|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   september 2003
28.2.2007 17:44:52   
mojcab
zdravo!
je tukaj gor kakšen septemberček ali septembrčka iz leta 2003? bomo rekle kakšno?

lp mojca

_____________________________

*********************************
Življenje je lepo, zato ga je vredno živeti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: september 2003
28.2.2007 20:58:26   
Tonchka
Ojla, ja pri nas imamo enega septemberčka letnik 2003. Se mi zdi september 2003 že tok daleč....

(odgovor članu mojcab)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: september 2003
28.2.2007 21:43:17   
ribica.
Mi tud imamo eno. Prava petarda.

(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: september 2003
5.3.2007 13:32:45   
Miškolin
hej,

tudi mi imamo eno malo nagajivo septemberko 2003. se ji je pa junija 06 pridružila še sestrica.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: september 2003
5.3.2007 22:15:00   
mojcab
zdravo, naši septembrksi iz 2003 se je pa avgusta 2006 pridružila še ena punčka. rade se imata in živcirata druga drugo.

torej kaj počnejo vaši septembrčki najraje?

naša trenutno najraje vozi kolo in traktor, pa tobogan, žoga, tekanje kar tako na sprehodu.

ali je že jedo solato? naša je ne mara!

_____________________________

*********************************
Življenje je lepo, zato ga je vredno živeti.

(odgovor članu Miškolin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: september 2003
6.3.2007 9:27:55   
Miškolin
živjo,

tudi naši dve se  imata zelo radi. starejša mlajšo tako "popedena", ji daje igrače in je res kot ena mama. Pa kar naprej jo objema in stiska. Problem je če je kaj bolna, in ji ne pustim zraven.

Naša ne mara ne zelenjave (pa tako jo je jedla, ko je bila dojenček) ne solate. Včasij kakšen košček rdeče pese (to baje jedo v vrtcu) drugače pa nič od nič. Samo se jaz s tem ne obremenjujem, njen oče tudi ne mara nič kar je zelenega in v listih :)

Sicer hodi v vrtec in mi vsake toliko kar malo nagaja. Sedaj ima obdobje ko "nič ne sliši" in je treba vsako stvar ponoviti po 15x, pa še takrat se je nil ne prime! Upam da je samo obdobje!

no toliko za enkrat....

(odgovor članu mojcab)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: september 2003
6.3.2007 12:11:47   
Tonchka
Naš septemberček 2003, pa je dobil sestrico marca 2006 in se tud kar dobro razumeta. No, včasih ji tud ponagaja, ampak ni sile. Naš obožuje sadje, solato pa kakor kdaj. Najraje ima puzzle, pliškote, pa itak vse kar ima 4 kolesa, ful je začel jezikat, sicer pa je kar obvladljiv. Vaši hodijo v vrtec? 

(odgovor članu Miškolin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: september 2003
6.3.2007 14:38:39   
Miškolin
naša hodi v vrtec. Ji kar koristi, ker veliko pobere od tam in se veliko nauči. Je tudi počasi včasih malo neobvladljiva, ampak se tolažim s tem, da jo bo minilo!
Imam pa včasih zjutraj probleme, ker sem še na porodniški, ker ona ne bi šla v vrtec, ker sva midve z mlajšo doma! Ampak je pa popoldan tudi problem, ko je treba domov - pa naj bo to, takoj ko se zbudi, ali pa ob pol petih ko vrtec že zapirajo! Preprosto ona ne bi šla domov!
Naša se rada igra KUHANJE - kuha in pripravlja razne jedi - ima sicer veliko pripomočkov od skled do hrane..., pa seveda tudi puzzle in lego kocke!
Avtomobile včasih - punčk pa ne mara! pa plišastih že od nekdaj ni marala!

(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: september 2003
7.3.2007 9:20:27   
Miškolin
dobro jutro vsem

kako ste kaj danes?? kako kaj vaši malčki??? Danes je malo slabše vreme, Naša Lara je šla v vrtec brez problema, glede na to, da imamo malo problemov sedaj ko sem jaz na porodniški.
Sicer je pa res zgovorna in ne vem od kod jemlje svoje ideje? Včasih se sprašujem kako in kje je slišala. In čisto vse si zapomni!
No toliko od mene danes.

Lep dan!

(odgovor članu Miškolin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: september 2003
7.3.2007 12:20:37   
mojcab
Eva Julija ne hodi v vrtec. Se pazi pri babici, no ta teden je doma pri atiju. Ati je namreč 4 ure na porodniški, jaz pa 4 ure v službi in obratno. Tako je doma pri atiju in mu vse sproti razlaga kaj paše Ani in kako mora poštimati sestrico...ko daje ati svojega dojenčka spat, tudi ona daje svoje otročke spat..

Včeraj pa nas je vse po vrsti presenetila, ker je pojedla skoraj pol svoje zobne paste Nenedent? ne vem ali probavanje okusov, ali naj bom bolj pozorna?

Me pa zanima ali so vaše punčke kaj fejst majhnene na roza, pa na rdeče in na te punčkaste zadevem, ker moja ni nič..vpliv mame?

_____________________________

*********************************
Življenje je lepo, zato ga je vredno živeti.

(odgovor članu Miškolin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: september 2003
7.3.2007 14:36:41   
Tonchka
živjo!

Naš je nad vrtcem navdušen, ampak rad pa ostane tudi doma. Jaz ravno zaključujem mojo porodniško. Kar se barv tiče, jaz našega ne oblačim zmiraj v modro ali tamalo v rozno. Kakor pač nanese.  Je pa res, da naš ne prenese nobenega puloverja ali majice ki ima kakšne gumbe. Ma se dere kot utrgan, če mu tisto dajem gor.
Danes mi je en tak čuden dan, sploh se mi nič ne da, in čisto sem brez energije.Upam da bo jutri boljše.

LP.

(odgovor članu mojcab)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: september 2003
7.3.2007 14:43:43   
Tonchka
Še nekaj sem pozabila napisat. Ma jaz mislim, da otroške zobne paste na splošno niso škodljive, ampak pol tubeuser posted image , ne vem,  ampak naš to isto včasih dela, te paste imajo dober okus po sadju ponavadi, nevem a jim to tolk potegne. 

(odgovor članu mojcab)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: september 2003
7.3.2007 16:02:21   
Miškolin
hej,
jaz ko sem kupovala cunje za prvega otroka sem kupovala neutralne (ker nisem hotela vedeti kaj bo) pa je bila punčka. Ampak ko so prihajali na obisk so vsi prinesli valda rozaste stvari. Sedaj ko je večja ji striktno ne kupujem roza stvari, nekaj jih dobim od prijateljice - tiste so vse roza, ker zgleda, da je prijateljičina punčka na to mahnjena (ali pa njena mama).
Je pa res,da naša hoče biti vedno v kiklici! Zato, da se ko pleše vrti! Ampak vsak dan je nočem oblačiti v kiklo, ker v vrtcu ko gredo ven, ne vem kako se napravi in se bojim sedaj ko je še malo bolj mrzlo, da bi se prehladila! Pa še kot en fant ne zna paziti nase, in vse pofleka! Pa se mi škoda zdi kakšnih lepih oblekc!!!
Glede paste - tudi jaz sem jo jedla ko sem bila majhna! Ne vem kaj je na teh sadnih okusih.... naša je še ni probala sama jesati, je pa res, da če si sama umiva zobe (včasih preden ji mi umijemo) seveda najprej poliže tist košček paste z krtačke! Mislim pa da tudi niso škodljive!

Sicer je pa danes grozno vreme in komaj čakam da ga bo dneva konec! Moj mož obožuje dež, sploh če lahko leži in kot on pravi "posluša dež". jaz pa tu ne vidim nič romantičnega.... no ja če sem z njim potem ja.... drugače, če sem pa sama....

no se beremo

(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: september 2003
8.3.2007 11:30:16   
Tonchka
Živjo septemberke 2003!

Naša enoletnica je po bratcu podedovala goro oblačil in po pravici povedano ji brez slabe vesti oblečen moder body, hlače ali majico. Je pa res da smo tudi mi vse cunje, ki smo jih dobili od drugih za darila za tamalo, dobili v rozni barvi. Saj včasih ji z veseljem oblečem kaj roznega, ampak bolj so mi simpatične punčke, ki so bolj "fantovsko" napravljene.
Kje pa so rojeni vaši septemberčki ? Mi smo iz lj. konca ampak smo prišli na svet v Kranju.
Tok mi je že cel teden utrujajoč, ta dež me čisto demotivira, pa skoz me nekaj buča boli, pa ravno ta teden imam ful ful se za učit.
No, uživajte pa se še kaj beremo.


(odgovor članu Miškolin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: september 2003
8.3.2007 12:26:45   
Miškolin
Unnna - potem bi tebi bila naša Lara všeč - ne samo da je oblečena samo v kavbojke ali trenirko (tako jo oblačim za v vrtec - ker vsak dan pride blatna domov) ampak se tudi obnaša kot fant - malo nagaja, moj mož pravi da ima noge kot fuzbalist in tudi potolčena je kot en fant!!! tudi karakter je malo bolj fantovski, čeprav saj pravim, si pa včasih zaželi biti v kiklici!!! Takrat se mi zdi pa čista punčka!!!
Drugače sem jaz rojena Ljubljančanka, preseljena v Kranj. rodila sem v Ljubljani - glede na to, da so bili pa zapleti na porodu sem pa vesela da sem bila v LJ - ker so imeli vso ekipo,da ja pomagala! Na koncu so mi naredili carski rez, in tako da sem se tudi drugič odločila da grem direktno na carski rez v LJ.

Ali so vaši triinpolletniki (ravno sedaj enkrat bodo - naša bo 12.3.) kaj radi v vodi?? Naše ne spraviš iz bazena!!! Gremo večkrat (če sta le obe zdravi)  v Bohinj v vodni park! Tamalo damo za kake pol ure v veliki bazen, tavelika je pa 3 ure v vodi .- v tamalem bazenu!!! Je ne spraviš ven! Je pa res, da sva hodili na tečaj (fredov program) in tudi tam je uživala!

Uživajte v današnjem dnevu tudi ve in vse naj naj za 8. marec!"!!!


(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: september 2003
8.3.2007 14:58:20   
Tonchka
Ja, tvoja Lara bi mi bila prav gotovo simpatična, saj sem preračunala da imava na isti dan rojstni dan!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Jaz sem se za porod v Kranju odločila čisto po naklučju in mi ni žal. Tudi v drugo sem rodila v Kranju in lahko povem samo vse najlepše. Je pa res da sem imela oba poroda normalna in brez težav. Ko sem rodila prvič, me je edino ena ki pometa in streže hrano nekej zajeb...a, ampak jo je poj mož poslal nekam in je bila do konca mojega bivanja tam čisto krotka. user posted image user posted image user posted image user posted image Ful fino, da malo počvekamo mamice, ki smo bile noseče in rodile na iste mesece. Moj mož je tudi Gorenjec, jaz pa sem iz LJ.

LP.

(odgovor članu Miškolin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: september 2003
8.3.2007 16:01:23   
Miškolin
Unnna - no potem bosta pa imeli približno iste dneve žurko..... Ja jaz sem tudi kolebala med LJ in KR - a sem se na koncu, ker imam ginekologinjo v LJ in večinoma sem bila v LJ (imam vse sorodnike, prijateljice in službo v LJ - odločila da grem v LJ. sicer so me pa na pregledu notr zadržali in v bistvu nisem imela šans.... razen če bi se z dohtarji kregala.... tko da sem bila v bistvu hospitalizirana 2 dni, umetno sproženi popadki, nato pa 12 ur mučenja in odklop pri meni - nehala sem dihat. Pol pa vso ekipo skupi pa vse aparature, pa najprej mene pol pa še otroka reševat! No ja izkušnja res ni leppa, tudi pobirala sem se nekaj časa, v bistvu sem bila 3 mesece čist koma... nisem druzga delala, kot poskušala dojit - pa tudi to ni šlo, ker tamala ni znala sesat, ker sem jo pristavila šele 4 dan - do takrat sem bila pa priklenjena na infuzijo, magnezij, kisik (to samo 1 dan) imela sem kateter ter dobila sem 1 vrečko krvi.
Sem se pa pogovarjala s sestrami, ki so bile v porodni in so me kasneje prišle pogledat in so rekle, da še dobro da sem bila v LJ - ker bi me kjerkoli bi bila pripeljali v LJ - ker ponavadi nimajo aparatur v drugih porodnišnicah. Tamala je imela pa ocene 9, 10, 10 - ona je bila pa frišna in spočita!!! vsaj to!

No zdej sem vas malo zamorila.... ampak konec dober vse dobro - 3 leta in pol kasneje mi pa živce para!!!

(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: september 2003
9.3.2007 11:41:04   
Tonchka
Živjo bejbike!

Ojoj Miškolin potem si imela pa res ful zoprno in težko situacijo. Ja to drži da je fino biti v Lj. če se karkoli zaplete. Nevem no. Je pa res odvisno od situacije in kakšne težave imaš. Moja kolegica je imela tudi dvakrat carski rez in njej je to bilo ful the bestuser posted image , ker se je tolk bala poroda in bolečin. Jaz pa mislim da ste tiste mamice ki ste morale roditi s carski rezom, dosti bolj boge. Ja hvala bogu da je bilo  vse dobro. Jaz pa sem se v prvo matrala 10 ur in sem mislila da bom crknila od bolečin, v drugo sem pa rodila tok hitro da so me sestre ob prihodu v porodnišnico komaj uspele dati na tisti porodni "ponk" pa je bila tamala že zunaj. Pa sem šla v porodnišnico ko sem imela še neredne popadke, tko da v drugo gre res lahko express hitro. Mi ravno jutri praznujemo miškin 1. rojstni dan in moram še en kup stvari zrihtat. tudi jaz nisem mogla dojiti, ker je enostavno  tamal zavračal joško, ni se znal prisesat, tko da sem mleko 3 mesece pumpala ven, pri tamali pa sem tudi dojila samo tri mesece (pa še to sem morala tudi dodajati), ker je bilo (zgleda) premalo mleka. Zaradi tega sem se ogromno presekirala, ampak je pa res da smo zato od 3.mes. pri obema spali cele noči, to pa je tudi nekaj vredno.
Zaenkrat vas vse lepo pozdravljam.

(odgovor članu Miškolin)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: september 2003
9.3.2007 13:00:58   
mojcab
jaz sem rodila 12.09.2003, po 12 urah mučenja, so me odrešili s CR...dojila pa sem jo 26 meescev...seveda sem imela tudi drugič CR...polno dojijm

naša punca ima traktor in je sedaj največji traktorist v mestu...živimo v sg

_____________________________

*********************************
Življenje je lepo, zato ga je vredno živeti.

(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: september 2003
9.3.2007 13:46:01   
Miškolin
o Mojcab potem imata pa najina dva septembrčka na isti dan rojstni dan! tudi Lara je 12.9.
Ja glede moje izkušnje - bila je grozna, ampak kot pravijo takoj pozabiš! In tudi jaz sem, - je le še spomin! Drugič se nisem hotela matrati, sploh po taki izkušnji, pa sem rekla da če se bo začelo naravno, bi naravno rodila, a se je začelo podobno kot prvič - drugič mi je 14 dni prej voda odtekla, sem šla v porodnišnico in nisem bila tudi cm ne odprta - se pravi da bi se spet matrala 12 ur, kot prvič, ko sem se v 12 urah odprla za 3 cm! potem pa odpovedala!
Tako da se prosila, ker se bila že napovedana za CR (sicer en teden kasneje) pa so  mi naredili CR. In tadrugič sem se veliko hitreje pobrala, naslednji dan že dojila, in hodila - prvič pa ne eno ne drugo!
Tudi jaz sem se prvič presekirala, in ker ni šlo sem si 3 mesece pumpala mleko, potem pa nehala! Drugič sem normalno brez zapletov dojila 6 mesecev, potem pa mi je začelo primanjkovati mleka in sem počasi nehala!
Prvič smo tudi mi po 6 mesecih začeli spati celo noč, tokrat pa kljub temu da ne dojim, ji ponoči dajem flašo se še zbudi - odvisno od noči, včasih 1x vlasih pa tudi po 3x ali večkrat!

Sicer pa naši obe ob polni luni tako meče, da se kar bojim pogledati na koledar kdaj je na vrsti! Ali vaše tudi??

Sicer pa Unnna - čestitke tvoji mali za 1 leto....


(odgovor članu mojcab)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: september 2003
13.3.2007 12:54:43   
Miškolin
hej živjo,


tale tema je pa kar malo zamrznila! Ni več interesa???
ja no prav.... user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Miškolin -- 13.3.2007 12:55:19 >

(odgovor članu Miškolin)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: september 2003
13.3.2007 16:54:40   
Tonchka
Ne ni zmrznila, samo kronično nam primanjkuje časa. Enostavno mi ne znese, da bi čisto vsak dan šla na forum. Ta vikend smo praznovali miškin  1. rojstni dan, jaz pa sem se od četrtka pa vse do včeraj imela ful za učit. Ah, saj bo bolje. No in kaj ste počeli pri vas za vikend? Jaz se že ful veselim pomladi in ta sonček name ful dobro vpliva. Se še kaj beremo. lp

(odgovor članu Miškolin)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: september 2003
13.3.2007 22:23:49   
Miškolin
saj vem kako je to, ko ni časa! Saj ga tudi meni primanjkuje. Pa še tako hitro mi gre tale čas - še 2 meseca pa moram že nazaj v službo - pa tako lepo je doma.....

Se opravičujem, če sem vas napadla!

Upam pa da ste lepo praznovali prvo svečko - vreme je že bilo lepo....

Lepo se imejte

(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: september 2003
13.3.2007 23:31:27   
Tonchka
Ja moram reči da mi je bilo v soboto tako luštno. Na naših rojstnih dnevih (tud od septemberčka 03) se vedno kaj dogaja. V žlahti je ful otrok pa kar vse povabimo in otroci uživajo. Sploh ne dojamem da je miška stara že eno leto, tamal pa da bo sept. že štiri. Jaz sem tudi ravno zaključila s porodniško. Sem ena izmed tistih mamic, ki blazno uživajo na porodniški in se prav nič ne veselim da grem spet nazaj v službo. user posted image Meni ni bilo NIKOLI dolgčas, družbe imam tudi izven službe veliko, ful hodimo okrog in res mi je bilo fino. Tudi v prvi porodniški sem blazno uživala, ampak tudi na službo sem se poj hitro spet navadila. Pač tko je. A si doma prav iz Kranja ali kje iz okolice? (upam da nisem preveč firbčna). Se še kaj beremo, PA PA

(odgovor članu Miškolin)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: september 2003
14.3.2007 21:51:20   
Miškolin
Ja tudi meni čas neizbe
tudi na
žno hiti, in sploh ne morem verjet da je že 9 mesecev od drugega poroda! Tudi jaz neizmerno uživam doma, in se ravno v teh dneh pripravljam, da grem malo v službo, a mi je to tako odveč..... ne bi še pla v službo, imam doma toliko stvari za delat, tako da službe ne pogrešam. Je  pa res, da nekatere pa komaj čakajo, da mi ne to leto, da gredo spet med sodelavce!
Ja mi  smo iz KR - konkretno pri Vodovodnem stolpu v hiši. Praktično 10 minut peš do mesta, pa ne čist v mestu. Sicer se še nisem čisto navadila, pa sem tu že skoraj 7 let. me še vedno vleče v prestolnico.....

(odgovor članu Tonchka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?