|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vzgoja ?!
20.8.2005 15:23:04   
aleksandra 78
Moja puncka je stara eno leto. Levcek, po horoskopu.
Kdaj se zacne vzgajati otrok-kdaj razume ? In kako ?
Trmasta je, tocno ve kaj in kako. Kdaj naj jo zacnem "kaznovati " in kako ? Okrog prsta me vrti in jaz vglavnem popustim, ker kao ona tako ali pa tako ne razume ??!!
Saj ne mislim kaznovanje-hudo, ampak mora vedeti da ene stvari pa ne sme. Ne vem kako naj ji to razlozim
Pomagajte prosim in hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   vzgoja ?!
20.8.2005 16:20:18   
Anonimen
Do tretjega leta otroka vzgajaš, po tretjem prevzgajaš. Tako pravijo.

Kako dopovedati, da se nečesa ne sme? Ja nič, če koga udari, npr., primeš za roko in ji odločno rečeš: NE. Lahko še:to boli. Kaj več pa nima smisla pridigati, ker otrok tako in tako ne posluša oz. sliši samo neko tvoje "blebetanje".

In pri NE-jih vztrajaš, včasih tudi do nezavesti. Slej ko prej skopčajo, kaj in kako. Razumejo pa veliko več, kot si mi mislimo.


(odgovor članu aleksandra 78)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   vzgoja ?!
20.8.2005 17:25:42   
Gina
Vzgojo se gre lahko samo tisti, ki ni len.:)-:)-:)- A me bodo zdaj napadle?

No, takole mislim, da je vzgoja tako zelo naporna, da se je večina staršev sploh ne gre več. Raje malo popustijo, pa še malo popustijo, ali pa čisto znorijo. Vzgoja pomeni, da vedno in brez izjeme vztrajaš pri svojem, pa da vedno in brez izjeme, ko otroku rečeš ne, otroka npr. daš stran od tam, mu ne pustiš tistega, pa da vedno v hipu odločiš, kaj boš ukrepal. Če neko stvar lahko naredi, se takoj odloči, da ne boš težila, zahtevala svoje, da ga boš pustila tisto delat. če pa meniš, da nekaj ne sme, pa moraš potem stati za tistim. v nasprotnem primeru se nauči, da se trma izplača, nauči se pa tudi, da to, kar rečeš, ni prav preveč pomembno - drugič ne bo poslušal.

Konkretno, npr. moj je danes z eno plastično palčko mahal okoli, ker ni hotel slišati mojega ne, sem mu jo vzela. Seveda je tulil, da ga je slišala cela vas, pa kaj potem. Potem je tolkel s predalom not in ven, pa ni pomagalo, da sem rekla ne, niti da sem mu preusmerjala pozornost, niti, ko sem ga odpeljla na drug konec sobe. torej sem ga odnesla v drugo sobo in čeprav je tulil, da gre bazaj, ni mogel. In tako naprej do nezavesti.....ogromno takih primerov vsak dan - saj pravim, ogromno dela je - to ni za lenuščke. Če popustiš, je to znak, da se ti ne da, da je otrok zmagal, ampak v bistvu si ti dolgoročno izgubila pri vzgoji, vedno težje ti bo sploh kaj doseči, starejši ko bo.

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   vzgoja ?!
20.8.2005 18:00:22   
bskrle
Mislim,da že razume, kaj je ajs, kaj ne sme.
Jaz sem ji tudi razložila, da dojenje ukinjava, da gre v varstvo ipd. Skratka, začni se z njo pogovarjati tudi o resnih temah, kratko in preprosto kot sta napisali predhodnici.

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   vzgoja ?!
20.8.2005 18:28:22   
Vera*
Gina,če pa je kaj fajnega na tem forumu,pa so tvoji odgovori.:bravo::bravo::bravo:Vedni poveš ravno tako kot jaz mislim.Super si.:bravo::bravo:

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   vzgoja ?!
20.8.2005 18:54:51   
ZARA
Jst mam pa zdej "novo metodo"...in sicer,ko jo začne napadat trma in ne pojenja in po ziljon izgovorjenih NE,jo nesem v njeno sobo,v posteljo,da se mal skulira...in ne boste verjele - IT WORKS !!!!!!!
Kmalu me seveda pokliče ...ampak jo mine...
A sem kruta :zmeden2:??

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   vzgoja ?!
20.8.2005 19:23:40   
lenika
Ja jaz se tudi strinjam z Gino. :bravo:

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   vzgoja ?!
20.8.2005 20:38:17   
Pajaca
Ma ja za vzgojo rabiš čas in voljo..... al pa mrzu tuš, da pohladi trmoglavko.


(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   vzgoja ?!
20.8.2005 20:44:44   
artista7
lahko ti povem, da že otroci v jaslih vedo, kako vzgojiteljico, ki jih preveč represivno vzgaja, naviti okrog prsta.. ne smeš vse pustiti. primer vrtca: en malček ni hotel sedeti za mizo zato, da bi vsi ponavljali za njim.. vzela ga je stran od ostalih in ga dala v posteljico za 10 min ter ga tam pustila.. potem je dal mir. ne me napadat, samo tako je..

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   vzgoja ?!
20.8.2005 20:59:37   
cmokec
Jaz priznam, da sem pri vzgoji dosledna najbolj, ko imam slab dan. Takrat pravjo, da sem sitna, ker ne popustim. Ko imam pa res dober dan, pol bi jo pa polubčkala, pa če naredi še tako traparijo. Takrat skoraj ne znam bit huda. Striktno se držim le pravil, kjer bi se lahko poškodovala ( rezanjem z nožem, plezanje po ograji balkona, ...), al pa o higieni (umivanje zob, rok, brisanje ritke po lulanju, ...). Tudi za sladkarije mi kar uspeva. Bolj sem neodločna pri nošenju copatk, pospravljanju igrač in pri vseh drugih dnevnih traparijah, ki jih je pa ogromno.

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
20.8.2005 21:51:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu aleksandra 78)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   vzgoja ?!
20.8.2005 22:03:39   
Gina
O, Deni, ne boš verjela, jaz sem tudi. Moj ima veliko več živcev za to, pa bolj trmast je, me mora dostikrat opomnit, da se ne pustim.

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   vzgoja ?!
20.8.2005 22:09:49   
ribica.
Ko bi le bilo res to kar govoriš gina, oz.ko bi le delovalo. Pri nas imamo take borbe da je joj. Jaz se sploh ne zmorem več bojevati z našo malo zverinico. NIč ne zapali. Če bi jo hotla pustit da se skulira, bi to trajalo po več ur. Govorim o živalskem dretju!

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
20.8.2005 22:12:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu aleksandra 78)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   vzgoja ?!
20.8.2005 22:16:04   
ribica.
Pri nas se vsak dan večkrat pomenima o tem dretju in njeni navadi da udriha po meni. Rečem ji, da mamo boli in da naj ne tepe, ker bi tud njo bolelo če bi jo kdo tepel. Vendar tisoč Ne-jev ne pomaga, ko je v navalu njena trma. Takrat pozabi najin dogovor in spet smo kot v klavnici. Eno samo dretje.

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   vzgoja ?!
20.8.2005 22:17:44   
Gina
Kaj pa ti narediš, ribica?

Jaz v bistvu nisem govorila o ignoriranju, ker to mi je malo mimo, ampak o vztrajanju pri svojem in zahtevanju določenih reči. Jaz se tudi zaderem kdaj:)-:)-, a misliš, da ne? Pa imam tudi eno deklico doma, ki je zelo odločena, da bo po njeno. No, zdaj je že malo večja, ampak če misliš, da se takrat preizkušanje mej neha, se motiš.

Vem pa še to, da so otroci različni in kar pri enem uspe, pri drugem ne. Karakter pa prinesejo na svet. In eni so vztrajni, drugi pa čisto nič.

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   vzgoja ?!
20.8.2005 22:22:55   
Gina
Aha, pa še to, pri tako majhnih pogovor nič ne pomaga. Tudi pri večjih pogovor nič ne pomaga, razen kadar gre za kakšne nevarne reči, ki bi jih probali samo iz radovednosti - takrat razlaga zelo pomaga. V primeru, da pa gre za njihov ego - ne boš dosegel svoje- pa njih nič ne briga, koliko tebe boli, važno, da dosežejo svoje - in oni to vedo. In počnejo toliko časa, da te toliko boli, da raje popustiš in je spet po njihovo. Niso neumni, zelo so pametni. Delajo po sistemu dejanje - posledica. Če je posledica njim v prid, bodo vztrajni otroci probali do nezavesti, tudi če so samo enkrat zmagali v zadnjem letu - ampak imajo zapisano to v možganih.

Lahko takim malim razlagaš samo v smislu - ne pojdi do roba hriba, padel boš, auva bo. Drugih reči pa nima smisla.

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   vzgoja ?!
20.8.2005 22:27:00   
ribica.
Pa karkoli naredim ko ni prav. Sem mislila, da otrok zašteka da je naredil nekaj narobe, če mu damo z svojim obnašanjem to vedeti. Samo naša pelje svojo furo. Saj mogoče zašteka... Ponavadi se pač umaknem in rečem da me boli naj me ne tepe. Ona potem seveda naredi točno to, še bolj bi me tepla. Ne morem ji nič dopovedati, ne zlepa, ne zgrda, ker se tako dere, da me čist preglasi. Seveda kriči, Ne, ne bom mamice poslušala! Če grem stran caplja za mano, ko počepnem k njej, da bi jo prijela ali dvignila, potolažila, čist znori in me odriva. Ko se spet odmaknem pred njenimi udarci pa že spet Mama! ( v stilu, ne hodi stran). Zgleda tako, kot da se ful rada smili sama sebi. Sploh ne vem več kaj naj naredim.

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
20.8.2005 22:28:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu aleksandra 78)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   vzgoja ?!
20.8.2005 22:36:54   
Gina
Ribica, tale tvoja bejba mi pa deluje točno tako, kot naša.:)-:)- Čustveno se je ne da izsiljevat. Pa še taka je, da če se sama sebi smili, sploh ne pomaga, če jo pocrkljaš, ker se potem še bolj sama sebi smili, pa še bolj cvili in joka in tuli, ampak jo moraš dobesedno na strog način na realna tla postavit.
Je pa res, da edina stvar, ki je jaz ne prenesem, je pa ta, da bi me kdo udaril - niti lastni otrok. Če je kakšen to naredil, sem ga takoj, v efektu, ne da bi sploh kaj pomislila - nazaj. A bo spet kup zgražanja, ampak tako je. Pa me ni nihče več upal, res ne. Najbrž ni to recept, ampak jaz ne verjamem v tisto, kar otrok vidi, to počne. Če bi bilo to res, bi vsi moji otroci milionkrat na dan rekli prosim in hvala, pa do enega leta ali dveh nazaj, ko sem si zavestno zadala nalogo, da jih to naučim s posledicami, tega niso znali. Zdaj pa čudežno uporabljajo vedno, brez izjeme in povsod. Pa ogromno je še tega, kar bi ti lahko naštevala v zvezi s tem, da ta hipoteza ne drži. In otrok se s tem, da ga nazaj udariš ne nauči pretepati, ampak se nauči, da če bo koga udaril, da ga bo ta nazaj. In če ga bo kdo na cesti, bo to gotovo huje.

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   vzgoja ?!
20.8.2005 22:37:12   
ribica.
Ma saj jaz se nikol ne neham pogovarjaz z njo. Če si vse drugo zapomni, ji bo gotovo ostalo tud to. Če ne drugače, potem, ko se končno umiri, na glas premleje vso teorijo, kako tepsti mamico ni lepo. Praksa nas pa še malo muči. Sicer pa sploh ni sile, ker sem se že nekako navadila na to. Nimam rešitve. V bistvu sploh ne vem kako se ta njena trma začne in kako neha. Včasih potem razmišljam, kaj je že blo pol, da se je končno nehala dret??

Najbolj zanimivo je to, da mislimo, da imamo odgovore, da imamo utečene zadeve. Pa se motimo. Naša mala je res barvita kot življenje samo. Nosi pravo ime.

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   vzgoja ?!
20.8.2005 22:37:33   
Anonimen
Ribica, koliko je stara? Jaz bi jo, tako kot Zara, nesla v njeno sobo, pa naj se dere, kolikor se hoče. Vleče te za vrvice, kot pajacka. Fino ji ratuje.
Drugače so pa otroci res zelo različni. Jaz Tiborju tudi nisem mogla dopovedati ničesar. Če sem tisočkrat rekla ne in ga odnesla stran od neja, je tisočinprvič naredil isto. Tako da sem doumela, da tisti NE raje odstranim. Počasi pa potem začne štekati, kaj pa vem kdaj, vsak drugače izgleda. Če se mu je kdaj zazdelo, da bi poskusil gristi ali tepsti ali kaj podobnega, sem pa ignorirala ali pa samo napol v smehu rekla, pa kaj to delaš, in ga je minilo. Nisem ga vzela resno. Pri njemu je to zaleglo, ampak gotovo pi vseh ne. V bistvu se mi je zdelo, da bolj sprobava nekaj, kajr je nekje videl.
Torej, če stvari niso bile pretirano resne, sem jaz raje odstranila vzrok za stalno prepovedovanje, če bi bilo kaj resnejšega, bi pa funkcionirala soba. Pri nas pri enem letu to še ni, ni bilo potrebe, pri dveh pa ni bilo več druge možnosti.

(odgovor članu aleksandra 78)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   vzgoja ?!
20.8.2005 22:43:54   
Gina
Ja, deni, ampak mala vseeno vedno doseže svoje. Če ji kaj ni všeč, jo udari. Ajd, npr. da bi takrat reagirala drugače, da bi rekla ne in jo tisti hip nesla v posteljico - pa to ponovila vsakič, ko bi jo udarila. Mogoče bi mala ugotovila, da to ni ok - ali pa tudi ne. Če ji pa razlaga, pa po moje ni šanse, da bi mala nehala. Evo, imam eno tako, ki se dere non stop doma. Cvili, pa je že velika. Jaz ji govorim točno to, da me tepe, že 7 let! Pa ni učinka. Pomaga samo to, da postanem zelo stroga, odločna in zahtevam, da se neha tako pogovarjat, sicer pa ji ali ne ustrežem, ali pa mora v sobo, in ji tudi povem, da tega poslušat ne mislim. Noben pogovor ne pomaga. Ljudje žal razumemo samo posledice.

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   vzgoja ?!
20.8.2005 22:45:26   
ribica.
Tole kar mi pišete me kr malo zabava. Ker naše ljube vite ni mogoče dat v njeno sobo. Razen če jo privežem. Sam dvomim da bi se potem umirila. Ker ko njo odstraniš z nezaželjenega prizorišča, se z vsemi štirimi vrže nazaj v to smer. Potem so to prave borbe, da ne rečem rokoborbe. Ravno prejle, okrog sedmih sma imele borbe, ko je trmarila. V roki je imela kuli in b bližini knjigo, pa mene je kloftala z roko. Ko sem ji rekla daj neha, se je drla, da bo ona tepla mamo. POtem je rekla, "bom pisala po knigi" in to zato, ker točno ve da se to ne sme. Ko sem ji vzela knjigo, kkomaj sem jo rešila pred kulijem, sma se suvali zanjo kot dva froca. Jaz na kavču in ona na meni. Mislim za znoret. POtem ko knjige ni našla, je šla pač iskar novo. In to je le del današnje epizode.

Sicer pa jo tud sama kdaj po roki, ko mi res prekipi. Ampak ne zaleže. Ne neha. ...naj še sploh kaj dodam?

Ja, čez en mesec bo stara 2 leti.


(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   vzgoja ?!
20.8.2005 22:51:39   
ribica.
Sem se spomnila še na nekaj, sem ravno prej premišljevala, pa nimam odgovora. Kaj mislite, ali je smiselno otroku preusmerit pozornost v takem navalu jeze? Odkrito rečeno, men se to ne zdi prava pot.Ne vem no, kako bi temu rekla. Da bi morala iskat finte kako skulirat otroka, ki se po sili dere? Mislite da je vredo, dolgoročno?

(odgovor članu aleksandra 78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?