|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   slaba vest zaradi dodatka
16.1.2006 18:45:21   
wawa
Do nekja dni nazaj sem imela mleka čez glavo, zdajle pa imam nekaj dni občutek da je mali zvečer ko ga dam v posteljo, še vedno lačen.....ampak potem spi lepo celih 5 ur .....je in še štiri ure....ampak danes je vse skupaj preseglo meje.....od 1ih naprej jeva na vsako uro in to po norem joku ( zaradi lakote????? no mogoče res????) potem ko pojemo je spet kake 45 min vse ok .....potem pa spet jok in hrana seveda.....

Torej zdaj pa nasvet doječih mamic ali naj danes zvečer poskusim z dodatkom ali pa naj nekaj dni še vstrajam s takim stanjem kot je sedaj??????

A ja mali je star natanko 8 tednov..........
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: slaba vest zaradi dodatka
16.1.2006 18:49:27   
Anonimen
Če hočeš bit dežurna celo noč, potem kat nadaljuj s tem tempom...
Mleka vprašanje koliko boš imela, če boš preutrujena, ampak bo vsaj potešena vest, da si "dobra mama", ker se trudiš in dojiš.

Oprosti, ker sem se "znesla" nad tabo, ampak zadnje dni je že toliko debat o dojenju, da mi gre že res na bruhanje od tega.

(odgovor članu wawa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: slaba vest zaradi dodatka
16.1.2006 18:51:19   
Anonimen
Jaz ne bi. Bi vztrajala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: slaba vest zaradi dodatka
16.1.2006 18:51:21   
JASNA D
Pretehtaj - kaj je bolje - lačen otrok in mamina "čista vest" ali sit in zadovoljen otrok in "mamina slaba vest" - pa tale je v primeru, da otroku tvoje mleko pač premalo, čisto po nepotrebnem.

Moja izkušnja - sin je bil dojen in futran po flaški, se pravi kombinirano, hči pa striktno samo dojena do 6. meseca. Pa nimam ravno občutka, da sem bila v sinovem primeru "slaba mama". Mu pač ni bilo dovolj. Sicer pa je, kot tipični predstavnik moškega spola,user posted image user posted image user posted image v primerjavi s sestro itak bolj "zahteven".

Jasna

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: slaba vest zaradi dodatka
16.1.2006 19:00:03   
ZARA
Če  misliš, da je lačen mu daj...zakaj pa ne? Jst bi mu...

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: slaba vest zaradi dodatka
16.1.2006 19:10:20   
PBJ
Lahko je samo poskok v rasti, ko otrok naenkrat potrebuje več hrane. Že čez kakšen dan ali dva se lahko stanje povsem spremeni ...

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: slaba vest zaradi dodatka
16.1.2006 19:14:22   
Gina
Lahko se matraš in ga kar naprej futraš. Obstaja možnost, da bo čez nekaj dni ali tednov spet ok in boš imela dovolj mleka.

Lahko mu daš dodatek.

VSEENO JE! Vsekakor ni razloga za slabo vest - nikakor v nobenem primeru.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: slaba vest zaradi dodatka
16.1.2006 19:17:00   
polona2
Nikar dodatka, saj veš, da so dojeni otroci bolj pametni, ter bolj odporni od nedojenih,

aja,
pa če otroci spijo v postelji staršev, postanejo bolj samozavestni, ta cvetka je pa z MON-a...

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: slaba vest zaradi dodatka
16.1.2006 19:35:31   
Grascakinja
Wawa, nisi slaba mama, če potroku ponudiš dodatek. Slaba mama si, če otroka pustiš lačnega in ga matraš da troši še tisto energijo, ki jo ob lakoti ima, za sesanje prazne dojke.

Sicer zagovarjam dojenje, ampak ne za vsako ceno in na račun otroka, zato da mama nima slabe vesti. Oprostite, poskok v rasti, mlečna stavka in podobne cvetke gor ali dol, moj otrok ne bo lačen. Jaz sem se tega vedno držala, ko pri meni ni bilo dovolj, sem dodala. Od porodnišnice naprej. Pa pri 6m in pol še vedno dojim.

KO DA BO OTROKU ŠKODILO, ČE MU DAŠ DODATEK??? Prej bi rekla, da bo revček vsaj sit.

Res mam počasi že poln kufer tega pranja možganov mamicam, da se počutijo kot pošasti, če otroku dajo dodatek. Kar je preveč je pa preveč. Mal zdrave pameti. Najprej otrok in njegove potrebe, ki morajo biti potešene, bodisi iz flaše ali joške, važno da so, pol pa morala.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: slaba vest zaradi dodatka
16.1.2006 19:36:09   
Anonimen
wawa ti mu kar daj! Jaz sem Maxu na začetku tudi dodajala. Pa nisem zato slaba mama. Tako sva bila oba spočita. Če boš zmatrana bo mleka še manj. Jutri pa kar veliko pij, potem boš pa videla kako boš z dodatkom. Midva se zdaj polno dojiva. Sva že 3 tedne brez dodatka.

(odgovor članu polona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: slaba vest zaradi dodatka
16.1.2006 19:49:36   
sana_lena
Pri nas je bilo natanko isto pri nekje 3 mesecih. Dojili sva se kar naprej čez dan in čez noč, skoraj vsako uro, vedno ko je pač hotela. Seveda sem tudi poskusila z dodatkom pred nočjo - pač probaš dat eno malenkost da nimaš slabe vesti, ker je otroček lačen. Prvič je spila eno malenkost- 0,3 dcl, naslednje noči se je pa raje matrala, ker niti poskusiti ni hotela adaptiranega mleka in ji je ratalo.user posted image  Zdaj pa imamo  "probleme" ker noče jesti nič drugega, saj je mleka na pretek. Tako da tudi, če probaš dati neko malenkost, "še nič ni izgubljeno" glede dojenja.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: slaba vest zaradi dodatka
16.1.2006 19:55:07   
wawa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ej vse po vrsti ste me prav malo v dobro voljo spravile............sem se full zasikirala, pa skoz sem govorila, da če bom dojila ok če pa ne bom pa tudi prav..........samo potem pa vse to poslušanje o dojenju, pa kako je to edino dobro za otroka, pa da boh ne daj da daš dodatek, ker potem kmalu ne dojiš več in tako naprej.........tako da se mi je tale odločitev ali naj dam ali ne res zdela grozna............

Zdaj je sicer zaspal brez dodatka, če se zbudi v naslednjih dveh urah ga bo dobil, ker je tako kot ste rekle bolje nedojen in zadovoljen otrok z naspano mami, kot pa dojen lačen otrok in izmučena mami......hvala vam tudi tistim ki ste me rahlo nadrleuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: slaba vest zaradi dodatka
16.1.2006 21:37:10   
KODA
Če vidiš,da bi otrok še jedel,mu daj dodatek.Moja dva sta bila dojena samo en mesec in sem jima čisto brez vsake slabe vesti dala dodatek.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: slaba vest zaradi dodatka
16.1.2006 21:39:52   
trojči
Osnovni problem je, kako uskladiti spočitost in nenehno dojenje.

Če je mama utrujena, naj bi imela manj mleka, lahko pride celo do totalne blokade zaradi nespanja in razgrizenih bradavic, po drugi strani bi pa naj za večjo količino mleka poskrbelo nenehno pristavljanje.

Mame, ki trdite, da se da, ste že kje zasledile odgovor na gornji problem? Kako optimalno pristavljati, da bo mama cela in otrok sit?user posted image

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: slaba vest zaradi dodatka
17.1.2006 8:01:08   
bskrle
A je tvoj prvi otrok?

Pri vsakem otroku pride do obdobja, ko rabi več mleka kot ga ima mama. Moji so v porodnišnici dodajali skoraj vsak dan, da se je reva najedla, pa sem dojila do 16 meseca.
Če boš otroku 2x ali 3x dalal zvečer dodatek, pa ja ni nič narobe.

Tisto o slabi vesti - se podpišem pod Gino.

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: slaba vest zaradi dodatka
17.1.2006 11:25:25   
tincci
No, mi imamo enako situacijo. Mala je stara 11 tednov in že dva dni imam čisto mehke joške, vse mi ven izcuza do zadnje kapljice. Sem že čisto na koncu, včeraj mi je šlo na jok in sem se morila s tem, da ji bom morala dat dodatek, pa ga res nočem dat. Čisto razumem wawo zaradi slabe vesti.

Kakorkoli, potem sem se ponoči spomnila, da se je to vmes že zgodilo pri 3 tednih, ko sem se ubadala z istim vprašanjem, kaj naj naredim, da me ne izmozga. Takrat sem vztrajala in smo v parih dneh šli čez to in do danes ni bilo treba dodajati. Redi pa se več kot dovolj, kilo in pol na mesec. Sedaj ima 7kg!

Mogoče je pretežka pa ji ni več dovolj moje mleko? Ima poskok v rasti, ki naj bi se zgodil pri3 mesecih? Ne vem. Bom še potrpela kak dan ali dva, pila veliko čaja za dojenje potem bomo pa videli. Imam pa doma že od rojstva adaptirano mleko, če bo sila. Tko da ne vem, a je to slaba vest ali ne, mislim, da je treba včasih malo potrpet, da se ponudba uskladi s povpraševanjem. Upam.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: slaba vest zaradi dodatka
17.1.2006 12:02:28   
Anonimen
Poizkusi si napumpat tvoje mleko. Potem boš pa videla. Če ga imaš dejansko premalo, tudi za ponoči, mu pač zvečer dodaj.

(odgovor članu tincci)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: slaba vest zaradi dodatka
17.1.2006 13:51:38   
Urša
Wawa, ti kr nared flaško, pa je! Vseeno ga večkrat pristavljaj, veliko pij, jej, počivaj... sčasoma se bo uredilo. Jst bi mal vztrajala, ga podojila in dala še mal dodatka, merico ali 2.
Tud jaz pričakujem pri mojemu kmalu poskok v rasti in imam na srečo v skrinji spravljenega kar neki mlekca za take zadeve, ki sm ga pumpala ponoči, ko je moj sonček pridno spal.user posted image

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
17.1.2006 15:51:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Urša)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: slaba vest zaradi dodatka
20.1.2006 20:58:06   
Maja Z
Kaj pa če ni lačen in se zbuja zaradi kakšnega drugega razloga?user posted image  Samo razmišljam naglas....

itak se ritem spanja skos spreminja, mogoče je zdej v tem obdobjuuser posted image
Kaja je tut spala od 2.mesca skoraj celo noč (1x bujenje), od 6. naprej pa 2-3x bujenje..pa ni bila lačna, ker je jedla že gosto hrano..se pač rada crklja...

zgolj ugibam

lp maja

_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: slaba vest zaradi dodatka
20.1.2006 22:28:02   
Aleksandrin
Tudi pri meni je bilo tako. Vem pa, če bi začela dodajat bi bilo z dojenjem konec.

(odgovor članu wawa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: slaba vest zaradi dodatka
21.1.2006 9:58:16   
Grascakinja
IZVIRNO SPOROČILO: Aleksandrin

Tudi pri meni je bilo tako. Vem pa, če bi začela dodajat bi bilo z dojenjem konec.


To enostavno NE DRŽI. Jaz dodajam že od porodnišnice, pa pri 6,5m še vedno dojim.
Če bi bilo to res, bi vsaka mama izgubila mleko, ko bi začela z gosto hrano.
Ne govorite neumnosti. In ne strašite mamic v stiski s takimi izjavami, ker so jim odločitve, da kdaj pa kdaj dodajo otroku, ki je očitno še lačen, malo po steklenički, še težje. In se še bolj sekirajo in so še bolj pod pritiskom in imajo zato še manj mleka.

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: slaba vest zaradi dodatka
21.1.2006 22:27:00   
Aleksandrin
Prej je imela dovolj mleka, se pravi ga je zmožna proizvest, z dodajanjem bo porušila ravnovesje "povpraševanje ponudba" in dodajala bo do konca.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: slaba vest zaradi dodatka
21.1.2006 22:39:05   
NRMM
Ja pa že spet ta tema......wawa brez slabe vesti daj otrokecu dodatek, če vidiš, da je lačen. Točno tako naredi,kot je napisala Nalin. Najprej svoje mleko iz jošk, potem pa dodatek in se boš najprej prepričala, če je tvojega mlekeca premalo. Jaz to delam že 14 dni, 2x dnevno mi uspe, da se mala naje iz zize, drugo pa dobi dodatek.

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: slaba vest zaradi dodatka
21.1.2006 23:53:48   
urška
nalin, kako se pa naredi mleko bolj gostouser posted image user posted image user posted image ?

moj je bil skoraj od začetka na adaptiranem, pa mi ni nihče nikoli rekel da lahko naredim bolj gosto mleko...

< Sporočilo je popravil urška -- 21.1.2006 23:55:55 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dragi, danes si pa vzamem prost dan!
Kar me je danes fasciniralo, je bil izraz na obrazu mojega dragega moža, ko sem mu rekla, da si bom vzela prost dan. 
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?