Suzi*
|
So ti ostale že ful lepo napisale. Jaz bi ti samo povedala, da če imaš svojega mleka dovolj, ti kar nadaljuj z dojenjem in ne mešat adaptiranega. Ni potrebe. Jaz našega , star je 10,5m, dojim še zjutraj (ker potem še eno odspi) in pred nočnim spanjem. Ne vem, koliko se naje, verjetno se bolj pocarta. Gosto hrano (obroke) sem pa uvajala v naslednjem vrstnem redu: *prva dva meseca postopno (6-8m), takoj po gosti hrani sem ga podojila, dokler ni pojedel cca 2 dcl na obrok: dopoldne --- sadje + občasno piškotek kosilo --- zelenjava, riž, krompir, testenine, polenta, meso, rumenjak *popoldanska malica (v 8,9m brez uvajanja nadomestila eno dojenje) --- jogurti, skute, občasno mlečna kašica *večerja (v 9,10m brez uvajanja) --- kruh + sir, namaz; zelo redko mlečna kašica Meso, rumenjak sem začela dajat po 7m, gluten in mlečne izdelke po 8m. Kravje mleko bom začela dajat pri 11m, ker gre pred 1 letom že v vrtec. Z nočnim dojenjem je pa prenehal pri 7m. Je pa vsak otrok drugačen. Naj ti sam pokaže kaj mu odgovarja. Ne se sekirat. Ti samo delaj po svojem občutku in bo samo steklo, boš videla. Mi smo tudi npr. z večerjo čakali ful dolgo da smo jo nadomestili, ker mu je enostavno bolj kot kašice odgovarjalo dojenje.