|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pita iz kozjega sira in zelenjave


0

Zdrava jed za bistre otroške glave.



Naredimo krhko testo, ga razvaljamo in razporedimo v namaščene modele za pite. Pripravimo lahko male porcijske pite ali pa spečemo večjo in jo narežemo na porcije. Bučke očistimo, jih naribamo in primešamo siru. Maso razporedimo po modelu ter jo prelijemo z začinjenim prelivom iz smetane, mleka in jajc. Pite pečemo 30 minut pri temperaturi 170 °C. Paradižnike narežemo na četrtine ter odstranimo sredico, bučke narežemo na kolobarje. Paradižnik in bučke položimo na pekač, solimo, potresemo z baziliko ter pokapamo z olivnim oljem. Postavimo v pečico skupaj s pito. Zelenjavo pečemo 15 minut. Pečeno zelenjavo in pito dekorativno naložimo na krožnik ter pokapamo s sesekljano baziliko in z olivnim oljem.

Čas priprave: 10
Čas priprave od: 15
Čas priprave do: 30
Število oseb: 6
Zahtevnost: 2

Sestavine za 6 otroških porcij:
320 g svežega kozjega sira
200 g bučk
2 dl sladke smetane
2 dl mleka
2 jajci
sol, timijan

Testo:
300 g moke
150 g margarine
sol, mlačna voda

4 paradižniki
400 g bučk
olivno olje
sol, bazilika

Nutrična vrednost:
Energija : 743,82 kcal
Beljakovine : 45,98 g
Maščobe : 48,13 g
Ogljikovi hidrati : 14,46 g
Vlaknine : 2,76 g




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?