|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   preveč pojesta
4.9.2009 12:44:09   
blanč
Sem že čisto obupana in ne vem kaj naj naredim. Imam 2 in pol meseca stara dvojčka rojena v 32 tednu in pediatrinja mi je zatežila (že drugič), da preveč pojesta. Fant ima 5.4kg in poje 160 na 4-5 ur, deklica pa ima 4 kg in poje na 3-4 ure 120.
Zabičala mi je, da ju moram zbujat na 2 uriuser posted image user posted image user posted image in ju nahranit. Meni se zdi idealno in sem vesela da rada jestauser posted image in da je razmak med obroki daljši, ker drugače bi celo noč samo previjala in fotrala, kje pa je spanje in pospravljanje, kuhanja že zdaj ne zmorem poleg tamalihdveh...
Koliko pa pojedo oz so pojedli vaši dojenčki pri njuni starosti?


_____________________________

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: preveč pojesta
4.9.2009 13:08:24   
tailor
mah ,ti boš najbolje vedela kaj je za njiju dobro,pač tolko rabita.

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: preveč pojesta
4.9.2009 13:19:29   
Jančika_
Res se ne spoznam na nedonošenčke, ampak če sta otroka zdrava, zadovoljna in se lepo razvijata, ne vidim prav nobenega problema.

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: preveč pojesta
4.9.2009 13:23:56   
aluš
joj, saj ne vem, ampak tale tvoje ped. je po moje mal čohnjena.

Če sta otroka zadovoljna, spita, ne jokata kar naprej in se noramlno obnašata, potem ne vem zakaj je treba delat nov red in po vsej verjetnosti zmedo.

Jaz se sicer na nedonošenčke ne razumem, nisi napisala kakšno sta imela porodno težo, ampak za 2,5 mesecev stara dojenča nista nič predebela (če računaš, da sta štartala tam s 1700-2000 gr.porodne teže).
En kg na mesec v začetku ni nič preveč. Vsaj mene so tako učili.

Je pa še ena fora z dojenjem. Pri nas je tako. Če otroka dojiš, se lahko še bolj redi, pa ni preveč. Ker se kako ne more preveč najesti. Če mu dodajaš po steklenički, pa takoj panika, da se preveč redi. Lahko je tudi kaj na tem.

Svetujem ti, da vprašaj na med.over.net na dojenje, kaj tam pravijo svetovalke.

(odgovor članu tailor)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: preveč pojesta
4.9.2009 13:27:24   
blanč
Ja, jaz ju hranim z AM in je PANIKA!!! Moja dva sta pridna razen krčki ju dajejo ampak moja P je rekla, da ju tišči od prevelike količine mlekauser posted image user posted image Čudno, da ju ne ponoči in zjutraj ampak samo popoldan in zvečer...

_____________________________

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: preveč pojesta
4.9.2009 13:30:19   
blanč
Porodna teža fantek 2020g, deklica pa 1460g.

_____________________________

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: preveč pojesta
4.9.2009 13:37:31   
Andromeda
Moj je tudi nedonošen, rojen s 33 tedni, porodna teža 2200 gramov in ima danes pri 11 m. blizu 10 kg...Je pa od rojstva tako kot tvoja 2 strasten jedec, je pa za veliko nedonošenčkov značilno, da skušajo "ujeti" vrstnike in zato pridno papcajo user posted image Sicer moj pri 2 mesecih res ni pojedel 160 ml na obrok (imam nekje en zvezek, kjer sem si zapisovala koliko ml je pojedel, če ga najdem, te obvestim user posted image ), ampak če očitno toliko rabita, pač rabita. Presežek bi verjetno ven izbruhala - a kaj polivata? Drugače pa poslušaj v prvi vrsti sebe, ti si mama in 24/7 z njima in ju najbolj poznaš.

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: preveč pojesta
4.9.2009 13:40:06   
ajataja
Tudi jaz mislim ,da ni potrebna panika in delaj kar tako naprej,sej tud če jih boš hranila na 2 uri se verjetno količina popitega mleka ne bo spremenila in pol je čist vseeno ,jaz bi delala isto,ker  se je naš user posted image tud zredil 1 kg na mesec pa ni bil dojen in nikoli mi P ni rekla da bi bilo preveč ampak naju je stalno pohvalila.Naslednjič pa reči da se hranite na 2 uri pa boš vidla kaj bo pol rekla.

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: preveč pojesta
4.9.2009 19:08:23   
Abra
Mah, kot prvo poslušaj sebe in otročka. Meni se sicer zdi, da res veliko pojesta, ker sta, če prav gledam, korigirano stara komaj dva tedna, a vsak otroček je drugačen. Eni pojedo več, drugi manj. Moja je bila poleg nedonošenosti še zahirana in je pri korigiranih 5-6m popila 160ml. Pa čist lepo napreduje.
Ti pa svetujem, da ju čez dan vseeno hraniš na 3 ure, ponoči pa kot zdržita. Tako bosta počasi imela čez dan 5 obrokov in bosta počasi začela opuščat nočno hranjenje. Ko boste prešli na GH boste imeli že lep red. Meni se je sicer tudi zdelo, da ne delam drugega, kot hranim, previjam, aja, jaz sem si še črpala.. in spet od začetka.. pa imam samo eno user posted image si ne morem predstavljat, kako je šele z dvema. Vztrajanje z redom se ti bo ziher poplačalo user posted image ampak zdej imata še pravico, da se zbujata user posted image

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: preveč pojesta
4.9.2009 19:12:18   
blaža
Kot vse ostale, se tudi jaz ne bi sekirala glede teže že tako na začetku. pa sej ju ne futraš z neko nezdravo hrano, sej sta dojena. Pa sploh se mi zdi neumno zbujat otroke, ma HB, da vsaj kej spijo, da v mes ti prideš malo k sebi.

Ne sekiraj se, vse bo ok.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: preveč pojesta
4.9.2009 19:14:38   
zvesta
Mene njuna teža ne moti in sem vesela, da tako pridno jesta. V bistvu tudi nisem pristaš zbujanja, a se mi zdijo obroki na 4-5 ur vseeno preredki. Že iz logike, ki velja tako za male in velike, da je bolje več manjših obrokov kot manj velikih. No, čez dan seveda. Ponoči pa ni šans, da jih budim, pa tudi če nič ne jesta.

Ne vem, nisem pametna.

< Sporočilo je popravil zvesta -- 4.9.2009 19:15:46 >

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: preveč pojesta
4.9.2009 19:21:36   
pf
Mogoče imata res mogoče malo prevelik razmak hranjenja čez dan in zato toliko pojesta. Ker na teži res dobivata s fulom. Ponoči pa sigurno, da jih jaz tudi ne bi budila.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: preveč pojesta
4.9.2009 19:47:25   
emaa
Ne, ne pojesta preveč za svojo kilažo, moja dvojčka sta tudi pohitela in v pol leta dohitela in prehitela vrstnike in nikoli ju nisem budila za hranjenje. David je celo pojedel pri 5kg več na obrok, od 160-200ml (pa je bil v bolnici), pa se ni noben sekiral, je pač rabil toliko, je pa jedel različno 3-4 ure čez dan, ponoči pa še večji razmak, meni je že P v porodnišnici rekla, da če ima moj nedonošenček kak obrok manj (ker sem rekla, da ag ponoči ne bom budila), ampak količinsko na dan dovolj, naj ga kar pustim spati in sme ga. Drugi je bil dojen, pa je sito pridobival, tako da bistveno manj na obrok ni pojedel po moje. Me pa moja P nikoli ni spraševala koliko pojesta na obrok, važno je bilo, da sta s težo/višino lepo napredovala. In sta od pol leta naprej med večjimi za svojo starost.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: preveč pojesta
4.9.2009 22:57:02   
nokes
uf, blanč, tole pa sem šla prav gledat v "zapiske" in rezultati so naslednji: vitan je pri 2.5 mesecih imel natančno 5,4 kg (porodna cca 2,5 kg), povprečno pa je pojedel 810 ml na dan (tvoj poje 960), kar je še vedno v mejah normale glede pričakovanih potreb na kg telesne teže, ivana je imela 4,2 kg (por. 2 kg)  in je povpr. pojedla 630 ml na dan (pri tej starosti je že zavračala mleko zaradi alergije a še ni imela potrjene diagnoze). ne vidim nobenega razloga, da bi morala kaj spremeniti glede prehrane, sicer pa kako lahko prisiliš dvomesečnika, da je na 2 uri, če tega noče? mah, pediatri, ena sama teorija user posted image

po moje tvojo pediatinjo skrbi, ker glede na porodno težo prehitro pridobiva, enako je pri nas, samo da mi ne težijo. idealno je namreč, da se teža povečuje po krivulji rasti, ki jo imajo pediatri pred seboj in da ne "preskakuje" percentilov. saj veš, da so križci lepo v vrsti! 

_____________________________

nokes

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: preveč pojesta
5.9.2009 8:14:35   
blanč
Punce hvala. Sem se odločla, da bom malega hranla čez dan na 4 ure, ga bom pač budila, ponoči pa ga bom pustila pančat, tamala je pa itak drobižek...
Noki, kako je zavračala mlekouser posted image  A je malo spila pa pol kričala in si flaško porivala iz ust in nenormalno kričalauser posted image user posted image  To počne moja ampak jo prepričam, da poje, potem pa velikokrat bruha. Zdaj sem kupla bebo ah1 pa je dosti boljeuser posted image

_____________________________

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: preveč pojesta
5.9.2009 8:58:45   
Abra
Blanč, jaz ti čez dan vseeno svetujem na 3 ure, oz. si poskusi nardit ritem, ko bosta že Gh jedla, se pravi zajtrk, malico, kosilo, malico, večerjo. In to znese nekako na 3 ure. Ko boš začela bolj redno ponujat, bosta počasi ta ritem tudi sprejela. Jaz sem mojo na začetku morala budit, ker je bila zahirana in je v P začela z 10ml, po 10dnevih je popila 40 in se mi je zdelo že ful. Jaz sem ji prav prigovarjala in jo silila, dokler ni prišla na neko normalno dozo. Če imaš bolj pogoste obroke, je logično, da poješ manj, pa tudi polivanja ne bo več toliko. Fanta pa ponoči absolutno ne bi zbujala, ker ima krasno težo. Meni so svetovali, da ponoči vodo ponudim, ker je lahko samo žejna in sem to tudi naredila. Včasih je bilo to ok, včasih ne. Se je pa s tem načinom začela ponoči manj zbujat in pri 3,5 mesecih začela s celonočnim spanjem.

Malo vprašaj še patronažno glede kričanja, te imajo velikokrat boljše nasvete, kot P. Lahko, da je res mleko krivo.

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: preveč pojesta
5.9.2009 9:37:23   
nokes
IZVIRNO SPOROČILO: blanč


Noki, kako je zavračala mlekouser posted image  A je malo spila pa pol kričala in si flaško porivala iz ust in nenormalno kričalauser posted image user posted image  To počne moja ampak jo prepričam, da poje, potem pa velikokrat bruha. Zdaj sem kupla bebo ah1 pa je dosti boljeuser posted image


ja, tako nekako. pa še umikanje flaški oz. iztegovanje nazaj, pa nenormalno glasno oglašanje želodčka ob hranjenju. tudi meni je uspevalo nekaj časa, da je pojedla, nakar je postajalo neznosno in smo jo hranili le še v spanju in na koncu z brizgalko ali po žlički... no, potem sem zahtevala napotnico za gastro oz. alergologijo, ker so krči, zategovanje in tudi bruhanje znaki za alergijo (kožne reakcije pri dojenčkih ponavadi še ni) na kravje mleko oz. tudi za refluks. šele drugo testiranje je potrdilo alergijo, medtem pa sem izvajala protirefluksne ukrepe (dvignjeno ležišče, hranjenje v dvignjenem položaju...). če ji je po HA1 boljše, potem je res imela težave z mlečnimi beljakovinami, ti kar vztrajaj s tem mlekom, če pa se ponovi zavračanje mleka, pa ti svetujem alergologa.

< Sporočilo je popravil nokes -- 5.9.2009 9:38:34 >


_____________________________

nokes

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: preveč pojesta
5.9.2009 13:10:51   
Sulfinija
Tudi meni je na pediatriji v MB zatežila,da se je moj sin rojen v 31.tednu zredil 1300g v 5.tednih in da je to za nedonošenega preveč.Jaz ga hranim na 3ure in poje cca 100ml,le ponoči se zbudi na 4-5ur.Tudi jaz ga hranim z AM aptimil alergy,ker so mu ugotovili alergijo na kravje4 mleko oziroma sestavine.Sin je slišala šum na srcu komaj slišen vendar me je ful okregala.Imamo pa v torek pediatra za 3.mesece in se bom dalje tam posvetovala ker je sinu žal 80ml mleka za obrok premalo.


Koliko torej lahko poje moj sin star 3.mesece z kg 3400g.Na dan sedaj poje na tri ure 600-650ml mleka.
LP mojca

< Sporočilo je popravil Sulfinija -- 5.9.2009 13:12:30 >


_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: preveč pojesta
5.9.2009 13:30:24   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

Mene njuna teža ne moti in sem vesela, da tako pridno jesta. V bistvu tudi nisem pristaš zbujanja, a se mi zdijo obroki na 4-5 ur vseeno preredki. Že iz logike, ki velja tako za male in velike, da je bolje več manjših obrokov kot manj velikih. No, čez dan seveda. Ponoči pa ni šans, da jih budim, pa tudi če nič ne jesta.

Ne vem, nisem pametna.


Sem enakega mišljenja. Mogoče tudi zato, ker sem jaz mojega dojila in je bil non stop na joški in si zato sploh ne predstavljam otroka, ki bi jedel samo na 4-5 ur čez dan. Čez noč je druga pesem.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: preveč pojesta
8.9.2009 17:47:26   
poli*
Na teži zelo dobro napredujeta in jesta kolikor pač rabita in želita. Trenutno jima pašejo večji obroki... in v tem sploh ni problema.
Važno, da je končni seštevek po celem dnevu zadovoljiv.

Mogoče bom prav mimo ustrelila, ampak (včasih) so rekli tako, da naj na obrok poje 100 ml + kolikor je star (če je 3 mesece, poje še 30 ml...)
Torej pri 6 mesecih bi bilo to 160 ml na obrok. To je sicer verjetno mišljeno za donošene.

Ampak, dokler dobro jedo, so sigurno zdravi.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?