|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   splavi po ivf/icsi postopkih
21.11.2014 17:27:36   
Anonimen
lep pozdrav,

mene pa zanima če je imela ša katera probleme s splavi po postopkih. Jaz sem:
1. imela lepo beto čez1500, na 1 uz prazna vrečka,
2. beta 40, čez par dni beta padla,
3. lepa visoka beta -1 uz vse ok, plod odmrl v 10 tednu,
4. beta 1600 , sem šla dat še enkrat kri, beta premalo zrasla, tako da se zgodba ponavlja.

Tako da sem bila v 7. postopkih 3 noseča in vsakič se ni izšlo. Šla sva pa gledat če mava kkšne kromosomske napaka in je vse uredu, tako da vzroka ne najdejo.

kaj naj naredim
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: splavi po ivf/icsi postopkih
22.11.2014 18:17:33   
*viva*
Anonimna pozdravljena.

Sicer (zaenkrat) še nimam izkušenj s splavi po postopkih, razen po IUI, ampak sem imela SS v 7 tednu, prazno vrečko in MA v 10 tednu.

tudi midva čakava genetske preiskave od katerih z dravniki ne pričakujemo nekih otipljivih rezultatov, smo se pa zato bolj osredotočili na morebitne nepravilnisti na krvi. Torej trombofilije, antifosfolipidni sindrom in druge možne nepravilnosti, ki lahko povzročijo ponavljajoče se splave. Če te še niso napotili prosi, če je mogoče preveriti še te zadeve...preiskave niso invazivne zato najbrž ne bi bil problem.

Vso srečo, da končno uspe! ;)

_____________________________

Only the hardest things makes us stronger...let's fight!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: splavi po ivf/icsi postopkih
25.11.2014 8:42:03   
limonca*
Obvezno pregledati motnje strjevanja krvi.. če pobrskaš na forumu upajmo skupaj, sem o tem že pisala - sama sem šla v Beograd, vse preiskave so me prišle cca. 350-400 eur.

Plus tega pa obvezno jemanje medrola ali kaj podobnega proti zavrnitvi zarodka (jaz mislim, da je to razlog), čeprav ti bodo naši dr govorili drugače, ker tega ne "priznavajo".. če boš brala razne raziskave, gledala kaj predpisujejo v tujini, boš pa videla, da je to stalna praksa.

Kaj pa Anglija, ti je predaleč? Vem da punce hodijo gor, kjer jim delajo preiskave, pa potem dobijo intralipide in podobno.. tudi tega ni pri nas.. smo pač sto let za vsemi.

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: splavi po ivf/icsi postopkih
25.11.2014 9:18:35   
Aleda
Pozdavljene, ja meni se je zdaj drugič naredilo da se je zarodek prenehal razvijati, kmalu na začetku. Sem bila na pregledu v 7 tednu in je bilo vse skupaj zelo majhno, v 8 tednu sem splavila. Sedaj bom naredila osnevne priskave krvi za ščitnico in še nekaj za kri, ostalo bom pa z g govorila. Kaj je medrol limonca?

Aja v drugem postopku pa sem zanosila in rodila zdravo punčko. G je po prvem splavu rekel da je vse ok, če sem že enkrat rodila ampak da je to že drugič, nekaj ne more bit vredu. Sedaj bom zahtevala preiskave.

< Sporočilo je popravil Aleda -- 25.11.2014 9:20:11 >

(odgovor članu limonca*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: splavi po ivf/icsi postopkih
25.11.2014 12:43:53   
limonca*
Kopirano iz strani Vizite
Medrol ali generično metilprednisolon spada med glukokortikoide, ki so podobni hormonom, ki jih izloča naša nadledvičnica. Uporabljamo ga ob hudih obolenjih z vnetno reakcijo, ki ni pogojena z infekcijo. Smatramo ga za reševalca življenja, vendar ga uporabimo samo v nujnih primerih zaradi resnih stranskih učinkov, ki so seveda v povezavi z dozo in trajanjem jemanja zdravila. Uporabljamo ga ob hujših alergičnih reakcijah, astmi, nekaterih revmatičnih obolenjih, kroničnih vnetnih črevesnih boleznih, kroničnih ledvičnih boleznih, obolenjih živčevja, hudih kožnih obolenjih, za zmanjšanje otekanja možgan pri možganskih tumorjih, zasevkih ali poškodbah. Veliko sem jih naštela, pa vendar je veliko še ostalo neimenovanih. Zaradi resnih stranskih učinkov je to absolutno zdravilo, katerega izdajanje in potrebne kontrole so v rokah zdravnika, nikoli laika. Izjema so le alergiki, ki so že doživeli hujšo alergično reakcijo in kjer je možnost ponovitve velika-ti imajo pri sebi set za prvo pomoč z antihistaminikom in 64 mg Medrola.Stranski učinki so pri otrocih zastoj v rasti, pri vseh starostnih skupinah pa poslabšanjo ali povzročijo nastanek sladkorne bolezni, dvignejo arterijski krvni tlak, povzročajo osteoporozo, poslabšajo psihična obolenja,najmanj kar je povzročijo značilen lunast obraz in prerazporedijo maščobo v telesu.


V tujini je običaj, da ga dajejo po punkciji oz. nekateri že v samem začetku postopka. To so nizke doze, 4, 8 ali 16 mg. Se pravi, res nizke in ker jih jemljemo kratek čas naj ne bi vplivale na naše zdravje.
Eni jih potem prenehajo jemat ob pozitivnem testu, eni pa šele nekje v 12 tednu, saj je največ splavov v 8-9 tednu.

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: splavi po ivf/icsi postopkih
25.11.2014 16:41:50   
*viva*
limonca* mene bi zanimalo malo več o Beogradu. Si tam opravljala samo preiskave ali še kaj drugega? So ugotovili za katero motnjo gre? Jaz zdaj čakam izvide za trombofilije iz Lj, imam pa že 10 let pozitiven lupus antikoagulant, če ti je kaj poznano, ampak so ostali faktorji v mejah normale in niso temu posvečali pozornosti...do sedaj. Pri nas je pač taki sistem, da se mora marsikaj že zgodit da se osredotočijo na več stvari... Prvi nasvet, ki sem ga dobila je bi lta, da naj bi jemala aspirin 100 takoj od + dalje, možnost je še heparina, za medrol pa nismo govorili. Kako potekajo stvari pri tebi?

(odgovor članu limonca*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: splavi po ivf/icsi postopkih
25.11.2014 20:41:32   
Anonimen
Mene pa zanima, če imate tiste , ki ste dale kri za trombofilijo , antifosfolidni sindrom in podobno slučajno izvide pri sebi.
Jaz sem svojo ginekoginjo prosila, da mi naredi te teste (ona je prvič slišala za te preiskave) in sem sedaj dobila izvide , ampak ne vem če so bile narejene pravilne in vse preiskave , ker so navedene kratice pa me zanima če mi lahko katera pove če so vse in pravilne.

s-aCL (IgG, IgM)
s-IgA aCI
s-anti-beta"GPI (IgG, IgM, IgA)

hvala

(odgovor članu *viva*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: splavi po ivf/icsi postopkih
25.11.2014 21:14:56   
*viva*
Jaz jih še nisem dobila, so mi rekli v Lj da traja cca 4-6 tednov, tak da bi počasi lahko prišli. Ko jih dobim ti sporočim.
Grem pa jutri iskat še druge izvide pa bom preverila, če se kaj ujema s tem, kar si napisala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: splavi po ivf/icsi postopkih
26.11.2014 21:52:55   
Aleda
A to se pravi da medrol uravnava delovanje nadledvične žleze oz. kortizola in to lahko pomaga pri zanositvi?

< Sporočilo je popravil Aleda -- 26.11.2014 21:55:25 >

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: splavi po ivf/icsi postopkih
27.11.2014 9:54:35   
aspera
Joj, Aleda, zdaj sem prebrala kaj se ti je zgodilo user posted image . Res mi je žal, tako sem bila vesela zate in razočaranje mora biti veliko user posted image .

Jaz sem pred približno 1o-imi leti naravno zanosila z bivšim partnerjem. Sicer nosečnost sploh še ni bila potrjena od ginekologa. Zamujala mi je M, naredila sem test in bil je pozitiven. Po kakšnem tednu ali dveh pa sem začela krvaveti kot pri M in to je bilo to. Mogoče je bila samo biokemična nosečnost takrat, ne vem.
S sedanjim partnerjem pa imava zelo slabe možnosti za naravno zanositev, zato sva bila napotena v postopek IVF. Takoj v prvem postopku sem zanosila in imela potem okrog 10.tedna SS. Na kakšne preiskave me še niso dali, ampak se kar malo bojim za naprej, da bi se mi to slučajno ponavljalo user posted image .

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: splavi po ivf/icsi postopkih
27.11.2014 10:00:53   
limonca*
viva, daj prosim poglej tule.. sem že pisala enkrat..
http://www.ringaraja.net/forum/ivf_samopla%C4%8Dni%C5%A1ko/m_6155996/tm.htm

Kar se tiče lupusa- ne poznam sicer ful, ker tega nimam, mislim pa, da bi morala ti obvezno jemati medrol, ker je lupus avtoimuna bolezen. In vsaka avtoimuna bolezen nekako vpliva na zavračanje zarodka. To sem skoraj 100%, nisem pa dr, to je pa res.. user posted image
Kar se tiče aspirina 100 (ne 500!!!) - kamot ga ješ že po punkciji (če ne krvaviš!) oz. par dni pred ETjem. Pomaga pri prekrvavitvi in poveča možnost zanositve. Če ti bodo našli kakšno trombofilijo, potem pa obvezno še fragmin.


anonimna
, sem šla gledat svoje izvide.. IGM in IGG sta imunološke preiskave, antikardiolipinska telesa.. IGM je referenčna vrednost <13,0, IGG pa <20,0. Beta IGM in IGM sta isto imunološke preiskave, antifosfolipidna telesa.. Obe referenčni vrednosti morata biti <15,0.
Mogoče bi dala še za Lupus, antitrombin in protein C, protrombin II, faktor V (leiden V) MTHFR in PAI-1 - zadnje štiri so za motnje strjevanja krvi.



(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: splavi po ivf/icsi postopkih
1.12.2014 13:39:42   
*viva*
No, sem šla iskat izvide. In so vsi ok, še celo lupus antikoagulant je tokrat negativen. Tako da smo spet na začetku, preveriti moram samo če bi lahko vitamin b12 kaj vplival na izid preiskav.

Tak da zdaj polagamo upanje samo še na genetiko.

Naredili so mi pa preiskave kot je opisala limonca*.

_____________________________

Only the hardest things makes us stronger...let's fight!

(odgovor članu limonca*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?