|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Jogurtova torta


0

Torta za vsak praznični trenutek.



Vse sestavine za testo na hitro zgneti, zavij testo v folijo in postavi za 1 ure na hladno. Testo razvaljaj, položi v namaščen pekač in peci 10-15 min pri 180*C. Želatino za 10 min namoči v mrzli vodi, nato jo odcedi in na blagem ognju segrej, da se stopi. Jogurt zmešaj s sladkorjem in limoninim sokom. Primešaj sojino smetano, nato pa vmešaj še želatino. Maline prekuhaj v sladki vodi, odlij tekočino (prihrani!), ohlajene pretlači in kašo vmešaj med jogurtovo kremo. Kremo nato vlij na pečeno testo in postavi vsaj za 2 uri v hladilnik. Iz vode, ki je ostala od malin, naredi sadne žele bonbone. Maline prekuhaj v sladki vodi, odlij tekočino (prihrani!), ohlajene pretlači in kašo vmešaj med jogurtovo kremo. Kremo nato vlij na pečeno testo in postavi vsaj za 2 uri v hladilnik.

Zahtevnost: 3

KRHKO TESTO

125 g rastlinske margarine ,
125 g sladkorja + vanili sladkor,Ščep soli,
Naribano lupino 1 limone,200 g moke

NADEV

10 lističev želatine,3 sojine navadne jogurte

200 g sladkorja (rjavega),1 vanili sladkor,1/2l sojine smetane,sok 1 limone








Iz vode, ki je ostala od malin, naredi sadne žele bonbone:



SADNI ŽELE BONBONI



14/l sadnega soka (lahko uporabiš tudi češnjvega, pomarančnega, jagodnega,…)

Saldkor po okusu

1 vrečka želatine

1 žlica grobo mletega sladkorja



Sok pogrej in po okusu sladkaj.

Želatino namoči v hladni vodi, pusti, da nabrekne, nato pa jo na blagem ognju raztopi in vlij v topel sadni sok. Vlij v skledo, opaknjeno z mrzlo vodo, tako da je krema pribl.1 cm visoka. Postavi na hladno, da se strdi. Ko je žele strjen, ga s toplim nožem nareži na kvadrate ali trikotnoike, jih povaljaj v sladkorju in shrani na hladnem.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?