|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   september
17.8.2005 11:35:42   
2ursae
lepo pozdravljene vse :nosecka:, je kaj novega?

Včeraj sem bila prvič na ctg, ki je pokazal, da moj čas še ni prišel. Kar je tudi :bravo:, saj mi manjka še celih 5 tednov. Naj :duda: še malo v miru spančka in se redi.
Sem bila pa kar šokirana, saj sem nič hudega sluteč prišla h G in me je sestra takoj nagnala na ctg. Me je kar udarila realnost, da je pa že prišel čas, ko bo naš Anže prišel na svet. Vedno sem si mislila: "ah, saj je še čas"... bom morala kar intenzivno še zrihtat kar manjka.

Zanima me, a imate že pripravljeno torbo za porodnišnico?

Lepo se imejte in upajmo, da bo tole sonce že kmalu posijalo (pri nas na Dolenjskem je še kar oblačno)

pozdravček :muca:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   september
17.8.2005 11:59:13   
KiSsMyAsS
LP

Uceri sm kupla se stvari za :duda: ki jih se rabimo. Pa sm sla u Baby Center in mi je blo notr full vroce, zato sm bla full nerodna in sm razbila eno nukovo steklenicko - sicer so ble na spodnjih policah, kar ni najbolj primerno. Pol sm usa :ups: sla do blagajne in jo dala prodajalki ter pojasnila situacijo. Pa je bila na sreco zelo prijazna in mi je ni zaracunala. Sm se pa pocutila ko en stor :((

Jutr mam G, da vidim ce tamali se kr z ritko dol sedi. Torbe se kr nimam pripravljene, niti nimam kake take torbe, sploh nevem kam bi stlacla te stvari ko jih rabim.:zmeden:

Vreme je pa cudno, ze 2. dan skos dezuje, za jutr je pa lepo napovedano, bomo vidli upajmo.:)-

Papa :nosecka:

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   september
17.8.2005 16:48:51   
Kiki
Jaz sem bila na pregledu včeraj in sem odprta 2 cm, čepa ni več in po napovedi ginekologa lahko bebica pride vsak čas. Močno upam da res, ne bi imela nič proti. Naredili so tudi ctg in v vseh 20 minutah se je narisal samo en popadek. Rok imam 02.09. in upam, da mi res ne bo treba čakati še dva tedna. Sem že pozabila kako noge izgledajo, če niso zatečene in da te ne začnejo boleti po pol ure. Drugače spanje je vedno slabše, ali me vse boli in ne vem kako bi se še ulegla, ali me pa na wc. :( Vsi govorijo, da naj se naspim sedaj ko se še lahko ampak če ne gre. Pa še zgaga mi nagaja sto na uro. Bo že boljše, se tolažim s tem da samo še malo in bomo imeli bebico, zato pa se splača še malo potrpeti. Glavno da bo zdrav! Stvari še kar nimam vseh ampak bomo to še popedenali v prihodnjih dneh, ravno danes mi je pa "uspelo" pripraviti torbo za porodnišnico in še to samo za bebico, jaz še pridem na vrsto. Itak imam pa zase spakirano v petih minutah, tako da mi niti ni panike. V glavnem še malo!!!

LP :nosecka: Kiki

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   september
17.8.2005 19:28:18   
Pikabu
Moram se vam javiti. Redno vas berem in obujam spomine, kako sem vse to sama doživljala eno leto nazaj. Ne morem verjeti, kako hitro mine...

Drage septembrke, uživajte v vsakem trenutku. Naj vam porod hitro mine, čaka vas najlepše darilo.

Za vas: :rozica::angel::rozica:

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   september
17.8.2005 19:35:25   
ameli
Pozdravljene. Jaz imam pregled komaj čez en teden in bom takrat vidla, kako daleč smo. Imam pa še tudi časa 5 tednov. Torbe še nimam pripravljene, ker se mi to zdi malo prehitro :zmeden2: , ampak konec avgusta pa začnem pakirati.
Za :duda: imam vse nujno potrebno, tako da ne mislim več iti v nakupe (sem včeraj vlačila iz trgovine ko mula). Sem pa v teh dneh vse oprala, sedaj pa me čaka še likanje. Ampak to šele po tem vikendu, ker se jutri z mojim :love: odpravljava na krajči oddih na POhorje. Upam samo, da ne bo zopet samo deževalo.
Drugače sem polna energije in nič utrujena, noge mi ne otekajo, strij še tudi nimam (ne kliči :hudicek: ), poredila sem pa se vsega skupaj za 9 kg. Na kakšni dve kilci še računam, več pa pač ne8)!
imejte se 9nebesa
ameli in :duda:

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   september
17.8.2005 19:36:05   
ameli
Ja Pikabu, vse kar je lepo, hitro mine. A ti že v službo?

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   september
17.8.2005 19:57:52   
Pikabu
Ja, jaz pa v službo. :((:((:(( Pa upam, da ne za dolgo. ;) Porodniška se mi je v ponedeljk iztekla, zdaj imam še nekaj dni počitnic, 25. pa zares.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   september
17.8.2005 19:59:02   
KiSsMyAsS
ameli mas pa na isti dan pdp kot jst, a te ze kej matra? Men se zdi kot da moj :duda: hoce na vsak nacin vn prit in me spodi kosti full bolijo ko tok pritiska dol :zmeden2:

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   september
17.8.2005 20:48:18   
Pia67
Živjo!

Iskala sem recept za marmelado iz zelenih paradižnikov in pokukala še na RR. Presenečenje, naš mesec se zopet bere.
Jaz imam CTG šele v ponedeljek. Sem kar malo zaskrbljena, CR imam "šele" 7.9. in niti najmanj si ne želim, da bi me kaj prehitelo. Čutim čuden pritisk navzdol, dete sicer veselo pritiska na vse strani(revca, ziher je utesnjena). Povečal se je izcedek, tako, da sem spedenala ruzak zase, nisem pozabila dodati še punčkinih cotk (ki so čisto običajne in nimam nič posebnega). Mal panično sem si delovala, ampak, se nikol ne ve. Itak preganjam čas in si zmišljujem najrazličnejše stvari.
Se mi zdi kar fajn, da nas terajo na preglede, ker poznam nekaj primerov, ko so nosečke konkretno odprte, potem pa ko strela iz jasnega. Sicer pa, moja mama pravi, da je vse skupaj kar malo neromantično, da včasih niso imeli pojma in da je več nič ne preseneča v tej dobi.
Mogoče pa moji punčki zraste lulček. Težka bi bila ...;)

Se kmalu beremo,

Pia

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   september
17.8.2005 23:17:53   
ninocka
kaksno presenecenje, spet september na RRju! ;)

Jst ze 2 dni hodim na CTG, vceraj sem bila 2x po 1 uro, danes spet, jutri moram pa v porodnisnico :(
Mali tok veselo skace, da mu nikakor ne morjo zmert utripa in ni pr meru niti 10 min (vsaj tok naj bi rabli), potem pa se od mene utrip skoz not pada. Popadkov nimam (na sreco, naj mali kr se mal pocaka :)- ).

Mislim, da imam pa zdaj ze vse nabavljeno, manjka mi ene par malenkosti, drugace sem pa vceraj in danes dokupila se vse ostalo kar mi je sfalilo.

Danes sva s kolegico (avgustovko) obletale 1/2 BTCja, v Sparu so naju itak vsi cudn gledali, ker sva imeli poln vozicek vlozkov, vatic, palck, otroskega mila, plenic :)- ja, sej sva res smesno zgledale, pa se obe s tistimi ogromnimi trebuhi!:)- :)-

Lihkar perem stroj plenic in previjalk, tasca mi je kupila blazino za dojenje :bravo:, v ponedeljek sem sla iskat zibko in ene par vrec stvari za malega, tko da zdej to razvrscam in perem.

Jutri naj bi dobila previjalno mizico (da koncno zrihtamo sobico do konca), pol jo bom pa poslikala, da jo vidte :)

Drugace pa se pocutim OK, mal mi roke in noge zatekajo, pa sestra pravi da se vedno bolj kotalim :)-

Torbe za porodnisnico se nimam pripravljene, jo bom pa pripravila zdej enkrat, saj racunam, da lahko rodim kadarkoli v roku 2 - 6 tednov.

Aja, pa se to (majhen nasvet ;)): od :love: sestricna mi je za sive priporocila kremo Fibrolan. Sem jo hotla danes kupit v lekarni, pa je rekla, da je samo na recept, tko da moram naslednjic rect G naj mi ga napise. Baje ful pomaga, sivi se hitrej celijo, je pa dobra tudi potem za razne poskodbe in brazgotine (da se ne poznajo), ker vsebuje neke encime,k delajo nevem ze kaj :)-
Sestricna je kemik, pa mi je to takrat razlozila, sam mi je uslo iz glave. V glavnem punce, ce mate moznost, recte G naj vam napise recept (je pa placljiva).

Pa ce slucajno se niste kupile steklene flaske (tiste, ki jo je nevem kera razbila ;)), jo kupte v Muellerju - enaka flaska, od NUka, st. 1, stane tam okrog 600 SIT, vsepovsod drugje je pa 1300.
Sam tok, da ne boste prevec zapravle, ce lahko tudi kaj prisparate, ne :bravo:

zdej pa res - LP :rozica:, upam da se kmalu spet beremo :)

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   september
18.8.2005 21:51:02   
teta beta
En dan me ni, pa ravno ta dan september na tapeti?! :bravo::bravo::bravo: No, mogoče bomo pa res postale malo bolj aktivne.

Jaz sem ravno včeraj kupila še jogi, zdaj pa samo še banjica in za :duda: bo to počasi vse. Moram pa zase nabavit vsaj dva modrca za dojenje in nimam pojma, kako številko naj kupim. Že pred nosečnostjo sem imela butasto številko - 80A, razen v H&M nr najdeš enga kulturnega modrca, pa da se ubiješ. No, zdaj mi je 85B ful premajhen (samo obseg) ta, ki ga imam, a zadnjič poskušam v h&m, mi je 85B super prav. Ampak rada bi pa kupila one od Muellerja, ki jih ful hvalijo, pa ne vem kako velike številke imajo kaj oni, sploh pa ne vem, če mi bodo po porodu psri še kaj zrasle in predvsem koliko. Mah, brezveze nekaj jamram, neki bom že kupila.
Včeraj je moj :love: dal uradno izjavo, da je oče otroka, ki ga bom rodila in jaz sem uradno izjavila, da se strinjam. To je to.
Torbo za v porodnšnico imam na pol pripravljeno, moje stvari imam že not, manjka še gel za tuširanje in deodorant, pa kak prigrizek za :love:, za dojenčka pa še nimam. Šele včeraj sem začela prat in (baba pametna) sem najprej oprala nove Racmanke na centrifugi 1200 obratov. Samo to bom rekla - ne zgledajo več čisto nove. Ja, upam, da bo lepo vreme, da vsa ta oblačilca čim prej preperem in posušim, ker žal pri :love: nimava sušilnega stroja.
Ninočka, Fibrolan je načeloma res samo na recept, da se zmenit, da ga dobiš tudi brez, ampak v vsakem primeru je cena ista in to visoka - okrog 3.000. Fibrolana ti ne priporočam, ker boš celo tubo (50g)vrgla stran, razen če bi se ti šivi celili mesece in mesece oz. pri tistih nekaj šivih celo leta. Moja stara mama jo uporablja za odprte noge in vem, kakšna je poraba. Ima pa enak učinek Intrasite gel, ki ga je v tubici manj in je zato cenejši. Vprašaj v lekarni. Pa še ena stvar je, ampak tisto se zdajle ne spomnem, kako se reče. Vse te maže pomagajo tvorit celice in so zato fajn za odprte rane, da se hitreje celijo, za brazgotine in šive pa ne vem? Bom vprašala.
Nazaj k temi, jaz sem bila tudi danes na ctg in na UZ in je našega :duda: merila spet neka druga zdravnica, po njenih meritvah pa je še manjši, kot prej. Ok, na meritve ne dam dosti, ker vsak pove drugače, ampak je pa RI spet previsok oz. pretok hrane skozi posteljico je slab. V ponedeljek spet kontrola.

Joj, sem se razpisala, no če je katera uspela prit do konca - lepe pozdrave!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   september
19.8.2005 9:51:08   
2ursae
teta beta, midva si tudi želiva uporabljati racmanke, pa sem nekje zasledila, da če nimaš sušilnega stroja, je boljše, da se v to ne spuščaš.
Pa sem zdajle prebrala, da ga tudi pri vas nimate... in me zanima, koliko ste jih kupili in kakšen režim nameravate imeti glede sušenja. A kar na radiatorju?

pozdravček in hvala :muca:

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   september
19.8.2005 11:25:08   
KiSsMyAsS
Evo se jst se oglasam. Uceri sm bla pri G, naredla mi je UZ in moj mali je koncno obrnu ritko navzgor :bravo: Sm bla kr vesela, ko mi je se enkrat potrdila da bo :modri:, ker sm ze use kupila v modrem in dobili smo tut velik cotk u modri barvi. Sam oprat jih se morem. Me zanima a tetra plenice morm tut oprat zdej? Aja pa se to: use pisete da ste ble na CTG pa to, mene pa se nc ni dala na CTG - a je to kej narobe? Mi je sam napotnico napisala za porodnisnico, pa tam gor pise +CTG, ce bi slucajno prej sla rodit. Tamali je tezek 2865g - a je to prevec za 35t? Vem da sm radovedna, prvic :nosecka: pac. LP usem

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   september
19.8.2005 12:08:17   
2ursae
kiSsMyAsS, sem že sama zasledila, da je glede pogostosti CTG ful različna praksa, tko da bi rekla, da ni nič narobe, če ga še nisi imela.

Moj tamal je tud pribl. tolk težek kot tvoj (v 34.t je imel 2,5 kg) in ja, to je preveč. Mi je pa G rekel, da ni panike.
A si imela kaj težav z uravnavanjem glukoze? Jaz sem namreč zaradi tega na dieti in ta težava je vzrok, da je :duda: prevelik. Bo pač mal večji in težji, ko se bo rodil, jaz sem se s tem že sprijaznila, čeprav sem bila prvič, ko sem izvedela za njegovo "prehitevanje" v razvoju, precej šokirana in zaskrbljena. Če ni hujšega... ;)

pozdravček :muca:

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   september
19.8.2005 17:01:57   
KiSsMyAsS
2ursae nism mela nobenih problemov z glukozo. Mogoce je pa krivo, ker sm pojedla na tone cokolade, nism se ji mogla upret :)- Sm pa nekje prebrala, da je tut odvisno kok so starsi bli veliki ko so se rodili. Moj :love: je meu kr 5kg, jst pa tam okrog 3kg. Baje to tut vpliva na velikost, nism pa sigurna.:zmeden: Mene je samo strah ce bo prevelik, pol me bo tut bolj bolelo ko bo cas za njegov prihod, mam pa zlo nizek prag bolecin, sm kr obcutljiva na use.:((

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   september
19.8.2005 17:33:43   
teta beta
2ursae, res so se kar dolgo sušile te racmanke, ker sem jih imela zaradi vremena najprej notri. Ampak mislim, da pol, ko se kuri, itak ne bo problema. In glede na to, kako poletje je, bomo septembra že ziher kurili, saj mora biti za novorojenčka precej toplo. Bomo videli, kako dolgo bo trajalo, drugač pa vsaj dve-tri za prvo silo na radiator. Imam pa tud paket papirnatih na zalogi.
Moj :duda: naj bi imel trenutno samo 2350g! Saj je res, da so te meritve tako-tako, ampak vsekakor je bolj majhen :((. Jaz sem imela 2,5 kg, ko sem se rodila in tudi zdaj sem bolj drobna. Mah, važno je, da bo zdrav, a ne. KMA, če te je strah in če imaš nizek prag bolečin, se pa odloči za EA. Jaz jo bom tudi vzela, ne toliko, ker bi me bilo strah, pač pa, ker bi bila rada čimprej aktivna po porodu. Ena moja kolegica je ležala tri tedne, tega si pa ne morem privoščit. Saj ni nujno, ampak mislim, da si z EA prej ok, a ne. Men se zdi to nekam logično... :zmeden2:

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   september
20.8.2005 10:10:26   
Mirna*
Evo, dobr, da kdaj poslusam sebe in ne drugih...prejsnji teden bi morala na obrat v kranj, pa nisem sla, ker mi je to obracanje grozno. In v enem tednu se je nas mali obrnil naokrog :bravo:

Kljub vsemu pa G. se vedno pravi, da je ful velik (za nekaj tednov vecji), pa da glede na to, da sem po CR in da sem se 1. odprla v 13 urah 1,5 cm mocno dvomi, da bo tokrat slo po naravni poti...Zato kljub pravilni legi grem 29. v porodnisnico, kao na pripravo na CR. Potem pa bodo dol dohtarji povedal, al gremo probat rodit vaginalno, al takoj CR...malo me skrbi, bi najrajs vidla, da dobim jutr svoje popadke pa gremo rodit...
Ampak, dvomim, da bo tako, ker nisem odprta nic, MU se vse trdo...tko, da..dobr, pa bodimo optimisti ane...

Lepo se imejte, kmalu, v roku 1 meseca, bomo pa vse ze pestovale svoje bebike.

lp, A

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?