|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vztrajati ali ne?
1.10.2010 12:54:57   
blak

Letos smo našega 4,5letnega fantiča vpisali na plavanje. V vodi uživa, že pol leta mu govorimo, da bo hodil na tečaj kot njegovi bratranci in on se je tečaja veselil.
Prejšnji teden gremo prvič. Mu razložim, da starši ne gremo z otroci na bazen. Malo zamjavka, vpraša tudi učiteljico in ko mu ta reče, da starši počakamo zunaj, se pomiri in gre brez problema. ko pride ven, nasmeh do ušes, pove, da mu je bilo ful dobro, učiteljica reče, da je super, da se edini tunka in skače. Torej vse super, navdušen, uau!
Včeraj pride iz vrtca in začne: jaz nočem it na tečaj, ni mi všeč! Se pogovarjamo, pogajamo in ga prepričam, da gre. Na poti do bazena se resnično zabavamo, pred bazenom sreča enega fantka, s katerim najdeta skupno točko (Ben10user posted image ) in zgleda res super. Ko se skupinica odpravi v bazen, spet nekaj mjavka, ampak nekako gre. Čez 15 minut pride učiteljica ven in pravi, da joče, da ga bo ven prinesla. Pravim ok. Pride čez pet minut in pravi, da se je pomiril in da lepo sodeluje. Čez slabih deset minut pa ga prinese ven, pravi, da je spet jokal.
Ko me ta mali zagleda, ima na obrazu tak čuden izraz: deluje žalosten, a se mu smejijo usta. skratka kot da bi blefiral, v stilu: pa sem te, malo sem pojokcal in dosegel kar sem hotel. Ko sem ga vprašala, kaj je bilo narobe, je rekel, da je hotel mene.user posted image

No, pa še kak primer. Poleti je hotel spati pri babici. Bili so trije bratranci. Cel dan so se imeli super, povečerjali, se stuširali, risanka, pravljica, vse super, dokler so se odpravili v sobo in spat. Takrat pa: hočem mamo, hočem, da pride tudi mama, pokliči jo... Skratka smo šli ponj.
Čez kak teden si želi spet prespat pri babici. Tokrat brez bratrancev, vse super, a ko je treba it spat, spet cirkus. Babici ga je tokrat uspelo prepričat in pomirit, spal je potem super in naslednje jutro vse ok.
Pred dvemi tedni ga druga dva bratranca, njegova idola, povabita, da prespi pri njih. Prosi me, ves navdušen, če lahko gre, seveda dovolim, kritične točke sploh ne omenim. Pripravi si ruzak, komaj čaka da gremo, mi smo z njim tam še cel večer in tudi ko gremo proč in mu zaželimo lahko noč, je vse bp. A evo, telefon zvoni in pravi moja sestra, da je panika. se tudi pogovarjam z njim, pravi, da hoče mene in da hoče domov.
In do tu sem mislila, da je morda kaka kriza-ljubosumje, ker je on zdoma, mali 10mesečnik pa z nami doma. Zato sva zadnjič, ko sva šla z možem na en roj.dan., zrihtala babico na dom, torej tako da je pazila oba pri nas doma. spet vse ok do spanja. Spet hočem mamo, pokliči jo...pa ga je ona naplahtala, da ni signala... Potem je še hotel, da se uleže zraven njega, da mu pove 100pravljic...

Naj povem, da zvečer nimava nekega groznega rituala: mož ga zrihta, jaz pridem do njegove postelje, ga poljubčkam, povem koliko ga imam rada (si moram vsakič nekaj zelo presežnega izmislituser posted image ) in mu reči, da ga pridem pobožat, ko bo že ninal. In zaspi brez problema.

Zakaj sem v dvomih? Ker se mi zdi, da je to neka finta, s katero nas preizkuša. Ko se o tem pogovarjamo, se vse lepo zmenimo, pol pa... Pa škoda se mi zdi, ker vem da v vodi uživa, da se ima tam lepo. Pa babica jih res ful carta in je polna idej, kako naredit otroku zadevo zanimivo, tako da jim je takrat 3 jogije na tla dala, da so bili vsi skupaj, pa si zgodbice izmišljevala. Škoda mi je, ker se mi zdi, da je to ena fajn izkušnja.

Glede plavanja smo si tudi omislili palačinka day za plavalce: pred tečajem pripraviva maso, med plavanjem jo damo v hladilnik, po plavanju jih skupaj pečeva in maževa..pa tudi pojevauser posted image . Palačinke in vso pripravo obožuje.

Mah, ne vem, no, povejte, kaj se vam zdi.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vztrajati ali ne?
1.10.2010 13:00:04   
3jeMi
... ima te navito okoli malega mezinčka... oprosti, meni se zdi, da skočiš čisto na vsak njegov mjavk user posted image

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vztrajati ali ne?
1.10.2010 13:07:08   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: 3jeMi

... ima te navito okoli malega mezinčka... oprosti, meni se zdi, da skočiš čisto na vsak njegov mjavk user posted image


user posted image

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vztrajati ali ne?
1.10.2010 13:37:22   
Naja31
Naša izkušnja:
4 letnika lansko leto vpišemo na plavalni tečaj, prvič je ok,ker je oči z njim, drugič že jok, ampak je šel na tečaj, potem je zbolel, bil 14 dni doma, naslednjič ko smo šli pa histerija v garderobi. In konec tečaja. Plavalni tečaj pa se mu je tako zameril,da celo leto ni hotel slišati zanj. Smo letos spet poskusili, pa se je premislil pol ure preden smo šli na prvo uro. S siljenjem ne dosežeš nič, kvečjem nasprotni učinek. Vsaj pri nas.

Drugi primer: skoraj 2 leti nazaj je nazadnje prespal pri babici, od takrat noče. Ker je nazadnje ko je tam spal, hotel domov, ampak je babica vztrajala, da je tam spal in se mu je to zamerilo. Zdaj, vsakič ko mu rečem, če bi spal pri babici, pravi, da ne, ker bo potem spet klical mamico, mamice pa ne bo prišla. Poleg tega ni več hotel spati pri babici odkar ima manjšega brata, ker se mu je zdelo nekrivično, da je on pri babici, bratec pa doma z mamico. Pa ima babico noro rad, super se igrata, ampak spanje je pa mission impossible.


(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vztrajati ali ne?
1.10.2010 13:49:49   
barni
Jaz ti ne morem dati pravega odgovora. Morda te res samo malo okoli prinaša (saj bi bil neumen, če te ne bi, otroci vzamejo toliko kot daš, pa še malo več probajo ne?), samo sama bi in tudi naredim isto kot it. Če je problem in prosi da pridem, pridem. Potem pač poskusimo naslednjič.

Mi smo našo vpisali v plesno šolo in tam so tako uvidevni, da so prvi tri ure poskusne (3 obiski). Če ugotovijo, da otroku ni vredu hodit, to tudi povejo in tiste tri ure ne računajo. Če ne pa pač plačaš celotno tarifo, vključno s prvimi 3 urami. To se mi zdi zelo fer, samo večinoma tega nisem še nikjer zasledila.

Jaz ne bi vztrajala pri takih rečeh za vsako ceno. Če mu ni, pač ne bo šel. Samo potem moraš vedeti, da ga ne boš mogla vpisovat v tečeje, pa bo šel le 1x in potem pustil vse skupaj. Te bo predrago prišlo.

Sama se spomnim iz otroštva, da sem bila v varstvu pri starih starših, pa je bilo preko celega dneva vse ok, zvečer se mi je pa po mami stožilo in so naju oba z bratom marsikdaj sredi noči peljali domov. Pa če danes pomislim (takrat sem bila že blizu šole in se tega zelo dobro spomnim), ne bi rekla, da sem izsiljevala ali starše okoli prsta vrtela. Resnično mi je bilo hudo in sem hotela domov, nisem hotela tam ostati. Včasih pa je začel jokati brat, pa sem potem še jaz - verižna reakcijauser posted image . Če dobro pomislim, zdaj ko razmišljam o tem, bi rekla, da sem se čez dan dobro počutila tam in smo se igrali, jedli, vse sorte, zvečer pa ni bilo tistega "filinga" varnosti, domačnosti, kaj vem kako bi to imenovala.
Ti lahko vidiš stvar tako, da ima otrok babico neskončno rad, ker tako deluje navzven, samo vprašanje pa je, kako se on ob njej počuti takrat, ko je bolj "ranljiv" - in večer je čas, ko otroci potrebujejo občutek varnosti, da lahko mirno zaspijo. Ne vem če sem dobro opisala tale občutek, samo sama zdajle točno vem kakšen občutek je tam manjkal in res sem redko redko kot otrok prespala pri njima - večinoma so naju vreščeča vozili domov. Pri drugi babici pa sem veliko raje prespala. Pa ne bi rekla, da je bila navzvzen kaka huda razlika med obemi.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vztrajati ali ne?
1.10.2010 13:59:54   
2ursae
naš isto: letos spomladi, ko je bil prav tako star 4,5 let, smo ga dali plavat v Tivoli. Preprosto ni šlo, ni hotel v vodo - motilo ga je vse: da ni mami zraven, da je voda mrzla, da so otroci preglasni. Šli smo 2x, potem ne več. Odločila sem se pač, da ga ne bom silila, itak je še majhen. Letos bomo šli na telovadbo, me prav zanima, kaj bo.

Pa glede izsiljevanja, ovijanja okoli prsta, preizkušanja mej: jaz vem pri mojemu, da če bi mu bilo všeč, bi hodil. Toliko star otrok že ve, kje se počuti dobro in tja gre z veseljem. Morda ga je treba malo spodbuditi (verjamem, da doma reče, da ne bi šel), a takrat, ko pride tja, pa uživa. Naš pač ni.

< Sporočilo je popravil 2ursae -- 1.10.2010 14:04:24 >


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vztrajati ali ne?
1.10.2010 15:56:29   
2ursae
pa pozabila sem še dodat: ravno prejšnji teen sem se s psihologinjo pogovarjala na temo otrok, ki se malo težje prilagodijo na novo situacijo, zlasti v primerih, ko ni zraven starša: 5 let star otrok naj bi se že znal sam najti v neki vodeni dejavnosti in si posikati svoj prostorček. Če mu gre to težje, ga vzpodbujamo na način, podoben vrtčevskemu uvajanju - se pravi s prisotnostjo na samam začetku ali s čakanjem zunaj (da otrok ve, da je starš tam), s tem, da prinese s seboj predmet, ki mu je ljub ...

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vztrajati ali ne?
1.10.2010 17:01:13   
blak
IZVIRNO SPOROČILO: 3jeMi

... ima te navito okoli malega mezinčka... oprosti, meni se zdi, da skočiš čisto na vsak njegov mjavk user posted image


Mah, ne vem...
Doma že ve, da če se dere, ne doseže čisto nič. V takih primerih gre v sobo, dokler se ne pomiri.
Kaj pa naj na tečaju naredim? Da ga tam pustim? Učiteljice se ja ne morejo z njim ubadat in druge otroke pustit same. Pravtako se mi ne zdi zdravo, da se bo tam drl, cmihal. Da ne bom potem tu na RRju brala, kako ena smotana mati pusti svojega jokajočega otroka na tečaju in ta mali s svojim jokom moti njegovega...

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vztrajati ali ne?
1.10.2010 17:07:24   
blak
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

Če mu gre to težje, ga vzpodbujamo na način, podoben vrtčevskemu uvajanju - se pravi s prisotnostjo na samam začetku ali s čakanjem zunaj (da otrok ve, da je starš tam), s tem, da prinese s seboj predmet, ki mu je ljub ...


Prav v bazenu starši ne moremo bit, taka so pač pravila. Čakala pa sem ga na recepciji bazena, 5m od garderob. Ravno dan prej mu je nono kupil neko a la Ben10uro in sem ga s tem še motivirala.

Ne vem, zdi se mi, da zaradi te začetne krize zgubi potem vsak vlak. Tako je včasih tudi na obiskih, če je več otrok. Rabi malo več časa, da se privadi, ko pa se dokončno sprosti in se začne resnično zabavat, pa je kmalu ura za domov it.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vztrajati ali ne?
1.10.2010 20:45:57   
Buhteljcek
Jaz sem pa ena, ki ima jokavčke v bazenuuser posted image Starši reagirajo zelo različno: eni probajo, če mali le joka in trma ga peljejo domov, drugi vztrajajo...Mi pa gre na zivce, ce starsi rinejo zraven, ker takrat otroci 100 % prej jokajo in sploh ne nehajo...cel cajt sam mami mami in to je to. brez smisla. tud pri nas niso dovoljeni starsi zraven, a nekateri to ne razumejouser posted image
jaz bi vasega fantka se kar vozila na tecaj, ker mal se pa tud zmisljujejo...enkrat je super fajn, drugic se jim ne ljubi in nebi sli, pol ko zapade sneg bazen ko sploh ne bi obstajal bi blo najbolj...user posted image ce otroku res ni, brz vidis: letos sem imela enga fantka, ki ni hotel stran od ata, prisel vseeno za par minut v vodo, ni imel nobenega interesa, hotel h atu, a ni jokal, enostavnu mu ni blo do plavanja...tak primer pa je res bolje da se mal pocaka.


(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?