|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sedenje
28.6.2005 13:00:52   
Nani-nani
Stari smo sedem mesecev in nam sedenje še negre najbolje od rok. Samo prekucnemo se na eno ali drugo stran. Ker je nedonošenček je pedijatrinja povedala, da je še čas za sedenje. Vseeno pa sem radovedna kdaj so vaši nedonošenčki začeli samostojno sedeti.
hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   sedenje
28.6.2005 13:32:14   
Anonimen
čez dober teden bo Živa stara osem mesecev in še ne sedi. Po PDP bi morala biti stara pet mesecev in šest dni.

Mi je nikamor ne silimo, bo že ko bo ona pripravljena. Sicer sedi ob pomoči in drži hrbet dokaj raven, glavico je normalno fiksna ob pogledu levo in desno. Niti slučajno je pa ne moreš spustiti, ker bo samo tja padla.

Ker hodimo na fizioterapijo sem pomirjena, saj razvoj gre v pravo smer in ni nobenih velikih odstopanj.

Težko jo je pa primerjati z osemmesečniki oziroma petmesečniki in pol. Mislim, da je nekje na sredini.

Bojana

(odgovor članu Nani-nani)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   sedenje
28.6.2005 13:36:20   
dory
Nas je zacel samostojno sedet pri 7,5 mesecih...

(odgovor članu Nani-nani)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   sedenje
28.6.2005 17:10:34   
Divja vijolica
Moj je star 7,5 meseca in sedi samostojno že kakšen teden. :bravo:
Vendar ne dolgo časa, kakšne 5min potem se pa kar vrže, zato ga dam sedeti na posteljo ali ga obložim z blazinami.Ali po sem čisto zraven njega in ga pazim, da ne pade na kakšna trda tla.

(odgovor članu Nani-nani)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   sedenje
28.6.2005 17:11:33   
MonikaPon.
Moja (30 teden) je stara 10 mesecev in še ne sedi samostojno, le ob pomoči.

(odgovor članu Nani-nani)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   sedenje
28.6.2005 17:51:43   
* Mateja *
Moj Nejc bo imel tudi že osem mesecev oz. korigirano šele 5, pa ne sedi. Drži se pokonci, sedi pa ne. Sam ko ga naprimer dam v voziček,se prime ob straneh in v bistvu hoče sedeti, sam mu ne dovolim, ker ma čist zvit hrbet. Drgač pa hodimo na fizioterapijo. Sam sem pa opazla, da fizioterapevti ful zgodaj pričakujejo določene stvari. V literaturi pa so neki drugi okvirni meseci. V glavnem, ko bo dovolj zrel za sedeti, se bo usedu!!:duda:

LP:sloncek:

(odgovor članu Nani-nani)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   sedenje
28.6.2005 18:32:46   
anajmad
Moja Pia je komot sedela pri 9.mescih,5.tednov prej rojena.Nč je nismo silil,kr sam je začela sedet brez opore.
en lp:morje:D.

(odgovor članu Nani-nani)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   sedenje
28.6.2005 21:20:04   
Marina 1
Pozdravljena Bojana.Midve se pa najverjetneje poznava iz Mb.porodnišnice in pediatrije.No moj sinko je rojen z 34 tedni in tudi še ne sedi samostojno,res pa je da fizioterapevti pričakujejo čudeže od takih otrok.Naš Miha bo sedaj 7 julija star 8 mesecev in na začetku sem se ful obremenjevala zaradi tega ker ne sedi sedaj pa ne več kaj dosti-bo že ko bo prišel njegov čas.Me pa zanima kako je kaj z glavicami vaših dojenčkov,oziroma,če jih lahko dolgo držijo pokonci ali so še nestabilni?

LP MARINA!!!!!!

(odgovor članu Nani-nani)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   sedenje
29.6.2005 8:37:50   
Anonimen
Zdravo Marina!

Mi hodimo na dvojno fizioterapijo. In sicer samoplačniško, kjer Živa uživa in v redu sodeluje, ker je fizioterapevtka res super. Pravi, da bo Živa že ob praveč času delala to kar zmore in da jo naj nič ne silimo.

Živa drži glavo pokonci čisto samostojno in ni nič nestabilna. Sve imeli probleme, ker je desna stran slabša,ampak se je z rednimi vajami 5 x na dan popravilo.

Kar se pa tiče fizioterapije v bolnišnici pa ne bi zgubljala besed, ker če samo povem, da so ji žilice v očkah popokala si lahko predstavljate kaj da skoz. Najrajši več ne bi šla, ker se mi otrok smili. Tu pa pričakujejo nemogoče od nje. Jaz sem sklenila, da se ne bom več obremenjevala. Bomo že ko bo čas. Glavno da je zdrava, drugo bo pa nadoknadila.

Bojana

(odgovor članu Nani-nani)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   sedenje
20.7.2005 15:17:37   
*jasna*
Ojla! Nasa mala se je rodila pri 36t in je zacela samostojno sedeti pri 8,5 mesecev. Ne bodi neucakana, pocasi bo slo. Mi imamo skoraj 11 mesecev in se pocasi pripravljamo na kobacanje, ce bi gledala druge, bi se zjokala. Je pa res, da ima nasa veeeliko bucko, za katero si mora se dodatno razviti misice.
Lp!

(odgovor članu Nani-nani)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?