|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porod v vodo in porod kleče
3.11.2006 10:50:11   
ronja
Ga je katera že imela (porod v vodo)? Kakšne so prednosti? Ga delajo samo v Postojni ali tudi v Lj.?

Kaj pa porod kleče? ker tisti položaj, da maš noge gor se mi zdi pa res najmanj praktičen za rodit... Tako bi mi pomagala gravitacija, pa še naraven položaj za porod je to... Kaj menite? Kje to pustijo, delajo?

Res sem še malo zgodnja (junijka...), ampak rajši se prej malo izobrazim, pa potem lažje vse skup speljem:)

EA si ne želim, bolečine se ne bojim, jo tudi dobro prenašam, ker sem bila kot otrok veliko bolana, hehe:), želim si čim bolj naraven porod, čim manj kompliciranja in rezanja (ne želim si CR)... Ni mi problem se malo pomatrat, da bi šel porod po naravni poti, seveda, če to ne pomeni škode za otročka.

Sicer sem iz Lj. in če ni kakih večjih prednosti kje drugje, bi rodila kar tu, ker je to najbolj praktično - predvsem obiski "očija", ki bo verjetno takrat delal, ne? Torej: kaj mi predlagate, kaj naj pogledam in kaj se sploh da v Lj. porodnišnici? Gledala sem namreč tudi Postonjsko na netu, samo o tem nič ne piše, samo da nudijo tudi porod v vodo, nič pa kako to izgleda... lepo prosim za kake izkušnje ali pa linke, kjer bi lahko kaj izvedela, kaj se kje da, itd...
hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porod v vodo in porod kleče
3.11.2006 11:23:51   
SašaR
Porod v vodi je v Postojni pa nisem prepričana ali tudi v Šempetru. GOvorilo se je da bodo zrihtali tudi banjo.

Drugače pa, tudi jaz sem imela milijon želja kako bom rodila. Potem sem rodila sede na mizi. Itak mi je doma odtekla voda in sem morala ležati ves čas do poroda, tako mi gravitacija ni  bila v veliko pomoč.


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: porod v vodo in porod kleče
3.11.2006 11:31:46   
Anonimen
Zdravo! Za porod čepe moraš biti v zelo dobri fizični kondiciji.user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: porod v vodo in porod kleče
3.11.2006 12:15:41   
Anonimen
Za v vodo pa dober želodec, da gledaš vse tisto, kar leti iz tebe user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: porod v vodo in porod kleče
3.11.2006 12:50:13   
ronja
Hvala punce, nekaj sem našla na netu, sicer mi še vedno ni vse jasno, pa saj mam še 8 mesecev časa, ne?;) Če se mu/ji ne bo mudilo, tako kot se je meni, hehe:)

SašaR, kaj če ti voda že prej odteče, potem ko prideš v porodnišnico, ne moreš zbirat položaja? Moraš rodit leže ali sede?

Kim, kondicijo res imam in jo nameravam tudi obdržat do konca nosečnosti, mislim, da če prerolam ali prekolesarim 9 km na dan, pa grem 3-4x na teden plavat in še kdaj plesat, bi moralo zadostovat za tisto čepenje, saj tudi ne čepiš cel dan skup. Bolj me skrbi, da mi tega ne bi pustili. Jaz sem itak trma, če bom vedela, da je to za porod boljše, bom čepela, pa če bom zmatrana al pa ne:)

albina, želodec imam tudi dober, zlepa me kaj ne vrže s tira, sploh če se dogaja meni, nisem preveč panično bitje... Nekaj časa sem bila alergična na nekaj hran in sem se zelo naučila obvladovat bruhanje (ne veš takoj, an kaj si alergičen, bruhat pa tudi ne moreš kar kjerkoli...) (mi pride prav tudi v teh nosečniških slabostih, hehe:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: porod v vodo in porod kleče
3.11.2006 13:17:57   
Nea
Jaz sem porod v vodi sprobala, nisem ga pa izpeljala do konca... na začetku mi je ful pasalo ležati v vroči vodi, tudi popadki so se umirili... čez 15 minut pa me je začelo zebsti, nisem se mogla premikati in sem hotela čim prej ven, da se spet lahko sprehajam, krožim z boki in na ta način lajšam-prenašam bolečino.
Mislim pa da je vse odvisno od same ženske.

Prvič sem rodila na pručki (toplo priporočam), drugič pa na postelji ki je bila transformirana tako, da sem imela občutek da sedim. Vse pa se je odigralo tako hitro, da za pručko enostavno ni bilo časa.

Vnaprej je težko povedati kaj ti bo v trenutku bolečine najbolj pasalo. Lahko pa vnaprej poveč svoje želje tako, da babica ve in se pripravi.

Lp,
Nea




(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: porod v vodo in porod kleče
3.11.2006 14:31:48   
urskas
meni je bil polsedeči položaj čist OK, sem vsaj malo počivala vmes ko ni bilo popadkov. V bistvu mi še na misel ni prišel kakšen drug položaj...

LP

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: porod v vodo in porod kleče
4.11.2006 20:09:16   
Kristina_1
Jaz sem večino poroda stala. Sem bla v klistirnici sama 1 h, so mele glih smeno in kavico!?! Tko da ko so prišle, so me poslale še pod tuš, tam so bili popadki že tako  močni, da me je sililo na kolena. Ko sem šla izpod tuša v porodno sobo, sem šla takoj na postlo, babca pa v sosednjo sobo k drugi porodnici. Ko je prišla čez 15 min nazaj je blo treba samo še 1 popadek predihat in pritisnit. Tako da sem rodila po 20 min ležanja na postelji. Niso me priklople niti na CTG in niisem dobila nobenih sredstev proti bolečinam. Tisti čas, ko sem stala je bilo zelo naporno in hudo boleče, je šlo pa verjetno zato tako hitro. Je bil pa to moj 1. porod.

Glede poroda v vodi, pa je glavna sestra porodnišnice v Posotjni rekla da ni glih v modi, da se ne odločajo veliko za to. Je pa to ena navadna kotna banja (mislim, da je masažna - se ne spomnim več dobro). Je namenjena 1. porodni dobi, iztis pa naj bi bil na porodni postelji, ki se nahaja v isti sobi. Če je iztis v vodi, je velika verjetnost okužbe za user posted image .
Upam, da ti bo to kaj pomagalo pri odločitvi.



(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: porod v vodo in porod kleče
4.11.2006 20:13:47   
rija
Meni so predlagali, naj rodim v vodi, vendar sem se raje odločila za EA in pač klasičen način poroda. Na izbiro sem mela od pručke do romanskega kolesa, pa je le res, da mi je najbolj pasalo v napol ležečem položaju. Itak me je tak bolelo, da bi verjetno znorela v kakšnem blesavem položaju na kakšni pripravi.

ne vem od kod si, lahko pa (boš-če bodo končno opremili porodnišnico) rodiš v vodi tudi v Murski Soboti, so baje nabavili banje ali pa v tujini.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: porod v vodo in porod kleče
5.11.2006 23:22:38   
cocka
Živjo, jaz sem prvič rodila v Postojni in sem se izrecno zanimala za porod v vodi ( sedaj sem v drugo noseča ). Res je, da je vse odvisno od vsake posameznice kaj ji ustreza. Zase moram povedat da imam max. pozitivne izkušnje in se bom verjetno ponovno odločila za ta način poroda. Ves čas popadkov sem bila v vodi, ven sem sem šla le, ko me je babica pogledala koliko sem odprta in pri zadnjih popadkih ( stoje ) ter sam porod na postelji. Moram povedat da mi je voda izredno zmanjševala bolečino ( razliko sem občutila ko sem šla ven ), bilo mi je veliko lažje, odpirala sem se dokaj hitro in mislim da zaradi vode sem dobila le en ali dva šiva, medtem  ko so druge ženske ki so bile z mano v sobi stoje jedle kosilo, sem jaz brez težav sedela in po porodu me ni nič bolelo. Na splošno moram tudi pohvaliti samo porodnišnico z osebjem, sestre so bile izredno prijazne, vzele so si čas za vsako kolikor si ga potrebovala, ni bilo nobene rutine, pač pa res oseben pristop. Moja prijateljica pa ima celo večjo izkušnjo, kot jaz, saj je tudi rodila v sami vodi. Pogoj je le, da ti že prej se predre mehur in ti odteče voda ( meni so ga predrli na postelji, ko sem bila že dovolj odprta ), ker je le bolje, da je voda čista, sicer pa se otrok nikakor ne more okužiti ali biti ogrožen, saj do prereza diha po popkovini, pa tudi porod v toplo vodo, je za samega otročka manj stresen in bolj prijazen. No, tudi ona je pohvalila svojo izkušnjo in je bilo vse v redu. So pa mnenja seveda različna. Pozdravček user posted image  user posted image  

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: porod v vodo in porod kleče
6.11.2006 12:28:11   
Anonimen
Fino je, da nudijo toliko načinov poroda, ampak v prvi vrsti nikoli ne veš, kaj ti bo sploh pasalo in kaj ne, dokler enkrat resnično ne začneš rojevati. Na primer, jaz sem skoz govorila, da bi rada rodila na vseh štirih, pa da bi rada čimdlje hodila naokoli, ampak ko sem bila sredi najhujšega, sem lahko samo ležala kot klada na postelji. Ko sem enkrat samo probala na vse štiri, me je tako zvilo v trebuhu, ko se je obesil dol, da sem mislila, da se mi bo direkt pretrgal in mi bo vsa vsebina z otrokom vred ven padla user posted image  Sicer se mi pa fajn zdi, da vam ponudijo in omogočijo še kaj drugega kot klasiko. Mene ni nihče nič vprašal, nič rekel, nič ponudil.

(odgovor članu cocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: porod v vodo in porod kleče
7.11.2006 11:36:52   
ronja
cocka, hvala še za tvojo izkušnjo! Moram pa res it malo pogledat tele zadeve predno se odločim... Mogoče bom imela srečo, pa bojo tudi v Lj. zrihtali eno bano predno jaz rodim, hehe:)

kristina, jaz bi rada bila čim dlje na nogah. Rajši bi, da bolj boli, pa manj časa... A potem ti pustijo bit takole, če bi recimo sama to hotela? Me noben ne bo poslal ležat? Ker na splošno bolečino kar dobro prenašam, recimo z zlomljeno stegnenico sem lepo prišla še po klancu navzgor, ko je bilo treba... POtem se sicer nisem več mogla premaknit, ampak jamrala pa nisem...

rija, sem iz LJ., zato bi najrajši kar tu rodila, če bi se dalo, edino ta voda me vleče v Postojno, ker tudi sicer se najboljše počutim v vodi in kadar je karkoli narobe, grem pod tuš in se potem boljše počutim. Če pa lahko grem plavat, pa še toliko boljše... Potem te je z EA tudi bolelo ali kaj???

Hm, meta, ne vem, jaz si predstavljam, da ti tega ne ponudijo, ne vprašajo, ne rečejo nič, da moraš pač sama rečt, kaj si želiš...  jaz zdaj samo sprašujem ravno zato, da bi vedela, kje mi bojo to dejansko PUSTILI, ne predlagali, samo da mi pusijo rodit na kak drug način... Zato se pa že zdaj zanimam za to... Malo sem brala in se nekak vsi strinjajo, da je porod leže najbolj neprimeren... Verjamem pa, da ko te vse boli, se ti paše ulešt, ampak verjamem tudi, da če bom vedela, da to ni najboljše, se ne bom... Toliko se poznam, trmo, hehe:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: porod v vodo in porod kleče
8.11.2006 7:11:00   
Grascakinja
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

prerolam ali prekolesarim 9 km na dan, pa grem 3-4x na teden plavat in še kdaj plesat, bi moralo zadostovat za tisto čepenje, saj tudi ne čepiš cel dan skup.

Jaz sem itak trma, če bom vedela, da je to za porod boljše, bom čepela, pa če bom zmatrana al pa ne:)




Rolanje in kolesarjenje počasi opusti (nevarnost padcev, spremenjeno ravnotežje in koordinacija - malo preveri po Pušenjakovem forumu).

Tisto čepenje se zna (bognedaj) kar malo zavleči....

Sicer pa počakaj, da boš na licu mesta in boš videla, kaj ti dejansko najbolj paše. Če ti paše ležat, leži, če ti paše sedet, sedi. Ne trmari v nečem, za kar misliš, da je boljše - ni nujno, da je res. Lepo sodeluj z babico, ona bo na dane okoliščine najbolj vedela, kaj ti bo pomagalo. Res, da zna gravitacija koristiti, ampak večino dela moraš pa vseeno sama opraviti s potiskanjem.

Kratek in lahek porod želim!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: porod v vodo in porod kleče
8.11.2006 11:08:23   
ronja
pupa, hvala! Pušenjaku sem že pisala glede teh mojih aktivnosti, pa pravi, da je problem samo v padcu in tako sem zdaj veliko bolj previdna kot prej, rolam in kolesarim samo po pločnikih in kolesarskih stezah, čakam pri rdeči luči, itd... Skratka sem pridna in ne divjam:) Sicer nisem v 10 letih rolanja še nikoli padla, če pa se mi bo zdelo, da nisem več sigurna vase, bom vsekakor takoj nehala.

Glede rolanja bi sicer lahko nehala, vendar mi je tako veliko manj slabo kot na kolesu, kjer sem skrčena, je pa to moj prevoz v službo, tako da kake druge izbire niti nimam... (Trenutno je avto celo pokvarjen, ampak tudi sicer se ne vozim v službo z avtom - mogoče bom šla kdaj pozimi, ko bo mraz in led, da ne izzivam po nepotrebnem).
Če bom videla, da nimam več enako dobrega ravnotežja, bom vsekakor nehala, ampak pravijo, da moraš živet čim bolj podobno kot si prej... In jaz sem živela precej aktivno... Delam pa zvečer vaje za ravnotežje, da sem na tekočem:)

Z babico pa vsekakor mislim sodelovat, definitivno, saj imava obe isti cilj:) Zato pa sprašujem, kje ti kaj dovolijo, kje pa recimo hočejo, da samo ležiš - bi šla tja, kjer so tudi babice za to, da rodiš čepe ali na pručki, recimo...

Gotovo pa, da otrok ne pade kar sam ven, sigurno moraš kar veliko naredit, ampak recimo moja mami je mene rodila zelo hitro, ker je bilo nepričakovano in je bila do konca na nogah. Pri ostalih dveh se je pa kar matrala, ko je skoz ležala... Ni sicer nič rečeno s tem, ampak kaj pa vem, kar sem prebrala do zdaj, me je kar prepričalo, nekaj so tudi slo. strokovnjaki pisali... Rada bi nekaj, kar je boljše za mojega čižota, pa tudi če se pri tem malo bolj pomatram, skratka:)

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: porod v vodo in porod kleče
26.11.2006 23:06:01   
cocka
Ronja, sprašuješ kje ti kaj dovolijo. Jaz lahko govorim seveda le o svoji izkušnji, ki sem jo imela v Postojni. Meni je babica proti koncu celo sama svetovala naj bom pokonci, če mi ustreza ( slonela sem na postelji - nekaj zadnjih popadkov ), pa da se naj " obesim " na mojga partnerja, da me je držal z rokami ( njemu je pa pokazala kako ), da se še s stojo nisem mučila, je pa pokončni položaj pospeševal porod. Kasneje sem v eni reviji brala, da je bila ravno ta babica izbrana na nekem izboru za naj babico. Sem pa iz Ljubljane in do Postojne je 20 min., kar ni tak problem.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: porod v vodo in porod kleče
27.11.2006 5:07:17   
frufru
Ronja, sicer poroda še nisem dala čez, pa vseeno. Jaz sem kolesarila do srede 5. meseca, potem sem pa z žalostjo ugotovila, da ne gre več (buši), pa sem tudi mela dobro kondicijo. Nameni in trma gor al dol, telo se ti upre. Vsaj meni se je. Navaden klanček, ki ga 5-letni otrok zvozi je postal naporen.  Poleg tega ob pritiskanju, odrivanju v klanec začasno prekineš dotok krvi, kar za detece ni dobro. Tako, da razmisli, kaj ti je prioritetta. Nočem težit, samo meni je bilo detece bolj pomembno. Tako, da sem prešaltala na dolge sprehode, pa so tudi ti postajali vedno krajši. Tako, da sem včeraj (zadnji teden nosečnosti) prehodila 3 kilometre v 1 uri. Se vlečem kot slon, pa sape ti začne zmanjkovat. Tako, da se jaz ne bi zanašala na dobro kondicijo. Sicer upam, da bo šlo vse ok.
Še kar se položajev in EA tiče. EA je pri nas še brezplačna, samo se moraš na MŠ prijavit, da okvirno planirajo anastezista, ki to izvaja. Pa če te ne boli preveč, si lahko še vedno premisliš. Ponavljam, prenašam slišano. Nam je babica v MŠ povedala, da je možno precej položajev (v vodi sicer ne), ampak večina žensk (okoli 90%), ki zbere alternativne načine poroda, na koncu pristane pri klasiiki, zlasti če traja dalj časa.
Želim ti lepo nosečnost, jaz sem jo imela in čim lažji porod, kakorkoli se boš odločila, pa sorry za tole teženje.

(odgovor članu cocka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: porod v vodo in porod kleče
27.11.2006 13:15:03   
ronja
Hvala obema! Cofka, bom pa res malo pogledala tole Postojno!

frufru,  na žalost se je meni "telo uprlo" že prej, zbolela sem za nekim trapastim virusom, tako da zdaj že kak mesec niti ne rolam, niti ne kolesarim, v bistvu niti ven ne morem... Komaj čakam, da tole prebolim! Če kolesarjenje ni dobro za malega, seveda ne bom kolesarila, saj zato sem spraševala tam, če je to ok.

lep pozdravček vsem in naj se že tale bolezen neha! Na splošno vse hitro in v stoje prebolim, tule pa že 3 tedne ležim, pa še ni dobro!

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: porod v vodo in porod kleče
27.11.2006 15:18:54   
frufru
Ronja, čimprej se pozdravi, drugače pa je zelo priporočljivo plavanje, zlasti hrbtno in prsno (za hrbtenico in trebušne mišice), samo je problem, ker mimogrede lahko pokasiraš kakšne glivice. Tako, da če nisi dovzetna nanje navali v kakšen bazen. Drugače pa sprehod, sprehod in še enkrat sprehot (dobro za pljuča in proti otekanju nog

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: porod v vodo in porod kleče
28.11.2006 13:48:18   
ronja
hvala, frufru, plavanje je moj najljubši šport in čim se izližem iz tega (danes sem dobila antibiotike - amoxiklav 2x na dan, 14 dni, ni bil virus ampak bakterije, je pa precej gadno:(, tak da zaenkrat ne smem niti ne morem nikamor), bom gotovo 4x na teden na bazenu, saj problemov z glivicami nimam. pa se mogoče srečamo, hihi

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: porod v vodo in porod kleče
27.7.2008 14:17:25   
ronja
frufru, hehe, ko sem prebolela tisto pljučnico (na koncu koncev so ugotovili, da je bila pljučnica in ko so mi dali končno prave antibiotike, je šlo hitro na boljše), se mi je zdravje popravilo in sem nadoknadila vse zamujeno: 3-4x na teden sem plavala dokler niso zaprli bazena in kolesarila še 1 dan pred porodom, kar je bilo 1 teden čez PDP, hehe. Če sem morala v klanec, sem vstala, da ni nič pritiskalo na bušija in šla bolj počasi, če je bil pa hujši, pa pač peš. Sem se pozanimala, pa ni noben g. rekel, da bi bilo s kolesarjenjem kaj narobe, če ne padeš ali če te kdo ne zbije.

Tak da kondicije sem res mela ful, kar mi je zelo prav prišlo, ker je moj porod trajal reci in piši 5 dni. Prva faza, seveda, ampak čisto normalni boleči popadki na 5 min., tak da pozabi spanje... Nisem vedela, da lahko to tako dolgo traja. Tudi čep se mi je odluščil v pon., takrat ko so se začeli redni popadki in rodila sem v petek.

V porodnišnico sem šla v Ljubljano in sicer v četrtek ob 23h, rodila sem v petek ob 8h zjutraj, večino časa sem stala in se zibala na žogi, nisem želala nobenih protibolečinskih zadev, razen plina, ki pa ga tudi nisem prav dosti dobila, ker je maska puščala, kot so na koncu ugotovili, hehe.

No, bilo je točno tako, kot sem mislila, da bo, edino boli bolj, ampak odzvala sem se pa točno tako, kot sem mislila. Očitno se vseeno kar dobro poznam.  Dokler sem smela, sem bila pokonci, rodila sem polsede, ker babica ni bila navušena nad pručko, ker sem bila prvorodka.

Sva super sodelovali, je bila zelo zadovoljna z menoj, jaz pa z njo, porod je bil naraven, brez zdravil, v sede, mehur so mi na mojo željo predrli šele, ko sem bila že čisto odprta, rezana nisem bila, manjkalo je pa za mišjo dlako, babica je mela že 2x škarje v rokah, ampak se je odločila tvegat, ker sem tako lepo sodelovala. Študentke, ki so bile zraven in se učile, so rekle, da bi si tudi same želele tak porod (jaz sem si mislila, da bi si verjetno želele, da bi malo manj bolelo, hehe)

No, zdaj grem novemu porodu nasproti, enkrat januarja in bi bila vesela, če bi bilo podobno kot prej, mogoče da bi mi pustili bit ves čas pokonci in pa da bi lahko rodila na pručki, če že voda v Ljubljani ni možna. So sicer med mojo 1. rekli, da bodo v LJ. nabavili banjo v par mesecih, pa je do mojega poroda niso - in očitno je še vedno ni. No, pa pručka v drugo.

Trenutno pa ne smem nič, ne športat, ne sprehajat, ne nosit, ne seksat, ne plavat, ne nič, ker imam en blesav hematom, ki straši. Očitno sem malo preveč aktivno živela v zgodnji nosečnosti in nosila po par kil sadja + mojo 8 kilsko dete 3 nadstropja po strmih stopnicah - verjetno zato, sem ful zakrvavela in zdaj je to to... Zdaj čakam na naslednji pregled, pa upam, da bom potem lahko spet normalno aktivno zaživela - še 5 tednov... Držite pesti zame!

PS: najprej sem dobila ene babice, ki niso bile prav nič navdušene nad mojimi idejami o alterntivnem porodu, one bi me dale na pojstlo, predrle mehur in nafilale z umetnimi popadki, pa da gre vse čim prej čez, češ če hočemo to do jutra spravti skoz, bo treba... Jaz pa sem vztrajala pri svojem, če sem čakala 9 mesecev, bom pa še teh par ur in sem hotela dat najprej šanso svojim popadkom. Potem sem se samo s svojimi popadki čisto lepo odprla, nobene potrebe po tem, kar so mi hoteli dat! Tak da kar vztrajajte pri svojem, je treba bit malo siten včasih. Navsezadnje gre za porod vašega otroka... na koncu sem pa dobila super babico in se je splačalo!

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?