|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodnišnica PO
11.10.2005 17:32:07   
Pobalami
No, da še tukaj napišem izkušnjo s PO porodnišnico.
Pred dnevi sem Postojni s CR rodila sina.
Kar se tiče doktorjev, posebej doktor Merlo (takega zdravnika bi si vsak želel- izven svojega del. časa je prišel pogledat pacientke) in dr. Likar, so vsi v redu. Sestre so prijazne (razen dveh, ki sta bili zelo osorni ko si jih poklical, v stilu kaj češ).

Je pa problem. Osebje v porodnišnici je preobremenjeno. Ko sem bila notri je od vseh možnih 34 postelj bilo zasedenih 32.Za 32 otrok sta skrbeli 2 sestri. Do nadstandardne sobe pa je bila dolga čakalna vrsta.  PO je majhna lokalna porodnišnica, ki preprosto ne prenese take gužve.

Po CR tretji dan dobiš otroka in če mi ne bi pomagale cimre ne vem kako bi.
za vsako stvar si mogel prositi 3x, ker je prišla vsakič druga sestra in si mogel vse pojasnevati večkrat. Do rešitve si prišel tako čez nekaj časa. Problem sem imela z dojenjem, ker niso imeli časa se mi posvetiti sem dobila nastavek za dojenje in tako imela vedno manj mleka. Na koncu je mali jedel samo dodatek.

Ko smo se pogovarjale s sestrami so vse pojamrale, da preprosto ne sfolgajo oz. ne morejo delati tako kot si želijo.

lp
Petra
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodnišnica PO
11.10.2005 17:48:01   
GATA
Vse najlepše čestitke user posted image user posted image user posted image  tebi in pikcu.

Pa smola za gužvouser posted image .

< Sporočilo je popravil GATA -- 11.10.2005 17:49:19 >

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: porodnišnica PO
12.10.2005 9:24:52   
Pobalami
Hvala za česitke.user posted image

(odgovor članu GATA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: porodnišnica PO
13.10.2005 11:01:43   
Urša
Čestitke! user posted image user posted image user posted image  Tudi sama nameravam kmalu v Postojno, ker prvič v Lj. nisem bila zadovoljna. Žal mi je, da je v Postojni osebja tako malo-ob gužvi se res ne da kvalitetno delat. Lahko bi zaposlili še kakšno novo sestro.

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: porodnišnica PO
19.10.2005 16:50:21   
POCA
user posted image Tudi sama sem rodila v PO (z EA) in imela zelo lep porod tako zahvaljujoc babicama (Janiuser posted image in Nadi), zdravnikom (dr. Merlotu in dr. Likarju ter anastezistki katere ime se zal ne spomnim-Pavlovic?).
A na oddelku pa so bile razmere malo drugacne. Vecina sester je bilo zelo prijaznih in pripravljenih odgovorit na vsako vprasanje (najbolj mi je ostala v spominu sestra Katarina), so pa bile tudi take, ki jim je bilo odvec prijazno odgovoriti na vprasanja novopecene mamiceuser posted image (npr. kje segreti iztisnjeno mleko, kako toplo naj bo to,...). Najbolj sem bila presenecena nad tem, da so to bile mlajse sestreuser posted image , ki bi morale biti se polne energije pri delu in bi se morale zavedati, da bi lahko bile na mojem mestu tudi same. Vzvisenost, vcasih celo arogantnost in nesramnost res ne sodijo med srecne trnutke mamice. A kljub vsemu sem bila s porodnisnico zadovoljna in ce bo le mogoce se bom tja se vrnila.
Vsem, ki se pri meni pozanimajo kako je bilo jim z veseljem povem, da je to porodnisnica mamicam in otročkom prijazna bolnisnica s parimi izjemami!!!user posted image

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: porodnišnica PO
24.11.2005 18:06:13   
NikaJan
V postojnski porodnišnici sem bila konec avgusta že tretjič in vsakokrat sem bila z bivanjem ter osebjem zelo zadovoljna (tako da se tam preživetih trenutkov zelo rada spominjam in podoživljam). Ker so tudi porodi potekali brez težav in sem se po njih počutila zelo v redu, nisem imela posebnih potreb in zahtev.
Osebje je bilo prijazno. Pri zadnjem bivanju sem imela v sobi cimro, ki je imela carski rez. Ker je pri negi otroka in dojenju potrebovala kar nekaj pomoči, je večkrat prosila sestre, pa so ji vsakič zelo prijazno priskočile na pomoč. Tudi o zdravnikih, kolikor sem imela "opravka" z njimi imam dobro mnenje. Zato lahko le upam, da jih bom s tem razlogom, še obiskala.




(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: porodnišnica PO
9.12.2005 15:24:42   
Urša
Pa sem tudi jaz rodila v Postojnski porodnišnici in je v primerjavi z Ljubljansko, kjer sem rodila prvič, res zlata vredna. Vsi, od snežilk naprej, so bili zelo prijazni in ustrežljivi. Po 9ih dneh bivanja sem se počutila skoraj kot doma, res enkratne izkušnje!user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu NikaJan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: porodnišnica PO
10.12.2005 14:21:45   
Anonimen
Imam podobne pozitivne izkušnje s PO porodnišnico.

Vsa pohvala dr. Likarju ter babicama Sonji in Katji. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Urša)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: porodnišnica PO
11.12.2005 15:26:49   
sharpy
Tudi jaz sem rodila v Postojni in lahko samo pohvalim osebje v porodnišnici. Tako kot pravi Urša so bili vsi...od snažilk naprej...zelo prijazni.
Še posebej pa moram pohvalit  dr. Merlota in res čudovito babico Natašo, ki me je sprejela. Bila je tako prijazna in nežna..prav to kar v tistih trenutkih rabimo. Nevem kako se ji zahvalit. user posted image
Tudi osebje na intenzivni negi (posebej sestro Ireno) in vse na oddelku. Še ena sestra na otroškem (žal nevem imena) mi je ostala posebej v spominu, ki je tako lepo pocartala naše user posted image .
Pa anesteziologinja Jelka Piskernik Belina....

Res hvala... hvala... hvala... vsem user posted image




_____________________________

14.11.2005 smo dobili našega sončka Marka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: porodnišnica PO
12.12.2005 10:15:59   
Maxica
Tudi sama se pridružujem pohvalam porodnišnici Postojni, še najbolj pa babici Nataši, ki je bila res pravi angelček. Samo želim si lahko, da bi bila z mano tudi v drugo.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu sharpy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: porodnišnica PO
19.12.2005 15:15:22   
popek24
user posted image in še jazuser posted image

5.10. sem normalno rodila, brez vsakih problemov v Postojni. Sicer sem razmeroma blizu doma tako da ni bilo pomislekov kam rodit, ampak vse pohvale dodajam tudi jaz.

Posebej pa babico Natašo, ki me je prav presenetila že ko sem hodila na ctg (bila sem čez rok). To je res ena topla oseba. Če bi človek iskal tako ne vem če bi jo našel. Pa da ne pozabim na babico Nado, ona mi je pomagala pri porodu. No, pa dr. Uršula Reš je tudi v redu, morda se ne ukvarja s vsako malenkostjo, vendar pa je prijazna in strokovna.

In res je tudi to da so preobremenjeni in da so sestre prijazne, razen ena ali dve so pa izjema. Saj drugače bi bilo pa prelepo, kajne?

Lep pozdrav vsem in le pogumno.

_____________________________

Samo enkrat se živi...

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: porodnišnica PO
20.12.2005 15:51:08   
KMALU
Upam, da mi lahko malo pomagate mamice ki ste rodile v postojni..

Imam ginekologa v Ljubljani, kjer sem tudi nameravala roditi. Zdaj pa sem si nekaj premislila in razmisljam, da bi sla v PO.
Ko mi bo moj Ginekolog napisal napotnico za porodnisnico , grem lahko v katerokoli a ne? Samo dogovorim se npr. za v Postojni in ko pride cas grem tja..? Moram prej dolocit kdo bi bil pri porodu (zdravnnika) ali je to odvisno od tega kdo je tisti dan tam?
Zanima me tudi koliko se placa, da si sam v sobi. Partner ne bo zraven, ker bo takrat odsoten, bi pa bila jaz rada sama v sobi.

Hvala za odgovore..

(odgovor članu popek24)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: porodnišnica PO
21.12.2005 11:23:15   
Urša
Napotnica velja za katerokoli porodnišnico. Ko prideš, prideš.... in tisti zdravnik, ki je takrat v službi, ti pripada.
Glede svoje sobe... je kar nekaj za doplačat, mislim da okrog 7000 na dan in če pomisliš, da se bivanje lahko zavleče, npr. kakšna zlatenca, pride račun precej visok. Jaz osebno ne bi bila v svoji sobi, bi mi bilo dolgčas teh 9 dni, ki sem jih prebila not. Mi je bilo v veselje pogovarjat se še s kakšno mamico in si tako krajšat čas. Si ne predstavljam, da bi mogla doplačat 63.000!
No, če si pa tako želiš privat sobe, jo dobiš, če je le-ta prosta. Sta pa 2, številki 9 in 10.user posted image

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: porodnišnica PO
22.12.2005 9:45:31   
ninocka
Tud jst se pridruzujem pohvalam PO porodnisnici.

Napotnica velja za katerokoli porodnsicnico, jst sem (ko mi je odtekla voda sla v PO (nenajavljena) in so me sprejeli. DR. sem mela pa en kup - Likarja, Merlota, enga k je sam gledu in se enga (glavnega G?), ki mi je potem delu tud CR.

Sama v sobi pa ne bi bila - sem mela dve tok fajn cimri, da jih ne bi zamenjal za nc nasvetu. Je bla soba polna smeha (kljub sivom), joka, komentarjev, nasvetov...sej ves - vec nas je, bolj je veselo.
Pa se pocuvale smo si otrocke, ko smo se sle tusirat, pa na WC...


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: porodnišnica PO
23.12.2005 16:38:56   
KMALU
Kako pa je s tusiranjem, ko si sam v sobi?
Kdo ti popazi na malega?

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: porodnišnica PO
23.12.2005 17:05:44   
sharpy
Jaz tudi nebi bila rada sama v sobi. Sem bila sama samo pol dneva in sem postala prav žalostna. Da niti ne govorim kako grdo mi je bilo, ko sem morala sama povečerjat. Meni ni bilo všeč. Na WC sem tako hitro šibala, da niti pomislila nisem na kak tuš. Me je bilo strah za user posted image .  Sem že razmišljala, da bom prosila sestro naj me kam premestijo...pol pa sem dobila cimro, ki me je takoj spravila v dobro voljo. Tiste pol dneva se mi je za tri vleklo.

_____________________________

14.11.2005 smo dobili našega sončka Marka

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: porodnišnica PO
23.12.2005 17:17:48   
wawa
Jaz sem ze napisala v svoji porodni zgodbi, da mi je postojenska porodnišnica super in da je bilo zame kar najbolje poskrbljeno, od tega da sta dr. Likar in babica Nataša moj porod uspešno izpeljala kjub vsem zapletom v pičlih treh urah in z zdravim sončkom na kobcu, pa tega da me je dr. Reševa tako potrpežlivo prenašala med šivanjem ter do osebja na oddelku, ki nam je vse informacije o naših sončkih prineslo kar se je dalo hitro in se nasmehnilo takrat ko si potreboval nasmeh.....................Je pa res da o vsaki porodnišnisi slišiš od pozitivnih do negativnih mnenj, tako da je povsem mogoče.....




(odgovor članu sharpy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: porodnišnica PO
23.12.2005 18:06:47   
kofetek2010
na tem linku imaš vse o porodnišnici PO http://www.bolnisnica-po.si/ 
tudi sama imam same pohvale o tej porodnišnici, tako kot so napisale že punce pred menoj user posted image

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: porodnišnica PO
23.12.2005 22:19:36   
Nannn
Jest grem tudi cez dobre tri tedne v Postojno...sem bila na predavanjih o EA in se odlocila za njih...vidim da je kar nekaj pohval in tudi jaz si ne zelim biti sama v sobi...sem pa slisala da so te sobe zelo zasedene tako da je vcasih problem uresniciti to zeljo...edino kar me malo skrbi ce bom imela dosti casa da bom sploh prisla do Postojne  user posted image

LP Nannn user posted image



< Sporočilo je popravil Nannn -- 23.12.2005 22:20:42 >

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: porodnišnica PO
25.1.2007 17:43:36   
jacklyn
pozdravljene!

Ker bom tudi sama kmaluuuuuuuuuuuu , šla rodit v Postojno prebiram malce vtise mamic, ki ste tam rodile.
pred leti sem tudi sama 2x rodila v Posrojni in bila sem zadovoljna z vsem osebjem.
spomnim se babice Sonje - sonček in pa številnih sester, katerih imena sem pozabila.
Podpiramda se na teh straneh omeni ( poimensko) vse dobre sestre in morda ne bi bilo narobe če bi se povedalo tudi za kakšno malo manj prijazno.user posted image
Pa ne zato da bi jo pljuvale ali ji želele slabo pač pa nek manjši opominček ob katerem bi se ta sestra user posted image , malce zamislila( seveda če bere te strani)
In kdo ve morda bi kmalu ostale le prijazne.
Res pa je ,da ob preobilici dela težko ostaneš nasmejan in dobre volje.
Razumeti pa morajo tudi nas mamice, ki smo polne strahu in pričakovanja in nam prijazen nasmešek in topla beseda v tistih trenutkih veliko pomeni.

baj


(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: porodnišnica PO
25.1.2007 18:03:36   
MarijaPo
Tudi meni je pomagala rodit babica Sonja.
Res je bila super. Neskoncno dobro opravlja svoje delo.
Sicer pa so mi bile vse sestre zelo v redu. (Pa sem zelo zahteven clovek!)

Srecno pri rojevanju!

(odgovor članu jacklyn)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: porodnišnica PO
25.1.2007 21:51:33   
Solero
Nekje sem zasledila, da se v Postojni plača prisotnost očeta 4.000sit (jaz še kar v tolarjih), za epiduralno pa kar 40.000. A je to res??? In če je, zakaj se to nekje plača, nekje pa ne?
Lp.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: porodnišnica PO
25.1.2007 22:50:17   
thaiss
prisotnost partnerja se (baje) plača povsod, v Postojni sigurno in tudi EA je tuki plačljiva, in prav zato je anestezist 24h na razpolago.
Tudi cene držijo!!

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: porodnišnica PO
25.1.2007 22:59:54   
Solero
Hvala za odgovor.
EA je vedno možna tudi v Slovenj Gradcu, Izoli, Trbovljah, Mariboru in brezplačna.

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: porodnišnica PO
25.1.2007 23:14:08   
Miss Piggy
IZVIRNO SPOROČILO: Solero

EA je vedno možna tudi v Slovenj Gradcu, Izoli, Trbovljah, Mariboru in brezplačna.



Za Trbovlje te moram popravit- EA je mozna vedno, kadar je anestezist na razpolago- se pravi  takrat, ko je v sluzbi in nima drugega dela.

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?