|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razočaran nad učiteljico
23.3.2006 8:20:27   
KRISS
Včeraj je naša osemletnica prišla iz šole in me poklicala v njeno sobo da me ima nekaj za vprašat. Ko sem prišel tja me je začela spraševati: " Ati danes po koncu pouka nam je učiteljica rekla da naj ostanemo še nekaj minut da pospravimo razred ker smo telovadbo imeli kar v razredu ker je bilo slabo vreme. Ker se mi je mudilo k verouku smo jaz in še nekaj sošolcev prosili če lahko gremo pa nam je rekla da je šola na prvem mestu potem pa te bedarije katere vas uči cerkev in da te stvari ne obstajajo in da je ta stvar tako kot Miklavž - ga sploh ni in so se ga starši izmislili."
Kaj sem ji rekel na to - sprva sem bil samo tiho in nisem vedel kaj naj ji odgovorim.
Sedaj pa vas vprašam do kje so meje ki jih učiteljica ne sme preseči? Z ženo vzgajavo svoje otroke celo življenje pač v tej veri z njo so zrastli in sedaj? Seveda sem ji obrazložil vse stvari a me zelo jezi in sem nad učiteljico res razočaran. Od kje njej pravica da takole manipulira z otroškimi možgani? Vsak ima svobodno pot da otroka vzgaja v tistem v čemer se mu zdi prav in mi smo se pač odločili za tako vzgojo in se mi zdi skrajno nesramno od nje da butne ven stavek kar tja v tri krasne, otroci pa niso toliko neumni in so seveda takoj podvomili. Saj je vendar učiteljica in ve da se z otrokom ne manipulira na tak način.

Kje so meje oz. do kje v zasebnost otrok in staršev lahko posega učiteljica? Ker sem res zelo razočaran in bi rad ukrepal da do tega nebi prišlo več. Pa ne zdaj mislit da me je vrglo samo zaradi tega ker je posredi spet vera in cerkev, nebi rad videl da bi bil tale post spet kreganje do onemoglosti ampak tudi za druge stvari ki so osebne in kjer starši pokažemo svojo vzgojo in željo da bi bil otrok določeno vzgojen potem pa izbruh v minuti lahko otroku podere določen svet.

Prosim za vaša mnenja?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 8:32:24   
MarijaPo
Jaz mislim, da je to samo dobro. Otrok se bo naucil, da obstajajo tudi do vere nestrpni ljudje.
Odgovori ji, da je vera pac stvar posameznika in da so se nekateri tako odlocili, da vanjo ne verjamejo.

(odgovor članu KRISS)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 8:58:40   
lelaval
Marija, jaz pa se ne strinjam s tvojim odgovorom. Sama imam 9 in 7,5 letna otroka, ki še sedaj verjameta v Miklavža, Božička, Dedka Mraza. Ne veš, kakšen je otrok, v svoji navdušenosti nad dobrimi možmi. Ko se zaveda, da le ni vedno ubogal,.., pa se sprašuje, a je bil dovolj priden,... nazadnje pa je vedno presrečen in veš, da ni le otrok tisti, ki uživa, pač pa tudi sam, ker si mu to omogočil na njegov otroški način.
Že res, da je pač večina 'dobrih mož' 'verskih', a to ni razlog, da je učiteljica tako reagirala. Otroci živijo v svojem domišljijskem svetu, ona pa lahko z enim samim stavkom vse uniči. Učitelji so za otroke ne samo učitelji, pač pa ljudje, ki poskrbijo za njihovo znanje, od katerega je odvisna njihova nadaljna kariera. In verjamejo njihovim besedam.
Vsi imamo slabe dneve, a morajo se zavedat svojega dela, ne pa, da slabo voljo stresajo na otroke. Otrok ni kriv za njeno slabo voljo (še manj verouk). Bi pač lahko naredila tako, da tisti dan pospravijo razred učenci, ki ne hodijo k verouku, naslednjič pa bi bili na vrsti tisti, ki verouk obiskujejo. In, če se ne bi časovno izšlo, bi pač 5 minut prej končali. Pa zato ne bi bil noben razočaran in slabe volje.
Tudi moja otroka obiskujeta verouk - pa ne zato, da ne bosta pred poroko še zakramentov opravljala, pač pa zato, ker cerkev uči dobro, ne pa hudobije in maščavanja. Mislim, da si pridobijo le dobre lastnosti.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 9:17:37   
Anonimen
Otrok mora najprej pomagati pospraviti razred, potem pa oditi kamor pač ima za it. Neglede na to, kam gre.
Tudi ostalo, kar je učiteljica povedala, je res, je pa način, ki ga ti opisuješ, neprimeren. Bi res morala izbrati drugačne, bolj strpne besede in ne bi smela biti žaljiva. In tudi dodatek Miklavža je bil verjetno nepotreben.
Je pa tudi res, da tebe ni bilo zraven in da je to le povzetek tega, kar se je dogajalo. V dialogu se debata namreč lahko odvije tudi v to smer. Ker če bi mene otroci vprašali, če cerkev govori nesmisle, bi jim pritrdila.

Tudi meni se je zgodilo, da so učenci trdili in se kregali, da je človeka ustvaril Bog. In to dejansko kregali - nekateri pa so bili občutno užaljeni. Po opisanem dogodku sodeč je tako reagirala tudi tvoja hči (ob tem se sprašujem, kako morajo v cerkvi prati možgane otrokom, da reagirajo na tak način).

In ti misliš, da jaz kot učiteljica nimam pravice, da jim predstavim znanost? Da jih moram pustiti v veri, da je vsa živa bitja ustvaril Bog in da svet deluje tako kot ga predstavljajo v cerkvi oz. zato, ker jih starši vzgajajo v takem duhu? A to pa ni manipulacija?

Tako na kratko - to je ne samo moja pravica ampak predvsem moja dolžnost!


(odgovor članu KRISS)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 9:31:49   
bskrle
Učiteljica je zadevo slabo rešila;ker ponavadi dela s pospravljanjem učilnice ni več kot pet minut, le reditelji morajo še kakšno reč več počistiti. Tako da zaradi tega otroci ne bi preveč zamudili. Žalitve na račun cerkve pa kaže na njeno neizobraženost in nekultiviranost.

Menim, da učiteljici na primeren način poveste, da tako govorjenje ni primerno in da je nestrpna.
Upam,da  se situacija ne bo ponovila.

Sama se zelo trudim, da imajo otroci spoštljiv odnos do svetega - pa naj gre za kristjane ali muslimane ali za njihove versk simbole, ki jih srečujemo v litraturi, zanimivo, najslabše se obnesejo otroci, ki niso vzgojeni v nobeni veri. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 10:04:52   
katarina j.
Res ima vedno vsaka zgodba dve plati. Morda bi pa jaz učiteljico vprašala, če je res rekla otrokom, da Miklavža ni!! Ker edino to se mi zdi v tej zgodbi zelo grdo od nje- nima pravice izničiti te lepe otroške domišljije, oziroma teh likov: Miklavž, Božiček, Dedek Mraz. Mi nismo verni, pa vseeno otroku drugače odgovarjam na vprašanja o Miklavžu in Bogu.. Malo mistike mu pustim okrog tega, pa naj otrok sam razmišlja, a ne!

(odgovor članu KRISS)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 10:14:56   
Anonimen
Halo? Učiteljica otrokm govori da ni Miklavža in, da je stvar, ki jo verjamejo in delajo slabo?????user posted image user posted image user posted image

Ma to je isto kot bi rekla, da so otrokovi starši najslabši na svetu.
Jaz bi ji povedala svoje.

Pri nas v OŠ (pa takrat je bil še komunizem oz. se še ni smelo govoriti o tem), sem jaz razlagala učiteljicam zakaj se barvajo jajca na veliko noč i n kaj to pomeni. Si pa ne predstavljam, da bi mi učiteljica rekla, da je vse kar verjamem izmišljeno.
Morda je tako za njo. zame pa vsekakor ni.

In učitelji NIKOLI ne smejo delit takih "moralnih sodb" o veri al pa bilo čem.

(odgovor članu katarina j.)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 10:59:43   
Dejča
Jaz sem tudi za to, da je najprej šola, potem pa vse dodatne dejavnosti, kamor spada tudi verouk, pa se mi vendarle zdi, da je odreagirala napačno. V njenem odgovoru se namreč vidi njena nestrpnost do drugačnosti - najbrž bi podobno ravnala tudi v primeru, ko bi šlo za Neslovence, homoseksualce, pripadnike drugih ras ... Morala bi ravnati drugače, čeprav se ne strinja z vero - lahko jim bi rekla, da jim ne bo vzelo več kot nekaj minut, ampak da morajo pri pospravljanju sodelovati vsi ali pa da bodo oni naslednjič pospravili. Zaradi verouka ne smejo biti izvzeti pri nobenem opravilu, ne sme pa jih tudi na tak način "kaznovati".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 11:10:38   
Anonimen
Sama učim otroke verouk in se moram zelo trudit, da se zadržim, ko otroci govorijo, da npr. praznujemo Veliko noč, ker takrat pride velikonočni zajček. Jaz svojim otrokom ne posredujem te navade z zajčkom in tudi bistvo tega praznika ni v tem. Vendar pa vseeno ne rečem, da ni zajčka, da jih njihovi starši narobe učijo in tako naprej. Vsaka družina ima pravico do lastnega načina vzgoje, do lastne tradicije, zato se mi taki izpadi zdijo naravnost primitivni.
Žal pa je precej takih ljudi, ki se bojijo vsega, kar jim ni domače in potem zelo neprimerno odreagirajo.
Tudi meni se dogaja, da otroci k verouku zamudijo tudi 10 minut, ker morajo imet prej malico, ko pa je treba it na tekmo v telovadnico, pa učiteljica poskrbi, da se najedo pravi čas.
Treba je učiti otroke spoštovati vse ljudi in odpuščati tudi take ,,spodrsljaje'' kot je bil ta.

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 11:12:20   
Anonimen
Pa še to: če je učiteljica vedela, da bo na koncu treba še pospraviti, bi lahko s telovadbo končali prej.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 11:12:26   
Jutra
Ne glede na to, kako je otrok doživel in opisal situacijo, bi v tem primeru, ki ga ti Kriss opisuješ, jaz šla do učiteljice in se z njo pogovorila. Takšnega  predalčkanja, kaj je dobro in kaj slabo (po njenem mnenju), si ona kot pedagog ne bi smela dovoliti. To je skrajno netoleriranje in nespoštovanje človekovih vrednot in običajev posameznika.

Kar se tiče pospravljanja razreda - predvidevam, da bo ta učiteljica tudi v prihodnje namenoma zadrževala otroke v razredu, da bi ja čim več zamudili verouk.

Če se s to učiteljico ne bo dalo razumno pogovoriti, pa pojdi do ravnatelja. Jaz bi tako naredila!

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu KRISS)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 11:35:41   
Anonimen
Res zelo nepremišljen izpad učiteljice.Neprimerne besede,ki bi jih morala zadržati zase,če že ima take poglede.Najbolj bodo na to tmo odgovorile tiste,ki se ukvarjajo ztem poklicem.Je pa res,da najprej šola in potem izvenšolske dejavnosti.Se mi pa nekam znano zdi,da sem nekje že brala to samo,da se ne morem spomniti.Ni pa za linčat sedaj to tovarišico,zaleže že pogovor strpen in zrel.
Nekako podoben primer sem pravkar prebrala v reviji.Vzgojiteljica ne mara psov.kdo ve zakaj,morda fobija,slabe izkušnje,nevzgoja?kdo bi vedel?
To svoje sovraštvo prenaša na otroke,ki so ji zaupani v varstvo.Majhna deklica je doma pojamrala,da jo tršica ne mara,ker ve,da imajo doma psa,da so psi golazen,umazani in da prenašajo same bolezni in ji vsako jutro ukaže.da naj se najprej umije,predn gre v igralnico in naj se jo drugi ne dotikajo,preden to ne opravi.Kaj bi pa na to rekli?Grdo kajne?Vsak poklic ima svoj kodeks obnašanja na službenem mestu.
Mislim,da take osebe,ki se niti na delavnem mestu ne morejo rešit svojih predsotkov niso prav primerne za tako delo.

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 11:36:41   
PBJ
Učiteljica je ravnala neustrezno!!!

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu KRISS)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 11:38:03   
KRISS
Selena jaz razumem da ima vsak pravico do svobodnega mišljenja tudi učiteljica ga ima in nebi bil nič jezen če bi punca zaradi šolskih obveznosti zamudila verouk ampak kar me moti je njeno čisto osebno mišljenje in oseben pogled na zadevo ki jo je v besu izgovorila otroku ki ne zna presojati tako kot odrasli ljudje.
Punci verjamem da je povedala po resnici saj se kaj takega o Miklavžu nebi mogla izmisliti sama, se še nikoli ni kaj takega izmislila. Reagirala je zato tako ker je mislila da ji z ženo prikrivava resnico.
Seveda ji ti kot učiteljica lahko pedstaviš znanost in različna verstva le mislim da nimaš pravice mešati svoja osebna prepričanja v debato z otroki. Vsi tudi mi kristjani smo bili za to da se verouk in krščanstvo ne meša v šole ker nima pomena - tako jaz pravim da naj tudi ostane in vsak zase ve v kaj verjame sploh pa pri otrocih mislim da zaradi njihove male glavice ki ne razume vsega kot bi mogla je pomembno da se do vsega vedemo strpno in na nekem normalnem moralnem nivoju.
Ker ni bila le naša tista ki je to slišala ampak so slišali tudi drugi otroci so seveda doma prav tako povedali isto zgodbo (saj sem poklical tudi starše teh otrok). Seveda smo pomislili takoj na to če se otroci zmišljujejo a je bilo po pospravljanju malo časa da bi skombinirali tole zgodbo. Vsi pa so povedali natanko isto - torej jaz jim v tem primeru verjamem.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 12:51:59   
bini
Sama sem učiteljica in si ne predstavljam, da bi takole reagirala oz. komentirala dejavnosti otroka po šoli...
če se že gremo strogo ločevanje cerkve in šole.. ok, ampak me zanima če bi ista učiteljica enako reagirala, če bi otroci prosili, če lahko gredo npr. prej zaradi glasbene šole user posted image ???

kot starš sigurno ne bi bila tiho in bi zahtevala zelo jasno pojasnilo, če ne kar opravičilo... seveda, če bi bila res 100% da je bil dogodek resničen... kar pa je očitno bil, če si dobil enako zgodbo od drugih staršev.. jaz bi stopila do učiteljice, po potrebi tudi do ravnatelja... nestrpnosti je že tako dovolj - brez učiteljev, ki imajo slab dan in si potem dajo duška nad učenci, namesto da bi razpucali stvari na svojih podstrešjih!!

(odgovor članu KRISS)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 13:26:55   
ZARA
Verjetno je imela slab dan in jo je pokasirala tvoja pupa. Kar pa seveda ni izgovor. Poleg družine je šola (in vzgojiteljica) zelo pomemben dejavnik, ki vpliva na oblikovanje tako mlade osebnosti. In to kar je storila je zelo grdo in neprofesionalno.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu KRISS)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 14:04:17   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Selena

Otrok mora najprej pomagati pospraviti razred, potem pa oditi kamor pač ima za it. Neglede na to, kam gre.
Tudi ostalo, kar je učiteljica povedala, je res, je pa način, ki ga ti opisuješ, neprimeren. Bi res morala izbrati drugačne, bolj strpne besede in ne bi smela biti žaljiva. In tudi dodatek Miklavža je bil verjetno nepotreben.


Se strinjam!



Miklavž je bil čisto nepotreben, po drugi strani pa kakšne posebne škode najbrž vendarle ni naredila, ker 8 let je tista starost, ko večina že itak več ne verjame, če pa verjamejo, pa bodo najkasneje decembra nehali, ker jim bodo ostali otroci, ki že vedo, povedali in to zelo nasilno, kakor je to praksa, ko hočejo nekoga nekaj prepričat, če še ne ve. Ni to izgovor za učiteljico, ampak samo ugotovitev. Tukaj ni prav naredila, ni debate.

Kaj si ona misli o cerkvi pa ima najbrž tudi pravico povedat in to enako mnogo, kot imaš ti pravico povedat, da ti pa to ni bedarija. In če ona to misli, ima vso pravico to verjet in nobenih obsojanj s tvoje strani ne sme biti. Drugo je način, na katerega je to povedala, ki pa vsekakor ni pravi.

Mene so že velikokrat vprašali, ali je bog ali ne. Vselej, ko se otroci to pogovarjajo, se na smrt skregajo (le zakaj, a ne?). Jaz jim vselej po pravici povem, da tega ne vem, niti tega ne vedo njihovi starši ali kdorkoli drug. POvem jim, da nekateri pač menijo, da je tako, drugi pa tako in da ima vsak pravico verjeti tisto, kar se jim zdi najbolj verjetno. IN rečem jim, da je prav da verjamejo tisto, kar je za njih bolj ok in še to, da imajo oboji prav, ne glede na to, kaj verjamejo. Ponavadi se potem pomirijo.

Jaz bi svojemu otroku na tvojem mestu povedala enako, kot jaz povem vsem otrokom. Da nekateri verjamejo to, drugi pa drugo, pa da ima vsak pravico mislit, kar njemu paše. Razloži ji, da ima tudi ona pravico verjeti, kar njej paše. Vendar ker ti verjameš v boga, se ti zdi prav, da ji to predstaviš, da bo lahko to spoznala.

Zakaj bi se jezil na učiteljico? Poglej, če bi na koncu pouka rekla učiteljica, da je pa ateizem neumnost, bi jo pa čisto komot zagovarjal in podpiral. Se ti ne bi zdela žalitev ateizma. To pomeni, da ti samo njen pogled na svet ni všeč, katerega boš pa itak srečeval še vse življenje, ker smo ljudje pač različni, pa tvoja hči bo srečevala te iste stvari ravno tako še dolgo. Jaz res ne bi vzela vsega tako resno. Meni se zdi čisto preveč drugih, pomembnih reči v življenju, kot pa je to, ali kdo reče, da je religija neumnost. Zanj pač je, ima pravico to tudi povedat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 14:09:16   
Anonimen
Učiteljica je totalno popušila in jo je lahko sram, da ne zna na lepši način motivirati otrok.

Za tvojo hčerko pa se mi dejansko ne zdi nič hudega, da je slišala tudi to. Slej ko prej bi, in jaz sem itak mnenja, da teh pravljic o Miklavžih in dedkih Mrazih ne gre vleči v nedogled.

Skratka, cela zgodba se mi ne zdi nič tragična, bi pa meni na tvojem mestu zelo odprla oči o tem, kakšna je učiteljica.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 18:21:26   
daddy
To, da jih ni spustila na verouk in s tem poskrbela da ni prišlo do dikriminacije, se meni zdi pravilna odločitev. To, kar bi naj govorila o miklavžu ( če je res bilo tako ) bi pa najbrž res lahko preskočila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 19:39:43   
KRISS
Za vse tiste ki vas mogoče zanima razrešitev!

Danes sem na pobudo tudi drugih staršev prosil učiteljico za 5 minut časa da se bi rad nekaj pogovoril. Seveda smo to izvedli brez vednosti otrok ker še naprej želimo da imajo otroci do učiteljice neko spoštovanje in ne zadostnost da so ji zagodli nazaj.
Torej ko sem prišel tja je imela tisoč in eno opravilo čeprav sem se prej najavil. Stopil sem do nje in ji povedal vso zgodbo ki so jo otroci prinesli domov. Njen odziv pa je bil "pa kaj je to takega saj so dovolj stari da tem stvarem ne verjamejo več,  gospod". Odhitela je po hodniku naprej in še zavpila "čakajo me bolj pomembne reči". Torej to sem opravil danes pri njej. Naprej se ne mislim poglabljati tudi ne mislimo več siliti nekam kjer že na daleč vidimo da nismo dobrodošli. Vsak po svoje smo doma na nek način obrazložili otrokom da obstajamo drugačni ljudje z drugačnimi vrednotami. Bila mi je dobra šola s katero sem tudi naši punci obrazložil da je velikega pomena strpnost in sprejemanje vsega kar živi in diha.
Me je pa res obnašanje učiteljice zelo presenetilo, saj jo v tem primeru otroci niso vprašali kakšen pogled na to stvar ima ona sama (v tem primeru bi razmel da bi povedala pač svoje mišljenje tako kot je ) ampak je sama na zelo nevzgojni način pokazala da je nestrpnost do drugačnih še vedno prisotna in to v ustanovi ki bi vzgajala in učila otroke dobrih vzgledov.


(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 22:37:46   
Anonimen
Glede na njen neprimeren odziv, ko ste jo prosili za pogovor, bi jaz šla do ravnatelja!
Res je, da stvar ni življenjskega pomena, a da ženska reče, da nima časa in ima bolj pomembne stvari za opravit, ko jo eden od staršev prosi za kratek razgovor, to je pa višek!
Kdo pa je, da bo sodila, kaj je komu bolj ali manj pomembno.
Pojdite do ravnatelja, da ga vsaj seznanite s situacijo.

(odgovor članu KRISS)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: razočaran nad učiteljico
23.3.2006 22:48:37   
nejcko
Tale učiteljica je pa res malo čudna. Jaz sicer ne bi več drezala v zadevo, bi imela pa učiteljico zelo na očeh.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: razočaran nad učiteljico
24.3.2006 9:03:32   
Anonimen
Kriss,sedaj pa res bodi pozoren.Da se ne bi ta učiteljica na kakršen koli način spravila nad tvojo hčerko.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: razočaran nad učiteljico
31.3.2006 20:00:32   
Zarja2
Halo? Učiteljica otrokm govori da ni Miklavža in, da je stvar, ki jo verjamejo in delajo slabo?????



In učitelji NIKOLI ne smejo delit takih "moralnih sodb" o veri al pa bilo čem.


Eno tako moralno sodbo si pravkar izrekla tudi ti. Menim da je to zelo delikatno področje ter nikakor ni črno belo ampakgre za  kompletni barvni spekter.

Po tvojem opisu sodeč je učiteljica pretiravala, in je stvar za k ravnatelju, saj nihče , sploh pa ne noben od vpletenih strani (župniki, nune, učitelji ipd.) ni kredibilen za take sodbe zaradi subjektivnih pogledov na stvar. 

Ali bog je ali ga ni je stvar lastne osebne rasti. Bolj kot je človek še nezrel bolj veruje v vse sorte, bolj je zrel bolj veruje v dobroto in ljubezen ter se zaveda da bodo vedno obstajali ljudje ki ne razumejo in se bodo vedno prepirali ali bog je ali ga ni.

Razsvetljenci in ljudje v pravem smislu besede so bili Jezus, Buda, Krišna, Osho ipd., a njih pač ni več med živimi da bi nam o teh stvareh kaj več povedali.

(P.S.: Zgolj v razmislek:
obstaja tudi religija, ki pravi da ni ne boga in ničesar višjega ampak gre zgolj za naključje v vesolju, da je pač na zemlji življenje po naklučju...

S tem hočem povedati da je religij tako veliko na svetu da moramo ostati strpni in se ne zaradi nekih imagionarnih predsodkov kregati )

Malce se ohladite dvakrat zadihajte in se sprostite, na svetu je vse sorte ljudi in situacij. Kaj veš,  mogoče pa se bo vaša hči zaradi tega še bolj zavedala problemov in nelogičnih konfliktov naše civilizacije ter o tem še dodatno kaj prebrala, šla v ustrezno srednjo šolo, končala študij, ter ravno ona na tem področju premaknila kamne naše civilizacije...

Saj malo filozofiram a življenje je polno pasti-izzivov,koncev-začetkov, ipd...

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?