|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sum na pregrado ni potrjen
10.9.2007 12:42:08   
Ana Luna
danes sem imela prvi pregled po abraziji (prazna vrečka v 11t). že v nosečnosti je moja G sumila, da imam pregrado, pa tudi na abraziji so jo zatipali. No, in ko sem že ravno računala na to, da danes dobim napotnico za odstranitev pregrade, je G danes ni našla. dala mi je napotnico še za en ultrazvok. je imela katera od vas tak problem?

in še ena zoprna stvar - zvedla sem, da mam na desnem jajčniku cisto user posted image . ta naj bi bila krvava, g pravi, da je bila verjetno ena močna ovulacija user posted image   (če prav razumem, se cista sama odpravi z menstro, če pa raste, je treba na operacijo. slab občutek mam, da tu nekaj ne bo v redu. že dobro leto nazaj mi je radiostezist napovedal neke nepravilnosti na desnem jajčniku in ugotovil rano na dvanajsterniku, ki sem jo potem res imela ...) postaja me strah.

po napornem obdobju, ko sem že mislila, da se bo stanje začelo izboljševati, novi šoki. predvsem pa spet čakanje, čakanje ...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sum na pregrado ni potrjen
10.9.2007 13:51:14   
Naty*Taja
Kolikor jaz vem, se pregrada opazi samo par dni, nekje med obvulacijo, al nekaj takega. Če to res drži, potem pri tebi, če jo je videla vsekakor obstaja.
Glede na tvoje pisanje, bi jaz zahtevala še kako drugo mnenje. Al pa Pušenjaka na Med over netu vprašaj. Ti bo verjetno čisto natančno povedal.

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: sum na pregrado ni potrjen
10.9.2007 14:52:49   
mihi78
Ana Luna - pri meni je bilo tudi tako, da so pregrado zatipali med abrazijo, ko pa me je pregledal moj G pa je ni videl, niti ni opazil, da imam PCOuser posted image user posted image user posted image Se je samo nasmejal, ker je na izvidu bilo zapisano ime zdravnika specializanta, v smislu, češ kaj pa on veuser posted image . Ampak me je kljub temu poslal na histeroskopijo, kjer je bila pregrada vidna. Mi je pa na Ptuju niso odstranili, da bi naj bila premajhna user posted image !! Ampak glede na to, da sem imela 3ss bi blo za premislit - tako sem se odpravila v LJ, kjer so mi maja letos odstranili 1,5cm pregrado. Kar malo podrezaj, ne daj se odpraviti. Veliko sreče.user posted image

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: sum na pregrado ni potrjen
10.9.2007 16:23:03   
Ana Luna
mihi78, a je možno, da ti naenkrat odstranijo pregrado in cisto na jajčniku? In kaj natančno pomeni PCO - je to cista na jajčniku? Je to isto kot "policistični jajčnik"?
Žal mi je, da si morala čez vse to (sm že večkrat prebrala tvojo zgodbo), a saj veš, da tudi tebe še čaka sreča.


(odgovor članu mihi78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: sum na pregrado (še) ni potrjen
10.9.2007 22:18:49   
Ana Luna
no, zdej sm mal brskala po forumu in si prišla na jasno glede nekaterih stvari; s histeroskopijo lahko odstranijo pregrado, z laparoskopijo pa cisto na jajčniku. in oboje lahko opravijo naenkrat.
no, to pa je vzpodbudno! user posted image neverjetno, kar dobre volje sm postala ob misli, da bom lahko odpravila dve muhi na en mah ...

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: sum na pregrado (še) ni potrjen
10.9.2007 22:57:32   
Ana Luna
In kaj natančno pomeni PCO - je to cista na jajčniku? Je to isto kot "policistični jajčnik"?


evo, našla odgovor. PCO = policistični jajčnik ali policistični ovarium. Kar razumem po vsem prebranem, to ni isto kot imeti cisto na jajčniku. Pri PCO ne prihaja do ovulacije po naravni poti, zato jo umetno vzpodbujajo, ne?
Če se motim, pa me prosim popravte.
No, pa sm odgovorila kar sama sebi in tako ukradla mal prostora na forumu user posted image ...

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: sum na pregrado (še) ni potrjen
11.9.2007 19:45:25   
Anonimen
Ja, Ana Luna, nekako tako. Nekatre ženske s PCO nimajo "rednih" ovulacij ali pa jih sploh nimajo.

Zato smo tu, da pomagamo.user posted image

(odgovor članu Ana Luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: sum na pregrado (še) ni potrjen
11.9.2007 20:26:44   
Nasy
Ti kar malo vztrajaj, ne daj se odgnati! Res, pregrada je vidna le nekaj dni v ciklu! Jaz sem imela pred operacijo pregrade dve abraziji. Po drugi sem z napotnico svoje G prišla v Leonišče, dobila dr. Voglerja, ki je na pregledu rekel, da ne ve, če to sploh je pregrada, da je morda samo nakazanauser posted image Ampak, naj mi bo, ker sem imela že 2 SS, da me bo pogledal in odstranil, da pa drugače on tega nebi delal, ker pred 3 SS ne delajo tega.. In tako je iz morda nakazane pregrade nastala 2 cm, vsaj na izvidu je pisalo tako.
Po operaciji je pa ratalo takoj, sem  user posted image
Srečno!!! 

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: sum na pregrado (še) ni potrjen
12.9.2007 11:01:50   
Ana Luna
dobila dr. Voglerja, ki je na pregledu rekel, da ne ve, če to sploh je pregrada, da je morda samo nakazana Ampak, naj mi bo, ker sem imela že 2 SS, da me bo pogledal in odstranil, da pa drugače on tega nebi delal, ker pred 3 SS ne delajo tega..


No, danes sem bila na urgenci (počila mi je cista na jajčniku) in med drugim je zdravnik POTRDIL prisotnost pregrade. AMPAK, on "je ne bi odstranjeval", razen če bo prišlo v prihodnje do ss ali če dolgo ne bom mogla zanosit. user posted image
Za mano je že ena neuspešna nosečnost (bleighted ovum) in posledično abrazija v 11. tednu.
Torej, če prav razumem zdravnika, naj po njegovo reskiram in tako lahko spet  (bognedaj!) tudi pričakujem kakšen nov šok in psihični udarec???!!!
Punce, jezna sem, ker mam občutek, da ni nikomur mar in ker sem le nepomembna številka ...user posted image

Nesy, vem, da si user posted image , tudi jaz sem bila marčevka, a žal nič več. Poznam in spremljam tvojo situacijo. user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: sum na pregrado (še) ni potrjen
12.9.2007 19:35:12   
mihi78
Ana Luna, komaj danes sem videla, da si še me imela namen nekaj vprašat. Pa si itak sama vse našla user posted image user posted image user posted image . Na žalost je res tako, da radi počakajo na 2 ali 3 SS preden sploh kaj začnejo. Pri meni je bilo tudi tako - so me komaj po 3SS začeli malo bolj resno obravnavat, čeprav se mi je do takrat že skoraj user posted image . Meni G še zdaj pravi, pa tudi Pušenjak, da je lahko bilo zgolj naključje, da sem trikrat splavilauser posted image . Je pa po drugi strani res, da ima veliko žensk pregrade pa zanje sploh ne vejo in tudi nimajo težav z zanositvijo in donositvijo. Tudi pri meni je bil drugič blighted ovum pri tem se pa itak ne da pomagat - vseeno še probaj malo potrucat G, če ti vseeno te zadeve ne bi odstranili. Pač moj predlog. LP

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: sum na pregrado (še) ni potrjen
14.9.2007 5:30:31   
Nasy
Se te spomnimuser posted image
Mene je na pregledu skor kap, da ti tko reče, prej redko kaj nardimo, isto, ko da bi rekel, še 1x zanoste in po abraziji se vidmouser posted image Tko, kot da nič ni..meni je bilo vse skupaj zelo boleče. Pa še tak odnos, res, točno ti dajo vedet, da si samo številka..ah, pustmo to, vse moraš potrpet.

Ana, srečno!

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?