|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zategovanje glavice nazaj
3.12.2007 14:10:43   
melani99
Pozdravljene!
Sem nova na tem portalu in sicer me zanima, kakšne izkušnje imate pri svojih sončkih s tem, ko zategujejo glavico nazaj? Moja hčerka je stara 3 mes., rojena je v 28 tednu (verjetno ena redkih, ki se je rodila v os. avtuuser posted image ), pred 3 tedni sva bili pri pediatru in je rekel, da zaenkrat ne opaža nobenih napak, ampak meni pa se vseeno zdi, da glavico preveč zatezuje nazaj, tudi ritko vedno pogosteje dviga, se upira na petke, kadar pa leži na trebuščku, pa se hoče z nogicami odrivati oz. izgleda kot da bi želela plezati.
Če ima katera podobne izkupnje- se priporočama!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zategovanje glavice nazaj
3.12.2007 14:20:54   
aluš
Sigurno hodita na fizioterapijo in na preglede v nevrološko - vsaj tako je pri nas z nedonošenčki in dvojčki, da jih avtomatično pošljejo. Če ne hodita, bi jaz pri pediatru rekla za napotnico in se čim prej prijavila. To če zateguje glavico nazaj lahko sama korigiraš tako, da ko jo pestuješ ji glavico porivaš naprej, da ima bradico proti trupu (ne znam napisat najbrž dost razumljivo), v glavnem čim bolj jo moraš pestovat v legi, kot je bila v trebuščku.

(odgovor članu melani99)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zategovanje glavice nazaj
3.12.2007 18:26:44   
kawasakica
midva imava enak problem.  Fizioterapevtka mi je svetovala, da mu devam igračke na tla, da ne bo tako dvigoval glavice. Pa iz vsake strani ga naj primem pod pazduho in mu rahlo stisnem prsnico. Lahko si otročka daš na bušija čez tvojo nogo in mu zadaj nogice pokrčiš, da si sedi na nogicah, potem se ne mora odrivat.user posted image

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zategovanje glavice nazaj
3.12.2007 18:27:40   
kawasakica
to so vse vaje, ko je dete na bušiju

(odgovor članu kawasakica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zategovanje glavice nazaj
4.12.2007 0:28:34   
najci
Mislim, da je to zelo pogost pojav skoraj pri vseh zgodnjih nedonošenčkih, ker se v inkubatorju preveč stegujejo in niso več v legi zarodka, tako kot bi bili v maternici. Tudi nam je fizioterapevtka vedno povdarjala pravilen handling, tudi ob vsakem previjanju lahko ogromno potelovadite zraven - pravilno obračanje na lev in desen bok, da glavica lepo sledi zraven (da ji ne dovoliš, da jo pusti nazaj), pa nogice ji takole z ritko vred dvigneš gor in takole malo povlečeš k sebi, da narediš ,,dooolg vrat in dooolgo hrbtenico,,. Pa seveda pestovanje vedno leže(nič dvignjeno) in čim bolj v lunco (glavica lepo podprta in nogice v ritki malo gor).
Pa še malo pri svoji fizoterapevtki vprašaj - je lažje, če ti nekdo pokaže user posted image  ...

_____________________________

Naš zakladek se je rodil 4 mesece prezgodaj, zdaj pa nas vsak dan znova razveseljuje s svojimi nasmeški.
http://picasaweb.google.com/nadja.pogacar/Vesna

(odgovor članu kawasakica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zategovanje glavice nazaj
4.12.2007 11:31:35   
melani99
hvala za odgovore. zadeva poskušama čimbolj korigirati , tudi kadar leži, jo zalagam z raznimi zvitki iz brisačk ter pleničk, ampak se mi pogosto izmuzne iz nameščene lege, ponoči jo namreč večkrat najdem čisto kontra obrnjeno. je pa začela biti zelo radovedna, vedno bolj opazuje okolje okoli sebe in misli, da lahko svojo malo glavico obrne za 360 stopinj user posted image

(odgovor članu najci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zategovanje glavice nazaj
4.12.2007 13:29:22   
biba 78
Tudi naša Alina to počne. Midve sicer še ne obiskujeva fizioterapevta, ampak jaz si tudi tako pomagam, da jo zalagam, pa vestno uporabljam handling. Je pa res, da je vedno bolj živahna in to zalaganje nič prav ne pomaga, saj je vedno bolj radovedna in ona  se čisto po svoje obrne v posteljci. Včasih jo najdem zjutraj v takšnem položaju, da me skoraj kap.user posted image

_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu melani99)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zategovanje glavice nazaj
7.12.2007 0:13:13   
* Mateja *
Ni panike, sej naš je tudi podobno delal. provaj ji čim bolj podlagat glavico, da jo ne bo mogla stavit v nepravilno lego. Pazite kako jo pestujete. meni je nevrologinja na PedK. pokzala kako naj ga držimo , tko pred sabo, v položaju jajčka oz. tak položaj kot če bi bil v lupinici. Z eno roko mu podpirat nogice, da jih ima mal privzdignjene in z eno roko čez pas. Tako ima tudi glavo zravnano in gleda naprej oz. jo lahko obrača če to zmore.
Jaz sem ga imela veliko v lupinici, tam je lepo gledal predse in ni glavice nikamor zategoval, pa je bil ravno tako rojuen v 28 tednu, iz bolnice sva prišla po 3, 5 mesecih.
Če se ti zdi primerno za peljat pokazat specialistu lahko obiščeta kako privat razvojno ambulanto, boste plačali in vam bodo deklico pogledali. Običajno pa itak nedonošeni otročki hodijo na Nfth.

(odgovor članu biba 78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?