|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kolački


0

Kolački, ki so lahko tudi muffini



V posodo damo pest opranih rozin, pest opranih in narezanih suhih marelic. Dodamo 3 žlice rjavega sladkorja in 1 žlico javorjevega sirupa. Dodamo malce cimeta in eno vrečkico vanilijevega sladkorja in naribamo 1/3 limonine lupinice. Dodamo 2 žlici ruma in vse skupaj dobro premešamo in pustimo, da se napije. Natehtamo 10 dag tapioke, 10 dag Celiax moke ali moke Schar Mix-C in 20 dag riževe moke. (Razmerje mok lahko spreminjamo, včasih dam namesto Celiax moke ajdovo moko, važno pa je, da je najmanj 10 dag tapioke). Malce posolimo. Na vse skupaj nadrobimo en centimeter debelo rezino rastlinske masti ali margarine za peko (če imate tako brez mlečnih sestavin in konzervansov). V zmes naribamo eno jabolko. Počasi dodajamo toplo vodo ali toplo riževo/sojino mleko po potrebi, tako da zamesimo gladko testo. Namesto vode ali mleka lahko dodajate tudi jabolčni sok ali kompot in na koncu še 3 žlice sluzi iz prekuhanih lanenih semen. Posodo pokrijemo in pustimo počivati 45 minut. V tem času pripravimo pekač. Sama uporabljam modelčke iz papirja (mufine), če pa jih zmanjka pa kar navaden peki papir za podlago. Testo pregnetemo in dodamo vso vsebino iz sklede. Če je testo prerahlo, postopoma dodajamo še riževo moko, tako, da dobimo čvrsto maso. Z žlico namečemo kupčke na peki papir ali v mufine in pokrijemo s kuhinjsko krpo. Pokrijemo s folijo in damo pekač v pečico, ogreto na 180 stopinj in pečemo 15-20 minut, tako, da kolački močno narastejo in porjavijo, na koncu folijo odkrijte, da se zapeče še na vrhu. Ko so pečeni, odpremo vrata pečice, vzamemo ven pekač in ga pustimo na vratih na toplem, še prej ga pokrijemo s svežo kuhinjsko krpo, da se počasi ohlajajo. Še tople po želji potresemo z sladkorjem v prahu. Nasvet: Naribano jabolko in sluz iz lanenih semen v testu deluje kot vezivo, namesto jajc. lahko pa kupite poseben jajčni nadomestek in se izognite packariji.

Zahtevnost: 3

Za testo: 10 dag tapioke, 20 dag celiax moke ali Schar Mix-C moke in 12 dag riževe moke, sol, en centimeter debela rezina rastlinske masti ali margarine za peko (če imate tako brez mlečnih sestavin in konzervansov), topla voda, 1 jabolko, 3 žlice sluzi iz prekuhanih lanenih semen, pecilni prašek (če je dovoljen)
Za nadev, ki ga na koncu zamešamo s testom: pest opranih rozin, pest opranih in narezanih suhih marelic brez konzervansov, 3 žlice rjavega sladkorja in 1 žlica javorjevega sirupa, malce cimeta in ena vrečkica vanilijevega sladkorja, naribana 1/3 limonine lupinice, 2 žlici ruma




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?