|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pozdravljene
2.11.2005 20:16:26   
janjja
Naša mala navihanka je stara 14 mesecev in vse stare mame in stare "vešče" pravijo da bi že mogla iti na kahlico?! V vrtcu pa zatrjujejo da je še prehitro in tudi jaz tako pravim. Kakšne izkušnje imate s tem ostale mamice?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pozdravljene
2.11.2005 20:28:22   
Jančika_
A dej nehiuser posted image .

Naš ima 15m, sicer imamo kahlico in mi jo je mali enkrat ponudil, ko je videl, da grem na WCuser posted image , drugače pa je ne šljivi in jaz se sploh ne sekiram. Pokaka se mimogrede, jaz ga potem samo zavoham, tako da tudi ni šanse, da bi ga pravočasno slekla in posadila na njo, kar tako za brezveze pa obsedi gor točno dve sekundi. Ni še čas.

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pozdravljene
2.11.2005 20:46:18   
Seven*
Ne poslusat takih bedastih nasvetov. Nek pediater je zadnjic v eni od revij napisal, da je pravi cas za kahlo nekje med 18 mesecem in tremi leti. Torej, nobene panike!! Nase mame so nas silile (moja ni user posted image ) zato ker se jim ni dalo plenic prat. Vsak stars se pa mora zavedat, da lahko z prehitrim posedanjem na kahlo naredi vec skode kot koristi, sploh v primeru ce otrok ni pripravljen.. Menda nekateri otroci zacnejo zadrzevati blato in podobne frke. Menda se zadeva celo imenuje "sindrom kahle". Take mame morajo potem k zdravniku in po odvajala. Grozljiva rec, ampak se dogaja..

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pozdravljene
2.11.2005 21:15:14   
Anol
Ma ja, kakšna kahlica, ni šans. Načeloma tamale privajaš na kahlico šele bolj okoli 2 leta. Seveda lahko probaš tudi sedaj, samo naš falot tudi star 14 mesecev, ne zdrži več kot 5 sekund na njej.
Ne posluši ti starih mam ti kar posluši sebe in mene user posted image , pa vse ostale ki majo kej pametnega za povedat.

_____________________________

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pozdravljene
2.11.2005 22:22:30   
KODA
Brez veze jo je silit.Bo že sama pokazala,kdaj je pripravljena za to.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anol)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
3.11.2005 7:09:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu janjja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pozdravljene
3.11.2005 8:13:59   
puncica
Naša je pa zanimiva že enih 14 dni pove ko se pokaka rece kakaja in pogledamo plenico in kaj najdemo pokakano, prej pa ne ve da bo kakala. Sem mi že to zdi ful zgodi, da pove da je kakala, na kahli pa zdrži itak 5 sekund ker jo po moje v rit zebe user posted image A ja stari smo pa 17 mescev. 

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pozdravljene
3.11.2005 8:16:24   
Nia30
Moja ta prva je bila stara 2 leti in 3 mesece, ko smo začeli z "navajanjem" na kahlico. Prej jo je sam gledala, vsest se pa ni hotla. Začeli smo konec maja, ko je bilo že ful toplo in je lahko naga zunaj letala. In ko je lulala je to seveda opazla, stala in gledala. Pol sem jaz pravla "ooooo, lula,..." pa sem ji kahlco ponudla in ji je blo všeč. Čez par dni smo pleničko opustli - seveda smo se prvi dan 5 krat preoblekli, potem pa vedno manj. Najboljše si je med poletnim dopustom cajt vzet in seveda takrat, ko je otrok pripravljen.

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pozdravljene
3.11.2005 9:09:03   
ily
Naša je stara 2 leti in skoraj 9 mesecev in zdajle, kakšnih 14 dni, da smo suhi ves danuser posted image . Pa ne vsak dan, da se razumemo! Je pa to ratalo tako, na hitro, sama je hotela pleničko stran, pa potem včasih na kahlico, včasih kar na stranišče, včasih na travico.
Pa že zadnjič je bila o tem ena debata, kdaj na kahlico in sem to že hotela povedati. Meni so tudi ˝vsi˝, razen moje mami, ki jo je pazila do septembrauser posted image , govorili, kot: kaj še ne gre na kahlico, pa je že tako velika. Pa sem potem kar rekla:˝Pa kaj gre vsem to tako v nos! Če meni ni težko, ker jo moram preoblačiti in ji plenice kupovat, zakaj je drugim tako hudo?!!?...˝. Pa je bil ˝mir˝!
In tudi, ko sva šli na vpis za v vrtec in sem socialni delavki povedala, da ima še pleničke in jo vprašala, kako bo to šlo, pa se je samo nasmehnila in rekla:˝Ne se sekirat! Veste, danes, pri teh planičkah, so otroci v povprečju suhi med tretjim in četrtim letom. In ni nič narobe s tem!˝. In sem bila prav potolažena!
Drug poučen primer mi je pa povedala tudi bivša sošolka, ki ima sina leto in pol starejšega od moje Pike in je rekla:˝Samo siliti je ne! Jaz sem svojega tudi malo pred drugim letom na vsak način hotela navaditi brez planičke. In kaj se je zgodilo? Začel je tiščati najprej blato, nato pa še vodo! user posted image ˝. Je rekla, da je to trajalo nekje en mesec, potem ji je bilo pa že prehudo in mu je dala nazaj plenice in je šlo tako še dve leti. In potem, je rekla, da je kar enkrat sam izrazil željo, da mu da plenico stran in je v parih dneh ostal suh podnevi in ponoči!user posted image
Pa še to: spomladi je v strokovnem članku o tem pisalo nekako tako, da naj bi otroku ponudili kahlico kmalu, ampak ne pred 15 mesecem, da naj bo kar v sobi, v kuhinji, kjer koli se otrok pač zadržuje, da jo spozna; da se ga pa začne navajati na njo šele takrat, ko ve, kaj pomeni lulati in kaj kakati. Do takrat je to samo prisila in otroku s tem narediš več škode kot koristi.
Meni se to zdi kar nekako logično in sem se tega tudi držala! In mi ni čisto nič žal! Razen tega, da mi je zadnje dni kar malo hudo user posted image , ko grem v trgovini mimo polic s pleničkami, pa vem, da jih ne bom več rabila kupovat - no, vsaj za Pikico ne; sicer pa upam, da še kdaj!user posted image

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pozdravljene
3.11.2005 9:27:41   
Pupica
janjja čisto odvisno od otroka. Naša s prvim dnem ko smo jo kupili, hodi kakat nanjo.(cca.9 mesecev) Ker pa veliko poje, kaka 3- 4x na dan. Ujamem jo pa max.3x, enkrat se pa še vedno v pleničke.
Je pa res, da naša zelo mirno sedi na njej, le kakšno knjigico mora imeti, da se zamoti. Včasih jo hočem prej vzeti dol, pa se krega. Tako da očitno jo ne zebe v rit, in rada sedi in gleda knjige, in ta čas ji je vseeno kje sedi. Smo le pač dobro izkoristili te lastnosti.
Drugače se pa ne sekiraj.Če otrok ne želi sedeti na kahli, ga ne sili, ker lahko zasovraži vse skupaj.So pa določeni otroci ki dobro povedo, da jih kakat, le v kahlico ne morejo, raje v pleničko.Zapomni si le to, da mama najbolje ve kaj je dobro za njenega otroka. Ne pa stara sosedova "vešča".


(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pozdravljene
3.11.2005 12:47:29   
Anonimen
Res je zelo odvisno od otroka in jaz se ne bi na tvojem mestu nič sekirala.

Tudi naša že od 1 leta hodi kakat izključno na kahlo, ampak mislim, da samo zato, ker dobi za zraven vedno čtivo user posted image  

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?