|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vprasanje!
21.10.2004 10:49:47   
KatjaK
Pozdravljene punce!
Jaz bi pa imela eno vprasanje in sicer zanima me, ce katera pozna kaksno dobro socialno delavko v Ljubljani( enota Bezigrad). Ni pa nujno.
Zanima pa me tudi, kaksne ima pravice ocka otroka, ce nista porocena. Mati njegovega otroka mu ne dovoli imeti stikov z otrokom, od njega pa zahteva visok znesek na mesec.
Kakrsna koli informacija zelo dobrodosla, da lahko pomagam svojemu prijatelju.
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   vprasanje!
21.10.2004 17:49:37   
Annny
Zdravo, KatjaK,

če je tvoj prijatelj priznal očetovstvo in redno plačuje preživnino, je otrokova mati DOLŽNA omogočiti stike očeta z otrokom. Po spremembi ZZZDR (Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih), ki se obeta, bo lahko oče, ki mu taki stiki niso omogočeni predlagal, da se materi odvzame varstvo in vzgoja otroka ter se dodeli njemu (to pa ne bo potekalo 'avtomatično', temveč bo sodišče vsak posamezen primer preučilo).
Danes mu ne preostane drugega, kot da mater toži (povpraša naj na CSD...), res pa je, da so tovrstni postopki zelo dolgi (na žalost, prava sramota)...večkrat se izkaže, da je praksa drugačna od teorije.
Lp

(odgovor članu KatjaK)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   vprasanje!
22.10.2004 10:54:29   
beba76
Stikov z otrokom mu ne moreš preprečiti. Če se ne bosta zmenila, bo pač določilo sodišče, saj ima oče do otroka enake pravice in obveznosti (teh navadno ne vidi!!!), kot ti. In sodišče navadno določi vsak drug vikend, tisti teden, ko je otrok čez vikend pri tebi, pa ga oče lahko pride iskat enkrat, en dan med tednom.
In kje je največja luknja v tem zakonu?! Če se pač očetu ne ljubi prit po otroka za vikend, ki mu pripada, moraš otroka imeti ti - neglede na to, če maš kaj planirano - pač tisto odpade. Naslednji vikend seveda nima pravice, ker je le-ta "tvoj", ko pa spet pride "njegov", pa mu ti otroka nimaš pravice odreči, čeprav npr. prejšnjič ni prišel ponj...
Iz tega sledi, da si očki lahko mirne duše zbirajo, če bodo po otroka prišli ali ne, me pa lahko čakamo na njihovo odločitev. "Če slučajno ne bo nič pametnega za počet ta vikend, bom pa šel po otroka...":grrr::grrr:

Ja, punce moje, tako je to, pa še mrsikaj hujšega zveš na CSD, če se malo bolj intenzivno začneš ukvarjat s tem.

(odgovor članu KatjaK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   vprasanje!
22.10.2004 10:56:57   
beba76
Pa še to sem pozabila napisat: tudi znesek preživnine mamica ne more določit sama, če se ne strinjata, spet nastopi sodišče... In višino preživnine določijo na podlagi otrokovih potreb, upoštevajo pa tudi zmožnosti očeta.

Lep pozdrav in srečno!

(odgovor članu KatjaK)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?