|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Morska žaba (grdobina)


0

Morsko gorsko prepletanje okusov.



Rep grdobine nasolimo in popopramo, damo v malo večji pekač v katerega smo dali par kaplic olivnega olja in pečemo cca.1 uro pri temperaturi od 180-200°C. Krompir olupimo, narežemo na 3x3 cm velike kocke in ga damo kuhat v slano vodo za cca.20 minut. Narežemo 1/2 čebule na majhne kocke in jo popražimo na 1 žlici tekoče Rame, ko se čebula zmehča dodamo narezane lisičke in česen, vse skupaj prepražimo. Dodamo 1/2 goveje kocke za juho, malo zalijemo z vodo, dodamo malo mlete kumine in drobno narezanega peteršilja. Po eni uri pečenja ribe dodamo v pekač kuhan krompir, prelijemo gobice čez krompir in ribo, narahlo premešamo krompir in gobice, ter pustimo v pečici še 20 minut. Ko vzamemo jed iz pečice, lahko nanjo na rahlo naribamo parmezan. Riba je zelo dobra (čeprav je ful grda), meso je podobno belemu piščančjemu mesu, je brez malih kosti, saj ima le veliko kost na sredini. Primerno za otroke!

Čas priprave: 90 minut
Čas priprave do: 90
Število oseb: 3
Zahtevnost: 3

Rep morske žabe (grdobine) težek cca. 1 kg (ali dva manjša) s katerega odstranimo kožo (jo samo primemo in slečemo), 5 krompirjev, lisičke (cca. 30 dag),
1/2 čebule, 2 stroka česna,malo peteršilja




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?