pred porodom prišla domov v nevihti in hitro šibala zapret balkonska vrata (ki sem jih pred odhodom od doma odprla) - pred vrati je že bila luža in jaz sem z vso svojo kilažo tresnila na tla - na bok (še dobo, da nisem padla na korito za rože). Tudi ta padec se je končal brez posledic.  3. user posted image  pa sem preživela brez padcev user posted image  (mogoče zato, ker sem imela strogo ležanje, pa sem se več ali manj tega držala user posted image ).
Ti le uživaj v svoji user posted image .

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu *ajla*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prosim za nasvet
23.9.2007 8:40:33   
scubadiver
Ajla jaz sem padla okoli 15-20 tedna ne spomnim se več točno kdaj. SEm se spotaknila doma ob en kabel in se prekucnila čez. Udarila sem se na koleno, roko, bok, malo pa je prestregel tudi trebušček ki je bil takrat že solidno viden. Tudi jaz sem panično klicala prijatelja ginekologa, ki mi je povedal, naj bom pozorna na kakršnekoli nenavadne bolečine v trebuhu in seveda na kri., da pa on misli, da kaj hujšega sigurno ni. Še če bi padla direktno na trebuh je rekel da verjetno ne bi bilo hudega, ker je otročiček ful zaščiten. Na srečo ni bilo res nič narobe, otočiček veselo brca in se razvija.
Mislim da tudi pri tebi ne bo nič narobe, ti se kar pomiri. Otročiček plava v svojem bazenčku in sploh ne ve da si padla in da se zdej sekiraš user posted image


_____________________________

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana


(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
23.9.2007 10:31:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu scubadiver)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prosim za nasvet
23.9.2007 14:35:40   
*ajla*
joj punce kok ste zlate, sem mislila da sem edina k je štorasta in deležna padcev, pa sedaj vidim da se to kr rado dogaja.
Zime se pa prav bojim dočakat, ker se poledice bojim in tko kot že sem nerodna bom pomoje kr celo zimo iskoristila z bolniško user posted image  in se raje zaprla v stanovanje kot pa kje na parkirišču pred firmo veselo po riti drsala user posted image  
Panika me je tud mal zagrabila ker je moji sestrični v 6 mesecu nosečnosti sporsnilo na ledu in je padla na hrbet in takrat je user posted image  zgubila...ampak si pa to tko razlagam, da očitno ta user posted image  ni bil usojen in usoda slej ko prej svoje prinese.

zivepo želim ti preostalih 5 tednov srečnih in brez padcev user posted image  ter vsem ostalim ki veselo spremljate svoj trebušček in user posted image  kako rasteta da potekajo čim bolj mirno in zdravo ter se čim prej v naročju srečate s svojo malo štručko.
Jaz pa bom še nadaljnih 31 tednov lepo uživala.

Lep pozdrav in hvala vam, ker ste se moji skrbi odzvale! 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: prosim za nasvet
24.9.2007 12:33:50   
Anonimen
Jaz sem letos marca v cca 8-9 tednu še bordala, ker nisem še vedela, da sem noseča, pa sem prav konkretno padla: najprej preval naprej, potem pa z višine na hrbet in rit. Vse zvezde sem videla. Poškodovala se nisem, razen modric jasno. Sem pa zaključla z zimsko sezono.
Čez 1 teden sem napravila test in me je skoraj kap. Ekspresno sem morala h G, ki je potrdil nosečnost. Ko sem povedala za padec, je rekel, da je otrok do 3. meseca globoko v medenici za kostmi, tako da ti mora medenico zdrobit, da se mu kaj zgodi. Kasneje ko je v trebuhu, moraš dobiti pa res maksimalno močan udarec od spredaj, ki bi ti potrgal tudi noter kakšen tvoj organ (npr. huda prometna).  Jaz sem mu verjela in se potem, ko sem se večkrat spotaknila ob lastne noge nisem sekirala. Eni smo štorasti.

(odgovor članu *ajla*)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: prosim za nasvet
24.9.2007 17:15:35   
hillmagic
Predno sem prisla v Slovenijo roditi sem še zadnji dan Indije od želje da bom hitro prišla domov. Padla v hotelu po zelo viskoh stopnicah. Bila sem 18 tednov noseča. Spodrsnilo mi je in sem se po riti podričala v spodnje nastropje. Bila sem res v šoku in zajakola sem kot mali otrok. Prva misl je bila kaj pa moj dojenček... Bolela me je trtica in še danes jo kdaj ravno zaradi tega močno čutim. Res je bil hud udarec. Dojenček je še v trebuhu sedaj sem 37.tednovuser posted image  noseča in G takrat po padcu ni nič kaj neverjetnega opazila. Sicer pa je baje dojenček v trebuhu toliko zaščiten z vso vodo. Da je malo možnosti da se mu kaj zgodi.
A si zajčka ulovila Šala...
Drži se in brez panike
Srečnouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
24.9.2007 18:23:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu hillmagic)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: prosim za nasvet
24.9.2007 21:06:04   
jagoga
Ko sem te prigode brala sem se rahlo nasmejla in istočasno sem se najbolj smejala sebi, ko se spomim, kako sem natanko pred 9 urami padla po stopnicah. Sem v 15 tednu in kot največji štor sem padla po stopnicah v pričo nekaterih sodelavcev, ki so pa bili bolj prestrašeni kot jaz. Srečo, da sem med padcem začela razmišljati, kako naj padem, da se bom ujela in neosramotila. Padla sem na roke in kolena z glavo navzdol. V sredo grem na redni pregled k G, in mu bom povedala za ta dogodek, pa naj preveri če je vse uredu.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?