|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prepleza ograjico
22.9.2011 16:11:04   
amii
Glede na to, da smo tudi mi v skupini nespečih, poskušamo vse, kar nam kdo predlaga in kaj preberemo na tem forumu, da bi končno spali. Mali je star 13 mesecev in zbujanje do **** / noč je stalnica že od rojstva.
Pa sve se z možem poslužila tudi metode - pusti ga da se dere, če veš da mu nič ne manjka (sva se zavestno odločila, da mora začeti spat in pika). Samo kaj, ko se je naučil preplezati "gitre" od posteljce user posted image . Mene je skoraj kap, ko sem sredi noči poslušala drenje, naenkrat tišina, potem pa kot da bi nekdo udarjal po vratih in spet drenje. Kljub moževi "zahtevi" naj ne hodim v otroško sobico, sem seveda šla in kdo me pričakal pri vratih? Sinko.
Od takrat ga več ne upam pustiti v posteljci, ker jo prepleže kot za stavo in to tako da gre z glavo direktno na tla (imam za vsak slučaj vse okoli obloženo z odejami). Primorana sva vstajati in ker imava oba težke službe, enostavno ne zmoreva in ga ob 3h vzameva k sebi - kar je seveda največji "shit".
Poskusila sva tudi tako, da sva dala zakonsko (zelo nizko) posteljo v njegovo sobico, vse obložila okoli in ga dala spat na veliko posteljo. Pa ko se zbudi, spleže dol, se dere in tolče po vratih. In to **** / noč.

Seveda je sedaj ko prepleza ograjico, problem tudi uspavanje. Prej sva ga, če ni in ni hotel zaspati, pustila, se je jokal max 5 minut in zaspal, zdaj je to nemogoče in sva pri njemu tudi do pol ure da zaspi

Ali ste tudi vi imeli takšen problem? Kako bi ga lahko zadržala v posteljci z ograjo?
Kaj ga naj pustim da sam sredi noči hodi po sobici in se joče? Kaj pa vem user posted image
Prosim za kakšen nasvet


< Sporočilo je popravil amii -- 22.9.2011 16:13:46 >


_____________________________

Pa imamo svoj sonček
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prepleza ograjico
22.9.2011 16:25:10   
Anonimen
Pri nas smo zaradi tega pri tamalinih 14ih mesecih odstranili ograjico pri posteljici. V tvojem primeru bi ograjico dala stran in pač reskirala par noči, da ga boš vsakič, ko bo splezal ven, brez besed dala nazaj v posteljo, rekla da zdaj je čas za spanje in šla ven ... sčasoma bo dojel.

(odgovor članu amii)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prepleza ograjico
22.9.2011 16:54:17   
Hope2
Nabavli smo mu veliko posteljo, bolje da pade iz nižje višine, kot čez visoko ograjco. Čez dan smo jo pol obložili z njegovimi prijateljčki in dovolili smo mu, da je skakal po njej. Tak je dobil navdušenje nad novo posteljo. Potem ap se je začelo. ene 3 noči smo pač dežurali, celo pri uspavanju. Vsakih ko je prišel iz postelje, sem ga dala nazaj in rekla, da se ponoči spi in ne hodi ven. NObenih drugih besed, nobenega pregovarjanja, nič nakladanja, nič muckanja, samo 4 besede in VEN.....  Naš je bil še v spalni vreči in je s spalno vrečo ven hodiluser posted image . Potem pa mir. Vmes je sicer še parkrat probal, ampak se je s časoma prepustil. Zdaj vedno kliče, ne gre več nikoli iz postelje. Zdaj bi pa že rada, da bi zjutraj prišel v našo posteljo, da mi ne bi bilo treba vstatuser posted image user posted image , ampak kar sem zakuhala to imamuser posted image user posted image

Ponoči se je še itak vedno zbujal, ni pa več ven prihajal, je klical ali jokal. Po 2,5 letih pa je začel spat, aleluja, enkrat jih tudi to primeuser posted image

Nisme ga pa nikoli pustila hodit po sobi, saj sem bila mnenja, da je še huje, s tem ga čisto nič ne naučim. Vedno sem vstopila not in ga posadila na posteljo, pa 100_x_ 100_x_. Takoj ko sem slišala, da leze dol, sem stopila not in ga položila v posteljo. Dobesedno sem stražila ob vratih

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 22.9.2011 16:58:16 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prepleza ograjico
22.9.2011 18:42:03   
nusi
jaz sem menda plezala čez in to v žaklju. Ker cele noči nisem spala so mi pustili luč na hodniku in sem lezla po 4-ih gor in dol do ne vem kdaj ponoči pol so me pa na vsake tolk nesli nazaj v posteljo. Mi je pa mami pod posteljo dala zloženo deko, če bi slučajno padla - hja sem imela mlade starše user posted image , taki ne komplicirajo tolk user posted image . Jaz bi pa na tvojem mestu dvignila orajo - se da, samo moraš na novo zvrtat luknje v stranicah in gor prestvit.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prepleza ograjico
22.9.2011 20:41:53   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Pri nas smo zaradi tega pri tamalinih 14ih mesecih odstranili ograjico pri posteljici. V tvojem primeru bi ograjico dala stran in pač reskirala par noči, da ga boš vsakič, ko bo splezal ven, brez besed dala nazaj v posteljo, rekla da zdaj je čas za spanje in šla ven ... sčasoma bo dojel.


Jaz bi isto to naredila.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
22.9.2011 22:16:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prepleza ograjico
26.9.2011 15:57:20   
amii
Smo odstranili ograjico, se tudi meni zdi tole najbolj varno. Posteljco sva "priklopila" k zakonski postelji, tako da ima sedaj oooogrooooomno posteljo (midva ne spiva v tejle postelji ampak v spalnici). Pa najprej spleza na zakonsko posteljo, pol pa dol na tla in "tok,tok", že ruži po vratih.
Poskušamo sedaj z nošenjem nazaj v posteljo. Kaj čmo drugega. Ob 4h zjutraj ko pa sva z možem že "scuzana", pa se eden od naju vleže z njim, da lahko v miru dočakamo 6h uro, ko itak vstanemo user posted image . Zgleda je zaenkrat on še bolj vztrajen od naju.

_____________________________

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prepleza ograjico
26.9.2011 17:09:37   
mateyka
a vaju ful utrudi in zbuja če spi z vama?

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
26.9.2011 17:24:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prepleza ograjico
27.9.2011 10:04:17   
sončnica24
Najni je do letos poleti vsako zvečer zaspal pri nama, potem pa sem ga jaz davala v njegovo posteljo. Potem pa je čudežno en dan reko da gre spat v svojo posteljo in od tistega dne spi sam. Zdaj smo se sicer preselili, pa ima veliko posteljo pa še včasih reče da moram jaz prit malo k njemu se mal pocarta obrne in zaspi. Star pa je bil ko je začel sam spat 2,5 leti se pa še zdaj ko bo počasi tri zna kako noč zbudit pa jokat, al pa se samo joče pa spi se mu takrat ponavadi kaj sanja.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prepleza ograjico
27.9.2011 17:01:11   
amii
Ja, zeelooo je utrujajoče, če spimo skupaj, ker je sin kopija atija. Mož se namreč celo noč premetava, brca, govori v spanju, hodi po spalnici,... Mali je isti: vrti se celo noč, se vseda, joka, vstane in hodi.... Saj sva ga imela v spalnici do 11. meseca, potem pa sem morala v službo in enostavno moram spati vsaj par ur ponoči, čez dan hodimo domov ob 18h in seveda ni časa za popoldansko spanje. Z možem sva zato dogovorjena, da ga imava vsako drugo noč.

Evo, danes ponoči je spet hodil po sobici, sem ga po drugem nočnem klicanju pustila, ker me je zanimalo kaj bo naredil, če bo malo sam in se je po par minutah ulegel na veliko posteljo in spal do jutra user posted image


_____________________________

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prepleza ograjico
27.9.2011 17:08:28   
ronja
Odstranita par lajšt iz posteljice, da bo lahko mali ven prišel, ne da bi plezal čez ograjico. Valjda je boljše, da pride ven normalno skozi luknjo kot da čez ograjico. Itak da bo hodil, če že lahko.

Kar se uspavanja tiče ne bom pametna - jaz svojidve še zdaj največkrat uspavam tako, da se vse tri stisnemo in onidve začorita. Zdaj se je sicer tavelika že nekajkrat odločila, da bo kot velika punca zaspala sama - in tudi je, vendar včeraj, ko smo bile pa same, pa se je seveda hotela stiskatuser posted image . Ampak tamala se hoče še pocartat - ampak ona itak hitro zaspi in sploh ni problem. Moram priznat, da mi to ni odveč, ker zdaj kar hitro zaspita in ker je to naš čas, pa zdi se mi, da se takrat kar napolnita, je en tak poseben občutekuser posted image . Smo crkljivke, skratka;). Jokat nisem nikoli nobene pustila, nisem tip za to.

Midva ju pustiva, da pač prideta k nama, ko se jima zazdi. Navadno je zdaj to šele zjutraj,s e pa zgodi še vedno kak dan, da že ponoči in pač spimo potem skup. Ne vem, koliko je to vama sprejemljivo...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prepleza ograjico
27.9.2011 17:14:25   
ronja
Naš je bil še v spalni vreči in je s spalno vrečo ven hodil

Najini tudi prideta s spalkama (pozimi) do naju. Ju čisto nič ne motiuser posted image . Potem se pa zabubita zraven in spimo dokler pač lahkouser posted image .

Zdaj bi pa že rada, da bi zjutraj prišel v našo posteljo, da mi ne bi bilo treba vstat

Ja, nama je to ful praktično, da sami prideta - včasih še veva ne, kdaj - kar naenkrat je še nekdo zraven in veselo drnjoha bogvekakodolgože. Najini punci sta se do nedavnega ful zgodaj zbujali in je bilo tole veliko lažje kot pa vstajat ob 5h, ker v tem primeru pa je bilo konec - nobenega dremanja večuser posted image ...

Daj stran par lajšt od ograjice in ga uspavaj, da bo zaspal. POtem ko bo pa sredi noči priracal, naj ga pa vsakič en pospremi nazaj in naj spet zaspi. Potem se bo verjetno navadil, da bo v vsakem primeru moral spat v svoji sobi...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prepleza ograjico
28.9.2011 9:01:13   
amii
Ja, tako tudi počnemo sedaj. Ene stranice ni več, mali prilomasti k nama (sedaj pustiva odprta obojna vrata) in ga eden od naju nese nazaj v posteljco, se z njim uleže, dobi flaško in zaspi nazaj. Se bomo pač šetali, dokler ne ugotovi, da mora zmeraj nazaj v svojo posteljco spat, da bomo vsi lepo naspani.

Je pa bilo danes zjutraj ful posrečeno. Kot sem že napisala, sedaj puščamo vrata od sobice odprta. Z možem zjutraj delava zajtrk v kuhinji in mali čisto tiho pricaplja k nama user posted image . Hehehehe, prej smo imeli vsako jutro jokanje - seveda, če pa se je zbudil in bil za gitrcami, zdaj pa je svoboden in sam vstane in pride do naju user posted image

Hvala za nasvete user posted image  

_____________________________

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?