jupiter
|
Men se tud Montignac dopade bolj kot ločevalna, ki se mi je nekako kar ustavla, pa se mi zdi da stradam, predvsem hudo predolgo mi je zjutraj pojest dva jabolka in potem nič do treh ali štirih, ko imamo kosilo.(včasih tud kasneje) Kuhat dvakat za vsakega posebej pa res nimam časa, ma še to ponavadi vsaj napol skuham zvečer, da sploh kaj jemo. Potem pa ponavad še preveč pojem, ker sem sestradana, tko da mam želodec še zmeri kot sodček, in to seveda pele k temu, da zvečer grešim. Če jaz še kej s svojo pametjo zastopm, daljše stradanje (kot npr. tole od zjutraj do štirih popoldne) povzroči to, da telo dobi informacijo da lakota oz. kriza, torej zavoljo preživetja vrste začne pospešeno shranjevat rezerve, ki se potem v težkotopni obliki še dolgo poznajo na moji riti. Tko da gruntam o neki svoji vrsti diete, ki bi bla mešanca ločevalne, Montignaca in orehovega olja. V bistvu bi jedla po Montignacu toliko, da bi pazla, da jem samo stvari z GI do 40 in jedla petkrat na dan po malo, s tem, da bo zajtrk obilen, kosilo srednje in večerja nemastna, po ločevelni toliko, da nebi mešala beljakovin in oh, in bi recimo vsak 5 ali pa še boljše vsak petek uvedla sadni dan, pa zraven bi trikrat na dan pred obrokom pojedla žličko orehovga olja, (za to sem 90% zihr da deluje) pri katerem je trik nekako v tem, da polovico tega kar poješ ne prebaviš ampak kar izločiš. (moram še dobr preštudirat) No tko babe, če boste klele mele Montignacov forum, se z veseljem pridružujem, seveda ostanem tud pri danes štartanih bombah in če kdo slučajno načne še orehovo temo, se seveda še tja prfočkam. Splišni, ti kot vidm spremlaš več al manj vse, si z vsem na tekočem, tko da lepo prosm za tvoje cenjeno mnenje...... Dulcinea, hvala za idejo, že cel tedn gruntam, al nej dam tistih šest pa pou za knjigo al ne.
|