|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vrtec sredi leta
29.12.2012 9:56:03   
tinkara82
imamo namen dati otroka (2 leti) v vrtec marca sredi leta, ko so skupine že formirane. Ima kdo izkušnje s tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrtec sredi leta
29.12.2012 10:09:51   
livia
Imam izkušnje in sicer pri obeh mojih puncah.
Ena je šla novembra, druga maja.
Po mojih izkušnjah je to nekaj najboljšega. Zakaj? Ker se pri uvajanju vzgojiteljica lahko posveti zgolj tvojemu otroku in ni cel mesec jokanja vseh 14 otrok.
Pri drugi, ki je šla maja, je bilo še posebej fajn. Skupina je bila že formirana, vsi starejši, vzgojiteljica je pestovala samo njo, ko me je pogrešala, opazovala je starejše in po dveh dneh začela sama jesti.
Z uklapljanjem v formirano skupino se ne obremenjuj, ker otroci pri tej starosti še niso tako socialni, da bi novega otroka izločili iz družbe, ker je prišel par mesecev za njimi.
Tudi ven gredo takoj, kar je v večini vrtcev težko, ko se jih septembra uvaja novih 14 in vsi jokajo.
Kar korajžno, fajn odločitev , če imate to možnost.

(odgovor članu tinkara82)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vrtec sredi leta
29.12.2012 18:55:31   
Najaa
Kot je napisala livia. Super je, ker so ze formirani in se vzg. posvetita novemu otroku res 100%, da se ga cimprej uvede.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vrtec sredi leta
29.12.2012 20:28:18   
ThinkPink
Jaz imam pa nažalost slabo izkušnjo z uvajanjem sredi leta. Tamalo sta sprva pazila babica in dedek, ker pa je dedek imel zdravstvene težave, smo jo sredi leta bili primorani vpisati v vrtec. Npr. od januarja dalje smo jo že doma pripravljali, da gre v marca v vrtec, smo se veliko pogovarjali, kako bo tak lepo, kaj bodo delali, če smo imeli priložnost in smo v parku srečali vrtičkarje, smo se pridružili...ful se je veselila in komaj čakala, nato pa je bil kar šok. Bila je skupini od 2-4 leta med najmlajšimi. Skupinica je bila že formirana, vsi so že dojeli kako in kaj se v vrtcu dela, navadili jutranjega odhoda staršev itd... Naša pa je vletela iz toplega zavetja, kjer je bila nr. 1 doma in nr. 1 pri babici in dedku, nekam, kjer je bila pač ena izmed 20ih. vsi so že imeli svoje prijateljčke, naša pa bolj sramežljiva se nekako ni ujela. Vzgojiteljica je rekla, da se ponavadi z nikomer ne igra in samo joče. Tudi doma je postala veliko bolj zahtevna - ni več hotela spati v svoji postelji itd... V glavnem - po mojem je odvisno kako bo otroka vpeljala vzgojiteljica. Ko sem enkrat imela priložnost videti, kako skupina funkcionira (jaz in še dve mamici smo šli na izletek s skupinico) sem videla, da je vse en velik kaos, otroci vsepovsod, vzgojiteljici je bilo glavno, da klepeta z drugimi vzgojiteljicami....Seveda smo jo drugo leto prepisali. Ker se ji je vrtec že tako priskutil, smo imeli sprva mičkene težave, vendar se je tanova vzgojiteljica ful potrudila in sedaj je končno ok. Če torej imaš možnost, se pogovori z vzgojiteljico še preden daš otroka noter.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vrtec sredi leta
29.12.2012 22:12:48   
ronja
Imam dobre izkušnje s tem, obe sta šli v vrtec, januarja, bili ves čas bolni, tako da sta bolj redno hodili v vrtec marca (prej je bilo več bolezni kot vrtca).
+ Otroci so že vsi navajeni in ne jokajo več zjutraj, zato se tudi tvojemu otroku potem to ne zdi tako grozno (to je sploh pomembno, če maš bolj sočustvujoče otroke - moja tavelika je res zelo obremenjena s tem, če se kdo ne počuti dobro in jo to zelo prizadane, vsakemu hoče pomagat... zato je fajn, če so vsi zadovoljni v vrtcu.
+ Ker je vse utečeno, se vzg. lažje posvetijo prišleku in majo mogoče kako minuto več, da ga pocartajo, če ma krizo.
+ ker je vse utečeno, so tudi kosila in vse vedno ob isti uri, ker verjamem, da na začetku, ko je totalni kaos, verjetno ne rata vedno vsega speljat točno ob uri...
+ lažje se vklopi, če vidi, da so vsi otroci zadovoljni, skratka:)

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu tinkara82)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vrtec sredi leta
29.12.2012 22:13:38   
Anonimen
Pa se pri vas to sploh da? Pri nas ni šanse, da bi se med letom odločil, da bo otrok pa začel v vrtec hodit.

(odgovor članu ThinkPink)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?