|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosim za nasvet po ss
15.2.2008 20:47:06   
Anonimen
veliko sem prebirala o krvavitvi po ss.
tudi meni se je zgodilo, in sicer v sredo, zdaj me pa malo panika.
Ker  je to moj 2. ss in ni v primerjavi z bolečinami nič proti 1. Na začetku sem krvavela, drugi dan malo manj, zvečer omenjenega dne, pa se je iz mene ulilo. ni bila samo krvavitev, ven so šli večji kosi, tudi bolečine v trebuhu so veliko močnejše. Vročine še zaenkrat nimam.
Ker nočem prehitro paničarit, me vseeno skrbi.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosim za nasvet po ss
15.2.2008 21:01:41   
Pikabu
Žal mi je, da moraš to prestajati. user posted image A si imela abrazijo? Jaz sem tudi zelo, zelo krvevla in tudi iz mene so šli veliki kosi, na koncu celo sam plodek. Bolečine so bile pa tudi hude, zelo podobne popadkom. Tudi po abraziji sem še imela bolečine, samo so mi dali zdravila za krčenje maternice, tako da je bilo verjetno od tega, po malem sem pa krvevla še kar cel teden, ali pa še celo kakšen dan več, se ne spomnim več natančno.

Veliko poguma naprej ti želim. user posted image

_____________________________

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prosim za nasvet po ss
16.2.2008 10:11:24   
Anonimen
Kljub temu sem oprimist, čeprav upam, da ne bom več tega rabila prestajat. V veliko psihično podporo mi je partner. Ja, imela sem abrazijo. Včerajšnja situacija se je umirila po 2 naklofenih, vročine pa sem dobila 38.1., a mislim da je bila od bolečin saj je danes nimam več. Proti krčenju maternice nisem dobila nič.
Veliko sem brala forum, ki mi je v veliko pomoč pri raznoraznih lastnih vprašanjih in ugotovitvah, da nas je veliko, ki ste in ki prestajamo takšne neprijetne izkušnje. Pač ne gre vse tako gladko, kot smo pričakovali, a sem mnenja, da bomo zaradi teh izkušenj, še močnejši in bomo bolj cenili naše pikice.
Še enkrat hvala za odgovor!  user posted image

(odgovor članu Pikabu)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prosim za nasvet po ss
16.2.2008 10:59:01   
Hans
Držim pesti, da vam v tretjo uspe!

_____________________________

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prosim za nasvet po ss
18.2.2008 11:25:09   
VITA74
Živijo

tudi meni je hudo zate, da moraš to preživeti že drugič. Sama sem imela dvakrat ss, ko nisem potrebovala abrazije in sem krvavela tako kot opisuješ ti, močni krči in močne krvavitve s kosi krvi, pri 3 ss, ko pa sem imela abrazijo te krvavitve ni bilo, imela sem samo izcedek rdeče barve, vendar nobenih kosov (kar po besedah zdravnikov tudi ne bi smelo biti, ker ti oni vse spraskajo ven), bolečine so bile prisotne, vendar nič bolj kot močni krči - dobila sem ketonal in je popustilo. Prav tako nisem imela vročine.

Znake ki jih ti opisuješ, ne vem no, jaz bi šla na pregled ali pa vsaj poklicala k zdravniku. Upam da si bolje, če pa ne, pojdi nazaj na pregled.
srečno

(odgovor članu Hans)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prosim za nasvet po ss
18.2.2008 13:21:43   
Anonimen
Hvala za podporo! Stanje se je za enkrat umirilo in upam, da bo tako tudi ostalo, saj po vsem tem se želim bolnice za nekaj časa izogniti. Za nadaljnje pa le upam, da pregovor, da v tretje rado gre, drži.
Lp  user posted image user posted image

(odgovor članu VITA74)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prosim za nasvet po ss
18.2.2008 21:45:46   
natasarobi
Če se toi bo stanje spet poslabšalo in boš dobila vročino pojdi na urgenco, da pregledajo, če so te ščistili tako kot je treba.

Lahko, da te niso in bo potrebna še enkrat abrazija. Lahko se pa zgodi, da si dobila vnetje (baje da se to rado zgodi 7-10 dni po posegu). Vnetje je potrebno čim prej odpraviti.

Meni so dali antibiotike, kapljice proti krčenju maternice in poslali domov (šla sem na urgenco v Ljubljani). Moja znanka ni imela te sreče in je morala ostati v bolnišnici, tako, da preventivni pregled ti ne bo škodoval.

Že tako si pretrpela preveč, ni ti treba trpeti še sedaj takih bolečin. SREČNO!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prosim za nasvet po ss
21.2.2008 22:51:39   
Anonimen
hvala za odgovore. user posted image
kakšnega mnenja pa ste glede na to, da sem imela abrazijo 12.2. in piše v priporočilih iz bolnice, da je normalna krvavitev do 1 tedna, ja pa še kr krvavim , prejšnje dneve pa je bilo vse manj. res je da sem zdaj po skoraj 1 mesecu odšla na daljši sprehod tega dne.

(odgovor članu natasarobi)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prosim za nasvet po ss
22.2.2008 9:24:42   
natasarobi
Anonimna - ker smo si ljudje zelo različni lahko tudi krvavimo različno - jaz sem krvavela cca 10 dni, potem se je vse umirilo, nato pa sem spet začela krvavet.
Odšla sem na urgenco, kjer so me pregledali in ugotovili, da sem dobila vnetje. Dobila sem antibiotike in kapljice za krčenje maternice.

Če kravitev ne zgleda 'sveža' in ni močnejša verjetno ni nič narobe, ampak pri tebi traja več časa. Je pa dobro, da se ne naprezaš preveč in počasi stopnuješ tempo - tudi, če gre samo za sprehod.

Če imaš pa slab občutek, da bi bilo lahko kaj narobe pa kar k zdravniku - zato so tam.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prosim za nasvet po ss
22.2.2008 9:40:16   
tane
aninimna, meni so pa rekli da ni neke omejitve glede krvavitev, jaz sem krvavela 3 tedne, ko me je počasi začelo skrbeti pa sem klicala svojo G in je rekla, da pač potrebujem dalj časa in da če izcedek nima 'slabega' vonja in kot je že napisala natasarobi je o.k., da ne gre za infekcijo.
drži se

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prosim za nasvet po ss
22.2.2008 10:39:35   
Anonimen
Še enkrat hvala!user posted image user posted image user posted image
Se opravičujem ampak sem že včasih tako zmedena, da sploh ne vem, kaj je normalno in kaj ne. Vsaka sprememba me kr hitro vrže iz tira.user posted image

(odgovor članu tane)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prosim za nasvet po ss
22.2.2008 13:30:36   
natasarobi
Anoniman ni panike, zato smo pa tu, da si pomagamo in delimo izkušnje.

Jaz sem od druge abrazije dalje ful panična, sploh na vse v zvezi z zdravjem,predvsem za kri - ni važno za kaj gre - menstruacija, če se urežem, iz dlesni,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prosim za nasvet po ss
7.3.2008 20:42:56   
Anonimen
Ponovno se oglašam po daljšem premoru. user posted image Hvala še enkrat za nasvete in spodbudne besede. Imam pa vprašanje. Ker še od omenjenega čiščenja (12.2.) ni konec z močnim rjavim izcedkom, me malo skrbi. Naročila sem se pri g., ampak imam vprašanje glede vonja izcedka. Kakšen je vonj, če ni vredu. Ali je zelo močan in značilen?

(odgovor članu natasarobi)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prosim za nasvet po ss
9.3.2008 6:16:10   
VITA74
Živ

glede vonja pa resnično ne vem kako lahko ločiš kaj je ok in kaj ne.... Nikoli se nisem spuščala toliko v podrobnosti.

Najbolje res da greš na pregled, tole se ti kr malo vleče že.

srečno user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: prosim za nasvet po ss
9.3.2008 10:31:57   
Anonimen
user posted image lp. Ja,sej grem jutri, sam se prej želela malo se prepričat. Glede rjavega izcedla, ki je močnejši pa sem predvidevala, da je že čas oz. da se pripravlja na muser posted image . Ne znam si zračunati, kdaj je čas. Zadnjo sem imela 29. 11., po abraziji pa naj bi jo imela čez 3-4 tedne. Res ne vem, kdaj jo naj pričakujem. Nekatere pišejo, da se jim je vse zmešalo.

(odgovor članu VITA74)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: prosim za nasvet po ss
9.3.2008 12:20:30   
VITA74
tudi meni user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: prosim za nasvet po ss
9.3.2008 18:49:33   
tane
jaz sem svojo prvo user posted image  po ss in abraziji dobila na 34 dan, drugo pa na 28 dan, pred tem sem jo imela na 28dan. se mi je pa malce pomešalo na ta način, da prej sem imela prve dva-tri dni ful močno zdaj pa sem imela obakrat to na koncu, najprej skoraj nič nato dva dni ful močno in konec.
zdaj čakam tretjo čez nekaj dni.
pojdi na pregled in upam, da bo vse o.k

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: prosim za nasvet po ss
10.3.2008 19:48:04   
Anonimen
lp vsemuser posted image no, bila sm pri g. in mi je dala KT, da se uredi. Po UZ pregledu, je dejala, da sm vredu ščiščena- vsaj nekaj Zdaj pa držite pesti, da bo vse o.k, js pa bom držala za vse vas!!!!!!!!! user posted image

(odgovor članu tane)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: prosim za nasvet po ss
11.3.2008 10:00:13   
tane
Anonimen, no to je pa super novica, da ni prišlo do kakega vnetja in da so te lepo sčistili. tabletke torej. potem pa akcija!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: prosim za nasvet po ss
15.3.2008 15:10:39   
Anonimen
te tk. čakam na čudež user posted image pa ga še ni. g. je rekla, da bi s tem moralo prenehati z vmesnimi krvavitvami in rjavim izcedkom, ki pa se še kr nadaljuje. zdaj že jem po napotkih g. po 2 tk 2 dni. če ne bo boljše. prosim, če mi poveste, kakšne ste imele user posted image . Enake kot prej ali so bile bolj blage saj si že po svojih teorijah razlagam, da je to mogoče user posted image in da je šibka, ki pa mogoče bila 2 dni, zdaj pa gre v rjav izcedek. Res ne vem več. g. je tudi dejala, da imam zelo povečane jajčnike, ki so morda posledica priprave na user posted image saj imam čas 6 tednov, če pa niso, pa je stvar, ki jo je potrebno spremljat. Kaj pravite na to?????user posted image

(odgovor članu tane)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: prosim za nasvet po ss
15.3.2008 16:30:44   
TODY78
jaz sem user posted image  dobila na 34 dan-sprememba je bila v tem-da sem bila kar nekaj dni prej napihnjena, slabo mi je bilo, špikalo pri jajčnikah (tako je bilo pri meni običajno na prvi dan user posted image ). Ko sem jo dobila je pa vse nehalo-prvi dan sem jo imela zelo malo (ponavadi mi je prvi dan lilo), drugi in tretji dan pa sem jo imela kar precej močno. Bila je brez bolečin, ker ponavadi mi je slabo in me vse boli prvi dan...
Drugo čakam čez par dni-občutki pa isto-vsa sem napihnjena,....
Glede jajčnikov pa ti ne bi znala povedat...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: prosim za nasvet po ss
22.3.2008 12:06:36   
Anonimen
Vesele zasnežene velikonočne praznike.
Vprašala bi še vas, kaj pravite na to.
Sedaj jemljam KT, stederil-m že skoraj 2 tedna . rjav izcedek se še nadaljuje, g. pa je dejala, naj jemljem 3 dni po 2 tabletki, če ne bo bolje. in res. 1. dan vzamem 2 tabletki po katerih mi pride zelo hudo, brez bruhanja, zato sem nadaljevala z jemanjem 1. Sedaj pa sem vmes, že nekaj dni začela še krvaveti.
G. je dejala, če pride do svežih krvavitev naj takoj pridem nazaj, sedaj pa so tu prazniki in vem kaj naj. kaj bi bil vzrok krvavitev in kakšne so posledice? Ali naj jem KT naprej? Mislite, da mi KT ne ustrezajo, če sem začela krvaveti.
Še enkrat hvalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu TODY78)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: prosim za nasvet po ss
22.3.2008 14:54:27   
Joob
Na tvojem mestu bi se vsedla v avto in skocila do urgence...Sama sem imela reabrazijo...cele stale...tezila sem jim na urgenci kokr se je le dalo...in na koncu se je izkazalo da je bila krvavitev in vrocina posledica slabe abrazije...torej, slabega ciscenja. Sedaj je mir.

Srecno!user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: prosim za nasvet po ss
22.3.2008 15:09:41   
Anonimen
sočustvujem s tabo vendar js sm že bila pri g. in me je uz pregledala ter dejala, da sem dobro ščiščena. Vročine nimam, tak da si mislim da je le-ta problem navezujoč na KT. Mislim? vem? nevem,user posted image sam predvidevam, da ima g. prav glede ćiščenja.


(odgovor članu Joob)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: prosim za nasvet po ss
22.3.2008 17:42:06   
janja*
Anonimen jest pa mislim ,da so krive KT,ker je bilo pri meni isto.Ko sem jemala KT steditil M sem imela kar naprej vmesne krvavitve in rjave izcedke,tako ,da mi je dala potem močnejše stediril D po katerih pa sem bruhala.Potem sem jih pa nehala jemati in od takrat nisem probala nobene več.Vesele velikonočne praznike.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?