|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vaje za razvoj
25.10.2010 11:44:10   
rogljicek
Nieke je bila rojena 4 tedne prezgodaj. Sedaj je stara 6,5 mesecev (kor 5,5) Sicer je zelo močna punca, ves čas dviga glavo za vstajat, najraje bi bila na nogah, sedela,... Vendar nikakor se noče prevalit na stran ali iz hrbta na trebuh in obratno (predvidevam, da je sedaj že skrajni čas) Jaz jo vzpodbujam tako, da ji bingljam igračo in jo premikam, tako da bi ji sledila z rokicami in ostalim telesom, vendar brez useha. Zelo hitro začne jamrat, ko pase kravce.
Naj povem se to, da nisva nikol hodili v razvojno, ker tukaj tega pač ne delajo. Sedaj vas pa prosim, če mi lahko opišete kako vajo. Sem iskala na netu, pa nisem našla kaj dosti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
25.10.2010 11:49:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rogljicek)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vaje za razvoj
25.10.2010 12:02:10   
Najaa
Vaje moraš pravilno izvajat, drugače lahko še kaj poslabšaš. Če se ti zdi, da bi morali it v RA, prosi P za napotnico in pejdi h kakemu privat.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vaje za razvoj
25.10.2010 12:03:21   
Abra
Moja hči je bila rojena 5 tednov prezgodaj, je bila zaradi tega napotena v RA, da so jo spremljali, vendar ni bilo potrebne nobene fizioterapije. Jaz sem pravilno izvajala handling, nikoli, res nikoli je nisem posedala dokler se sama ni usedla. Pravtako je nikoli nisem postavljala na noge, čeprav je sama to "želela". Bila je ogromno na tleh, nikoli v kakšnem ležalniku. Mislim, da je to dovolj dober recept, če otrok nima že v štartu kakih težav. Takrat pa rabiš specifične vaje fizioterapevta. Drugače pa mora do vsega priti sam! Samo možnost mu moraš dat. Moja hči je motorično zeloo spretna, sem prepričana, da je handling k temu precej pripomogel.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vaje za razvoj
25.10.2010 12:23:07   
K_a_t_i
Obračaj jo v medenici, igrače pa ji postavljaj v višino popka. Če leži na hrbtu, ji obni medenico tako, da se zarola na bok, potem pa ji potisni zgornjo ramo proti igrački, ki si jo postavila prednjo v višino popka. Upam, da si kaj predstavljaš... Tudi sicer pri hendlingu vse delaš z zasuki medenice. Gibi morajo biti počasni, da jim otrok sledi. Pomembno je tudi, da roke daje naprej (tudi ko je na hrbtu ji igračke ponujaš nad popkom).
Sicer pa ta starost še ni kritična za obrate. Enim pač ni do obračanja, sploh tistim, ki se hitro redijo user posted image .
Če te skrbi pa res prosi za napotnico za v RA.


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vaje za razvoj
25.10.2010 12:59:30   
Abra
Mogoče bo najbolje, da si pogledaš kak video s handlingom. Če tega ne vidiš, je najbrž na podlagi napisanega res težko. Se strinjam s Kati, da ni še nobene panike. Otroci niso roboti, eni prej, eni kasneje. Važno je, da ji daš možnost gibanja. Če že gledaš mejnike, ji vsekakor glej korigirano starost.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vaje za razvoj
25.10.2010 13:00:20   
rogljicek
v bistvu je obračanje niti ne zanima. Če hoče do česa prit na vso moč dviguje glavico in se niti ne trudi obračat. Mislim, da nima kakih motoričnih problemov, samo sem mislila, da mogoče poznate kake vaje, bolj za vzpodbudo. Nekaj takega kot Kati.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vaje za razvoj
25.10.2010 13:01:59   
rogljicek
pa hvala punceuser posted image

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vaje za razvoj
18.11.2010 17:13:17   
Edina
Z našo je bilo isto. ne odlašaj in zahtevaj napotnico za RA. Naša je bila stara 6 m, ni se obračala in sedela. Glavo pa je ves čas dvigovala. Našli so ji asimetrijo,znižan mišični tonus... In kaj je bilo ko sva prvič prišli na fizioterapijo??? Fizioterapevtka je vprašala kje sva bili prej, ker se to ni zgodilo čez noč. 

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?