|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zakaj?
29.7.2007 8:44:59   
buča
Vprašanja so resnično težka in resnično parajo dušo in puščajo brazgotine v srcu.Nanje ne bo odgovora.Verjetno obstaja nekdo nekje,ki ve,zakaj mora biti tako.A ta nekdo biva v posmrtnem življenju.
Vse se je začelo pred 5 leti.Nekaj mesecev več.Končalo pa prejšnji mesec.Sva dve sestri,ki sva trenutno in tudi tako,zelo povezani.Obe sva izgubile svojo pikico v 5 mesecu,ko je že brcal in opozarjal,da živi pod najinim srcem.Sestra je svojega klicala čmrljček,jaz buško.Obadva sta bila fantka.
7.6 sem se z avtom vozila proti domu.Z ogromno težavo sem zavila v našo ulico,kot bi me nekaj vleklo nazaj.Ko sem parkirala avto,sem se zagledala v vhodna vrata.Zamislila sem se in rekla:nekaj mora biti narobe.Stekla sem po stopnicah,nasproti je prišla moja punčka,ki sem jo,mimogrede,tudi težko donosila."Teto so poklicali iz Lublane",mi je rekla!Srce mi je kar preskočilo,vrgla sem vrečko in torbico na tla in stekla proti kuhinji.V kuhinji so vsi jokali.Sestra,mami,ati.Objela sem sestro in zelo zajokala.Takoj mi je vse prišlo pred oči.Kaj sem mogla sama doživeti,ko sem rojevala in kako dooolgo jue trajalo vse skupaj.Kako zelo bo trpela..in ubogi otroček..AC je pokazala kromosomsko nepravilnost in ni bilo smisla....smisla iti naprej z nosečnostjo..
Tako sem jokala,da je sestra morala miriti mene.Namesto,da bi ji bila v oporo,sem se sesedla.Zrušila.Zdelo se mi je hujše,kot,da se vse to dogaja še enkrat meni.
  Ko je po 3 letih zanosila,sem ji kupila največji šopek lilij in copatke.Takoj sem drvela v cvetličarno in baby center.Sploh nisem hotela premišljevati,da gre kaj lahko narobe.Pa kdo bi to bolje lahko vedel,kot jaz...ampak ne.Moja sestra bo tega otročka donosila in rodila.
  Na porod je potem čakala še 5 dni doma,ker etična komisija zaseda le ob torkih....je to etika??????Pustiti nosečo mami z otročkom še 5 dni...pa tako ji je brcal...sprašujem se,kaj je to etičnost?
  V tistih 5 dneh,smo hodili malo naokoli.Sestra ni zdržala doma.Šli smo v Bohinj na plažo in metali bobi palčke račkam pa ribam..prišle so tako blizu,da bi lahko z roko ujel kakšno...potem smo šle sestra,moja punčka in jaz, prav zares rabutat češnje.Zdelo se je,kot bi bilo vse u redu...user posted image
  Opažala sem razlike pri sestri...sama je nesla sesalec iz garaže v 1 štuk,ko je kihnila,se ni več prijela za trebuh,da bi ga obvarovala...to vse sem opazila.Težko sem jo pogledala,ko je imela še trebušček.
Spraševala me je,koliko časa bo trajalo.Ne vem,sem rekla.Ker jo nisem hotela strašiti.Potem je v resnici rodila 1 uro prej,kot jaz.Zame to ni ss,ker rodiš in se prekleto namatraš.Njen fantek je zdaj v Parku zvončkov in še ni tako močna,da bi ga obiskala.Moj je v KR v,v verjetno najbolj zabačenem otroškem grobku daleč naokoli.Pač kranjčani ne znajo poskrbeti za to..so popolnoma nesposobni!!!
  Sedaj sestri govorim,da bo tudi zanjo še posijal sonček,kot je posijal zame,ko sem rodila naaajlepšo punčko na svetu.Pred 2 mesecema je dopolnila 4 leta.Ona mi je vse.Je moj sonček in jo imam tako rada,da sedajle ne morem napisati.Tudi sestra je zelo navezana nanjo,pravi,da jo ima najraje na svetu.Kupila ji je toliko stvari in z njo preživela toliko kvalitetnih uric,da ji nikoli ne bom mogla poplačati in ji skromno lahko rečem le-hvala!
  Ker je tudi ona kdaj na rr-ju,ji sedaj povem,da jo imam resnično rada in da čas resnično celi rane,da ne bo vedno hujše,da bo vsak dan lažje.Čez čas bo tudi obstajal dan,ko na to ne bo več pomislila.
  Ona je vedno stala ob strani.pred 5 leti,ko se je z mano dogajalo isto,pri moji drugi nosečnosti in tudi pri tretji,ko sem imela splav v 8 tednu.
V petek se je odselila.Povedala bi ji rada,da sva sestri iz usode in prijateljici po izbiri!user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zakaj?
29.7.2007 8:53:47   
Anonimen
Ježeš, bučka, koliko trpljenja pri samo eni družini. Tebi in tvoji sestri en velik objem, držita se.

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zakaj?
29.7.2007 9:03:55   
PBJ
user posted image user posted image  Kako je življenje neizprosno ...
Naj tvoji sestri čim prej posije sonce...

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zakaj?
29.7.2007 9:17:12   
lelaval
Res žalostna in kruta življenska zgodba. Tebi je že posijal sonček s tvojo hčerkico, sestri pa še bo. Za vsako en velik  user posted image user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zakaj?
29.7.2007 9:40:08   
nicolina
Zelo žalostna zgodbauser posted image user posted image user posted image

Veliko user posted image user posted image user posted image  in topel user posted image  za tvojo sestro in tebe...

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zakaj?
29.7.2007 13:42:29   
ursi
Naj tvoji sestri in vsem vam čimprej posije sonce, ki bo pokazalo, da so še lepe stvari na svetu. user posted image  Veliko poguma!

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zakaj?
29.7.2007 13:48:05   
Zamima
joj grozno user posted image ,... ampak nekaj mi ni jasno, saj dete je bilo živo ko je rodila user posted image .
kako niso mogli prej ugotoviti te napake? user posted image

pa iskreno sožalje user posted image

_____________________________

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zakaj?
29.7.2007 15:23:21   
blue sky
Joj, kako žalostno user posted image user posted image user posted image .

Držita se user posted image user posted image user posted image !!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zakaj?
29.7.2007 15:32:55   
Anonimen
Kako grozno!user posted image Moje iskreno sožalje!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blue sky)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zakaj?
29.7.2007 15:49:26   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

Lepo je imeti tako sestro user posted image .

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zakaj?
29.7.2007 16:02:48   
Nikita***
quote]IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR



Lepo je imeti tako sestro user posted image .
[/quote]

Res je, kajti v takšnih trenutkih potrebuješ razumevanje in sočutje; takrat ponavadi ljudje najbolj zatajijo. Tisti, ki tega ne doživijo, ne morejo razumeti.
Iskreno sožalje obema in veliko, veliko moči ter poguma! user posted image user posted image user posted image

_____________________________

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: zakaj?
29.7.2007 16:07:27   
KBM
Iskreno sožalje!user posted image user posted image user posted image

Res je kruto življenje!user posted image

_____________________________

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zakaj?
29.7.2007 21:28:19   
andreja2000
Res žalostnouser posted image .Žal tudi sama poznam to bolečino ,ko te polkičejo in ti povejo ,da tvoj otroček ni zdrav. Potem pa vso tisto trpljenje......user posted image .Tudi meni se je takrat sesul svet.user posted image
Resnično si dobra sestra in res lepo,da ji tako lepo stojiš ob strani.
Iz srca upam,da bo tudi za sestro kmalu posijala sreča in vsaj malo omilila njeno bolečino.Kot sama veš,pozabi se pa nikoli,le nekako se naučimo živeti z bolečino.

_____________________________

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: zakaj?
29.7.2007 21:38:56   
piia
Solze mi polzijo po licu, ko prebiram, kaj se je zgodilo. To je tako strašno, ampak to ni beseda, s katero se lahko vse opiše. Tudi sama sem izgubila svojo pikico v 20. tednu zaradi kromosomske napake in vem, kako hudo je to. Kako hudo je, ko izveš in ko se ti svet podre v tisoče koscev.

Vedi, da nekdo, ki ima večjo moč od nas, izbere samo določene posameznike za poslane izkušnje, ker jim zaupa...

Vem, da je sestri težko in normalno je, da je žalostna in da čuti praznino. Tudi to bo s časom morala vzeti kot popotnico v zivljenju, s katero se bo morala naučiti živeti. Tako bo to postalo del nje, katerega ji na žalost nihče ne more odvzeti, lahko pa jo nosite z njo. Vse, kar lahko narediš v tem trenutku, je to, da si ob njej in sta obe močni, da verjameta v lepši svet in srečo. Najdita v tem neko drobno bilko upanja in vztrajno naprej.

En velik user posted image od še ene mamice angelčka.... user posted image



(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: zakaj?
30.7.2007 7:53:05   
srki
Želim ji, da bi lahko isto kot ti, doživljala tudi ona.

Bodita si še naprej ena druga v oporo user posted image .

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: zakaj?
30.7.2007 10:14:28   
silvya
Hudo, kar se dogaja zadnje čase. Edina sreča v tej nesreči je, če imaš koga, ki ti v takih trenutkih resnično zna stati ob strani. Vidve s sestro to znata. Naj tako ostane še naprej. Skupaj upajta na boljši jutri.

Silvya

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: zakaj?
30.7.2007 10:23:44   
mehurčica
Joj, kako žalostno...user posted image   Upam, da si čimprej opomore in da bo kmalu nosila zdravega otročka pod svojim srcem!user posted image

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: zakaj?
30.7.2007 11:38:25   
Shorty_
Žalostna zgodba vendar imata velikon srečo da imata druga drugo, želim si da bi bili z sestro vpodobnih odnosihuser posted image

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: zakaj?
30.7.2007 11:41:19   
sonček33
bučka objem. Besed žal ne najdem.

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: zakaj?
30.7.2007 12:07:12   
arielca
user posted image user posted image user posted image  

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: zakaj?
30.7.2007 13:19:23   
Anonimen
Zelo žalostna zgodba, a tako zelo lepo napisano! Vsak bi si želel takšno sestro...user posted image

(odgovor članu arielca)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: zakaj?
30.7.2007 22:39:14   
Pi-kica 1
En velikuser posted image zate in še enuser posted image za tvojo sestro. Držita se.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: zakaj?
31.7.2007 9:02:57   
Anonimen
Tale zakaj,bo večno ostal brez odgovora.user posted image user posted image user posted image
Nobenih tolažilnih besed,le morda pa,kdo ve.Želje so,čas bo prinesel,če bo usojeno.Za tvojo sestro in zate pa tesen objem.user posted image

(odgovor članu Pi-kica 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: zakaj?
31.7.2007 23:41:21   
Urša
user posted image user posted image user posted image  Žal mi je. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: zakaj?
31.7.2007 23:49:53   
frutka_
Ojoj, kaj naj vam rečem v tolažbo. Stojte ji ob strani in bodite ob njej...čuvajte jo in se spominjajte male zvezdice.

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?