talika81
|
če boš uporabila ventilator, to pomeni, da vroč zrak kroži po pečici ... to je idealno za pečenje peciva in piškoti ... če izbereš gretje zgoraj, pomeni, da bo bolj grelo zgoraj ... najboljš je, če imaš gretje spodaj in zgoraj in še ventilator zraven ... tako da ti priporočam, da pri pečenju v pečici vedno uporabiš ventilator... je vse skupaj lepše pečeno ... dam ti še en namig, če ne uporabljaš kakšne glinene posode s pokrovom ... da ne boš rabla pogosto čistit pečice, pekač pokrij z alu folijo in daj pečt ... maš pečico čisto in še lepo se peče. sicer pa, a niso za pečico bila zraven priložena navodila? poglej tudi tja, kjer je zagotovo obrazloženo, zakaj se kakšna funkcija uporablja. jaz npr. najprej zagrejem pečico brez ventilatorja, ko dam v pečico pa pekač, pa vklopim tudi nevtilator. če imaš vklopljen ventilator, se pecivo npr. peče pri manjši temperaturi kot je napisano. npr. če je napisano, da se peče pri 180 stopinj, se ponavadi v ventilatorskih pečicah peče pri 160 stopinj. no, vsaj take mam jaz izkušnje. upam, da sem ti vsaj malo pomagala.