|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   refluks, dvignjeno vzglavje, hrbtenica
15.9.2008 9:57:07   
matic0105
Ojla, doma imamo 4,5 mesečnega user posted image , rojen mesec pred rokom. Pred kratkim so mu odkrili refluks in zdaj leži na dvignjenem vzglavju (tudi voziček, previjalna), ves čas ga imamo po rokah - v dvignjenem položaju.
Na zadnjem pregledu je P rekla, da se ji zdi malo "mehak", kar pa je res. Je sicer precej drobčkan (slabo pridobiva na TT), glavico sicer drži normalno pokonci in jo dvigne (trebušne mišice imam očne), noče/ne more pa pasti kravic in ko je v lupinici, je tudi kar nekako sključen. Dvigamo ga še vedno tako, da podpremo glavico.
skrbi me. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: refluks, dvignjeno vzglavje, hrbtenica
15.9.2008 10:09:31   
katy82
Ne znam ti svetovat drugega kot da greš nazaj k P in naj ti razloži kako pa kaj.Mogoče je bilo to dviganje v vozičku in na previjalni zanj prehitro sam kaj k drgač ne gre.Sem na istem kot ti sam naša tud ni hotla kravc past ampak smo kr vztrajali in se obrestuje,zdrži skor tri minutke v tem položaju pa ful močna je ratala.
Na tvojem mestu bi tudi kakšno napotnico zahtevala naj ga ornk pregledajo.
Upam da se ti dobro izzide,srečno

_____________________________

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: refluks, dvignjeno vzglavje, hrbtenica
15.9.2008 10:25:58   
oka
Jaz bi na tvojem mestu pediatrinjo prosila za napotnico za fizioterapijo in razvojno ambulanto. Resnično ti jo priporočam. Jaz sem z obema hodila, in sicer zaradi asimetrije in zategnjenosti. Poleg tega, da so ju tam razmigali, so mi pokazali še vaje za doma, pokazali so mi tudi handling z dojenčkom, dali so mi polno smernic, po katerih sem se morala ravnati. Ker, kar je pri enem otroku sprejemljivo, pri drugem zaradi hiper/hipo tonije ni in tako lahko čisto nevede narediš kaj narobe. Jaz npr. mojih otrok dolgo nisem smela dati v sedeči položaj. Vsi njuni vrstniki so sedeli, onadva pa nista smela.  Pri obema je fizioterapija (in pa seveda tudi vaje doma) zelo pomagala. Zaradi fizioterapije sem tudi dobila podaljšano porodniško.

< Sporočilo je popravil oka -- 15.9.2008 10:28:45 >

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: refluks, dvignjeno vzglavje, hrbtenica
15.9.2008 10:55:43   
julči
Oj,

tud mi imamo rafluksuser posted image . Dvignjeno vzglavje ni problem dokler je površina ravna, torej mora dojenček ležati na ravnem. V vozičku tega nisem prakticirala, da bi dvigovala, ker ne more ležat na ravnem, sključene je pa tud nisem hotela pustit, se mi zdi hrbetnička bolj važna, kot bruhanje, ki upam bo minilo. Previjalna- je tud nisem dvigovala, ker se mi zdi nevarno.

Drugače pa tako, mi smo nekaj časa striktno upoštevali AR ukrepa, pa nam niso pomagali kaj dosti, zdaj samo spi dvignjena in pa kupčka vedno poderemo, ter pol ure po hranjenju je bolj pokonci, ter je ne premetavam. Potem pa jo dam na tla se igrat, pase kravice,.... ker je bi jo imela skos v naročju jo je tud težko držat in se premetava, ji ne paše in itak tud bruhne ven. pri nas v glavnem bruha, poliva,...takoj po hrani in še 2h po hrani, ne glede na to v kakšnem položaju je. Zato ji zdaj pustim da se čimbolj gibalno razvija- na tleh.


Lp

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: refluks, dvignjeno vzglavje, hrbtenica
16.9.2008 20:42:45   
inesc
Tudi pri nas imamo refluks. Pri Marku smo upoštevali vse - dvignjeno ležišče, previjalna in voziček, nošenje po obroku,... Pa sej veš kako to gre. Zdaj je star 5,5 meseca in imamo samo še dvignjeno ležišče in definitivno se manj sekiramo, če polije (tudi, če kako uro po obroku!). Ga pa jaz dolgo časa nisem imela na tleh, ker je P rekla, da ga ne smem dajat na tla. Ko sva pa naslendjič prišla na pregled, se je pa čudila, da ni znal kravic past. Glede na to, da je refluks pri nas počasi v izvenevanju in da se manj sekiramo glede tega, je dosti na tleh in že močno pase kravice, tudi obrača se že čisto sam.

Kako pa ga nosiš po obroku? Jaz sem ga na začetku narobe, ker sem mislila, da mora biti navpično (tako kot za podiranje kupčka). Mi je P rekla, da to ni dobro za hrbtenico in mi pokazala kako to moram počet. Jaz bi tudi vprašala na tvojem mestu P kako in kaj in naj ti vse lepo razloži. Bodo že vedeli kako in kaj. Se bo pa vse uredilo!!!user posted image

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: refluks, dvignjeno vzglavje, hrbtenica
17.9.2008 9:35:43   
matic0105
Inesc, kako pa ga je treba nosit? Mi ga tudi navpično, sicer ne podpiramo ritke, ampak stegenček, pa vseeno.
Po rokah ga pa imamo zato, ker ga polivanje očitno moti, sicer se tudi jaz ne bi sekirala, če bi polival. Ko ga začne matrat, postane rdeč v nosek, dobi rdeče očke, smrka in kašlja. Nič kaj prijetno.

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: refluks, dvignjeno vzglavje, hrbtenica
17.9.2008 21:25:03   
inesc
Navpično ga imej samo pri podiranju kupčka, drugače pa je meni P rekla, da naj ga primem tako, kot je v jajčki, ker res ni dobro vsakič po 20 min ga držat navpično. Ponoči je bilo meni muka!! PA vsak dan težji...

_____________________________

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: refluks, dvignjeno vzglavje, hrbtenica
17.9.2008 22:16:59   
katy82
Matic naša je bila taka vsa rdeča v obraz in nejevoljna pa so ugotovil da jo zgaga peče na kar sama niti pomislila nisem tko da pijemo ranital prašek 15 mg 2x na dan.Stanje se ji je ful izboljšalo

_____________________________

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: refluks, dvignjeno vzglavje, hrbtenica
19.9.2008 14:24:57   
matic0105
Katy, saj imamo Controloc - menda še bolj učinkovit od ranitala. Bomo videli, kaj bo. Pa živ je naš malček tako, da je joj. Se niti noče nositi v položaju lupinice - dela trebušnjake in se dviguje, kar pokonci bi bil.

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?