|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vse na enkrat?
25.8.2010 9:45:34   
zvezdan
Že nekaj časa razmišljam, da bi vpisala magisterij. No in se že odločim in kličem na fakulteto za informacije. Celo predmete in smer si v glavi že izberem. Ko svojemuuser posted image povem za željo (btw on je že vpisal magisterij ko so bili še znanstveni nazivi...tako da študira) pa mi odvrne:


da sicer podpira mojo idejo in da tudi denar za šolnino ni problem ampak... da kaj ko bi počakala še kakšno leto, da on konča svoj magisterij in da je imel v planu, da se to leto poročiva probava narediti otročka in se posvetiva najinemu skupnemu podjetju, da malo bolj zalaufa.

Zdaj pa ne vem kaj najuser posted image Razmišljam tako, da če bom noseča bom verjetno težje študirala in v tem najinem podjetju sem bolj sama kot ne. Ali je težko študirati ko imaš novorojenčka?


_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vse na enkrat?
25.8.2010 9:57:52   
rina22
S prve roke ti lahko rečem le to - vse se da, če se hoče user posted image če boš mela otroka, pa boš rečmo 1 leto doma, na porodniški, pol pa ga daš v vrtec, si lahko ta čas, ko je otrok v vrtcu, narediš marsikaj. pa še starši ti bodo itak pomagali z varstvom. tak da ni panike.

jaz sem zanosla, ko sem bla v 3. letniku študija, pa še kar nekak gre..

ne zdi se mi pa prav, da ti tvoj dragi reče, da malo počakaj, da si prej ustvarita kariero in družino, pa pol pride na vrsto to, kar si želiš ti - to mi ni preveč všeč.. zakaj pa lahko on študira, ti pa ne bi? glej, jaz mislim, da je najbolje, da itak narediš to, kar ti pravi srce in kr si TI želiš. če čutiš, da si želiš otroka, ga imej. če si želiš študirati, študirajuser posted image

pa srečno in uspešno pri odločitvah user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vse na enkrat?
25.8.2010 10:07:02   
zvezdan
IZVIRNO SPOROČILO: rina22

če čutiš, da si želiš otroka, ga imej. če si želiš študirati, študirajuser posted image



saj to je želim si oboje. Pa saj mi je rekel da naj premislim in če si želim ni panike. Naj grem zdaj le da bi on te stvari naredil prej. Šment zdaj pa ne vem ali ga naj upoštevam ali neuser posted image Še 14 dni imam časa...moram nekaj potuhtati. Saj vem da ko pride vse na kup že najdeš energijo za vse.


_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vse na enkrat?
25.8.2010 10:08:08   
mala maja
točno tako, vse se da če se hoče.user posted image user posted image

Sama sem sicer vpisala prvi letnik izrednga študija po 15 let končanja srednje šole pred dvemi leti, žal sem letos pauzirala, za jeseni bomo pa še videli kako bo. Doma imamo tri user posted image stare 5,9,13 let, hodim v službo, pa s študijem ni bilo problema. Izpite sem delala redno, čeprav priznam sem totalni lenuh kar se tiče učenja. Je pač treba veliko medsebojnega razumevanja v družini.

najbolje da se s tvojim dobro pogovorita in mu poveš da bi rajši prej dokončala magisterij predno bi imela user posted image .

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vse na enkrat?
25.8.2010 10:09:34   
*miska.mcc*
če si želiš oboje in imaš moznost, potem naredi oboje.
in ti bo uspelo sigurno!user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vse na enkrat?
25.8.2010 10:09:36   
pikica*
Če si to resnično želiš - go for it! Seveda je malo odvisno tudi same fakultete - ponekod je namreč študij težji, drugod lažji. Samo ne čakaj zaradi nekih potencialnih planov. Kaj ima poroka s študijem? Noseča tudi še nisi, trenutno samo tvoj razmišlja o tem, da bi mogoče enkrat v bližnji prihodnosti bila. V tem času lahko ti s študijem že zaključiš. Sama sem zanosila čisto na koncu magistrskega študija (ravno med predavanji za zadnji predmet sem se borila z res hudimi slabostmi in bruhanjemuser posted image ). Malo se je potem zavleklo pri pisanju magistrske naloge, ker sem jo vlekla kar tri leta (vmes dala čez dve porodniški in ravno teden po zaključku druge porodniške tudi zagovarjala nalogo), ampak ne toliko zaradi otrok, temveč zaradi sebe. Ja, ob otrocih je težje najti čas in energijo za študij, ampak se vse da. Ampak ti  sploh še nisi noseča. 
Podjetje tudi ne sme biti ovira. Saj ne boš cele dneve študirala. Tisti dve leti (oz. 2x obdobje od oktobra do julija) pa že "žrtvuješ" popoldneve ali večere za študij, če ti res toliko pomeni.

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vse na enkrat?
25.8.2010 10:19:40   
zvezdan
sem v.d. taščo ravnokar vprašala kaj misli pa mi je rekla da naj počakam eno leto da se vse umiri, ker sem sedaj že tako preobremenjena z delom. Naj ji samo rodim vnuke pa jih bo ona skos pazila, če bom hotela še študirat...nč pol bom pa kr na doktorat štartalauser posted image   ah te odločitve...nikoli mi niso šle od rokuser posted image

I


_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vse na enkrat?
26.8.2010 11:34:43   
sazi
Je že res, da se vse da, če se hoče, ampak kolko časa se lahko zdrži napor in obremenjenost na ful? Smo si ljudje različni in otroci tudi.


Če nameravaš vpisati magisterij v vsakem primeru, ga raje vpiši sedaj. Preden zanosiš in rodiš boš naredila že vsaj 1 letnik. Če pa odložiš, vprašanje, če se ti bo potem dalo začeti oz. kako naporno bo doma z dojenčkom. Vse bo šlo počasneje, pa če se potem kmalu odločita še za kakšnega otroka bo pa sploh še težje.
Sama se precej pred 1. otrokom začela magisterij in še 2 drugi izobraževanji, ki ju rabim za službo. V tem času sem rodila 2x, končala 1 izobraževanje, končali smo hišo in se preselili, menjala službo in začela nekaj delati na novo, pa mi še vedno ostaja polno dela in "študijskih" dolgov. In jih pustim, da čakajo, ker si želim vsaj približno normalno časa preživeti s svojima otrokoma. Namreč tudi, če bi mi lahko drugi pazili otroke, mi ni v interesu, da sem vsak dan v službi, popoldne in zvečer pa študiram.

Je pa res, da je pri nas spanje strašen problem in da v bistvu 4,5 let ne spim normalno - tudi to mi jemnlje precej energije in se težje posvečam več kot trem stvarem naenkrat.

Ni mi namen odvračati te od študija. Sama imam namen vse začeto zaključiti. Veliko vsega sem si naenkrat nakopala na glavo in  je kar težko. Želim ti povedati le, da je zdaj začeti enostavneje kot takrat, ko boš že začela ustvarjati družino.

Pa srečno in uspešno

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?