|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   polivanje hrane
6.8.2006 6:34:07   
Anonimen
Doma imamo nedonošenko rojeno v 34ted.Imamo pa velike težave z polivanjem hrane.Od rojstva naprej je bila hranjena z bebo pre za nedonošenčke vendar ji pri 2 mesecih ta hrana ne odgovarja več.Sedaj jo hranimo z Hipom in je začela lepo pridobivati na teži.Punčka spije do 100ml. na obrok vendar po vsakem obroku joče dokler ne polije vse hrane kar poje.Zaradi polivanja sva bili že dvakrat v bolnici pa niso našli nič posebnega.Poskusila sem že z Novalac1,Beba1...pa ni nič boljše.Dvignili smo ji ležišče,po obroku je dvignjena še 20min...Ne vem več s kakšno hrano jo naj hranim,ker vse polije pa še z odvajanjem blata so težave.Razmišljala sem že da bi jo na pregled peljala v LJ.ker je tam tudi rojena.Ima katera podobne izkušnje?Hvala za odgovore
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: polivanje hrane
6.8.2006 9:13:29   
anajmad
Moji obe hčeri sta imeli refluks. Prva ,rojena v 34. tednu je sčasoma to prebrodila (dvignjeno ležišče in ostale stvari). Bila je pa polno dojena.
tamlajša,rojena v 26. tednu,so ji pa že na EINT ugotovili, da ima refluks. Zdravili so ji tako,da so ji dali v mleko,ki ga je dobila po sondici malo rižkota. Mogoče ji daš naenkrat preveč hrane. Tudi jst sem doma pač hranila na dve uri. In tudi sedaj,ko je stara 7 mesecev,koirigirano 4 mesece ji dajem mlečni obrok od 100ml do 170 ml. Odvisno. Probaj malo.
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: polivanje hrane
6.8.2006 13:08:47   
Anonimen
Mala poje ali 40ml. ali pa 100ml.ko poliva hrano.Hranimo jo na 2-3ure kadar hoče.Ko poje obrok joče da je ne moreš pomirit.Ležišče imamo dvignjeno pa tudi ne pomaga.V bolnišnici v Celju so mi rekli da je to normalno in da po nepotrebnem delam paniko.Res pa še nisem probala rižkota.Doma imamo trgovino hrane ,stekleničk in cucljev.

(odgovor članu anajmad)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: polivanje hrane
6.8.2006 16:06:19   
Felicity
Naša user posted image  (rojena v 35.t)  je tudi veliko polivala po obroku, čeprav je bila prve 3 mesece dojena + dodatek (30 - 60 Pregomina). Dvomim, da ti vse izbruha. Tudi meni se je zdelo da ful bruha, ampak v resnici, ni bilo tako in je lepo pridobivala na teži, čeprav je polivala. Pa si ji poskusla dati Novalac AR (se mi zdi), tisti, ki se prej zgosti?

Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: polivanje hrane
16.8.2006 21:50:12   
Anonimen
Poskusila sem že vse mogoče pa nič ne pomaga.Koliko časa pa je trajalo to polivanje?Ker punčke tudi vlupinici ne morem prevažati takrat še bolj poliva.Poskusila sem še rižkota pa ji je hrana še čez nosek šla ven.

(odgovor članu Felicity)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: polivanje hrane
17.8.2006 14:44:05   
Brina72
Tudi jaz imam nedonošenčka, ki je bil prav tako rojen v 34 tednu. Tudi on izbruha hrano, vendar ne vedno. Se pa mi zdi veliko, ko si napisala, da poje 100ml. Ali ni to malo dosti za nedonošenčka v drugem mesecu. Moj bo zdaj 24. avgusta imel 3 mesece, pa mu še nikoli nisem dala 100 ml hrane. No, jaz ga še dojim, tako da ne vem točno koliko poje, ampak vmes, ko mu dam še na flaško (ko si izbrizgam mleko), mi vedno spije okrog 80 ml in je čisto dovolj, ker če mi poje več, mi vedno več tudi izbljuva. In redi se zelo dobro, saj mi tedensko gre gor od 250 do 300 g, kar je veliko. Si poskusila, da bi ji dala manj hrane? Kako pa kaj pridobiva na teži?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: polivanje hrane
18.8.2006 12:18:29   
tatjana krobat
V prvih dveh mesecih je dobila gor slabo kilo in sva pristali v bolnici.Nikoli ni bila dojena in je bila hranjena z bebo za nedonošenčke.Zdaj ko sem menjala hrano pa je v enem mesecu pridobila cel kg.Danes sem klicala vLJ.dr.Križnarja pa mi je rekel da jo naslednji teden naj pripeljem pokazat.Zadnji obrok je spila 50ml. še preden sem jo uspela dvignit da bi podrle kupčka je žespet vse polila.Saj sama ne vem več kaj bi.Ves čas je nekdo ob njej ker še v spanju poliva če nama uspe takoj zaspat po obroku kar je malo kdaj.Ponavadi traja 1-2uri da zaspi.

(odgovor članu Brina72)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: polivanje hrane
18.8.2006 19:14:49   
Brina72
Verjetno ji ne odgovarja nobena umetna hrana. Tudi moj je izbljuval vso hrano oz. mleko, ki ni bilo od mene. Sedaj pri mojem mleku pa je veliko bolje, čeprav še vedno kaj izbljuva, a manj kot prej. Boš vidla kaj ti bodo povedali v Lj. Upam, da se bo s časoma vse uredilo.

(odgovor članu tatjana krobat)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: polivanje hrane
28.8.2006 20:18:52   
baby22
Tudi jaz imam doma sončka, rojenega v 34 tednu, ki je ob rojstvu tehtal borih 1370 g, na začetku sva se hranila z Bebo za nedonošenčke, jo je pil 2 meseca, 1 mesec je bil v porodnišnici, saj je moral pridobiti na teži, potem je kar naenkrat začel polivat, tko da sva poskusila še Novalac, Milumil; zdaj imava Aptamil 1 in upam da bo ta uredu, drgač sem pa govorila z mamicami pa so vse rekle, da so poskusile kar nekaj mlekov...
glede vprašanja, če poje preveč pa tole za poduk; moj sonček bo septembra star 3 mesece in mi poje od 100 do 170 ml mleka na 3 - 4 ure včasih še kakšno urico dalj poleži, odvisno od tega koliko se naje.... pridno pridobiva na teži, tko da je zdaj že težek 4700 g... jst mislm da se nebi smeli sekirati, da bi otrok preveč pojedel, saj če se preveč naje itak poj bruha... bolj bi se morali zamisliti, če premalo je... 

aja pa še tole;
user posted image VSE POHVALE LJUBLJANSKI PORODNIŠNICI, ŠE POSEBEJ ODDELKU ZA INTENZIVNO NEGOuser posted image user posted image user posted image  , KJER SO ZA NAJU S SONČKOM ZELO LEPO POSKRBELI, ŠE POSEBEJ ZA MOJEGA SONČKA, SAJ JE TAM PREŽIVEL 1 MESEC (zaradi teže); user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  OSEBJE SI ZASLUŽI RESNIČNO ZELO VELIKO POHVALO... user posted image user posted image user posted image ....
 
kar pa nebi mogla rečt za PEDIATRIČNO KLINIKO V LJ. na Vrazovem trgu... TJA SEM PRIPELJALA SVOJEGA SONČKA KAO NA PREGLED, NA SPREJEMNI SO MI GA VZELI, BREZ DA BI MI KDO KAJ REKEL, SAMO TO DA GA BOJO PREOBLEKLI.... NAJU Z MOŽEM SO POSTAVILI ČAKATI PRED VRATA, KJER SVA BILA KOT POZABLJENI DUŠI, DA O SMRADU, PO KUHINJI (NEVEM OD KJE) NE GOVORIM... KO SO NAJU KONČNO SPREJELI... NAMA NISO NIČ POVEDALI, SAMO DA GA BODO PREGLEDALI IN DA BO MORAL OSTATI... KO SVA PRIŠLA NASLEDNJI DAN JE ŠEL NAJIN SONČEK ŽE DOMOV, VENDAR NAJU NISO NIČ POKLICALI, DA BI NAMA POVEDALI DA GRE DOMOV...TAKO DA KO SVA PRIŠLA OBISKAT NAJINEGA SONČKA,JE MORAL MOŽ NAZAJ DOMOV(V ŠK.LOKO)) PO STVARI, DA SVA GA LAHKO ODPELJALA DOMOV.......
KO SEM GA PUSTILA TAM, SEM SE POČUTILA, KOT DA BI GA ZAPRLA V ŽIVALSKI VRT (TISTE GROZNE POSTELJE NA DRUGO NE MOREJO SPOMINJAT...) POTEM PA ŠE ODNOS MEDICINSKIH SESTER user posted image .... MISLIM DOBESEDNO TEXAS... user posted image user posted image user posted image

_____________________________

UŽIVAJTE & IMEJTE SE ZELO, ZELO RADI S SVOJIMI SONČKI!!!

(odgovor članu Brina72)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: polivanje hrane
29.8.2006 16:15:26   
Brina72
Zanimivo. Meni pa so pediatri rekli ravno obratno. Vsaj za nedonošenčke bi naj to veljalo, da ni dobro če se preveč naje, vsaj v začetku ne, ker mu s tem preveč obremeni trebušček, kar pa pri še ne dobro razvitem dojenčku ni v redu. Raje manj hrane pa večkrat. Različni pediatri, različna mnenja. Saj ne veš več komu bi verjel in kaj je prav in kaj ne. Za našega malega v glavnem vem, da če se preveč naje, veliko izbljuva, ker mu je očitno preveč. 

(odgovor članu baby22)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: polivanje hrane
29.8.2006 16:26:43   
Kalina
Moja je zdej stara 3,5 mesce korigirano slaba 2 meseca in poje razlicno od 80ml do 120ml. Odpustna teza je bla 2040g zdaj imamo 4900g. Dr je rekla da se lepo redi. Zmerno. Niso veliko poskoki. Polivala je tudi veliko, tko da odtakrat ji mesam Aptamil AR in Aptamil 1 in je cist ok, vsake tolko casa se malo bruhce, ampak malenkostno. 

_____________________________

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu Brina72)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?