mojčca
		   
		
		   
		  
		   
		 | 
	  
		
		
		    Maffini za čokoholike           ZAHTEVNOST    1 - enostavna    RECEPT PRISPEVAL    malakuharca            SESTAVINE         125 g margarine   lonček navadnega jogurta   125 g sladkorja    (lahko tudi manj)   2,4 dl mleka    ( za bolj čokoladen okus    dodaj mleku kakav)   100 g jedilne čokolade   2 jajci   vanilin sladkor   pecilni prašek   380 g moke    150 g čokolade sesekljane na koščke          POSTOPEK       Margarino in čokolado stopimo nad vodno paro. Medtem razžvrkljamo jajca z malo mleka.   V drugi posodi zmešamo skupaj pecilni prašek, moko, vanilin sladkor in sladkor.   V stopljeno margarino in čokolado vmešamo jogurt, mleko, razžvrkljani jajci.   To maso nato dodamo v posodo z moko in vse skupaj dobro premešamo(če je masa presuha dodamo mleko, če premokra pa moko ali še boljše kakav ali čokolado v prahu).   Dodamo čokoladne koščke ( lahko jih zamenjamo z vsem, kar nam pade na pamet).    S pripravljeno maso napolnimo modelčke za maffine, ki jih damo peči v pečico ogreto na 180º C in jih pečemo 20 -25 minut. Ko čas poteče, zapičimo v en maffin zobotrebec, če je suh, so pečeni, če pa se ga drži masa, moramo peči mafine še malo dlje. Ohladimo.                  Muffini s čokolado           KOLIČINA   12 kosov   ZAHTEVNOST    1 - enostavna            SESTAVINE        70 g jogurta   50 g stopljenega masla   1 vanilijev sladkor   2 jajci   110 g sladkorja   250 g moke   2 žlički sode bikarbone   1 žlička pecilnega praška   1 žlička cimeta   rum po okusu   paket čokoladnih solzic           POSTOPEK   Najprej penasto umešamo jajci, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo jogurt in maslo. Zopet premešamo in dodamo rum po okusu. V drugi skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo in cimet. To suho maso dodamo mokri masi in vmešamo. Masi dodamo čokoladne solzice in z njo napolnimo skodelice za muffine. Pečemo pri 180°C cca. 20 minut.   Dober tek!       Muffinom lahko dodamo še koščke sadja - suho(rozine, posušene marelice...) ali sveže ( breskve, jagode, borovnice...).          Muffini - polnozrnati z banano, orehi in čokolado           KOLIČINA   12 kosov (1 pladenj)   ZAHTEVNOST    1 - enostavna    RECEPT PRISPEVAL    malan            SESTAVINE         2 jajci   25 dag moke iz celega žitnega zrna   2 banani   pest orehov   pest čokoladnih koščkov (1 zavitek čok. kroglic za peko)   2 žlički pecilnega praška   1 žlička sode bikarbone   10 dag rjavega sladkorja (mascavo)   po 1 zavitek vanilijevega, rumovega in limoninega sladkorja   1.5 dl jogurta    1 dl do 1.5 dl mleka   4 dag zmehčanega masla       POSTOPEK        Jajci stepemo in dodamo vse vrste sladkorja. Banani pretlačimo oz. zmeljemo. Dodamo jogurt, maslo in 1 dcl mleka, nato pa še moko s pecilnim praškom in sodo. Z mešalcem dobro premešamo. Če se nam zdi masa pregosta (odvisno je od tipa moke), dodamo še preostanek mleka. Na koncu vmešamo še orehe in čokolado in z žlico porazdelimo v jamice na pekaču za muffine.          Muffin iz hruškovih kock           KOLIČINA   15 muffinov   ZAHTEVNOST    1 - enostavna    RECEPT PRISPEVAL    pinky            SESTAVINE         2 skodelici moke   1 skodelica mleka   1 skodelica na kocke narezanih hrušk   1/3 skodelice medu   1/4 skodelice olja   3 čajne žličke pecilnega praška   1/2 čajne žličke cimeta   1/2 čajne žličke soli   1/4 čajne žličke muškatnega oreščka   1 jajce (stepeno)          POSTOPEK        1. Posebej zmešamo tekoče in suhe sestavine, mešanico tekočih sestavin dodamo suhim in mešamo le toliko časa, da ne vidimo več suhih delov sestavin.    2. V pladenj vložimo papirčke (ali ga namastimo) in napolnimo posodice do 2/3 s pripravljeno zmesjo.    3. Pečico pred grejemo na 200 stopinj C in v njej pečemo pecivo 25 minut.                Muffini s kakavom in rozinami           ZAHTEVNOST    1 - enostavna    RECEPT PRISPEVAL    marta            SESTAVINE         2 1/4 skodelice moke   1 jedilna žlica pecilnega praška   3/4 skodelice sladkorja   1/2 čajne žličke soli   1/2 skodelice kakava   1/3 skodelice nasekljanih orehov   1 skodelica rozin   2 veliki jajci   1 1/4 skodelice mleka   1/2 skodelice stopljenega masla ali margarine      POSTOPEK        Zmešaj moko, pecilni prašek, sladkor, sol, kakav, orehe in rozine. V drugi posodi stepi jajci, mleko in maslo, da dobiš gladko maso. Združi mokro in suho mešanico in mešaj tako dolgo, da se suhe sestavine navlažijo.   Z jedilno žlico nanesi dobljeno maso v modelčke za peko muffinov, v katere si prej dal papirnate modelčke. Peci v predhodno ogreti pečici pri 175C 15 minut oz. tako dolgo, da bo zobotrebec, ki ga potegneš iz sredine muffina, čist.          Muffini s kokosom in višnjami           KOLIČINA   16 kosov   ZAHTEVNOST    1 - enostavna    RECEPT PRISPEVAL    majdi            SESTAVINE         Testo:   25 dag moke    3 žličke pecilnega praška    10 dag kokosove moke    10 dag sladkorja    1 vanilijev sladkor    2 jajci    1 dcl mleka    75 ml olja    15 dag polnomastne kisle smetane      Nadev:    1 kozarec višenj (odcejene 350 g)          POSTOPEK        Vse navedene sestavine zmešamo z električnim mešalnikom v gladko testo. Testo razporedimo v poseben naoljen pekač za muffine.   Odcejene višnje potisnemo v testo. Pečemo pri 180 stopinjah 25 minut. Pečene muffine stresemo iz pekača in jih ohladimo na rešetki.      Muffini z ovsenimi kosmiči in sadjem           ZAHTEVNOST    1 - enostavna    RECEPT PRISPEVAL    Morska deklica            SESTAVINE         1 skodelica ovsenih kosmičev   1 skodelica jogurta   1 jajce    1/4 skodelice sladkorja   1 skodelica moke   1/4 skodelice olja   2 skodelici naribanih jabolk          POSTOPEK        Ovsene kosmiče prelij z jogurtom in pusti približno pol ure, da se dobro namočijo. Jajce in sladkor zmešaj in dodaj ovsenim kosmičem. Dobro premešaj, dodaj moko, olje in jabolka in spet premešaj. Peci v modelčkih za muffine, približno pol ure pri 200 stopinjah.      Če želiš, lahko uporabiš tudi 1 vrečko pecilnega praška, da bodo muffini bolj narasli.      Namesto sladkorja lahko v maso dodaš narezano suho sadje.           Originalen recept, ki sem ga dobila iz Amerike, vsebuje dvakrat več sladkorja in olja. Namesto jabolk lahko uporabite tudi kakšno drugo sadje, npr. maline, borovnice, jagode,...      Muffins smartiji           KOLIČINA   12 kosov   ZAHTEVNOST    1 - enostavna    RECEPT PRISPEVAL    sinja            SESTAVINE         125 g masla ali margarine   100 g marcipana   75 g sladkorja   1 vanilijev sladkor   1 ščepec soli   4 jajca   125 g moke   1 zravnana žlička pecilnega praška   150 g smartijev (tudi M&M)          POSTOPEK        Maslo ali margarino zmešamo z marcipanom (prej ga malo zdrobimo. Z mešalnikom mešamo tako dolgo, da dobimo gladko maso. Počasi dodajamo sladkor, vanilijev sladkor in sol. Nato začnemo dodajati jajca (vsako jajce mešamo z mešalnikom 30 sekund). Počasi dodajamo presejano moko s pecilnim praškom. Na koncu dodamo še smartije. Testo napolnimo v papirnate formice in v pekač za mafine do 2/3. Pečemo v pečici pri temperaturi 160 do 180 stopinjah cca 20 min. Ko so pečeni, jih pustimo še 5-10 min v pekaču.   Lahko jih premažemo s čokoladno glazuro in okrasimo z enim ali več smartiji.      Mufini s kokosom           ZAHTEVNOST    1 - enostavna    RECEPT PRISPEVAL    marta            SESTAVINE         2 skodelici (475 ml) večnamenske moke   1/4 skodelice (60 ml) sladkorja   4 čajne žličke pecilnega praška   1 skodelica (240 ml) kokosove moke   pol čajne žličke soli   1 veliko jajce   3 žlice masla ali margarine   1 skodelica (240 ml) mleka      POSTOPEK        Zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, kokos in sol. Posebej zmešaj jajca, margarino in mleko, da dobiš gladko maso. Združi suho in mokro mešanico in mešaj tako dolgo, da se suhe sestavine navlažijo.   Z jedilno žlico porazdeli dobljeno maso v model za peko mufinov (najbolje je, če vdolbinice v modelu obložiš s papirnatimi modelčki za peko mufinov).    Peci v predhodno ogreti pečici pri 175 C cca 15 minut oz. tako dolgo, da bo zobotrebec potem, ko ga potegneš iz sredine mufina, popolnoma čist.          Mufinsi s cimetom in rozinami           ZAHTEVNOST    1 - enostavna    RECEPT PRISPEVAL    marta            SESTAVINE         35,5 dag večnamenske moke   2 čajni žlički pecilnega praška   1,5 čajne žličke mletega cimeta   1/2 skodelice (120 ml) rozin   1/4 čajne žličke soli   1/2 skodelice (120 ml) rjavega sladkorja   1 veliko jajce (90 g)   1/4 skodelice (60 ml stopljene rastlinske maščobe   120 ml mleka            POSTOPEK       Pečico ogrej na 190 st. C (ventilatorska pečica: 160 st. C). Model za pečenje muffinsov namaži z maščobo ali pa v vdolbinice pekača vstavi papirnate lončke za peko muffinsov.   Zmešaj moko, pecilni prašek, cimet, rozine in sol.   Posebej stepaj jajca, maščobo, sladkor in mleko, dokler ne dobiš gladke mase.   Obe mešanici nato združi in mešaj samo tako dolgo, da se suhe sestavine navlažijo.   Dobljeno maso nanesi z žlico v pripravljene modelčke (vsakega napolni do 3/4). Peci 15-20 minut oz. tako dolgo, da bo zobotrebec, s katerim prebodeš   muffins, popolnoma čist, ko ga potegneš iz sredine le-tega.      Ohlajene muffinse shraniš   v dobro zaprti posodi.       Serviraš lahko skupaj z marmelado.      Mufini z mlado čebulo           KOLIČINA   12 kosov   ZAHTEVNOST    1 - enostavna    RECEPT PRISPEVAL    vijolica            SESTAVINE         Suhe sestavine:   1 skodelica koruzne moke   1 skodelica bele moke   1 žlička pecilnega praška   1 žlička sode bikarbone   1 žlička soli   1 skodelica drobno narezane mlade čebule      Mokre sestavine:   1 skodelica mleka   2 jajci   1/2 skodelica olja          POSTOPEK        Suhe sestavine dobro premešamo in jim dodamo mokre sestavine. Hitro premešamo in naložimo v modelčke za mufine. Pečemo 25 - 30 minut na 180 stopinj.      Višnjevi muffins – biskvitni kolački      SESTAVINE:   250 g moke   Pekač za kolačke (z vdolbinami) in 12 papirnatih modelčkov   3 žlice pecilnega praška   1 veliko jajce   1 kozarec vloženih višenj (ali 200 g svežih ali zamrznjenih višenj)   150 g sladkorja   1 vrečko vanilijevega sladkorja   8 žlic sončničnga olja   40 g masla   150 g pinjenca (tudi navadnega mleka, jogurta ali kisle smetane)      PRIPRAVA:    1. Papirnate modelčke posadimo v vdolbine pekača. Kdor takega pekača nima, naj na navaden pekač razporedi po dva modelčka skupaj – drugega v drugem. Pečico segrejemo na 180° C (z ventilacijo na 160°C)   2. Moko zmešamo s pecilnim praškom. Vložene borovnice stresemo v sito in dobro odcedimo (tekočino od kompota popijte ali shranite, za ta recept je ne potrebujete).    3. V skledi stepemo jajce. Med mešanjem dodajamo sladkor, vanilijev sladkor, olje, surovo maslo in pinjenec (jogurt, mleko ali kislo smetano). Po testu razprostremo moko in jo narahlo vmešamo, na koncu primešamo dobro odcejene višnje.   4. Testo porazdelimo po 12 papirnatih modelčkih in pečemo 20–25 minut v srednjem predelu pečice. Nato pečico izklopimo in pustimo kolačke nekaj časa mirovati. Vzamemo jih iz modelčkov in ponudimo še tople, lahko pa tudi ohlajene .      Muffini s čokolado in Beiley-em      SESTAVINE:   260 gr. moke   2 mali žlički pecilnega praška   1/2 male žličke sode bikarbone   100 gr. zdrobljene čokolade   1 jajce   140 gr.sladkorja   125 gr. masla   250 ml mleka   1 vanili sladkor   4-5 žli Beiley's likerja      Vse sestavine rahlo zmešaš in pečeš cca 20 minut na 160 st.                   Mafini s skuto in drobnjakom.      2 lončka večnamenske moke*   1 žlica kristalnega* sladkorja   2,5 žlički pecilnega praška, ½ žličke soli*   1,5 žlička suhega* drobnjaka, malo popra   1 veliko jajce*   1 lonček sveže skute*   ½* lončka mleka   4 velike žlice masla*   1,5 žlice nasekljane čebule*   Za 12 kosov, 1 lonček = 2 dl.   Zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, drobnjak, sol in poper. V drugi posodi zmešaj jajce, skuto, mleko, stopljeno maslo in čebulo. Prelij k suhim sestavinam in počasi mešaj, dokler se suhe sestavine ne namočijo.   Modelčke (tudi papirnate) namaži z maslom in peči 15-20 minut na 190°C oz. dokler niso prožni na dotik v sredini.   Pri teh mafinih je res najbolje, da uporabiš papirnate modelčke ali silikonski pekač, ker se zelo radi primejo.         Korenčkovi mafini         SESTAVINE:      125 g olja   125 g sladkorja   240g jogurta   160g korenja   3 jajca   3 žličke pecilnega   380 g moke   1žlička sode   cimet   Dobri so tudi naslednji dan.         Krompirjevi mafini      SESTAVINE:   165 g zmečkanega krompirja   360 g mleka   ½ drobno narezane čebule   2 jajci* 120g jogurta ali sladke smetane   3 žličke pecilnega   310 g moke   1žlička soli      V maso lahko dodaš še šunko, nariban sir ipd.   Sestavine za korenčkove in krompirjeve mafine so za 12-15 mafinov. Med sabo pomešamo prve sestavine, nato še druge, nazadnje pomešamo oboje skupaj. Res so dobri tudi naslednji dan, lahko je še manj sladkorja, raje samo 1 žlička pecilnega in 1 žlička sode, lahko je manj maščobe (½ jogurtovega lončka namesto ¾, kot je v receptu)         Kreolski muffinsi      SESTAVINE:   2 jajci   350 ml mleka   150 g raztopljenega masla   polovica majhne rdeče ali zelene paprike, narezana na majhne koščke   1 majhna sesekljana čebula   100 g naribanega sira   300 g moke   pol čajne žlice soli   2 jedilni žlici pecilnega praška   2 jedilni žlici polente   1 čajna žlica zmletega čilija         Česnovi muffinsi      SESTAVINE:      250 g moke   1 jedilna žlica sladkorja   4 žlice pecilnega praška   ½ čajne žličke soli*   3 stroki česna (drobno nasekljanega dodaš k mokrim stvarem)   1 jajce   3 jedilne žlice raztopljenega masla   200 ml mleka   1 jedilna žlica nasekljanega drobnjaka         Muffini iz skute in drobnjaka   SESTAVINE:      Za 12 kosov:   2 lončka večnamenske moke   1 žlica kristalnega sladkorja   2,5 žlički pecilnega praška   1,5 žlička suhega drobnjaka   ½ žličke soli* malo črnega popra   1 veliko jajce* 1 lonček sveže skute   ½ lončka mleka   4 velike žlice masla   1,5 žlice nasekljane čebule   Pečico segrej na 190°C. Pri teh muffinih je res najbolje, da uporabiš papirnate modelčke, ker se zelo radi primejo. Zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, drobnjak, sol in poper. V drugi posodi zmešaj jajce, skuto, mleko, stopljeno maslo in čebulo. Prelij k suhim sestavinam in počasi mešaj, dokler se suhe sestavine ne namočijo.Modelčke (tudi papirnate) namaži z maslom in peči 15-20 minut oz. dokler niso prožni na dotik v sredini.1 lonček = 2 dl         Muffinsi s čebulo in slanino      SESTAVINE:      1 čebula   200 g slanine   350 g moke   4 žlice pecilnega praška   ½ čajne žličke soli   2 jajci* 75 ml mleka   250 g kisle smetane      Čebulo nasekljaš in popečes v maščobi od slanine. Slanino narežeš na majhne kocke in hrustljavo popečeš v kozici, maščobo dobro odcediš. Popečno čebulo in slanino dodaš čisto na koncu, ko so mokre in suhe sestavine že premešane.         MUFFINS       Osnovni recept:      2 skodelici moke   1/4 skodelice sladkorja   2 žlički pecilnega praska   1/4 žličke soli   zmešaj skupaj, posebej zmešaj   1/3 skodelice stopljenega masla   1 jajce   1 skodelico mleka   Obe zmesi zmešaj skupaj, nadevaj v 12 namaščenih modelčkov in peči pri 200C 20-25 minut.   variacije:   jagodni: dodaj 1 skodelico borovnic ali jagod      polnozrnati: 1 skodelico moke nadomesti z 1 skodelico polnozrnate moke, dodaj 1 žličko mešanih začimb (kot za medenjake) in 1/2 skodelice rozin      jabolčni: dodaj 1 žličko cimeta, 1/4 žličke muškatnega oreščka, 1 skodelico drobno sesekljanih jabolk, povečaj količino sladkorja na 1/3 skodelic      sir in slanina: dodaj v ponvi prepražene (da so hrustljavi) in odcejene 3 rezine slanine, narezane na manjše koščke in 1 skodelico naribanega sira. Sladkor zmanjšaj na 2 žlici.      pomaranča in mak: dodaj 1 žlico pomarančne lupinice in 1-2 žlici maka      banana: dodaj 1 veliko zmečkano banano in 1/2 žličke mešanih začimb               Jabolčni mafini      mokre sestavine:   350 g naribanih jabolk   125 g rastlinskega olja   1 žlička vanilijevega sladkorja   2 jajci   120 g rjavega sladkorja      suhe sestavine:   130 g polnozrnate moke   130 g bele moke   1/4 žličke sode bikarbone   3 žličke pecilnega praška   2 žlički cimeta      za 12 mafinov, 25 min., 180 stopinj.      OBVEZNO VEDNO !!!!!   - najprej posebej dobro zmešaš mokre in posebej suhe sestavine   Suho mešanico vsuješ v mokro! NIKOLI OBRATNO!      Segrej pečico že prej, da ti lepo zrastejo. Če imaš takšno z ventilatorjem, raje daj 20 stopinj manj ali pa (BOLJE) izklopi ventilator in peci pri predpisani temperaturi.       Bananini muffini      mokre:   125 g margarine   65 g sladkorja   3 srednje velike banane   1 jajce      suhe:   2 žlički pecilnega praška   220 g moke   1/4 žličke sode bikarbone   1+ 1/2 žličke muškatnega oreščka      25 min, 12 mafinov na 180 stopinj.               Borovničevi muffini      Sestavine:   250 g moke   3 Žličke pecilnega praška   1 kozarec vloženih borovnic ( lahko tudi 200 g svežih ali zmrznjenih)- namesto borovnic lahko damo poljubno sadje oz. čokolado   1 veliko jajce   150 g sladkorja   1 vanilijev sladkor   8 žlic sončničnega olja (jaz vzamem tistega, ki ga imam doma)   1,5 dl pinjenca (oz. navadnega mleka, jogurta, kisle smetane)   40 g masla      Priprava:   Pečico segrejemo na 180°C (ventilacija 160°C). Moko zmešamo s pecilnim. Vložene borovnice odcedimo.   V skledi stepemo jajce. Dodajamo sladkor, vanilijev sladkor, olje, surovo maslo, mleko. Po testu razprostremo moko, jo narahlo vmešamo, na koncu damo še borovnice.   Pečemo 20-25 minut. Izklopimo pečico in pustimo kolačke nekaj časa mirovati. (jaz jih pustim okrog 3 minute).   Dober tek!            Muffini z bananami in orehi      Za pripravo 12 muffinov potrebujemo:   500 ml zmečkanih banan (3-4 banane)   125 ml stopljenega surovega masla   1 jajce   1 žlička vanilijevega sladkorja   330 ml bele moke   125 ml rjavega ali belega sladkorja   2 žlički pecilnega praska   1 žlička jedilne sode   1/2 žličke soli   150ml zrezanih orehov      Muffini s korenjem in ananasom   Za pripravo 12 muffinov potrebujemo:   375 ml bele moke   200 ml rjavega ali belega sladkorja   1 žlička pecilnega praska   1 žlička jedilne sode   1/2 žličke soli   1 žlička cimeta   100 ml olja   2 jajci   1 žlička vanilijevega sladkorja   250 ml naribanega korenja   125 ml sesekljanega ananasa s sokom (iz pločevinke)         Muffini s korenjem in jabolkom   Za pripravo 12 muffinov potrebujemo:   125 ml rozin   500 ml bele moke   200 ml rjavega ali belega sladkorja   1 žlička jedilne sode   2 žlički cimeta   1/2 žličke soli   500 ml naribanega korenja   125 ml zrezanih mandeljnov   125 ml kokosove moke   1 veliko jabolko naribano   3 jajca   125 ml olja   2 žlički vanilijevega sladkorja         Muffini z borovnicami   Za pripravo 12 muffinov potrebujemo:   6 žlic masla, penasto umešanega   125 ml rjavega ali belega sladkorja   2 jajci   250 ml mleka   2 žlički vanilijevega sladkorja   550 ml bele moke   1/2 žličke soli   1 žlička jedilne sode   2 žlički pecilnega praska   375 ml borovnic, svežih ali zamrznjenih                  MUFFINI      Splošno:   ð      suho mešanico vmešajte v mokro s čim manj mešanja   ð      masa naj ne postane elastična   ð      modele namastimo z margarino   ð      pred pečenjem mafine posujte s cimetom   ð      pečenje: 25 min   ð      temp:180 na srednji rešetki   ð      uporabite samo jajčne beljake            Čokoladni mafini      Mokre sestavine:   120 g jogurta   125 g margarine   125 g sladkorja   240 g mleka   160 g čokoladnih koščkov   2 jajci   1 žlička vanilije      Suhe sestavine:   3 žličke pecilnega praška   380 g moke   1 žlička sode bikarbone         Kokosovi mafini      Mokre sestavine:   65 g masla   125 g sladkorja   340 g mleka ali jogurta   2 jajci   suhe sestavine:   3 žličke pecilnega praška   310 g moke   110 g naribanega kokosa         Čokoladni muffini      Sestavine: količina: 10 muffinov      28 dag pšenične moke   2 čajni žlički pecilnega praška   2 jedilni žlici pecilnega praška   2 jedilni žlici sladkorja v prahu   7 dag masla   jajce   2 dl mleka   vrečka vanilijevega sladkorja   jedilna žlica limoninega soka   jedilna žlica ruma   10 dag jedilne čokolade      maščoba za model za muffine ALI 10 papirnatih modelčkov       Predpriprava:   Moko pomešamo s pecilnim praškom in sladkorjem v prahu ter presejemo v posodo. Razpuščeno maslo, mleko, jajce, vanilij sladkor, rum in limonin sok dobro zmešamo, vlijemo k moki in z ročnim mešalnikom zmešamo v mehko testo      Priprava   Pečico segrejemo na 200C. Jedilno čokolado grobo nasekljamo. Dve tretini čokolade vmešamo v testo. Z žlico napolnimo testo v papirnate modelčke ali v pomaščen model za muffine. Z ostalo nasekljano čokolado posipamo pripravljene pogačice. Modelčke zložimo na pekač (model z muffini postavimo na mrežo) in pečemo v pečici približno 20 minut. Čokoladne muffine ponudimo v papirnatih modelčkih.            MUFFINI (recepti od Smilje)      Čokoladni muffini      Sestavine:   260 g moke   2 veliki žlici kakava   1 pecilni prašek   slaba žlica sode bikarbone       1 jajce   15 dag sladkorja   0,8 dcl olja   1 kislo mleko   1 dcl navadnega mleka   1 pest narezanih orehov ali jedilne čokolade ali lističev staciattele   malo ruma       Spečeš in po vrhu posipaš s cimetom.           Kokosovi muffini       Sestavine:   270 g moke   1 pecilni prašek   1/2 žličke sode bikarbone   30 g kokosove moke, ki jo prepražiš      1 jajce   15 dag sladkorja   0,8 dcl olja   1 sladka smetana (180 ml)   2 banani       Na vrh posipaš:   1 žlička mletih orehov   1 žlička kristalnega sladkorja   1 žlička kokosa   ½ žličke cimeta           Borovničevi muffini       Sestavine:   140 g polnozrnate moke   120 g bele moke   1 pecilni   1 žlička sode bikarbone       1 jajce   15 dag rjavega sladkorja   naribana lupinica 1 oranže   2 dcl iztisnjenega pomarančnega soka (lahko daš tudi kislo mleko)   0,8 dcl olja       Zmešaš in dodaš še 20 dag zmrznjenih borovnic ali jedilne čokolade.    
			
								
			
			
				  	
		  
		  
		  
		 |