|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   z 11m v vrtec
18.1.2010 13:33:34   
bina30
Pozdravljene!
No, mi smo eni izmed srečnežev, ki smo zadnji trenutek pred mojo vrnitvijo na delo dobili prosto mesto v jaslih.

Da je drugi otrok brezplačen-bullshit!!!! Avtomatsko smo v višjem plačilnem razredu, sicer "samo" 50 eur več, ampak pikola, danes se vsak evro pozna.

No, kaj želim vprašat: kako to funkcionira, ko gre tako majhen otroček v jasli? Se privadi kmalu? Kako je s spanjem? Ne vem kako bo zdržal do kosila, ker po navadi doma še orej eno rundo spi.Kako izgleda hrana? Namreč naš ne je, če ni dokaj na malo zmleto. Kako izgleda, ko gredo na sprehod, glede na to, da še ne hodi?
Saj mi bodo vse povedali v vrtcu, samo me zanimajo praktične izkušnje mamic, ki imate take male v jaslih?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: z 11m v vrtec
18.1.2010 13:40:22   
ledenaa
jaz z 11 meseci otroka še ne bi dala v vrtec,mi je to prekmalu



lahko ti samo povem,da se otrok prej ali slej navadi ,ker se pač mora
V našem vrtcu ne hodijo na sprehode pri tako malih,ker večina še ne hodi samostojno


(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: z 11m v vrtec
18.1.2010 13:55:25   
mini86
jaz z 11 meseci otroka še ne bi dala v vrtec,mi je to prekmalu
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

kaj pa če nima nobene druge možnosti..nš bo šu sicer z dobrimi 14 meseci..ampak samo zato ker sem študentka..bo sicer kriza z denarjem dva meseca ampak upam da bomo..drugače pa ga js tud nimam komu dt-tko da MOČNO upam da dobimo vrtec..

no tko da iz lastnih izkušenj ti ne morem nič reči..loh ti pa povem da se otroci kr hitro navadijo na navade v vrtcu..pri nas imajo take vozičke za tiste otročke v jaslih..tko da grejo vn..glede tega a se privadi kmali je pa pač odvisno od vsakega otroka posebej..spat ponavadi hodijo okoli 11.30..usaj mislim tako..


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: z 11m v vrtec
18.1.2010 13:56:22   
bina30
Ja, vem, tudi jaz ga najraje ne bi dala, samo nimamo druge možnosti. Babice so prestare, da bi jih vsak dan bremenili z varstvom in skrbjo za otroka, privat pa stane tak, da glava peče.
Starejši sinek je šel z 22m in je bilo super, ta mali pa....joj, si ne znam predstavljat.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: z 11m v vrtec
18.1.2010 13:58:21   
Lu
bina28 moj fantič je šel z 11 mese. v vrtec in je bilo grozno. Res. Če bi še enkrat, bi ga dala najprej v privat, tako kot je bila punca prvo leto. Samo je pa res, da vrtca pri njej nisem dobila. No saj se je vse poštimalo, samo še vedno ni nekak preveč vesel, da gre v vrtec, čim punca pa zelo. Komaj čaka. Glede hrane se ne sekiraj bodo že poštimali. Glede sprehoda, pri nas niso ven hodili, ker pač še niso vsi hodili. To mi je bilo potem malo tako tako. Ja in še full smo imeli probleme z zamenjavami vzgojiteljic, tako, da zdaj po 3 letih, ko je šlo vse na novo je šele ok. Nov vrtce, nove vzgojiteljice,....

Tako na kratko.


_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: z 11m v vrtec
18.1.2010 13:59:28   
flik
Živjo,

mi smo šli v vrtec z 11. meseci. Do sedaj nobenih, ampak res nobenih težavuser posted image . Mali je tak karakter, da rabi dogajanje in tega je v vrtcu seveda vedno dovolj. S spanjem je  bilo pri nas doma več težav kot v vrtcuuser posted image , bil je najmlajši v skupini in so ga (in ga še sedaj včasih, ko je zmatran) dajali spat dopoldne po zajtrku. Doma ga je motil vsak šum, v vrtcu spi brez problema, tudi če se ostali zraven igrajo user posted image .

Hrana je prilagojena takim malim, pa tudi lepo jih hranijo. Vsaj pri nas s tem ni težav.

Naši grejo na teraso (izhod direktno iz igralnice) in se tam igrajo, za kak 'daljši' sprehodek pa imajo 2 vozička, v katera lahko naložijo po 6 otročkov, luštna pogruntavščina, ki za take male zelo prav pride.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: z 11m v vrtec
18.1.2010 14:03:01   
sanelaa
O joj no,

danes, pri tem tempu in službah v vrtec otroci večinoma stopijo takoj, torej z 11meseci. In v tem ni nič čudnega. šač tako je.

In brez skrbi, mogoče bo na začetku malo jokal, ampak presenečena boš kako hitro se bo navadil in osvojil njihov tempo. Na začetku ko bo pač zaspan, bo šel spat, jedel bo mogoče tako tako, ampak če ne bo za kosilo pojedel meso, bo pa ziher pojedel juho ali pa pri malici jogurt s kruhom.

Prosim, ne se že zdaj po nepotrebnem sekirat in obremenjvat, tako pač mora biti, prepričaj se v to in pika. Če se boš ti jokala pa sekirala, se bo tudi otrok.

Pogumno..........lepo mu bo, tebi pa tudi ko boš videla da se imajo v vrtcu super fajn.

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: z 11m v vrtec
18.1.2010 14:08:31   
kristinaj
naš je šel z 11m in nimam pripomb. super zadovoljna. kako da ni brezplačen, saj je, pa še prva pade razred niže, ker imamo dva otroka.... privadil se je zelo kmalu, uvajanje je bilo tako, da sem ga tri dni vozila po malici in do kosila (ker nisem bila na roditeljskem in sem preslišala, da na uvajanju nimajo prehrane) in potem sem ga v pon kar pustila in no problem.
ima malo krize npr. če je bolan in je bil odstoten en teden, potem že malo pozabi in malo joka.. oddam ga vzgojiteljici, mu rečem da mamica gre v službo in ga pride iskat in grem... nehajo hitro jokati..ko te ne vidijo je mir... in ne moreš verjet kako so v vrtecu pridni...
spat so ga dajale še 1x dopoldan, cca pol urce, hrana je prirejena za jasli in imajo menije, da ga jaz še za vikend ne naredim takega, res dobro,  na sprehod so pa hodili do zime, tisti, ki niso hodili so se pa z vozičkom peljali, večinoma so jih pa na atrij spustili in sedaj ko bo toplo bodo na igralih in tudi krajše sprehode bodo delali, glede na to,da v skupini že vsi hodijo, dokler niso so se pa peljali.. sej ne gredo daleč, okoli vrteca in nazaj :=))..

jaz sem se tudi bala kako bo, a se mi zdi, da je on lažje sprejel kot pupa, ki je prvič šla v vrtec z 2,5 leti. oba sta šla septembra prvič...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: z 11m v vrtec
18.1.2010 14:24:37   
sabi
no mi smo danes prvič šli na uvajanje in je stara 11 mesecev, v skupini je najmlajša in je edina, ki še ne hodi in lahko povem da je zelo neprijetno za mamico in za otroka, vedno je gledala kje sem, če jo je imela katera druga, je začela histerično jokat, sva za že jedli zajtrk in to dvakrat, ker je bila lačna, ampak sem ji jaz morala dajat za jest v naročju, ni hotela sedet na stolčku in biti za mizico, upam da bo jutri manj joka.
želim ti kar se da prijetno uvajanje.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: z 11m v vrtec
18.1.2010 14:30:11   
hubi
Naš je šel z 11 v vrtec in ni bilo nobenega problema. Uvajala sem ga tri dni, potem je bil sam. Otroci so zelo fleksibilni in tudi čutijo, kakšen imaš ti odnos do vrtca oz. koliko imaš skrbi glede vrtca. Ti samo optimistično.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: z 11m v vrtec
18.1.2010 14:40:07   
jana84
Naš je šel z 11meseci v vrtec...(dobro, še niti ne 11mesecev, vendar pustimo tiste 3 dniuser posted image ) in moram eršt da se je prej navadil na vrtec kot marsikateri drug v njegovi skupini, ki je starejši...Največ problemov je imel najstarejši fantek, ki je ob začetku vrteca imel leto in pol...Našga sem uvajala po priporočilu vzgojiteljic in svakinje (ki je vzgojitelca in ima hčerko v isti skupini)...Najprej samo po malo, prvi teden vedno več. Po 4dneh sem ga pustila tam že od 8h pa do pokosilu (11.30)...Potem smo ga naslednji teden navajali na zgodnje prihajanje v vrtec (6.30) pa do po kosilu. Tretji teden pa smo ga lepo pustili tam od 6.30 do 15.30 in ni bilo nobene večje frke...Sedaj tako rad gre v vrtec, da noče niti domov. Je tak tip otroka da rabi da se z njim non-stop ukvarjaš, da ima družbo in to ima v vrtcu. Jaz doma nisem mogla niti kosila skuhat dokler je bil doma. Pa sem študentka in doma (še študiram za zadnje izpite). Če bi še enkrat razmišljala kdaj dat otroka v vrtec, bi ga dala takoj ko je mogoče. Imajo dost manj problemov z navajanjem. Ja, jokal je, ampak to moraš dat skozi, potem pa je vse v najlepšem redu. Marsikatera mamica reče, da se ji srce para, ko vidi da otrok joče ko gre proč...Verjemi čez 5-10minut je že boljše. Predvsem pa čim manj časa bit pri njiemu v vrtcu, ker s tem škodiš svojemu otroku in vsem ostalim. Če si ti zraven, starši od drugih pa ne morejo bit, si tisti otročički mislijo da njih starši nimajo tako radi, da bi bili zraven njih in je potem še večji jok...

Otroci so prilagodljiva bitja, samo nam se zdijo tako krhi in neprilagodljivi, pravzaprav pa smo mi starši taki.

_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: z 11m v vrtec
18.1.2010 14:53:30   
sabi
sej vem da jokajo, ampak do kdaj pa je normalen ta jok, do takrat ko zaspijo od joka, ali mislite da je za tako majhnega otroka zadosti en teden uvajanja=?

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: z 11m v vrtec
18.1.2010 14:57:00   
jana84
povprašaj vzgojiteljice...Vsaka vzgojiteljica ima svoj način uvajanja in najboljše bo da njih vprašaš kaj se jim zdi najboljše...

Pa še to glede spanja v vrtcu: našega so stavli spad še enkrat dopoldan in potem skupaj z ostalimi...Če je otrok zaspan, pa ni važno al ima 11 mescev al 18, ga dajo spat...

_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: z 11m v vrtec
18.1.2010 14:57:33   
Jakmajster
Itak se bo navadil, ker se bo pač moral.... Brez skrbi !!!

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: z 11m v vrtec
18.1.2010 17:39:17   
lilka
Pravijo, da majaši so, lažje se navadijo...

Naša je šla z 11M, spanja pred kosilom se je počasi odvadila,  kosilo dobijo jaslični malo prej, na sprehod hodijo z vozičkom, pa zdej ko imam drugega sem en razred nižje pri plačilu, tako da kar se mene tiče, vse štima. 

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Jakmajster)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: z 11m v vrtec
18.1.2010 18:18:13   
ROmama
Moj starejši user posted image  je šel z 11 v vrtec, shodil je pa z 14 meseci. Ponavadi male ne vozijo na sprehode, oziroma jih dajo v vozičke, poleti. Pozimi pa jih oblečejo in odprejo okna. Ne sekiraj seuser posted image . Za poleti imajo (vsaj pri nas) teraso, na kateri se lahko tudi plazijo. Kar se tiče hrane, je pa druga pesem. Moj je pri 11 šele zobke začel dobivat. Prosila sem jih, naj mu kruh natrgajo, pa mu pomagajo, ampak ko sem bila na uvajanju, niso nikomur posebej pripravljali hrane. Samo otročki so itak borci, če bodo lačni, bodo jedli. Bom rekla, da je skoraj prej začel sam jest, tudi z žlico, kot hodit. Kar se tiče bolezni, je v obdobju enega leta bil zaradi bolezni doma 14 dni, razen, ko si je doma zlomil rokico, je bil 1 mesec.

Mojo malo user posted image  bom pa tudi morala dati z 11 v vrtec, če ga bom dobila.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: z 11m v vrtec
18.1.2010 18:50:38   
Anonimen
moj najstarejsi je sel z 11imi. in ni bolo prav nobenega problema. ne za v vtrec, ne do danes za v solo. je v tretjem razredu. mlajsi je pa zgodba zaseuser posted image

(odgovor članu ROmama)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: z 11m v vrtec
18.1.2010 19:20:43   
_katja_
Nič komplicirat. Vsak otrok se prej ali slej navadi. Je pa res, da eni otroci se hitreje navadijo, eni pa rabijo dalj casa. Enim je v vrtcu super fino fajn, enim pač samo vredu. Ni pa odvisno koliko je otrok star.
Je pa v vrtcu vse prilagojeno starosti otrok. Saj je to vendarle vrtec.
Hrana: prilagojena, če pa kaj ni ravno ok, pa vzojiteljica se razreze.
spanje: malo počijejo na blazini ali zaspijo, da lažje zdržijo. Potem se pa tudi to navadijo.
Še ne hodi: če grejo na sprehod obstajajo vozicki, tudi taki za več otrok.

Res ne komplicirat. V vrtcu delam in vidim, da je vse prilagojeno otrokom. Vrtec je narejen za otroke.

Lp
K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: z 11m v vrtec
19.1.2010 7:22:19   
romy
BINA

Moj sin je šel isto v vrtec z 11.meseci. Nobenih težav.
Mislim da sem naredila nekaj najboljšega zanj da sem ga dala v vrtec, ker to če je pri eni babici pa pri drugi teti, pa pri tretji sosedi to zame vse skupaj ni nič. Ni pravega ritma, reda, obrokov, spanja,...
Prej ali slej se bo tvoj otrok navadil in ko bo steklo bo super, boš videla.

In ne poslušaj tistih ki pravijo: Joj jaz ga ne bi nikoli dala z 11.meseci v vrtec, je še premajhen,...bla,bla,bla....
To je največ kar lahko narediš za svojega otroka, v vrtcu so večinoma radi, saj so med vrstniki in prijatelji, imajo ogromno aktivnosti in igre,...

Bodi srečna da si dobila vrtec in se potrudi da vama bo čimprej steklo. Pa srečno vama želim!

lp

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: z 11m v vrtec
19.1.2010 7:31:05   
bina30
Romy, hvala!
Na forumu si res želim več takih prijaznih besed,,,user posted image

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: z 11m v vrtec
19.1.2010 8:23:24   
barni
Mi smo jo sicer dali z 22. meseci. Samo vseeno se mi zdi, da je to najboljsa poteza dalec najboljsa.

Ce odstejem bolezni (ok to res najeda zivce) in gledam razvojno, je vrtec zakon. Vsaj pri nas.

Kolikor sem slisala na zacetnem sestanku za vse starse novincev imajo pri nas v prvi starostni skupini drugo hrano oziroma je prilagojena otrokom, ki jim je treba kaj se spasirati ali narezati na majhne koscke.
Imajo tudi tak vozicek za vec otrok (tega se posluzijo vcasih tudi pri malo starejsih otrocih, ki pocasneje hodijo) in se lepo peljejo na sprehod. V enega gre cca. 6 otrok, torej dva vozka in gremo. Se pa notri otroka da privezat, ko en vagoncek zgleda.
Pri nas menda je tudi urnik malo prilagojen, ker mali otroci tezje dolgo zdrzijo pokonci dopoldan. Pa imajo prej kosilo.

Sicer pa kot poslusam nase mame in tete; menda so vcasih sle po 3. mesecih ze delat?! Kam so pa takrat dali otroka? Sodelavka jo je morala pri 7. mesecih dat v vrtec, ker je sla potem delat. Morda se pac niso tolk sprasevali, kot se sedaj.

Je ap res naporno, ko otrok joka, ko ga oddas. Pri nas je zato raje uvajal ocka. Je bilo veliko bolje, jaz pa pridem iskat.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: z 11m v vrtec
19.1.2010 9:41:06   
diva 4

IZVIRNO SPOROČILO: romy

BINA

Moj sin je šel isto v vrtec z 11.meseci. Nobenih težav.
Mislim da sem naredila nekaj najboljšega zanj da sem ga dala v vrtec, ker to če je pri eni babici pa pri drugi teti, pa pri tretji sosedi to zame vse skupaj ni nič. Ni pravega ritma, reda, obrokov, spanja,...
Prej ali slej se bo tvoj otrok navadil in ko bo steklo bo super, boš videla.

In ne poslušaj tistih ki pravijo: Joj jaz ga ne bi nikoli dala z 11.meseci v vrtec, je še premajhen,...bla,bla,bla....
To je največ kar lahko narediš za svojega otroka, v vrtcu so večinoma radi, saj so med vrstniki in prijatelji, imajo ogromno aktivnosti in igre,...

Bodi srečna da si dobila vrtec in se potrudi da vama bo čimprej steklo. Pa srečno vama želim!

lp



Se podpišem.Naša Ana je tudi morala z 11imi meseci v jasi.Kar se pa bolezni tiče, je dobila takoj septembra rotavirus.
Tega pa ni dobila v vrtcu, saj je bila edina s tem virusom v skupini.Potem pa je do šestega leta imela le 3x AB.

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: z 11m v vrtec
19.1.2010 9:43:34   
jana84
barni, že s 3 meseci so stavili otroke v vrtec, ker druge pač ni bilo...

Ja in res je glede razvoj otroka-naš je začela tako blebetat odkar je v vrtcu in vse razume in ti pove kaj hoče. Ga vprašaš če je lačen in ti pokima ali odkima, no zdaj že reča ja ali ne...velika razlika.

< Sporočilo je popravil jana_k -- 19.1.2010 9:44:53 >


_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: z 11m v vrtec
19.1.2010 10:59:38   
pupika
Jaz sem zato, da damo otroka čim hitreje v vrtec, ampak samo zaradi tega, ker manjši je, lažje se privadi. Naš mali je šel z 11 meseci, pa sem jaz jokala namesto njega, in takrat sem bila mnenja, da je še majhen, pa že tako hitro, ampak sploh ni imel problemov, tam se je vedno nekaj dogajalo in to je bilo zanj. Pri nas so imeli tak način, da prvi dan smo prišli z malčki za 4 ure v vrtec, drugi dan pa kar od 8-14, in če bi bilo kaj narobe bi nas poklicali.

Res pa ej da bolj zbolevajo tako mali otročki, naš je bil bolan na vsakih 14 dni.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: z 11m v vrtec
19.1.2010 11:52:43   
romy
BINA

Naj te še malo potolažim glede bolezni.

Odvisno je od odpornosti. Midva sva oba zelooo odporna, nihče od naju ni nikoli bolan, prehlajen, nihče od naju ni imel nikoli gripe, angine,....
Naš mali (trkam na les) je bil do zdaj mogoče trikrat prehlajen - UPOŠTEVAJ DA JE ŠEL Z 11. MESECI V VRTEC!
V vrtec hodi 5 - leto in v vseh teh letih je bil mogoče doma 15 dni zaradi prehlada, kar pa mislim da bi bil tudi če bi šel v vrtec kasneje, ali pa sploh ne bi šel. 

Tako da, presliši spet tiste bla,bla,bla - je kako bo doma vsakih 14 - dni. MOGOČE PA NE BO! ALI PA PAČ BO, PA KAJ POTEM? S časom se mu bo odpornost povečala in kmalu bo nepremaglijiv.
 
Držim pesti za vaju.
 
lp

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?