|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   splošna razgledanost
2.1.2012 22:24:05   
zvoncki
V zadnjem času sem opazila, da sem zelo veliko stvari iz šole že pozabila. Delam na delovnem mestu, ki je bolj fizično delo kot karkoli drugega (torej možgani malce lenarijo), televizije skoraj ne gledam, moj prosti čas mi že nekaj let bolj ali manj zapolnjujejo otroci.

Rada bi malce obnovila in izboljšala mojo splošno razgledanost. malce sem razmišljala, da bi se naročila na kakšno revijo. Katero bi mi priporočale, da bi bile zajete bolj raznolike stvari?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: splošna razgledanost
2.1.2012 22:29:38   
LuLu
Križanke user posted image
Za začetek lahke, potem pa vedno težje.

(odgovor članu zvoncki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: splošna razgledanost
2.1.2012 22:46:28   
Klemy82
Križake, ja, al pa igraj kakšnega Osvajalca. Pa veliko beri. Pa kakšni poljudni tv programi so tudi fajn, ja. Pa un otroški kviz, kaj je že, Male sive celice... sem tudi jst bila čist paf, kaj vse smo se nekoč učili, znali pa pozabili tudi.


_____________________________

Jst.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: splošna razgledanost
2.1.2012 22:47:58   
Anonimen
literatura - klasicna, ne plazni romani. Bos presenecena koliko znanja je prelitega v pisano besedo, za katero si danes vzamemo vse premalo casa.

Revije--odvisno kaj razumes pod splosna razgledanost. Gea je precej dobra revija s temami poljudno-znanstvene narave.

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: splošna razgledanost
2.1.2012 22:48:39   
Klemy82
Aja, revija... odvisno kaj te zanima, no, katero področje... National geographic, Reader's Digest, Science, Gea... po moje najbolje  da greš malo v knjižnico pa prelistaš in boš videla, kaj te zanima in kaj bi brala. user posted image

_____________________________

Jst.

(odgovor članu zvoncki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
3.1.2012 1:18:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Klemy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: splošna razgledanost
3.1.2012 5:38:16   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

Zivljenje in tehnika. revija, ki sisa vse ostale, vkljucno z National Geographicom (ki itak temelji na slikah).

pa knjige - po mojem karkoli, ne nujno klasika. sama berem bistveno manj, kot bi zelela, ampak vcasih lahko za kakim nezanim naslovom odkrijes zgodbo, ki ti pozivi sive celice user posted image


Jest nikol nisem razumela fascinacije ne nad ŽiT, ne nad NG, ne nad GEO. s tem da na slednjo sm bla naročena večino oš. jest sm oboževala GEA, dokler je bil; odkar ga pa ni pa berem Science illustrated... res pa je da ne maram preveč potopisov (zato verjetno ne NG) in ne astronomije (zato verjetno ne GEE). 
Sicer pa v času interneta... znanstveni blogi (jih je malo morje, z vseh možnih področij in veliko je dobrih, pisanih s strani strokovnjakov na svojem področju) in podcasti. pa Wikipedia seveda, z določeno mero kritičnosti. pomaga tudi če maš koga s katerim lahko debatiraš o določeni temi (npr za silvestrovo sva z mojim gledala DaVincijevo šifro in me je vprašu v čem je fora Templjarjev... pa sva mela dvourno debato takoj).
Križanke so kul, dokler jih ne pogruntaš. Meni recimo ustrezajo ene ali dvoje na slovenskem trgu in potem hitro ugotoviš da imajo zlo omejen spekter in gesel in znanja v njih.
za spomin kot tak pa men pomaga učenje na pamet, kot v oš... pesmice user posted image


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: splošna razgledanost
3.1.2012 6:54:08   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: zvoncki
Rada bi malce obnovila in izboljšala mojo splošno razgledanost. malce sem razmišljala, da bi se naročila na kakšno revijo. Katero bi mi priporočale, da bi bile zajete bolj raznolike stvari?

Huh, tole je pa zelo zajetna tema. No, mene zanima če ti je kakšno področje še posebej všeč...bi skoraj lažje odgovoril. Sicer pa, imaš kr nekaj kvalitetnih programov, avtorjev, ustvarjalcev, znanstvenikov, umetnikov....ki te lahko kr konkretno ''nafilajo''.


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu zvoncki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: splošna razgledanost
3.1.2012 8:33:04   
zvoncki
Hvala lepa za malce usmeritve! Zelo dobra ideja se mi zdi, da grem najprej malce v knjižnico pregledat mal revije, da vidim, katera mi bolj pade v oči.

Drugače pa teme - rada bi izbolšala zgodovino (v OŠ je bila to ena tema, ki mi je bila skrajno antipatična in je bilo učenje skrajni mus, sedaj pa ugotavljam, da me določene stvari bolj zanimajo, pa o tej temi res skoraj nimam pojma), v okviru tega sem sicer malce okrepila pri učenju latinščine, ampak je bila to zgodovina res v preteklost; naravo (pri tem mislim na značilnosti določenih pokrajin,živali oz. držav, tko, nekaj osnovnega) in pa tko, splošne reči, ki naj bi jih človek skorajda že v osnovi poznal in o njih tudi kaj konkretnega vedel povedati.

Ne zanima pa me politika, res me ne, čeprav je to verjetno tudi pomembna kategorija družbe (mogoče se vse še obrne spet čez kakšne 20 let, ko me bodo zanimale druge stvari).

U ja, križanke sem včasih tudi veliko reševala, je pa res, da sem pri tem dosti reči vedela, o njih povedat kaj več, pa ne. Internet je sicer super zadeva, ampak jaz imam rada stvari napisane na listu, da lahko stvar večkrat pregledam, ko me spet "prime", si zraven tudi kaj dopišem. Mogoče pride internet prav, ko si nabavim tiskalnik.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: splošna razgledanost
3.1.2012 9:10:31   
*bubi*
Jaz berem z otrokoma veliko enciklopedij... seveda starosti primerne. Splošne in tematske (živali, vesolje, človek...).
Za neko osnovo so lahko, potem pa itak naletiš na temo, ki te bolj zanima, in jo še kje drugje prebereš.



_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu zvoncki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: splošna razgledanost
3.1.2012 9:48:39   
hrchy
Jaz ti res priporocam knjigo 'Kratka zgodovina skoraj vsega' (Bill Bryson)
http://www.emka.si/174018-kratka-zgodovina-skoraj-vsega/PR/49790,523
Vsaj sposodi si jo v knjiznici in jo prelistaj!

Tip je bil namrec na istem kot ti - tako nezadovoljen s svojim znanjem, da se je odlocil raziskati razlicna podrocja znanosti in vse skupaj preliti v knjigo na nacin, ki je razumljiv vsakemu. To je meni posebej vsec pri tej knjigi - da ti ni treba biti strokovnjak na dolocenem podrocju, da bi knjigo razumel. Podrocja, ki jih pokriva, pa rangirajo od velikega poka do kvantne mehanike, vmes pa se ukvarja se z evolucijo, geologijo, razvojem Homo Sapiensa itd itd.

tole je recenzija te knjige:
"Tole delo je v svetu malikovano kot le kaj, in dejansko gre za izjemno kul branje. Ni ravno vseobsegajoča enciklopedija, gre pa za simpatičen, sleherniku razumljiv poskus razlage izbranih faktov o Zemlji in tem, koliko truda, žolča ter predanosti je šlo v njih odkrivanje. Po eni strani knjiga radoživo razloži niz pojavov in procesov, od nastanka vesolja ter življenja prek velikosti našega planeta do prihoda ledene dobe, razvoja homo sapiensa in Einsteinovih zamisli. Po drugi pa je prava zakladnica kuriozitet o veleumih, ki so prispevali svoj kamenček v mozaik današnje kemije, fizike, biologije, geologije in ostalih ved. Kot se za poljudno znanost spodobi, je beseda nezapletena, z obilico hudomušnosti, ki jo prevod dobro zadene. Posebno očarajo fine ponazoritve normalnežu neogibno obskurnih količin, saj trilijone ničel iz strogo znanstvenih besedil nadomestijo prikladnejše enote. Podmornico v Marianskem jarku namesto atmosfer peštajo hruške s cementom, medtem ko drobčkanost atomov ponazarja njih polmilijonska četa, skrita za človeško kocino."

Sicer pa BBC publishing izdaja krasne revije s podrocij, ki te zanimajo:
http://www.discoverwildlife.com/?bhcp=1
http://www.historyextra.com/
http://sciencefocus.com/
Jaz sem narocena na Focus in je krasna revija na naravoslovnem podrocju.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: splošna razgledanost
3.1.2012 10:25:33   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

Zivljenje in tehnika. revija, ki sisa vse ostale, vkljucno z National Geographicom (ki itak temelji na slikah).


sem ravno hotla predlagat - življenje in tehnika rules! user posted image je mesečnik in tudi če se naročiš, te ne bo veliko koštalo..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: splošna razgledanost
3.1.2012 10:31:46   
mateyka
aja, pa če se naučiš dobro googlat, lahko vse to kar te zanima zveš na internetu. in še obskurne in nenavadne stvari user posted image
npr. najbolj višje stavbe na svetu (to je ponavadi zastarelo v knjigah)
http://architecture.about.com/od/skyscrapers/a/Worlds-Tallest-Buildings.htm
ta najvišji (Burj Khalifa) je bil zdaj plezalna palčka za Toma Cruisa v novem Mission Impossible
http://www.youtube.com/watch?v=E63u-kFVKas&feature=related

< Sporočilo je popravil mateyka -- 3.1.2012 10:33:35 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: splošna razgledanost
3.1.2012 11:15:07   
uškinamama
Mogoče kar srednješolsko aktualno literaturo. Če se odločiš za guglanje pazi, da ne postaneš še en instant doktor svaštologije user posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: splošna razgledanost
3.1.2012 11:39:13   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama
Mogoče kar srednješolsko aktualno literaturo. Če se odločiš za guglanje pazi, da ne postaneš še en instant doktor svaštologije user posted image


ja, sej pravim, moraš znat googlat - tudi search engine ima svoje meje. user posted image

šolske knjige so pa tudi meni padle na pamet - jaz imam še zdaj nekje knjigo biologije (6-7 razred), ki jo vsake toliko privlečem na dan in uporabim une slike bičkarjev in ostalih paramecijev in ameb za likovno inspiracijo user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: splošna razgledanost
3.1.2012 11:42:32   
uškinamama
mateyka kaj naj napišem, da sem včeraj iskala kaj pomeni "coal"  user posted image  enih pet minut? Ker da bi na translejt šla, to pa ne user posted image

Skratka, gugl je fanj za dopolnitev, poplnitev znanja.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: splošna razgledanost
3.1.2012 12:17:18   
m_o_i
gledanje National Geographic-a, Viasat History-ja, krizanke so mi postale ze dolgocasne(tudi tiste "iz sredine" in ostale bolj zakomplicirane), zato sem prestavla na sudoku-je

tako to delam jazuser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: splošna razgledanost
3.1.2012 12:43:51   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

mateyka kaj naj napišem, da sem včeraj iskala kaj pomeni "coal"  user posted image  enih pet minut? Ker da bi na translejt šla, to pa ne user posted image

Skratka, gugl je fanj za dopolnitev, poplnitev znanja.


weeeelll. če znaš angleško in bi not napisala "coal meaning", bi ga našla v eni minuti ali manj. user posted image

Coal 1
Definition: A thoroughly charred, and extinguished or still ignited, fragment from wood or other combustible substance; charcoal.

Coal 2
Definition: A black, or brownish black, solid, combustible substance, dug from beds or veins in the earth to be used for fuel, and consisting, like charcoal, mainly of carbon, but more compact, and often affording, when heated, a large amount of volatile matter.

http://ardictionary.com/Coal/7360

ali

http://www.thefreedictionary.com/coal

coal (kl)
n.
1.
a. A natural dark brown to black graphitelike material used as a fuel, formed from fossilized plants and consisting of amorphous carbon with various organic and some inorganic compounds.
b. A piece of this substance.
2. A glowing or charred piece of solid fuel.
3. Charcoal.
v. coaled, coal·ing, coals
v.tr.
1. To burn (a combustible solid) to a charcoal residue.
2. To provide with coal.
v.intr.
To take on coal.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: splošna razgledanost
3.1.2012 12:47:27   
mateyka
hočem rečt - gooogle (ali katerikoli velik search engine) je fajn, če ga znaš uporabljat učinkovito. samo moraš to mal naštudirat. ampak tako je pri vsaki stvari, a ne? ko obvladaš, je simple user posted image

sem slišala da kitajske mame svojim otrokom rečejo (ko jih driblajo da postanejo virtuozi):
When you learn it, it will be easy and you WILL like it! user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: splošna razgledanost
3.1.2012 15:30:01   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: zvoncki

Hvala lepa za malce usmeritve! Zelo dobra ideja se mi zdi, da grem najprej malce v knjižnico pregledat mal revije, da vidim, katera mi bolj pade v oči.

Drugače pa teme - rada bi izbolšala zgodovino (v OŠ je bila to ena tema, ki mi je bila skrajno antipatična in je bilo učenje skrajni mus, sedaj pa ugotavljam, da me določene stvari bolj zanimajo, pa o tej temi res skoraj nimam pojma), v okviru tega sem sicer malce okrepila pri učenju latinščine, ampak je bila to zgodovina res v preteklost; naravo (pri tem mislim na značilnosti določenih pokrajin,živali oz. držav, tko, nekaj osnovnega) in pa tko, splošne reči, ki naj bi jih človek skorajda že v osnovi poznal in o njih tudi kaj konkretnega vedel povedati.

Ne zanima pa me politika, res me ne, čeprav je to verjetno tudi pomembna kategorija družbe (mogoče se vse še obrne spet čez kakšne 20 let, ko me bodo zanimale druge stvari).

U ja, križanke sem včasih tudi veliko reševala, je pa res, da sem pri tem dosti reči vedela, o njih povedat kaj več, pa ne. Internet je sicer super zadeva, ampak jaz imam rada stvari napisane na listu, da lahko stvar večkrat pregledam, ko me spet "prime", si zraven tudi kaj dopišem. Mogoče pride internet prav, ko si nabavim tiskalnik.


Pa začni s kakšnimi zgodovinskimi romani.....to je po moje zelo fajn za "učenje" zgodovine......in ko naletiš na kaj kar te zanima in o čemer ne veš preveč greš pogledat ali na internet ali v kak zgodovinski priročnik......

Pri  "splošni razgledanosti" moraš pač imeti sam interes, da te določene stvari zanimajo in si jih zapomniš......ne moreš pa se splošne razgledanosti naučiti iz nekih priročnikov, če te stvari ne zanimajo.....vsaj jaz mislim tako......ker če te zadeva ne zanima jo boš sicer v kaki znanstveni reviji našla, pozabila pa takoj, ko jo nehaš brati......

(odgovor članu zvoncki)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
3.1.2012 22:32:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?