|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vdrte bradavice
14.9.2005 11:23:02   
2ursae
pozdravljene,

vsak cajt bom rodila, pa me mal skrbi dojenje. Imam namreč vdrte bradavice in sem malo skeptična, ali mi bo uspelo normalno dojiti . Imam se namen maximalno potrudit, saj je dojenje moja velika želja.

Pa me zanima - kako ste se tega problema lotile ve in ali vam je potem dojenje normalno steklo, tudi brez nastavkov? Nekje sem zasledila, da naj bi pomagale školjke. Je to res? Gledala sem jih v štacuni, pa si ne morem predstavljati, kako bi lahko pomagale pri tem problemu.

najnaj-hvala za odgovore

pozdravček
Neposredna povezava do sporočila: 1
   vdrte bradavice
14.9.2005 11:28:52   
Anonimen
ojla!

no js mam problem vdrte bradavice sam na eni joški..kar zgleda res trapast. ampak ni tako hud problem da je ne bi mogla vn dobit. ti jih lahko? no v glavnem ko sem dojila se je bradavica bl kot ne držala ven oz je bla ravna, vendar jo pred dojenjem stisneš s prsti tako da se skrči in ko jo dete zagrabi jo raztegne in povleče vn. če še zmeri ne bo šlo pa pač uporabiš nastavke.

lp, lara

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   vdrte bradavice
14.9.2005 13:39:48   
Pia67
Živjo, 2ursa!

jaz imam obe vdrti, oziroma izstopita, vendar sta siroki in kratki. Nina ju ne more pravilno zagrabiti, spodnje ustnice ne pritisne na kolobar, temvec zagradi samo bradavico in jo sesa, mleko tako ne pritece dovolj hitro in v kolicini, ki jo zeli. postane nestrpna in jokava, ker je lacna.
Kaj predlagam?
Ze sedaj probaj nekako izsesati bradavici. nekaterim pomaga partner, druge si pomagajo s prsno crpalko. kupi si aventove nastavke-najmanjse in ju imej v porodnisnici ze s sabo. 2 kom staneta jurja in pol. Od zacetka bo tezko, ker sta kolostrum in mlezivo gostejsa, ko bo pa mleko, bo otrocek lazje vlekel. Tako trenutno pocnem jaz, dojiti moram dlje casa, ampak, saj gre.
Predvsem se ne daj sprovocirat kaki napeti sestri, ki ti bi npr. rekla, da otroka moras podojiti v 15 min. Moja puncka, se v 15 min ne nasiti, rabiva okol 40 min, da je sita. Ce dojim krajsi cas, joce tako, d ji dodam se dodatek, ki pa nikamor ne pelje, ker potem tvoje dojke proizvedejo samo toliko mleka, kolikor ga manjka. zato sem si mleko, da sem dosegla laktacijo pumpala, da ga je zdaj vec. Dojim iz obeh prsi po potrebi.

Pia

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   vdrte bradavice
14.9.2005 13:55:37   
muki1
Ja, sem v veliki meri hotela napisati to, kar ti je pia 67. Mej zraven nastavke, pa ne daj se sprovocirat. Moja Neža se je rodila v sredo zvečer in je v ponedeljek zjutraj prvič začela sesati, tako sva se mučili, ampak sem jo dajala na joško miljonkrat. Do takrat sem si mleko izbrizgavala in so ji ga dajale po šprici. Samo vztrajaj in ne bo ti žal.
Vso srečo.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   vdrte bradavice
14.9.2005 14:14:39   
2ursae
najlepša hvala punce. Še dobro, da mi je sestrična posodila črpalko, jo bom najbrž kar potrebovala.

hvala

pozdravček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vdrte bradavice
28.9.2005 21:41:44   
KK
user posted image tudi jaz sem imela vdrte bradavice - v bolnišnici smo se namučile, ker sem imela zeelo veliko mleka in je teklo po meni (poleg tega da ni imela kaj zagrabit, ker so bile bradavice vdrte). Ampak ko sem prišla domov, sem jo dojila po nastavku in je to trajalo kar precej časa - nasitile smo se v 10 minutah, ker sem imela dovolj mleka - vendar pa se je nastavkov tako zelo navadila, da enostavno ni potem več hotela zize - ampak po 2-eh mesecih sem poskušala znova samo direktno na zizo in je što - sedaj je stara 4,5 meseca in je zdrava in se dojiva brez problemov. Sem pa imela v bolnici pumpco, da sem si malo poskusila izsesati bradavico, da je vsak poskusila zagrabit...
vse se da, tudi če se doji z nastavkom, samo da dojiš in da jo imaš čimvečkrat pri sebi - vendar ne prepogosto, da ne bo preveč pojedla, potem pa zaradi prenažrtosti ne bo spala... user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vdrte bradavice
29.9.2005 12:45:59   
kimi
Jaz imam tudi samo eno vdrto. Ko sem to rekla babci po porodu je rekla da naj nič ne kompliciram. važno je da ima otroček cel kolobarček v ustih potem pa naj iztisnem sama ko pa zagrabi jo bo pa sama vn potegnila. Res sem se namatrala z dojenjem ampak je bilo zanimivo da je prvo bradavico zagrabila udrtouser posted image  tiste normalno sploh ni hotela. Čim bolj se potrudi jaz sem imela nedonošenko in je bilo dojenje še toliko težje rabili sva več kot 24 ur da je zagrabila ampak sem se matrala z njo tudi po 1 uro nikar ne obupaj to je moj nasvet. Veliko sreče

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?