|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   petletnik
29.11.2011 9:24:09   
pinkiponki
Prosim, če ima kdo kakšen pameten in uporaben nasvet, naj ga deli z mano.....vzgajava 7, 5 in 2 leti stare otroke, ampak težave so edino pri 5 letniku.  Ko je sam z mano, z možem ali s komerkoli drugim je zelo priden in ni težav, ko je v družbi sestrice in predvsem bratca je problem veliko večji. Se mi zdi da mu je velokokrat dolgčas, se mu ne da igrat, samo da mi nagaja....ko nekja ni po njegovem je takoj zelo jezen in najrajš bi kar boksal, kaže zobe kot jezen lev in brca in se še dere po možnosti. Zelo mi je hudo, ker velikokrat reče, da ve da ga nimam rada, pa da on mene nima rad, danes zjutraj, ko sva šla peš v vrtec, on pa je hotel z avtom mi je pa najprej pol poti težil, pa vlekel roko iz moje roke, ker mi je hotel uiti nazaj domov, pa ga nisem seveda pustila, pol je pa rekel, da me ne mara in da noče da sm njegova mamica, ker mu itak nikoli ne ustrežem (izsiljevanje). Grooooza, vsa sm bla iz sebe, ampak sem ga ignorirala, pa nič nazaj rekla, ko mi je to že 10x rekel, sem pa rekla, da si nej pa drugo mamico izbere, ker nisem vedla več, kako naj ga ustavim. Vem, da to ni bla najboljša rešitev, pa vseen. Pol mi spet začne, da ga nimam rada, čeprav sva se nazadnje zjutraj 5 minut crkljala, stiskala in se objemala, ker je edino on zjutraj vstal in šel z mano od doma in je imel vso mojo pozornost. Pri treh je res ne more imeti non stop, ampak se mi zdi, da jo ima še tanajveč on, ravno zradi njegovih ljubosumnih izpadov. Ne vem, kako naj pristopim, ko začne biti nesramen, pa tut ko začne tepsti. Probali smo že z marsičem ....s sobo in razmislekom, s tisto po riti, pa po ustih sm ga že, ampak nič nič ne zaleže, a je možno da bo to obdobje prerastel, a ima katera podobne težave. Seveda pa mu pokažem, da me s tem prizadene, mogoče je to tut napaka, ampak včasih se mi zdi, da se prou trudi, da me ceu popoldne draži in nagaja.....


_____________________________

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: petletnik
29.11.2011 13:58:25   
Brbs
user posted image

ampak so pa lušni user posted image

očitno je takšen karakter, da rabi več pozornosti. Jaz bi mu jo poskušala dat, pač na račun drugih dveh, vsaj začasno. Verjetno bo prej ko slej minilo.
Mi imamo dva, tretjega pričakujemo in bomo imeli iste starosti kot vi zdaj. Upam, da nas ne čaka kaj podobnega.

Drugače je pa tudi pri nas tako da ko smo vsi štirje, sta mala dva najbolj zdivjana in neubogljiva (čeprav nista težavna), samo da en član družine manjka, pa sta čisto druga. Zgleda da radi izkoriščajo gužvo za nagajanje, da tako izstopajo.

Upam, da čimprej mine. LP

(odgovor članu pinkiponki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: petletnik
29.11.2011 19:16:37   
Izabelina
srednji otroci v družini so ponavad najbolj "problematični"... niso ne tavelki ne tamali... nekje vmes, ne vejo kakšn je njihov prostor...

http://www.ringaraja.net/clanek/vrstni-red-rojstva-vpliva-na-razvoj-otroka_4384.html

nimam pa nobenga predloga pametnega zate... se še ne soočam s takimi problemi... samo sm se spomnla iz predavanj da je tako s srednjimi otroci pa še pol sm tale člank našla... čis tko, da boš vidla da se verjetno dosti družin s tremi tamaučki tko počut...

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: petletnik
29.11.2011 19:34:57   
**NiNa**
tudi jaz ti žal ne znam svetovat.
Sama sicer svoji triletnici rečem, kadar mi ona reče, da me nemara in se nasploh grdo do mene obnaša, da jaz jo imam pa tako rada in da sem zelo žalostna da se ona tako grdo obnaša do mene. Ponavadi ji takrat povem stvari, ki so mi bile tisti dan pri njej najbolj všeč (npr. rečem: sem bila tako vesela ko si danes lepo pojedla kosilo, ali pa lepo pospravila igrače,...).Vglavnem probam spremenit pogovor in razpoloženje v pozitivno in drugo smer.To pri nas do sedaj pomaga.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: petletnik
30.11.2011 9:00:51   
pinkiponki
Hvala vsem za odgovore, bomo se probali čim bolje znajti, včeraj je bil božansko priden, ko je prišel iz vrtca in ko sva šla sama v trgovino po rokavice zanj je bil ves sladek potem. V avtu mi je rekel,  kako priden je pa da je zdej že večkrat priden kot siten in da se trudi, da bi bil čist vsak dan samo še priden......pol pa reče na konc.......ampak to še doooolg ne bo (da bo vsak dan priden), sm se mogla smejat, tamalčki navihani.

_____________________________

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/




(odgovor članu **NiNa**)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: petletnik
30.11.2011 9:13:04   
petarda
IZVIRNO SPOROČILO: pinkiponki

Hvala vsem za odgovore, bomo se probali čim bolje znajti, včeraj je bil božansko priden, ko je prišel iz vrtca in ko sva šla sama v trgovino po rokavice zanj je bil ves sladek potem. V avtu mi je rekel,  kako priden je pa da je zdej že večkrat priden kot siten in da se trudi, da bi bil čist vsak dan samo še priden......pol pa reče na konc.......ampak to še doooolg ne bo (da bo vsak dan priden), sm se mogla smejat, tamalčki navihani.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pinkiponki jaz imam tudi tri...eden je bil pravkar 6, drugi bo marca 3 in tretji je star 10 mesecev. Tudi pri nas je srednji najbolj zahteven, potrebuje največ pozornosti in si jo velikokrat izbori tudi na čisto neprimeren način. Jaz se nekako tolažim, da je to povezano z njegovo starostjo, jasno mi je da išče kje so meje, da potrebuje pozornost nas vseh...ampak je včasih RES naporno.... Bo minilo, samo obupat ne smemo. user posted image  Meni je prijateljica priporočala knjigo - Mala knjiga za velike starše - jo priporočam tudi tebi. user posted image  Je pa res mala...pa polno dobrih nasvetov notri. Srečno.user posted image

(odgovor članu pinkiponki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: petletnik
30.11.2011 10:47:47   
pinkiponki
Petarda hvala za nasvet, bom probala najti in jo prebrati, če je kratka pa sploh, ker za knjige sm res leva, ne vem kako sm faks nardila user posted image . Je pa res, da obožujem otroke, včasih se zalotim oz. zadnje časa kar skoraj vsak danuser posted image , da bi mela kr šeenega, pa še te tri včasih ne sfoglam, ne vem kva mislimuser posted image , ampak ko gledam te dojenčke, noro, men so res božanski.

_____________________________

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/




(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: petletnik
30.11.2011 12:09:04   
dreamhorse
Jaz imam pa mogoče malo drugačno izkušnjo. Moja sestra ima dva otroka, hči takrat 5 in sin 7 let. Moja hči pa je bila stara cca 2 leti. Veliko časa so preživeli skupaj vsi trije, ta starejši jo enostavno obožuje, 5 letnica je bolano ljubosumna na njo. Ampak to je konkretno pokazala. Včasih sem bila tako jezna nanjo, da bi ji lahko tako pripeljala, da bi se ji sanjalo. Izivala je mojo malo z igračami, ki so zanji itak že neprimerne, moja pa jih je oboževala. A ji jih ni dala. Da o besednem zakladu do nje raje ne govorim. Trudili smo se na vse pretege, da bi ji razložili, da tako ne gre itd... Nekaj časa je zaleglo, potem pa ponovna zgodba. 5 letnica je vedno bila navajena pozornosti, (bila je precej zahteven otrok) vseh, mame, očeta, dedkov, babic in predvsem brateca. Ta pa je vedno potegnil z mojo tamalo. Skratka, grozno. Ko so bili 3 mesece na morju čez poletje, in ko je začela sestrina tamala obiskovat šolo se je zgodba obrnila. Obožuje jo, se igrata, kdaj pa kdaj se še skregata, ampak zdaj je čisto drugače.

Skratka obdobje, ki bo minilo po moje... Predvidevam pa, da je težko, da bi zadevo radi rešili. PA veliko sreče vem želim.

< Sporočilo je popravil dreamhorse -- 30.11.2011 12:13:19 >

(odgovor članu pinkiponki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: petletnik
30.11.2011 23:49:23   
maronine
pinkiponki-kot da bi našega tasrednjega opisovala,ampak u nulo!!iste fore ma!naši so pa 6let,4,5 in 1,5 in tasrednji je ljubosumen od prvega dne  na sestrico in to nam vsak dan znova pokaže.ravnamo podobno,odvisno od volje potrpljenja ,včasih samo preusmerimo pozornost,najprej njega vprašamo kako je v vrtcu,kaj so jedli...drugič ko ušpiči kako npr.udari sestrico je kaznovan,prepoved tistega kar najraje počne.včasih preprosto ignoriramo in je pol o.k.čez par minut.ma tut kak dan ko je res zlati sinek,takrat  pa tavečji in tamala poskrbita za to da je pestro.v glavnem nekega univerzalnega recepta nimamo,trudimo pa se z ogromno,ogromno potrpljenja in upanjem da čimprej mine.aja naša dva sineta sta bla leto dni v isti skupini v vrtcu,zdaj je šel pa tavečji v šolo in ga tamali blazno pogreša.rezultat?on pa ne bi več hodil v vrtec obdobje!in glumi jokeca zjutraj pred vrati,kakor hitro se vrata zaprejo za njim se pa smeje!huh,ampak psihična vojna pa je kajnedauser posted image mao jih pa rade take ili onake kajneuser posted image

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: petletnik
2.12.2011 8:56:50   
pinkiponki
Maronine, lepo je slišate podobne zgodbe, je človek bolj pomirjen, ker verjame, da je generalno neki v tem obdobju, ne pa da je kaj narobe z mojo vzgojouser posted image , lepo se rihtajte še naprej in res je, vsak se trudi po svojih najboljših močeh, ker otroci so zlata vredniuser posted image .

_____________________________

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/




(odgovor članu maronine)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: petletnik
2.12.2011 13:04:53   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: pinkiponki
....vzgajava 7, 5 in 2 leti stare otroke, ampak težave so edino pri 5 letniku.

Mislim da, nisem pa čisto siguren: Drugi otrok je mamin. Izraža čustva mamice.

Ko dobim nazaj knjigo bom preveril, ampak je nekaj v tem smislu.

(odgovor članu pinkiponki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: petletnik
2.12.2011 13:12:43   
petarda
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: pinkiponki
....vzgajava 7, 5 in 2 leti stare otroke, ampak težave so edino pri 5 letniku.

Mislim da, nisem pa čisto siguren: Drugi otrok je mamin. Izraža čustva mamice.

Ko dobim nazaj knjigo bom preveril, ampak je nekaj v tem smislu.



Lepo prosim, ker težko verjamem. user posted image  

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: petletnik
2.12.2011 13:14:44   
petarda
IZVIRNO SPOROČILO: pinkiponki

Je pa res, da obožujem otroke, včasih se zalotim oz. zadnje časa kar skoraj vsak danuser posted image , da bi mela kr šeenega, pa še te tri včasih ne sfoglam, ne vem kva mislimuser posted image , ampak ko gledam te dojenčke, noro, men so res božanski.


Te razumem user posted image ...saj mogoče ni slaba ideja, glede na to, da je v zgornjem članku zapisano, da v družini z več kot tremi otroki se naše težave (pri srednjih) ne dogajajo, ker se lepše razporedijo user posted image user posted image user posted image user posted image .....zdaj pa verjemiuser posted image

(odgovor članu pinkiponki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: petletnik
5.12.2011 13:31:52   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: petarda
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: pinkiponki
....vzgajava 7, 5 in 2 leti stare otroke, ampak težave so edino pri 5 letniku.

Mislim da, nisem pa čisto siguren: Drugi otrok je mamin. Izraža čustva mamice.
Ko dobim nazaj knjigo bom preveril, ampak je nekaj v tem smislu.

Lepo prosim, ker težko verjamem.

No, knjige ("Skrita moč družine") še nisem dobil tako hitro nazaj ampak je pa na predavanju o vzgoji ravno (slučajno?) omenil točno to stvar.

Prvi otrok je očetov. Drugi otrok je mamin in izraža čustva matere.

Otrok izraža tista čustva, ki jih izraža starš še pogosteje pa tista, ki jih starš skriva ali si jih sam ne zmore priznati.

Torej ne gre za to da je točno tako 100% ves čas, vendar če na obnašanje otroka pogledaš na ta način se lahko starš prav gotovo zave svojih čutenj. In ko jih uredi pri sebi se uredijo tudi pri otroku, ki je z njim čustveno tako povezan. Verjetno pa takšna "klasifikacija" ne velja kadar gre za edinca.

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?