|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prijava stalnega bivališča - res prosim za na...
15.11.2010 15:30:44   
****
Pozdravljeni!

Če ima kdo kakšne podobne izkušnje, bi bila zelo hvaležna za kakršen koli nasvet ali idejo. Situacija je naslednja: sem študentka, s partnerjem, ki je redno zaposlen, pa imava hčerko ter vsi skupaj živimo v partnerjevem stanovanju, kjer je le ta tudi prijavljen. Ker prejemam štipendijo, sem še vedno prijavljena pri starših, hči pa tudi (otrok je pač vedno prijavljen na materin naslov).

Od države nisem zahtevala nobenih prejemkov, me je pa precej strah, da bi začeli poizvedovati ter ugotovili, da me ni na prijavljenem naslovu, zato me zanima, ali obstaja kakšna možnost, da bi se obe z hčerko prijavili pri partnerju, ne da bi izgubila štipendijo (to je moj edini prihodek), saj ima partner zelo visoko plačo in če se le ta razdeli na vse tri, so naši povprečni prihodki zelo visoki. Dejansko nimam od njegove plače nobenih koristi, saj je to njegov denar, sama pač živim od državne štipendije, ki je res nikakor ne želim izgubiti, kar pa bi se verjetno zgodilo, če bi prijavila skupno gospodinjstvo, ali ne?

Res bi torej bila zelo hvaležna za kakršen koli nasvet, da se zadeva končno reši user posted image

Lep pozdrav,
prestrašena mamica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
15.11.2010 16:28:12   
zmajaz
Če se prijaviš pri partnerju, se bo seveda upošteval njegov dohodek, namesto dohodka staršev. Cenzus za državno štipendijo je med 65 in 68% minimalne plače na družinskega člana - kateri % velja, je odvisno od oddaljenosti kraja bivanja od kraja šolanja. To pomeni, da, glede na to, da ste trije, partnerjev BRUTO dohodek ne sme presegati 1497,66 eur (pri 68-procentnem cenzusu, ki velja, če si od kraja šolanja oddaljena najmanj 30 km), če živiš bližje kraju šolanja, pa mora biti še nižji (1431,59 eur).

Natančne podatke o cenzusih in višinah štipendije lahko prebereš tukaj: KLIK (samo klikni "Javni poziv ...")

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu ****)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
15.11.2010 16:59:03   
****
najprej hvala za odgovor :) je pa točno to problem, saj je njegova plača višja od obeh, ki ste ju napisali. kako pa je s prijavo začasnega bivališča ali npr. prijavo podnajemnika? ali se tudi v tem primeru upošteva njegov dohodek? obstajajo še druge možnosti?

lp

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
15.11.2010 17:04:21   
zmajaz
Zakaj pa bi rada spreminjala prebivališče? Po mojem ti je najboljša varianta pustiti vse skupaj pri miru in biti lepo prijavljena pri starših, dokler imaš možnost prejemanja štipendije in se šele potem, ko boš konačala šolanje, prijaviti pri njem.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu ****)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
15.11.2010 17:05:23   
Gina
Se mi zdi da je od marca višja minimalna plača, nekje nekaj čez 734. Se rpavi bi vi trije od marca lahko imeli 2200 bruto plače, da bi še dobila štipendijo.

Pa tudi za lani podatek ni pravi, je okrog 600eurr bruto. Se pravi ta hip ne sme imeti več kotcca 1800eur bruto, da bi ti dobila štipendijo.


Me pa zanima kako to, da živite skupaj, pa od njegovega denarja nimaš nič? A niste familija? Denar je od vseh - vsaj po zakonu je temu tako. MIslim...saj razumem...lepše je imeti še en dohodek zraven, pa sploh če imaš vsaj nekaj svojega, ampak vseeno...če ima tvoj veliko plačo, vam ne bi smelo biti tako težko živeti..., kaj pa vem no.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
15.11.2010 17:12:35   
Gina
Pardon, pozabila sem, da je 68% od minimalne plače Bo kar držal znesek od zmajaz. Se opravičujem.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
15.11.2010 17:17:52   
****
vem, da bi bilo najlažje, če bi vse pri miru pustila, ampak ne vem, kako socialna gleda na to - ali se bodo začeli spraševati, zakaj nismo skupaj prijavljeni?

drugače sem se pa napačno izrazila: partner poskrbi za vse stroške v stanovaju ter za otroka, ne daje pa mi denarja, kar niti ne pričakujem od njega, saj že ima velik kredit, zavarovanje, stroške v stanovanju, kredit za avto itd. rada bi le obdržala minimalno neodvisnost, ki mi jo omogoča štipendija, drugače ne bom imela niti za liziko :)

ali se socialna rada obeša na take primere?

lp

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
15.11.2010 17:30:12   
Gina
V real lifu najbolj verjetno ne boš imela problema toliko časa, dokler ne bo sprejet nov socialni zakon oz. družinski zakonik - ne vem točno v katerem (ker jih je več v pripravi) bo po novem določalo, da vsak par, ki ima otroka, avtomatsko šteje za družino. Do sedaj je morala hipotetičnodržava vam dokazovat, da ste družina, zdaj bo pa obratno, boš moral ti dokazovat, da niste družina, če imata skupaj otroka.
Zakoni so v bistvu že pripravljeni, so celo že v parlamentarni proceduri, ne vem katero branje (tako kot pokojninski zakon recimo tudi) niti kdaj bodo sprejeti.

Razumem da je fino imeti nekaj denarja sam, ampak ne razumem, kako nimata denarja vidva skupaj. Meni to ne pomeni, da ti daje denar, ampak da ga skupno trošita za kar se vidva odločita. NO ja, če ti je tako fino, potem je tudi meni.

(odgovor članu ****)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
15.11.2010 17:33:58   
sunny24
Glede štipendije nimam pojma kako in kaj...

Glede stalnega bivačišča pa ni panike...Jst živim s fantom skupaj v najemniškem stanovanju nekaj več kot 4 leta, pa se nisem prijavila na ta naslov. Sem še vedno doma prijavljena. Sta pa oba s hčerko prijavljena na tem naslovu oz pri njegovih starših (živimo v istem bloku).

Jst bi na tvojem mestu pustila kar tako kot je, vsaj dokler prejemaš štipendijo.


_____________________________

Sii protagonista della tua vita e non spettatore della mia..
Te lo spiego meglio...FATTI I CAZZI TUOI!!

(odgovor članu ****)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
15.11.2010 18:41:52   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: ****
Situacija je naslednja: sem študentka, s partnerjem, ki je redno zaposlen, pa imava hčerko ter vsi skupaj živimo v partnerjevem stanovanju, kjer je le ta tudi prijavljen. Ker prejemam štipendijo, sem še vedno prijavljena pri starših, hči pa tudi (otrok je pač vedno prijavljen na materin naslov). Aja? Od kod pa ta podatek?

Od države nisem zahtevala nobenih prejemkov, me je pa precej strah, da bi začeli poizvedovati ter ugotovili, da me ni na prijavljenem naslovu, zato me zanima, ali obstaja kakšna možnost, da bi se obe z hčerko prijavili pri partnerju, ne da bi izgubila štipendijo (to je moj edini prihodek), saj ima partner zelo visoko plačo in če se le ta razdeli na vse tri, so naši povprečni prihodki zelo visoki. Kaj pa bi naj država preverjala?

Dejansko nimam od njegove plače nobenih koristi, (si prepričana v to?) saj je to njegov denar, sama pač živim od državne štipendije, ki je res nikakor ne želim izgubiti, kar pa bi se verjetno zgodilo, če bi prijavila skupno gospodinjstvo, ali ne?


Si samohranilka ali je tvoj dragi priznal tvojega otroka?
Ali ga uveljavlja kot davčno olajšavo?

Mimogrede - če si brez dohodkov in te tvoj partner vzdržuje, te lahko uveljavlja kot davčno olajšavo. Znesek olajšave zna biti višji od tvoje štipendije.

In zakaj ne zaprosiš za otroški dodatek? Ti mar to ne bi bil še en vir financiranja?

In zakaj se s partnerjem ne bi mogla dogovoriti, da bi ti mesečno dal nek znesek gotovine? Ali morda s starši?

več o štipendijah, o tvojih pravicah in dolžnostih pa si lahko prebereš tukaj: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/stipendije.asp


(odgovor članu ****)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
15.11.2010 20:39:39   
zmajaz
Znesek manj plačane dohodnine zaradi olajšave zanjo je lahko največ 914 eur letno - samo v primeru, da je partnerjeva plača tako visoka, da ta znesek pokriva 40% obdavčen dohodek, če pokriva 27-procentno obdavčenega, je ta znesek 617 eur letno, če 16-procentno obdavčenega, pa le še 366 eur letno. Torej se to bolj splača kot štipendija samo, če je njena štipendija nižja od 76 eur mesečno, partnerjev dohodek pa tako visok, da olajšava zanjo pokrije 40% dohodek, sicer je pa na slabšem kot če ima štipendijo.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
16.11.2010 8:37:20   
kristinaj
pusti kot je......

ps., kje pa piše, da mora biti otrok prijavljen pri mami ??!!!

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu ****)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
16.11.2010 15:53:19   
****
ko sem v porodnišnici vprašala, kam naj ga prijavim,so mi povedali, naj na svoj naslov, ker bom imela manj težav, kot če ga dam na partnerjev naslov - kasneje naj bi namreč morala to spreminjati. no, očitno so me nasrali...

drugače pa kot sem napisala, imam koristi od partnerja, saj pokriva veliko večino stroškov, nikakor pa ga ne bi mogla prositi za denar za sebe (za otroka pač ja), ker sem bila skoraj vedno zelo neodvisna (študentsko delo itd.).

drugače pa je partnerjeva plača okoli 1600 eur neto (več kot polovica je samo kreditov), tako da so najine pravice zelo omejene.

lp

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
16.11.2010 19:02:47   
petea
zmajaz,
navedeni zneski olajšav se podvojijo, ker lahko partner kot VDČ upošteva obe, tako **** kot njuno hčer.

In družina lahko uveljavlja otroški dodatek.

In **** lahko dela preko študentskega servisa.

In družina lahko vsak mesec nekaj prihrani s študentskimi boni, ki jih **** kot študentka mamica dobi več kot drugi študenti.

In še kaj se najde.

In skupni znesek tako zbranega denarja je lahko kar velik. Pa še nobenih kontrol se ni treba bati.

(odgovor članu ****)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
16.11.2010 19:07:17   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: ****
ko sem v porodnišnici vprašala, kam naj ga prijavim,so mi povedali, naj na svoj naslov, ker bom imela manj težav, kot če ga dam na partnerjev naslov - kasneje naj bi namreč morala to spreminjati. no, očitno so me nasrali...


Zakaj pa bi kasneje morala spreminjati otrokov naslov, če bi bil prvotno prijavljen pri očetu?

(odgovor članu ****)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
16.11.2010 20:22:07   
Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj
ps., kje pa piše, da mora biti otrok prijavljen pri mami ??!!!



Stalno bivališče je precej samogovoreč pojem.
Za vse, ki imate težave z razumevanjem, to pomeni naslov (kraj, ulica in hišna številka) na katerem živiš.
In nekako normalno je, vsaj v večini primerov, ko matere skrbijo za lastnega otroka, da imata mati in otrokom isti naslov- za normalen razvoj otroka večina strkovnjakov pravi, da je blagodejno, da ima ta isti naslov tudi oče.
Torej za vse tiste, ki otroka niso oddale v posvojitev, rejo, ali pa jim je bil iz takšnih ali drugačnih razlogov (navadno medicinksih) odvzvet, se nekako pričakuje, da živijo skupaj z otrokom, torej imajo isti naslov.

Vse ostalo pa je motoviljenje in goljufanje države - torej nas vseh davkoplačevalcev.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
16.11.2010 20:23:15   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: petea
zmajaz,
navedeni zneski olajšav se podvojijo, ker lahko partner kot VDČ upošteva obe, tako **** kot njuno hčer.

In družina lahko uveljavlja otroški dodatek.

Olajšavo za otroka lahko on kot oče že zdaj uveljavlja - ne glede na to, da nista prijavljena skupaj, ker ona je itak nima pri čem uveljavljati, če nima drugega dohodka kot štipendijo, zato je edino logično, da jo uveljavlja on - tako da kar se oljašave za otroka tiče, ni spremembe, če se ona z otrokom prijavi k njemu.

Otroški dodatek pa tudi lahko že zdaj uveljavlja.

Drugače se pa strinjam s tabo petea - da je ogromno prednosti, ki jih lahko uveljavlja kot študentka, četudi ne dobi štipendije.


< Sporočilo je popravil zmajaz -- 16.11.2010 20:27:31 >


_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
16.11.2010 21:03:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Stalno bivališče je precej samogovoreč pojem.
Za vse, ki imate težave z razumevanjem, to pomeni naslov (kraj, ulica in hišna številka) na katerem živiš.
In nekako normalno je, vsaj v večini primerov, ko matere skrbijo za lastnega otroka, da imata mati in otrokom isti naslov- za normalen razvoj otroka večina strkovnjakov pravi, da je blagodejno, da ima ta isti naslov tudi oče.
Torej za vse tiste, ki otroka niso oddale v posvojitev, rejo, ali pa jim je bil iz takšnih ali drugačnih razlogov (navadno medicinksih) odvzvet, se nekako pričakuje, da živijo skupaj z otrokom, torej imajo isti naslov.

Vse ostalo pa je motoviljenje in goljufanje države - torej nas vseh davkoplačevalcev.


Vsi ostali smo očitno še zadnji razvojni preostanki butljev, ki zjutraj vstanemo, delamo in plačujemo davke namesto da bi razmišljali, kako bi čim bolj scuzali državo.

Se opravičujem na cinizmu - ampak - kam gremo, če še študenti (bodoči intelektualci?) razmišljajo o tem?

Avtorica posta - ti kar poišči luknjo, samo ne misli, da ti bo to prineslo tako želeno odvinost. Neodvisna boš, ne ko se boš naslanjala na moža, ne ko se boš naslanjala na državo (kot želiš), ampak ko se boš na lastno pamet.

(odgovor članu Dashenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
16.11.2010 22:10:11   
nananaja
točno to, kar pravi milijonarka, neodvisen postaneš, ko se osamosvojiš v glavi, pa naj te preživlja starši, mož, država ali pa se sam.

Tudi sama sem 'izgubila' pravico do zadnjega leta otroškega dodatka (oziroma jo je moj oče), ker sem se poročila (če bi se samo uradno preselila v svoje stanovanje brez poroke, bi lahko za OD prosila sama). Ampak sem se za poroko zavestno odločila, ker sem si želela. Mož pa se je zavedal, da sem imela samo štipendijo, on ima danes več kot pol manjšo neto plačo od tvojega partnerja. Ampak vedela sva, da ne bo vedno tako, ko se zaposlim, sem upala z boljšo plačo. Danes je res tako. In danes se ne počutim nič bolj neodvisno kot takrat, ko sem prejemala majhno štipendijo in potem ravno toliko prve porodniške. Razlika je le v tem, kaj si kot družina lahko privoščimo.
To, da ne moreš zahtevat od njega, da ti da denarja... meni bi se na njegovem mestu zdelo logično, da bi dala prednost partnerki in otroku pred avtomobilskim kreditom, stanovanjski kredit je pač na mestu.
Stalno bivališče meni tu ne igra nobene vloge. Prošnjo za štipendijo po novem oddaš na CSD, prav tako prošnjo za OD. Ne vem, kako lahko enkrat tja greš kot študentka, ki jo preživljajo starši, drugič pa kot družina, ki jo preživlja partner. Aja, najbrž živite v drugem kraju kot tvoji starši. Ma dej no... Eni bi imeli več kot imate lahko. Ali bodi samozavestna, da ne bo kontrole, ali pa bodi poštena, pa strahu ne bo.
Pa ja, izkoristi, kar ti status študenta nudi, če ni dovolj, se zaposli in študij dokončaj ob delu, pa boš imela lastni prihodek.

Se pa strinjam, da so te malo napeli v porodnišnici glede stalnega bivališča. Moj brat je brez problema prijavil otroka pri sebi, mamica si je svoj naslov spremenila kako leto in pol po porodu. Od rojstva pa živijo in prejemajo socialne dohodke kot ena družina in nimajo nobenih dilem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
16.11.2010 22:51:02   
ronja
ko sem v porodnišnici vprašala, kam naj ga prijavim,so mi povedali, naj na svoj naslov, ker bom imela manj težav, kot če ga dam na partnerjev naslov - kasneje naj bi namreč morala to spreminjati. no, očitno so me nasrali...
Niso te. če otrok ni prijaveljn pri tebi, ne moreš vzet bolniške za otroka (oz je vsaj bolj komplicirano), niti ne dobivaš porodniške oz. starševskega nadomestila (smo meli v službi ta primer, da je bilo celo sranje, ker država ni hotela vrnit denarja za porodniško, ki ga je podjetje založilo, ker pač mama ne more skrbet za dojenčka, če pa nista skup - kar je logično...)

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ****)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
16.11.2010 23:01:02   
ledenaa
Ronja zdaj pa kvakaš v 3 dni.To kar pišeš sploh ni res

dashenka  : blagodejno na razvoj otroka zaradi naslovauser posted image

Naslov ni biten.mama je lahko na 1 naslovu ,oče na drugem ipd. Ni goljufanje države . Razen če se greš enostarševske družine ali pa samohranilstva

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
17.11.2010 8:41:24   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
Olajšavo za otroka lahko on kot oče že zdaj uveljavlja - ne glede na to, da nista prijavljena skupaj, ker ona je itak nima pri čem uveljavljati, če nima drugega dohodka kot štipendijo, zato je edino logično, da jo uveljavlja on - tako da kar se oljašave za otroka tiče, ni spremembe, če se ona z otrokom prijavi k njemu.


A lahko oče uveljavlja olajšavo za otroka, če starša očitno uradno ne moreta doreči, da sta par?

Ker če sta par, mama izgubi štipendijo, oče pa pridobi 2 VDČ.

Mislim, da **** in njen partner tudi zaradi tega ne upata dati vloge za otroški dodatek. Ker namreč ne bi mogla razložiti, zakaj so na eni vlogi navedeni dohodki **** in njenih staršev, na drugi pa dohodki **** in njenega partnerja.


Če nista par, mama ohrani štipendijo.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
17.11.2010 8:51:31   
petea
Dashenka,
razlogi, zakaj kdo prijavi otroka na določen naslov so različni.

Jaz imam drugačen naslov od mojih otrok, ker se mi ne zdi smiselno 2x v nekaj mesecih spreminjati podatkov na vseh možnih dokumentih (sprememba naslova, sprememba priimka). Ko bom, bom oboje spremenila naenkrat.
S partnerjem skupaj skrbiva za otroke, kar pomeni, da se noben od naju tudi ne gre nikakršnega samohranilstva. Četudi smo zaradi tega na slabšem od drugih družin: otroški dodatki so nižji, vrtec dražji, upravne stvari (npr. osebne dokumente otrok) mora urediti moj dragi. No, pa saj je dobro, da kdaj pa kdaj vidi, koliko letanja je kdaj potrebno za ureditev kakšne drobnarije.

Ronja, tudi s porodniško zaradi različnih stalnih naslovov ni bil nikoli problem.
Bolniške sicer še nikoli nisem koristila, vendar ne vidim problema v tem.

Sicer pa - če lahko bolniško za otroka koristi npr. oče po ločitvi od mame otroka, ne vem, zakaj bi bil problem, če imata otrok in mama različna naslova.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
17.11.2010 9:40:41   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: petea
A lahko oče uveljavlja olajšavo za otroka, če starša očitno uradno ne moreta doreči, da sta par?

Ker če sta par, mama izgubi štipendijo, oče pa pridobi 2 VDČ.

DURS-a prav nič ne zanima, če sta par ali nista par - olajšava pripada enemu od staršev in njih ne zanima drugo, kot da jo lahko koristi samo eden od staršev ali vsak en del, pri tem pa ni pomembno, kakšen status in odnos imata starša. Tudi če uradno nista par, je on vseeno oče otroka in je upravičen do koriščenja olajšave, glede na to, da je mati ne koristi oz. nima pri čem koristiti, ker tudi pri starših ki niso par, je to stvar dogovora, kdo jo bo koristil, če se ne moreta dogovoriti in dasta vlogo oba, jo pa enostavno dajo vsakemu pol in je zadeva zanje končana. Tako da **** - če partner ne koristi te olajšave, le naj da vlogo, ker DURS ne bo nič preverjal in se ne bo prav nič vtikal v to, ali sta par ali ne, ampak bo partnerju enostavno priznal olajšavo, ker je ti ne koristiš, enemu pa pripada.

Glede OD za otroka pa ne vem, kako imata urejeno, ker ni nič napisala.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
17.11.2010 11:55:01   
****
otrok ni star niti en mesec, zato študentsko delo ne pride v poštev še kar nekaj časa, če se hočem pravilno posvetiti otroku.

kar se tiče davčne olajšave, dvomim, da znaša toliko kot štipendija, to je 220 eur mesečno.

načeloma pa se nimam za goljufa, rada bi le obdržala štipendijo, da si lahko kupim tampone, brez da bi morala partnerja prositi za denar. mogoče je to za večino vas normalno, jaz pa tega enostavno ne želim početi, ker je že veliko storil zame in enostavno ne bi mogla prositi še za denar.

najlepša hvala za vse nasvete in odgovore, najverjetneje bom pač zadevo pustila tako kot je.

lp

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?