|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: porabljanje denarja iz šparovčka
24.11.2014 19:52:48   
patrino
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Otroke se da na veliko bolj primernih načinov naučiti od kje pride denar in kako se ga prisluži.


Torej, z idejami na plan - kako naj pet, šest letni otrok prisluži denar na primeren način.

Nekaj je način, kako se zasluži, nekja je odnos, ki ga do tega denarja ima - tega ga lahko naučimo samo preko denarja. Odnosa do dela ga učimo posebej. Kdaj je pravi trenutek, da povežemo oboje, ne vem, naj presoja vsak sam. Po moje šele takrat, ko je otrok opravilno sposoben in nič prej. Ampak pravim, po moje.

Jaz sem svoje prvo poni kolo kupila iz knjižice. To se spomnim, 156 jurjev je bil takrat. Od kje sem našparala, ne vem, najbrž od babic, dedkov in ostale žlahte. Da sem ga zaslužila, pojma nimam. Ne spomnim se nobene gajbice pobranega krompirja več. Lahko pa je šlo od tega kaj v šparovček, ne vem. Vem pa, da sem se naučila šparat.

Ko sem bila starejša, so mi enkrat za neko opravilo plačali, in se mi je zdelo strašno glupo. Veliko bolj všeč mi je bilo, če mi je kdo npr. pustil drobiž, ki je ostal od trgovine ali pa sem dobila denar kar tako ali pa z izgovorom, da bom šla lahko na sladoled. Ampak plačilo za delo se mi je kasneje zdelo prav glupo.

Jaz takole gledam na to. Oz. midva takole gledava na to in sva bila tudi v tem smislu vzgojena :5-6 let staremu otroku ni treba prislužiti denarja. Denarja, v bistvu ne rabi. Ker ga pa priložnostno dobi kot darilo ali pa kot žepnino z vzgojnim namenom, da začne sam malo razpolagati z denarjem, je prav, da ga tega tudi naučimo na njemu primeren način Z takega otroka je dovolj, če počasi začenja razumeti, da denar ne pada z neba, da ga je včasih user posted image težko prislužiti in da ga je ravno zato potrebno preudarno potrošiti. Če otrok dobi 5 čukov, ker pospravi svojo sobo, ki jo je sam razmetal, mu denar pada z neba. Če dobi za vsako nabrano gajbico krompirja ali vat ever 2 evra, namesto zadovoljstva, da se je bilo dedku treba manj sklanjati- je to precej napačna smer vzgoje.
Kot sem že rekla, otrok pri teh letih ne služi denarja. Nismo v času Oliverja Twista. Lahko mu pa čisto lepo damo povohati realno življenje. Lahko ga opozoriš na gradbince, ki sredi ta hude vročine polagajo asfalt, lahko mu pokažeš zašmolcane rudarje in za trenutek ugasneš luč zvečer v sobi, da si predstavlja v kakšni temi si služijo denar. Lahko ga opomniš na to, ko namesto, da ga pelješ na krožek, čaka nate doma, ker ti tolčeš nadure. Lahko se skupaj spomnete na to, ko ati po cele tedne dela v tujini , da se lažje plača fasada. Naši to dobro kapirajo. Vedo, da denar ni vse, pa vseeno brez njega ne gre.
Mogoče se pri drugih obnese drugačen sistem. Mogoče se drugim plačevanje dela lastnemu otroku ne zdi sporno. Meni je.

< Sporočilo je popravil patrino -- 24.11.2014 19:55:47 >


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: porabljanje denarja iz šparovčka
24.11.2014 21:25:40   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Lahko mu pa čisto lepo damo povohati realno življenje. Lahko ga opozoriš na gradbince, ki sredi ta hude vročine polagajo asfalt, lahko mu pokažeš zašmolcane rudarje in za trenutek ugasneš luč zvečer v sobi, da si predstavlja v kakšni temi si služijo denar. Lahko ga opomniš na to, ko namesto, da ga pelješ na krožek, čaka nate doma, ker ti tolčeš nadure.


Imam drugačno stališče - ne tolčem nadur, ampak naredim, če je kaj treba tudi izven redne službe. Ni mi blizu garanje, čeprav rada delam.

Sicer pa mi je od vsega skupaj najtežje zjutraj vstat in otroku že na domačem primeru ni bilo čisto jasno, kako lahko sploh delam, če se mi še vstat ne da. Pa smo hitro prišli skupaj, ker je to bolj ali manj edino, kar mi je težko in se mi ne da. Ko enkrat dvignem guzico, potem gre user posted image .

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 27
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?