|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   televizija...da/ne?
18.2.2005 20:41:17   
Jutra
Sicer je bila podobna tema že spodaj, a me zanima vaše mnenje bolj konkratno:
1) Kateri pari oz. družinice živite brez televizije? ;) Jo pogrešate?
2) Kako se vam zdi, da TV vpliva na medsebojne odnose?:zmeden2:
3) Tisti z otroci, ki imate (boste imeli) otroke - koliko jim dovolite presedeti pred ekranom in pri kateri starosti ste (boste) začeli to dopuščati?

Midva živiva skupaj že 4 leta in TV nimava. Razlog za nenakup je bila sprva prednostna lista opremljanja doma. Potem pa sva se na to navadila:) Imava več časa za pogovore in kakovostno druženje:)
Zanimivo je to, da čisto VSAK, ki pride k nama na obisk, najprej vpraša, kje pa imata TV?:zmeden2: Večina ne more dojeti, kako lahko živiva brez nje:grrr:

Priznam pa, da večino informacij dobiva preko interneta. Filme pa si večkrat ogledava v kinu.:)-

Glede :duda: in gledanja TV: najina je stara 4 mesece. Tako računalnika kot TV ji ne bova dovolila gledati najmanj do drugega leta starosti, kasneje pa tudi z omejitvmi. Pred kratkim je bil o škodljivem vplivu TV na :duda: dober članek v ONI.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   televizija...da/ne?
18.2.2005 20:46:55   
babylove
Vsaka čast!

Jaz bi te tudi najprej vprašala, kje imaš tv...

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   televizija...da/ne?
18.2.2005 20:50:40   
Jutra
Ej, navadiš se. In potem kar naenkrat ugotoviš, koliko imaš časa.;)

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   televizija...da/ne?
18.2.2005 20:52:29   
TaRe*
Meni bi se brez Tv,ja zmešalo.:zmeden:Zdi se mi,da kar malo preveč antipropagirajo televizijo.Saj ni vse slabo,kar je na njej.Midva včasih tudi skupaj kaj pogledava in se ob tem zelo zabavava.Tudi temu rečemo družinski klepet,če pogledamo kakšno oddajo in jo skupaj komentiramo,pa filme,kvize itd.9nebesa:bravo:
Kar se pa tiče otrok...nisem tako hudo stroga.Tudi pri dveh letih je kdaj pogledala v TV,če je bil prižgan ji sigurno nismo glave preč obračali,da bi se pa moral sekirati,se mi pa zdi brez veze,ker itak dveletni otrok ne zdrži pet minut pri miru,tako,da tudi v televizijo dlje ne gleda.Zdaj pa,ko je stara sedem,ima pa razne omejitve..npr.gleda lahko samo do osme ure zvečer,pa malo oko tudi vržem na tv,kaj gleda..:zmeden2:.,predvsem sem elergična na kakšne bedaste risanke na satelitu.:grrr:

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   televizija...da/ne?
18.2.2005 21:54:43   
Bela
Midva sicer TV imava, a je nikoli ne gledava...slaba naložba:zmeden:
Je pa računalnik tisti, za katerga se zmeraj grebeva:)...

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   televizija...da/ne?
19.2.2005 2:15:28   
tilka
Tudi jaz sodim med tiste, ki bi lahko živela brez televizije in tudi sem po študiju precej let. Tudi prva hčerka ni gledala televizije do dveh let, pa bi še dlje, če ne bi zbolela, jaz pa obveznosti v službi in sem jo pustila doma pri babici. In ko si nista več vedeli kaj početi, smo vklopili videokaseto. Od takrat jo gledamo, kvalitetne risanke, pa midve tudi reklame. Nore sva na reklame. Za naju so kot filmi kjer se sproščava in ocenjujeva kvaliteto. Seveda je sedaj že toliko velika, da stvari razume.
Aja, še to. Moram reči, da mi je televizija podarila tudi kakšen lep trenutek. Veš, npr. imam nujne opravke, otrok pa visi na meni kot klop. Pa smo vklopili za 15, 20 minut in sem hitro uredila stvari. Pa tudi veliko lepih trenutkov sva imele, ko sva risanke gledale skupaj.
No, saj boš videla. Vztrajaj brez, dokler le lahko. Kvalitetne od nekvalitetnih pa boš tako hitro razločila. Pa tudi to koliko je dobro in koliko že škodljivo.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   televizija...da/ne?
19.2.2005 8:20:51   
Meggi
Res svaka čast. Če mene vprašaš bi jo že večkrat vrgla čez okno. Sploh zaradi vsek športov ki ji moj seveda gleda če so že.
Bom pa dala tvoj post prebrat mojmu. Vsaka čast tovjemu Možu, res.


(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   televizija...da/ne?
19.2.2005 10:44:03   
Blanka77
Mi pa mamo TV in se mi ne zdi čist nč narobe, če jo gledamo. Tud mala bo lahko gledala TV. Se pa n ebojim, da bi pretiravala, ker tko al tko ne zdrži dolgo pri nobeni stzvari. Mi jo mamo veliko vklopljeno, pa sploh ne opazi, da dela, razen če je kaj zelo glasno.
vsaka vam čast, če vam bo uspelo, da boste brez Tv, kajti otrok bo že prišel do nje (vrtec, babice in dedki, šola, prijatelji). Mislim, da ne boste nič profitirali.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   televizija...da/ne?
19.2.2005 15:11:28   
ajf
bog ne daj, da bi crknu televizor...:bravo:
tv, internet....vse ista pašta;

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   televizija...da/ne?
19.2.2005 22:09:39   
D@isy
Pri nas je velikokrat TV kar prižgana. Koruzica (beri anin očka) je bil včasih vajen, da je zaspal ob TV. Meni gre na živce, če jekar prižgana, ko je nihče ne gleda :grrr:.
Mislim, da bi bila lahko brez. Ob petkih bi pa pogrešala Moške zadeve...:)-

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   televizija...da/ne?
19.2.2005 22:24:23   
viv_
Ja ne vem, meni se zdi pa včasih to povsem koristna zadeva - da veš kaj se dogaja doma in v svetu. rada imam tudi programe na Discoveryju in National Geographicu. Tudi šport zelo rada pogledam. Kar se pa ta male tiče - je totalno nora na Telebajske, pa mislim, da če jih gleda 1x na 14 dni ne bo nič narobe z njo.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   televizija...da/ne?
19.2.2005 22:43:00   
Pia73
Moj tamal - 4 leta rad gleda TV, da o možu sploh ne govorim,... pa me to nič ne moti, saj sploh nismo veliko doma, pa tudi ves čas ne gleda,... Jaz bi pa še nekako zdržala brez, imam pa RR,.... :)-:)-:)- Isto sranje drugo pakovanje,....... :)-

Kakor komu paše,....

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   televizija...da/ne?
20.2.2005 7:52:32   
Magi*
Barbara, to je super, da nimata TV. ne moreta postati odvisna in tudi za :duda: je bolje, da je ne gleda. čeprav boste kasneje ravno zaradi otroka hotli met TV, da bo Zarja kak film lahko pogledala in je vrstniki ne bodo postrani gledali. pri nas je ravno nasprotno. imamo ogromen TV in ful enih naprav, ki sodijo zraven:grrr::grrr::grrr: - časa pa nobenga, da bi notri zijali:) moj mož je mal obseden računalničar in na sploh ljubitelj tehnike. tako imamo vse možno, sam kot rečeno cajta ne. pa tudi sicer sem prepovedala TV imet prižgan kar tako, ker sem opazila, da naša miška kar glavo obrača sam, da bi na TV vidla.

edino kar poskušava vsak dan pogledat so poročila, pa še to zadnje čase samo polovico, potem greva pa skopat najino Zarjo.

se strinjam, da je veliko bolje otroka navadit v naravo hodit, kot pa v TV buljit. pa tudi pri računalniku bodo omejitve. če sta že mami in ati odvisna od računalnika, naj bo vsaj hčerka normalna.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   televizija...da/ne?
20.2.2005 15:14:13   
frutka_
Midva imava TV. Sicer ga gledava zelo malo ampak ko je vklopljen pa gotovo gledava Animal planet ali Discovery pa jaz še vedno full rada gledam MTV...:zmeden:

Sicer pa sem mnenja, da TV zagotovo škodi kadar je uporaba pretirana sicer pa mislim, da niti ni tako slabo, ker zveš iz kakšnih oddaj toooliko zanimivih stavri, ki jih ne boš nikjer drugje.
Ne vem kako boš hčerko izolirala pred gledanjem TV.
A ne hodite h kakšnim prijateljem, ki imajo TV, pa v vrtcu imajo TV, v šoli,...mislim, da je upraba teh medijev pod očesom staršev ali s starši dobra, sploh če je film ali oddaja kvalitetna. Jaz sem načeloma proti gledanju TV, sploh pri malih otrocih, toda ne v takšni skrajni meji.Ko bo večji bo gotovo pogledal večerno risanko na SLO.
Samo moje mnenje...

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   televizija...da/ne?
20.2.2005 15:17:02   
frutka_
Morda še to, da me full moti, ko pridem k eni prijateljici na obisk in ima VEDNO prižgano TV. Jaz TV prižgem, ko kaj gledam.

Glede medsebojnih odnosov pa je tako...če pogledaš kakšen grozen triler se malo stisneš k dragemu in...akcija...potem pa TV tudi ni slaba za odnose!

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   televizija...da/ne?
20.2.2005 16:21:06   
Blink1
HJa...pri nas je TV zakon...non-stop prižgana, ati bi umrl brez... Neja jo gleda tu pa tam, ko so na sporedu določene reklame:zmeden: :)

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   televizija...da/ne?
20.2.2005 16:51:17   
bskrle
Mi jo tudi nimamo, ker pa imajo starši zgoraj 2 TV gremo 2-3 na teden in kaj pogledamo. Ta mala gleda risanko zvečer, sedaj ko je bolna pa tudi dopoldne,saj je otroka 14 težko animirati, da je pri miru in da riše.
Ne jaz ne mož torej redno ne gledava TV in se včasih zgodi, da česa ne veva. Nama pa drugi to z večjim veseljem pripovedujejo.
Jo, nameravava kupiti, a ne še kmalu.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   televizija...da/ne?
20.2.2005 16:55:50   
india
Mi sicer imamo dva tv-ja, a lahko rečem, da zelo redko vklopljena,kadar pa, pa so to Dicovery ali Animalplanet, le redkokdaj POP ali A kanal. Jaz bi kar brez problema pogrešala, huje bi bilo otrokom, ki so vajeni tu in tam kakšno risanko pogledat, s tem, da jim cartoon-a ne dovolim.
Me pa tudi zelo moti, kadar pridem h komu na obisk in buli v TV, zato ga tudi jaz vedno ugasnem, kadar pride kdo k nam.
Imajo pa tavečje zelo rade izobraževalne oddaje in kviz Male sive celice, to pa jim dovolim,s aj nekje pa se tudi morajo malo sprostit, tamaladva pa tu in tam pogledata kak dvd z risankami.:rozica:
Vedno mi je pa zakon, ko grem k teti,ki nima tv-ja na dosput, v Dalmacijo in takrat res fuuuul uživam!

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   televizija...da/ne?
20.2.2005 20:36:10   
Jutra
Ja, hvala za vaša mnenja:) Se v marsičem strinjam z vami glede koristnosti TV, da bi bila pa kar naprej prižgana, pa tudi meni ne bi bilo všeč.8)

Midva sva se resnično navadila živeti brez nje:) Ampak, preden je prišla :duda: sva za ogled TV-ja večkrat obiskala moje starše (to ni bil edini razlog :)-).

Glede vpliva TV na otroke pa bom samo na kratko povzela iz tistega članka, s katerim vsebino se kar strinjam:

"Znanstveniki na podlagi novejših raziskav priporočajo, da otroci do dveh let ne gledajo TV niti računalnika, ne glede na njihovo navdušenje nad risankami, računalniškimi igricami, animacijami ipd. Od 2 let do OŠ omejitev gledanja na 2 uri/dan z obveznimi odmori.

Pretiravanje s TV in računalnikom ne škodi le očem, povzroča glavobole, nespečnost, psihične in psihosocialne motnje ter vpliva na moteno pozornost. Pojavljajo se težave z zbranostjo, spremljajo jih nemirnost, neposlušnost, impulzivnost in hiperaktivno vedenje. Otroci, ki so v času hitrega razvoja možganov (v obd. prvih treh let) izpostavljeni intenzivnim, nerealnim, virtualnim drežjajem, ki se odvijajo z bliskovito naglico, bodo tovrstne drežljaje oz. spodbude potrebovali tudi pozneje, sicer ne bodo pozorni na dogajanje v neposredni okolici in se ne bodo mogli zbrati."

No, in izkušnje z zbranostjo otrok v šoli sem kot učiteljica okusila na lastni koži.

Torej - pomembna je zmernost;)

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   televizija...da/ne?
21.2.2005 8:44:52   
Seven*
Midva imava TV, vendar jo gledava dokaj redko. Mogoce kaksen film ali nadaljevanko. Dalec od tega, da bi bila skoz prizgana. Jaz si obcasno vklopim MTV ko kaj pocnem zaradi glasbe.

Prevec televizije odtujuje ljudi. Ljudje se zaradi tV-ja ne znamo vec pogovarjat. Midva recimo prisegava na druzabne igre. Komaj cakam, da Jakob zraste, da bomo lahko skupaj vdarli kaksne Naseljence, Alhambro ali Pomorscake. :)

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   televizija...da/ne?
21.2.2005 9:05:13   
maruškaD
Brez TV mi živeti ni. Pri nas je TV prižgan celi cajt, ko smo doma. Jakob rad gleda risanke, včasih tut kak filma. Če ni ravno preveč krvava kriminalka mu tut pustim. Meni se zdi bolj pomembno, da mu pustim pogledat film, tut če ni popolnoma nedolžna vsebina - pa se raje potem pogovoriva o tem, da je to samo film in da se določene stvari v resničnem življenju ne sme. Ne pa da vse, skrivam pred njim pol bo pa to vidu kje drugje in resnično lahko pomeša med resničnostjo in filmom.

Za računalnik je tut non-stop fajt. Zdaj smo v vrsti že trije jaz, ati in Jakob. Odkar je moj naložu gor eno igrco z motorji, Jakob celi cajt žica za njo.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   televizija...da/ne?
21.2.2005 9:45:47   
lidia
Jaz TV gledam načrtno, pomeni, da ne preštekujem in iščem, če je kje kaj, ampak načrtno pogledam recimo kak dober film, ki jih na TV Slo ne manjka, v primerjavi s tujimi televizijami smo zelo dobri, glede prikazovanja evropske filmske produkcije npr. Rada tudi gledam dobre risanke.

Drugače pa pogledam BBC, da vidim kaj se v civilizaciji dogaja, ARTE in TV5, ter nekatere nemške programe.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   televizija...da/ne?
21.2.2005 10:13:41   
Magi*
Barbara2004, pod tvoj post lahko napišem samo še "amen".

otroci morajo dobiti "naravne dražljaje" iz okolja za normalen razvoj možgančkov in ne "virtualnih". saj vidimo, kako virtualni dražljaji na nas vplivajo in kako so adiktivni, kaj šele na naše dojenčke, ki majo še nerazvite nevrončke.

zato - čim manj TV in računalnika!

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   televizija...da/ne?
21.2.2005 10:22:21   
Anonimen

Krasno..

A kdo kupi TV.. ekran cca 60 Philips..? Za darilo dobi se video :)- :)-

Drugace pa res.. tale metoda bi resila vsaj polovico vseh tistih problemov, ki so opisane po drugih temah..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   televizija...da/ne?
21.2.2005 11:17:30   
Tina31
Moj sin je star 8 let.Dovolim mu gledat TV in igrat igrice na računalnik.
Se mi zdi to čist normalno.
Seveda vse v mejah.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?