|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prilagojeno mleko v bolnici
24.2.2006 23:02:40   
rey
S sinom sem bila v bolnici 1 dan na snemanju. Ni mi jasno kakšno mleko imajo tam. Sestre so me vprašale kaj je, povedale sem ji da Aptamil 2. Je rekla, da bo naročili 3 flaške za čez noč. Ko bo jedel naj pridem ponj. Ko sem šla iskat mleko, je odprla hladilnik in notri je bilo polno flašk z mlekom. Če pa ne sme biti zmešano in stati več kot eno uro??? Pa tudi pogrevati se ne sme. A je katera mogoče iz zdravstvene stroke in ve kakšno mleko imajo v bolnici?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prilagojeno mleko v bolnici
24.2.2006 23:41:14   
sazi
Sicer nisem iz zdravstvene stroke, pa tudi mene zanima.
Kolikor vem, lahko načrpano materino mleko v hladilniku stoji 24 ur in se ga lahko tudi pogreje - sklepam, da za prilagojeno mlečno mešanico velja isto (zagotovo ne bolj strogo - se mi ne zdi logično). Tudi pogreje se ga lahko, vendar samo 1x.
Sama sem imela v porodnišnici "podaljšano bivanje" in polno problemov, tako da je moj mali tudi dobival dodatek, ki pa sem ga v ladilnik lahko hodila iskat sama. Tam sem videla, da imajo mešanico vnaprej pripravljeno, potem pa si jo natočiš kolikor je potrebuješ, pogreješ pod toplo vodo in to je to. Zdaj doma počnem isto - 1x na dan pripravim Aptamil - malo večjo dozo in ga hranim v hladilniku. Če je malemu potrebno dodati, ga samo pogrejem.
Še enkrat pa poudarjam, da nisem iz zdravstvene stroke, ampak če tako delajo v porodnišnici, potem verjetno ni narobe.

(odgovor članu rey)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prilagojeno mleko v bolnici
25.2.2006 10:16:24   
mia-2
V Celju vem da je delala sproti(porodnišnica)in našemu potem prinesla.Na pediatrija sem pa delala(sr. šola) in in so tako majčkeni res dobili neko mešanico ampak so jo zmešali malo pred npr. zajtrkom, malico.Tko da res ni dolgo stalo.Največ 15 min.Po moje ni prav da tako dolgo stoji zmešano.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prilagojeno mleko v bolnici
25.2.2006 13:43:14   
Anonimen
v Ljubljanski porodnisnici ga zmesajo v mlečni in potem ga samo pogrejejo.

Lep pozdrav.

(odgovor članu mia-2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prilagojeno mleko v bolnici
25.2.2006 14:55:21   
amy26
Moj je bil pred kratkim v infekc. bolnici pa je dobil Aptamil.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prilagojeno mleko v bolnici
26.2.2006 23:40:54   
rey
Sprašujem ravno zato, ker na vsaki škatli prilagojenega mleka piše, da pripravljeno mešanico ne smete hraniti več kot 1 uro in je ne smete pogrevati. Jaz razumem to tako: če jo pripraviš na temperaturi 50 stopinj, kot piše v navodilu, jo potem shladiš do 37 stopinj in jo otrok spije, če se shladi na manj kot kot 37stopinj, je ne smeš več pogrevati.  To jaz razumem kot: "ne pogrevati". Zmešati je ne moreš z mrzlo vodo in nato greti. Ravno zaradi tega tekamo okrog z termovkami tople vode in mešamo, ko potrebujemo. Drugače pa res ne bi bil problem. Če greš na pot, zmešaš kolikor rabiš in nato sproti, ko rabiš pogreješ z žepki ali kjer pač moreš.user posted image  

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prilagojeno mleko v bolnici
27.2.2006 8:59:35   
kati*
menda je lahko mleko v hladilniku 24 ur, zunaj na sobni temp. pa 1 uro
se pa res ne sme pogrevati mleka (čeprav po mojem mnenju, kaj blazno narobe ne bi smelo biti) - a iz previdnosti tega raje ne počni

sicer pa naš ni nikoli sprejel pogretega (odmrznjenega ali svežega iz hladilnika) mleka - mojega ali adaptiranega - očitno je bilo drugačno user posted image , saj je sveže stisnjeno mleko pil

_____________________________

lp, K

(odgovor članu rey)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prilagojeno mleko v bolnici
27.2.2006 9:12:11   
Anonimen
Lahko je hladilniku in lahko se pogreje. Sicer je res že 3 leta od tega, ko smo mi dajali to mleko, ampak se spomnim, da smo imeli na začetku za čez noč ravno tako pripraljene stekleničke z narejenim mlekom v hladilniku in da sem nekje (po moje na embalažiuser posted image ) prebrala, da se to lahko dela, le da stekleničke ne smejo biti v vratih hladilnika.
Tudi midva sva bila na infekcijski in so ravno tako pripravljali mleko, iz hladilnika. Tudi v porodnišnici v Kranju je bilo tako in tudi moj bratranec, ki je zdravnik, ima za svojega dojenčka vnaprej pripravljeno mleko v hladilniku. Tako da res ni panike.

(odgovor članu kati*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?